home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 13 zile
FAPTUL DIVERS

IDOLUL FEMEILOR DE LA APACA PUS SUB URMARIRE

La cinci ani de la reluarea urmăririi penale după ce instanța a dispus în 2019 reluarea de la zero a dosarului mineriadei din 13-15 iunie 1990, procurorii militari anunță continuarea urmăririi penale împotriva celor care au mai fost inculpați o dată.

Este vorba despre:

  • Petre Roman, fost prim-ministru al Guvernului provizoriu din perioada mineriadei,
  • Gelu Voican-Voiculescu, fost vicepremier,
  • Virgil Măgureanu, Virgil, la data faptelor, director al Serviciului Român de Informații,
  • Sârbu Adrian, la data faptelor consilier al premierului.
  • liderul sindical Miron Cozma,
  • general în rezervă Vasile Dobrinoiu, fost comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne
  • general în rezervă Peter Petre, comandant al Unității Militare 0575 Măgurele, a Ministerului de Interne.

Cu toții sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

Ce spun procurorii

În luna iunie 1990, persoane cu funcție de decizie în statul român la acel moment, printre care premierul Roman Petre, vicepremierul Voiculescu Gelu-Voican, ajutați de alte persoane apropiate puterii sau care o sprijineau, printre care directorul SRI Virgil Măgureanu și consilierul de la acea vreme al premierului, Adrian Sârbu, au lansat o politică de represiune împotriva populației civile din capitală, în urma căreia au fost ucise 4 persoane, 2 persoane au fost violate, s-a vătămat integritatea fizică sau psihică a peste 1300 de persoane şi au fost persecutate prin lipsirea nelegală de libertate peste 1.200 de persoane.Începând cu 22 aprilie 1990, în Piața Universității din municipiul București a avut loc o manifestație ce s-a desfășurat pe durata mai multor săptămâni, până la data de 13 iunie 1990.Manifestația avea caracterul unei opoziții la puterea nou instaurată în România după Revoluţia din 1989, manifestanții solicitând verbal, prin comunicate și alte forme de protest, ruperea de regimul comunist abia înlocuit în decembrie 1989, promovarea unor persoane care nu aveau un trecut de activist de partid, înființarea unei televiziuni libere și alte astfel de revendicări de sorginte democratică.În acest context, Roman Petre, Voiculescu Gelu-Voican, Măgureanu Virgil şi alte persoane din conducerea statului sau a Frontului Salvării Naţionale au lansat un atac împotriva manifestanților aflați fizic în Piața Universității.Era doar un pretext, spun procurorii, menit să mascheze acțiunea represivă împotriva liderilor de opinie, precum și împotriva oricărei persoane care manifesta sau erau susceptibilă de a manifesta o formă de opoziție, în special studenţi, intelectuali sau persoane care exprimau apropierea de valorile occidentale.Pentru disimularea atacului, a fost construit un scenariu cu scopul ca adevăraţilor atacatori să li se piardă urma.Etc, etc! Noi zicem ca nu vor trece 50 de ani si se va face dreptate!Pacat ca Iliescu si Petre Roman nu vor mai apuca ziua aceea!Desi, de Iliescu nu bagam mana in foc!

DE RAIE MAI SCAPA ROMANUL, DAR DE CORUPTIE  NICIODATA!

Departamentul de Stat al SUA a publicat raportul anual privind respectarea drepturilor omului în România. Raportul pe 2023 arată că drepturile omului sunt afectate de „corupția guvernamentală gravă”, iar autoritățile au acționat uneori insuficient împotriva oficialilor care au comis abuzuri.Raportul Departamentului de Stat enumeră problemele pe care le-a identificat în România și care afectează drepturile omului.„Printre problemele semnificative legate de drepturile omului s-au numărat rapoarte credibile privind: tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante aplicate de către guvern sau în numele guvernului; și corupție guvernamentală gravă”, subliniază documentul Departamentului de Stat.Potrivit raportului, autoritățile române au luat măsuri pentru identifica și pedepsi oficiali care ar fi putut comite abuzuri în domeniul drepturilor omului.„În unele cazuri acțiunile guvernului au fost insuficiente și impunitatea a reprezentat o problemă”, notează raportul.Ineficiență în sistemul judiciar.Documentul menționează că, în ciuda unui sistem judiciar independent și a respectării, în general, a independenței și imparțialității justiției, există exemple de ineficiență și lipsă de responsabilitate în ceea ce privește supravegherea judiciară.Raportul notează și criticile aduse penitenciarelor din România.„Condițiile de detenție au fost dure și supraaglomerate. Au avut loc abuzuri asupra deținuților din partea autorităților sau din partea altor deținuți”, se mai scrie în raport.Cum nu vii tu, Tepes, Doamne, sa faci putina ordine?

PE CLOTILDE O ASTEAPTA “LA PUSCHERIE”!

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisă joi în judecată pentru „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Armand este acuzată că s-a desemnat manager al unui proiect şi a semnat patru dispoziţii prin care şi-a însuşit 18.720 lei.Procurorii spun că, în perioada mai 2022 – august 2022, în calitatea sa de primar al Sectorului 1 din București, Clotilde Armand s-a desemnat manager al proiectului de îmbunătățire a capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie.Din această poziție, „în baza unei rezoluţii infracţionale unice”, Armand ar fi emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute), spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.Armand este acuzată că a emis pe 6 mai 2022 o dispoziție prin care, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în echipa de management a proiectului.Astfel, spun procurorii, primarul și-ar fi majorat indemnizaţia lunară cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.De asemenea, potrivit procurorilor, în data de 7 iunie 2022, a emis o decizie prin care, pentru timpul lucrat în luna mai 2022, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.Nu-i problema! Mai cara USR-istii cativa saci cu voturi si ajunge iar primarita!

BANI SA FIE, CA ZELENSKI PRIMESTE!

„Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP.”În ultimele luni, aliaţii NATO nu au oferit sprijinul” pe care l-au promis, a deplâns Jens Stoltenberg, într-un discurs rostit la o ceremonie de premiere la Berlin pe tema legăturilor transatlantice.”Dar nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige războiul, pentru că un sprijin mai puternic este pe cale”, a adăugat secretarul general al Alianţei.”Acum este responsabilitatea noastră să transformăm angajamentele (recente occidentale, n.red.) în livrări reale de arme şi muniţii şi să facem acest lucru rapid”, a apreciat el.Vinerea trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut NATO să livreze arme cât mai curând posibil Ucrainei, care „nu mai poate aştepta” în faţa presiunii ruse. Aliaţii au promis să-şi sporească sprijinul.Bine a zis cine a zis ca banii misca totul! Fac mutii sa vorbeasca, surzii sa auda, orbii sa vada si ucrainenii sa castige razboiul!

SE CLATINA SCAUNULL URSULEI?

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul croat Andrej Plenković sunt cotaţi cu cele mai mari şanse, 3 din 5, să o înlocuiască eventual pe Ursula von der Leyen în fruntea viitoarei Comisii Europene, potrivit unei analize făcute de POLITICO în care mai figurează Mario Draghi, Roberta Metsola, Christine Lagarde, Thierry Breton sau un candidat surpriză, toţi aceştia având însă mai puţine şanse în opinia publicaţiei de la Bruxelles. La Bruxelles, scrie POLITICO, se fac numeroase speculaţii cu privire la persoana care ar putea fi aleasă ca viitor şef al executivului european. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este în continuare favorită clară pentru a obţine un al doilea mandat de cinci ani în fruntea executivului comunitar, dar aceasta nu mai este totuşi chiar o certitudine. Asta înseamnă că în oraş se joacă un nou joc interesant, în principal de către politicieni, diplomaţi şi funcţionari care o critică pe şefa Comisiei: cine ar putea obţine postul, dacă nu von der Leyen? – arată autorii articolului. Ei trec în revistă câteva dintre numele care sunt vehiculate fie pentru a fi propuse ca alternative reale, fie ca o modalitate de a face presiuni asupra Ursulei von der Leyen pentru a obţine concesii de la ea.Va dati seama ce excursii ar face Iohannis cu sotia pe banii UE?

PUTIN UMOR

O blondă îşi găseşte maşina din parcare cu portiera înfundată.

 Un trecător binevoitor o sfătuieşte să sufle în ţeava de eşapament până când portiera revine la forma iniţială. Blonda nu stă mult pe gânduri şi începe să sufle.

În timp ce era în plină activitate, o altă blonda o vede şi îi spune:

– Ce faci dragă?

– Suflu ca să îndrept portiera.

– Vai dragă, fraieră mai eşti! N-o să reuşeşti niciodată!

– De ce, dragă?

– Pai nu vezi dragă c-ai ferestrele deschise!…😂😃😀

Este un banc tratati-l ca atare!

La gradina zoologica, animalele discuta despre venirea vacantei:

– Spune-mi girafa, unde pleci tu în vacanta?

– Ei bine, eu am gâtul lung, sotia mea are gâtul lung si copiii mei la fel au gâtul lung. Si cum nu ne place sa iesim în evidenta vom merge în Africa, acolo unde sunt si alte girafe.

– Dar tu, ursule polar, tu unde mergi?

– Pai eu am blana groasa, sotia mea la fel are blana groasa si copiii tot asa. Si cum nu ne place sa iesim în evidenta vom merge la Polul Nord, acolo unde sunt si alti ursi polari.

– Dar tu, crocodilule, unde mergi?

– Ei bine, eu am o gura mare, sotia mea are o gura mare si copiii mei au gura mare, Si cum nu ne place sa iesim în evidenta vom merge în Oltenia…😦

Un preot mergea pe bicicleta si un polițist îl oprește.

Ia zi părinte ai frâne?

Am frâne

Lumini ai?

Am

Atunci nu pot sa-ți dau amenda zice polițistul

Si unde mergi părinte?

Merg cu Dumnezeu înainte zice preotul

STOP! Amenda.

Nu aveți voie doi pe bicicletă.

😀

La farmacie vine o bătrână de 80 de ani cu o reţetă. Farmacistul o întreabă:

– Reţeta este pentru dvs.?

– Da.

– Ştiţi că este o reţetă de anticoncepţionale? Acestea nu vă fac nimic.

– Ba da, mă fac să dorm liniştită.

– Cum aşa?

– Iau câte o pastilă în fiecare dimineaţă, o pisez şi o dizolv în paharul cu suc al nepoatei mele de 16 ani. Aşa dorm eu liniştită!😛

Doi olteni, Ion și Gheorghe voiau să sape o groapă pentru a sădi un pom. 

Sapă oltenii ce săpa și la un moment dat Ion îl întreabă pe Gheorghe:

-Bă, Gheorghe, dar noi ce facem cu mormanul asta de pământ care s-a strâns?

-Bă, Ioane, nici atât nu te duce capul.

 Păi săpam o altă groapă pe care o umplem cu pământul din prima groapă.😉😊

O blonda la prima ora de conducere…

Instructorul:

– Acum calca ambreiajul, baga intr-a intaia si ridica incet acceleratia …

Blonda

– Domnule instructor … nu sunt Napoleon sa fac 10 lucruri de o data: stau pe scaun , gandesc , calc ambreiajul , baga intr-a intaia, calc acceleratia, tin de volan, ma uit in oglinzi … alege unul

Instructorul:

– Bine domnisoara… gandeste

Blonda:

– Bine … apas si bag intr-a intaia … ce mare lucru…

O femeie merge la doctor pentru un control de rutina. Asistenta intreaba:

– Cate kilograme aveti?

– 63!

O urca pe cantar si cantarul indica 80.

– Ce inaltime aveti?

– 1.70!

O masoara si de fapt are 1.50. Apoi ii verifica tensiunea si-i spune:

– Sa stiti ca tensiunea e cam ridicata!

– Normal ca e ridicata, se rasteste doamna. Cand am venit aici eram inalta si slaba, acum sunt scunda si grasa!😃

Două tipe seara târziu pe stradă. 

O patrulă de jandarmi le opreşte. Şeful patrulei zice:

– Bună seara, actele la control, vă rog!

Una dintre tipe răspunde:

– Sunt stewardesă, tocmai ce am sosit dintr-un voiaj şi acum merg repede spre casă să fac un duş, să mă schimb, pentru că tocmai am fost anunţată că trebuie să plec imediat într-un alt voiaj. Cum timpul este foarte scurt, în graba cu care am plecat am uitat geanta cu actele la serviciu. Vă rog să înţelegeţi situaţia creată, dar timpul mă presează şi mă grăbesc…

– Bun, înţeleg, răspunde jandarmul. Dar dumneavoastră? zice el adresându-se celeilalte tipe.

La care tipa, roşie toată, răspunde:

– Şi eu tot curvă sunt, dar nu ştiu să mă exprim…

Bula face armata la parasutistii. 

La botezul unei ture noi de racani ofiterul sade într-o parte si Bula îi ajuta pe acestia sa sara.

Fiecare face nazuri, mai mult sau mai putin, dar Bula nemilos îi arunca afara din avion.

Ofiterul e o clipa neatent si Bula îi ajuta ultimului soldat sa sara. Acesta se opune mai tare ca ceilalti, dar Bula îi face si lui vânt.

-Asa un fricos, n-am mai vazut în viata mea, spune el ofiterului.

-Ce-ai facut tâmpitule!

-Dom locotenent, doar nu luati apararea fricosului asta?

-Ce fricos ma, asta-i buna ma, asta era pilotul nostru…😃

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!