home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 18 zile
FAPTUL DIVERS
BRATUL LUNG AL LEGII
Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare! Fostul ministru a fost găsit vinovat de luare de mită în formă continuată!Așadar, Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare! Cei care au luat această decizie au fost magistrații de la Tribunalul Cluj.Sorina Pintea condamnată la închisoare.Potrivit rechizitoriului, „în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, susțin procurorii.Dar de Basescu nu se aude nimic?Sau doar cand o implini 94 de ani, ca Iliescu?
CIOLACU SE SIMTE JIGNIT!
Premierul Marcel Ciolacu se simte jignit dacă Buzăul este considerat un oraș din Moldova.Într-o discuție cu jurnaliștii privind regionalizarea României, liderul PSD, buzoian la origine, a transmis, mai în glumă, mai în serios, că s-ar simți jignit dacă Buzăul ar fi perceput drept un județ care face parte din regiunea Moldovei.Ciolacu a transmis că ”un buzoian și un bănățean” – referindu-se la el și la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu – ”au venit să aducă autostradă în Moldova”.”Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu este în Moldova, vă rog să nu mă jigniți, dar uite că un buzoian și un bănățean au venit să aducă autostradă în Moldova, dar și pentru Timișoara proiectele pe care le merită.”, a spus premierul României.N-am stiut ca a fi moldovean e o rusine! Noroc ca ne-a luminat Ciolacu!
URSULA DA CU OISTEA IN GARD!
Politica UE dictată de Comisia Europeană în ultimii cinci ani a cauzat cel mai mare eşec din istoria Uniunii Europene, deoarece Europa a rămas serios în urma competitorilor săi în cursa economică globală, iar majoritatea cetăţenilor europeni trăiesc mai rău decât acum cinci ani – a subliniat marţi László Kövér, preşedintele parlamentului din Ungaria, în ultima zi a Conferinţei preşedinţilor parlamentelor din ţările membre ale Uniunii Europene, organizată în Palma, capitala Insulelor Baleare (Spania).„Potrivit celebrului economist american Jeffrey Sachs, Bruxelles-ul este controlat de SUA. Dar eu ţin la zicala conform căreia, acolo unde viciul uman este o explicaţie suficientă, nu trebuie să căutăm alta mai complexă. Astfel, explicaţia pentru motivul eşecurilor este faptul că birocraţii de la Bruxelles impun răspunsuri ideologice la probleme economice” – a declarat László Kövér. În discursul său, preşedintele legislativului ungar a pus întrebarea: de ce Uniunea Europeană nu este capabilă să răspundă politicilor energetice şi industriale ale Statelor Unite, prin care SUA obţine avantaje unilaterale faţă de aliaţii săi europeni. „De aceea, stimaţi colegi, pentru că actuala elită politică a UE de la Bruxelles este total incompetentă” – a afirmat el. Mai prost e ca noi platim deciziile proaste luate la Bruxelles!
CU PUTIN NOROC, AM FI PUTUT SCAPA DE BIDEN!
Biden a vrut să se sinucidă: și-a ales și locul în care să comită gestul Președintele SUA, Joe Biden, și-a împărtășit sentimentele profunde de disperare în urma decesului primei sale neveste, Neilia, și a fetei lor de 13 luni, Naomi. Evenimentul tragic a avut loc în 1972.
“Tocmai m-am gândit la asta; nu trebuie să fii nebun pentru a te sinucide. Dacă ai fost în vârful muntelui, crezi că nu va mai fi acolo niciodată”, a spus Biden într-un interviu recent cu prezentatorul radio Howard Stern. „M-am gândit: lasă-mă să merg la Podul Memorialul Delaware și să sar”, a spus Biden, conform Nexta. Asta nu e primul moment în care Biden a vorbit despre acest eveniment tragic din viața sa, după cum arată și unele filmări din arhiva CNN. Evenimentul tragic din viața lui Biden Cu doar câteva săptămâni înainte să devină senator în 1972, la vârsta de 30 de ani, prima lui soție, Neilia, și fiica lor de numai un an, Naomi, au murit într-un teribil accident de mașină. Familia se ducea să facă ultimele cumpărături de Crăciun, iar în mașină se aflau și cei doi băieți ai cuplului: Beau, care avea trei ani, și fratele său, Hunter, de doi ani.Aceștia au fost grav răniți, dar au supraviețuit, după îndelungi îngrijiri medicale. Profund afectat de această tragedie, care intervenea chiar la începutul carierei sale de senator, Joe Biden a fost pe punctul de a renunța la politică. Însă, după cinci ani, își refăcea viața alături de Jill Biden, actuala soție și cea care i-a dăruit o altă fiică, Ashley, născută în 1981.Celălalt președinte al SUA, Donald Trump, a trecut și el printr-o experiență tragică. Fratele său a avut mari probleme cu alcoolul. Astfel că Donald Trump nu consumă deloc alcool.Eh, n-a fost sa fie, dar poate ca nu e timpul pierdut!

UN PRINT IN LIBERTATE MAI PUTIN!
Informații de ultim moment! Prințul Paul Philipe al României ar fi fost prins în Malta și reținut. Acesta s-ar fi aflat în vacanță alături de soția lui, Lia. Poliția ar urma să îl extrădeze, iar mai apoi să își ispășească pedeapsa cu închisoarea. După o perioadă în care a dispărut, prințul Paul Philipe al României ar fi fost găsit în Malta. El ar fi plecat în vacanță alpturi de soția lui, Lia, dar escapada lor s-ar fi terminat în mod  neplacut pentru el.Poliția Română ar fi cooperat cu Poliția din Malta, iar astfel ar fi reușit să îl prindă, conform antena3.ro. El ar urma să fie adus acum în România, după ce ultima procedură de extrădare, din urmă cu un an, a eșuat.Uite ca si printii mai au ghinion!
BABA VANGA BASESCU ISI DA CU PRESUPUSUL
Fostul președinte Traian Băsescu nu crede în șansa Gabrielei Firea de a cîștiga primăria Capitalei pentru PSD apreciind că decalajul față de Nicușor Dan e foarte mare.Băsescu spune că datele problemei s-ar putea schimba dacă Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL, se va retrage din cursa pentru primăria generală, fapt care face din Firea principala favorită.Fostul președinte nu crede însă în această strategie considerând că președintele PSD, Marcel Ciolacu, are tot interesul să nu câștige Firea Capitala de frică că-i va lua partidul.
„Eu nu cred că Piedone se va retrage. El va fi menținut acolo ca să-i reducă șansele Gabrielei Firea. Lui Ciolacu îi e frică că Firea, victorioasă la Capitală, i-ar putea lua șefia partidului. Și ar face bine să i-o ia la cum s-a comportat cu ea, să-l trimită în Buzău ca să învețe acolo dacă e în Moldova sau în Regat.”, a declarat Băsescu la Digi 24.El apreciază chiar că, victorioasă la Capitală, Firea ar putea chiar să candideze la alegerile prezidențiale.„Pentru Ciolacu nu va fi bine nici dacă Firea va câștiga Capitala, nici dacă va pierde la scor mic, de 2-3 procente, fiindcă atunci îi va sări organizația de București în cap deoarece nu a lansat-o în cursă mai devreme. Ciolacu a făcut un joc și mârșav și nedrept, spun asta în condițiile în care îmi doresc ca Firea să aibă parte de bătăi cât cuprinde în politică.”, apreciază Băsescu.Acesta lasă de înțeles că el este cel care l-a sfătuit pe medicul Cătălin Cîrstoiu să nu se retragă singur din cursă și să-i oblige pe liderii Coaliției să facă acest pas.Lasa-ne, Basescule, cine dracu’ crezi ca se mai uita in gura ta stramba?
PUTIN UMOR
Domn doctor, nevasta-mea nu mai vrea sa fie atenta cu mine! Se plange un barbat insurat.
– Vreau sa vorbesc cu sotia dumitale, ii spune doctorul.
Vine femeia. Doctorul:
– E adevarat ce mi-a spus sotul dumneavoastra? De ce nu mai vreti sa va culcati cu el?
– Domnule doctor, sint foarte obosita. Toata ziua lucrez. Dimineata sar intr-un taxi sa ma duc la serviciu. Cind ajung, taximetristul ma intreaba: “Facem socoteala sau…”. Ca sa fac o economie, aleg “sau”.
Ajung la serviciu, seful imi zice: “Iar ai intirziat. Ce facem, iti taiem din salariu, sau?…
Bineinteles, aleg “sau”. Dupa lucru, obosita, ma urc intr-un taxi si acelasi lucru…
La care doctorul:
– Ei, si acum, ce parere aveti, ii spunem sotului, sau?…
 
Profesoara la scoala, încercand sa stimuleze mintile scolarilor, a întrebat:
– Ce este rosu aprins si stralucitor?
Bula sare si raspunde :
– Un camion de pompieri !?!
– Nu, zice profesoara ,dar imi place cum gindesti. Altcineva?
Maria zice
– Un mar?
– Corect! zice profesoara.
Apoi Bula zice:
– Am si eu o întrebare…Ce este lunga, tare, rotunjita, cu par la un cap, si o bagi si scoti din gura???
– Bula !!!…tipa profa , noi nu vorbim asa aici !!!
La care Bula zice:
– Periuta de dinti !!!. dar îmi place cum gândesti !😦
 
Erau doi ardeleni într-un tren si nu prea stiau ce sa faca ca sa nu se plictiseasca pâna la Cluj.
-Hai sa batem cuie în pereti ca sa avem unde sa ne punem caciulile, zice unul.
-Apai hai sa batem cuie, zice celalalt.
Se apuca ei sa bata cuie în peretii compartimentului, dar al optulea cui nu intra în perete.
-De ce nu intra cuiul în perete? întreaba primul.
-Nu stiu, zice al doilea. Hai în compartimentul vecin sa vedem de ce.
Se duc în celalalt compartiment. Acolo era un basarabean care statea rezemat cu capul de perete.😯
 
Un om intra intr-un bar cu un caine vorbitor.
– El este Butch, cainele vorbitor. Poate sa faca orice doriti.
La care barmanul:
– Uite Butch 5 lire. Du-te si cumpara ziarul si sa nu te faci ca uiti ziarul. Pleaca Butch. Trec sase ore si Butch nu se mai
intorsese asa ca incep sa-l caute. Cauta ei peste tot si il gasesc in strada cu o catelusa.
La care stapanul zice:
– Butch, niciodata n-ai facut asa ceva !
– Pana acum nu am avut bani.😛
 
Un tip mergea prin desert pe o camila, de vreo doua saptamani.
Ramasese fara apa, fara mancare si suferea ingrozitor din
cauza caldurii. La un moment dat, trece unul, fugind, pe langa el. Mai merge, ce mai merge si vede pe altul alergand. Si tot
asa. La un moment dat, se ia dupa unul si il intreaba:
– De ce fugi dom’le in halul asta ?
– Lasa-ma dom’le ca fug.
– Pai vad, dar de ce ?
– Pai alergand, se formeaza niste curenti in jurul meu, care fac racoare si nu mai sufer de caldura.
“Interesanta, idee” isi zice omul nostru. Se suie pe camila si o indeamna sa mearga mult mai repede. Si intr-adevar se face mai racoare. Si merge el asa un timp, iar apoi camila cade lata jos de oboseala.
Se uita omul la ea, incearca sa o scoale – nimic.
“Hmmm”, isi zice el, “se pare ca a inghetzat de tot”.😦
 
Iepurasul se duce la cofetarie:
– Aveti suc de morcov?
– Nu!-zice vânzatoarea.
A doua zi din nou:
– Aveti suc de morcov?
– Nu, nu avem suc de morcov!-raspunde vânzatoarea indignata.
Si tot asa se duce ipurasul la cofetaria respectiva vreo trei patru zile la rând, terorizândo pe saraca vânzatoare cu întrebarea:
“Aveti suc de morcov?”.
Pina la urma într-o zi când vine iepurasul:
– Aveti suc de morcov?
– DA! Avem suc de morcov!-raspunde vânzatoarea exasperata.
-BEAH! Cine-ar cumpara asa ceva?
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!