home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
acum 13 zile
FAPTUL DIVERS

AMERICANII IL PREMIAZA PE IOHANNIS!

Consiliul Atlantic îl va onora în acest an pe preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cu Distinguished International Leadership Award pentru cariera sa remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european.Ceremonia acordării premiilor Consiliului Atlantic 2024, denumite de mass-media „Oscarurile Washingtonului”, va avea loc în cadrul unui dineu cu vedete la Waldorf Astoria, pe 8 mai, la Washington, DC. Stephen J. Hadley, preşedinte al Consiliului Consultativ Internaţional al Consiliului Atlantic şi fost consilier pentru securitate naţională al SUA, îl va prezenta pe preşedintele Iohannis şi îi va înmâna premiul.Alături de preşedintele României, vor fi premiaţi secretarul comerţului din SUA, Gina Raimondo, comandantul suprem aliat în Europa (SACEUR), comandantul Comandamentului european al SUA, generalul Christopher G. Cavoli, şi actriţa şi producătoarea malaeziană de origine chineză premiată cu Oscar Michelle Yeoh, ambasadoare a bunăvoinţei a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi membră a Comitetului Olimpic Internaţional.O      are cate avioane f16 expirate sui submarine care iau apa va trebui sa cumparam pentru asta?

BETELE PUSE DE PSD IN ROATELE AUR SE CAM RUP

PSD și PNL, partidele comasate ale sistemului se confruntă cu o criză neașteptată pe măsură ce partidul AUR își întărește poziția în sondajele de opinie. Cu alegerile generale apropiindu-se, tensiunile escaladează în rândul liderilor coaliției de guvernare, care acum fac demersuri pentru a contesta legalitatea candidaturilor AUR, susținând că acestea nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite prin lege.Justiția a făcut dreptate pentru Alianța pentru Unirea Românilor și a respins contestațiile PSD ca fiind neîntemeiate.Contestarea, care a fost depusă la Autoritatea Electorală Permanentă, se bazează pe presupuse nereguli în colectarea semnăturilor necesare înregistrării candidaturilor.Această mișcare vine într-un moment în care sondajele recente arată o creștere surprinzătoare în popularitatea partidului AUR, ceea ce amenință stabilitatea actuală a guvernului mafiei care distruge țara de 34 de ani.Simpatizanții AUR văd această acțiune ca pe o încercare disperată de a bloca ascensiunea singurului partid de opoziție din România.„Nu ne lăsăm intimidați și vom continua să luptăm pentru drepturile noastre de a participa la alegeri,” a afirmat liderul AUR, George Simion, răspunzând la contestații.„Este un atac direct la democrația din țara noastră,” a adăugat el, apelând la susținătorii partidului să rămână uniți.Mai bine! Lasa sa ajunga si AUR la guvernare, sa avem de cine rade!

ZELENSKI E SUPARAT!

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că încrederea Ucrainei în aliaţii săi din NATO „a suferit o lovitură” din cauza întârzierilor şi eşecurilor în livrarea de arme pentru războiul împotriva invaziei ruse.

Stoltenberg a declarat că astfel de eşecuri arată că a venit timpul să fie revizuită coordonarea ajutorului militar internaţional pentru Kiev.

Ca exemplu de aliaţi NATO care nu au fost la înălţimea aşteptărilor, el a citat faptul că Congresul american a avut nevoie de şase luni pentru a adopta un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina şi că ţările europene au livrat mult mai puţine muniţii de artilerie decât au promis. Aceste neajunsuri au avut un impact major pe câmpul de luptă, deoarece Rusia a preluat iniţiativa, în timp ce forţele ucrainene, lipsite de muniţie, au fost forţate să treacă în defensivă. „Bineînţeles, faptul că nu am livrat ceea ce am promis a afectat încrederea”, a declarat Stoltenberg după vizita la Kiev. Dar, după o zi de discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu alţi oficiali de rang înalt, el spune că Ucraina încă mai crede în aliaţii săi şi că acum depinde de ei să se ţină de cuvânt.Stoltenberg, fost prim-ministru al Norvegiei, spune că o modalitate de a evita viitoarele lipsuri în ajutorul militar acordat Ucrainei este de a acorda NATO un rol mai mare de coordonare şi de a elabora un plan multianual care să precizeze clar contribuţiile aşteptate de la fiecare aliat.În prezent, sprijinul militar occidental pentru Ucraina este organizat ad-hoc de către Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei, condus de SUA, cunoscut şi sub numele de Grupul Ramstein. Membrii NATO au dat undă verde la începutul acestei luni pentru ca planificatorii militari să lucreze la propunerea lui Stoltenberg, dar unele guverne şi-au exprimat rezervele.Ungaria a declarat că se va opune oricărui demers care ar putea aduce NATO mai aproape de război, iar unii diplomaţi au pus la îndoială faptul că un angajament financiar suplimentar important este fezabil. Dar Stoltenberg este de părere că o astfel de mişcare ar fi o investiţie bună în propria securitate a membrilor NATO.La munca, bai, Zelenski, nu la intins mana!

LASA-MA, PAPA , LA MARE /UNDE DROGUL E IN FLOARE!

In timpul unui festival de muzica din statiunea Mamaia, politistii si procurorii au descoperit mai multi cetateni straini implicati in traficul de droguri. Echipa din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, impreuna cu Serviciul Teritorial al DIICOT, au reusit sa desfasoare aceasta operatiune in ziua de luni, conform informatiilor furnizate de IGPR.Pe data de 4 mai, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Constanta, au desfasurat o actiune in statiunea Mamaia. In urma acesteia, un barbat (cetatean strain) a fost prins in flagrant delict la comercializarea de droguri periculoase pentru sanatate publica (9 comprimate ecstasy si aproximativ 20 grame MDMA). Acesta se afla la portile catre perimetrul unde avea loc un festival muzical, conform comunicatului IGPR.In plus, sunt in curs si cercetari impotriva altor doi barbati (cetateni straini) pentru detinerea de droguri de risc si de mare risc fara drept, in scopul consumului propriu. Cei doi au fost prinsi cu cantitati variate de cocaina si ketamina asupra lor.Dupa ce au efectuat perchezitia la adresa de cazare a celor trei barbati, autoritatile au gasit si confiscat cantitati de cocaina, ketamina si canabis. De asemenea, au fost gasite sume de bani si alte mijloace de proba importante pentru investigatie.Oricie stie:drogat, adormi pe plaja si te bronzezi mai usor!

PUTIN LE ARATA PISICA OCCIDENTALILOR!

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova, care şi-a motivat această decizie în urma declaraţiilor unor oficiali occidentali şi implicării crescânde a Occidentului de partea Ucrainei în conflictul cu Rusia.„Retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă. NATO rămâne vigilentă”, a declarat agenţiei EFE o purtătoare de cuvânt a Alianţei, Farah Dakhlallah. Postura colectivă de descurajare şi apărare a NATO „va continua să garanteze protejarea fiecărui centimetru de teritoriu aliat”, iar Ucraina are dreptul la autoapărare în faţa invaziei ruse şi „aliaţii vor continua să sprijine Ucraina”, a adăugat reprezentanta NATO. NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova, care şi-a motivat această decizie în urma declaraţiilor unor oficiali occidentali şi implicării crescânde a Occidentului de partea Ucrainei în conflictul cu Rusia.„Retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă. NATO rămâne vigilentă”, a declarat agenţiei EFE o purtătoare de cuvânt a Alianţei, Farah Dakhlallah. Postura colectivă de descurajare şi apărare a NATO „va continua să garanteze protejarea fiecărui centimetru de teritoriu aliat”, iar Ucraina are dreptul la autoapărare în faţa invaziei ruse şi „aliaţii vor continua să sprijine Ucraina”, a adăugat reprezentanta NATO.Desigur, occidentalii au voie sa ameninte cu trimiterea de trupe in Rusia!

DUMNEZEU TINE CU ZELENSKI

De la catedrala Sfânta Sofia din Kiev, președintele Ucrainei a transmis un ciudat mesaj de felicitare către poporul său.În mesajul video de circa opt minute, publicat pe site-ul președinției este prezentată și o expoziție de icoane pictate pe capace de cutii de muniții (!), despre care Zelenski afirmă că sunt o dovadă că „cerul este cu noi”.El a adăugat că ucrainenii nu încurajează decât la rugăciune și niciodată în fața invadatorilor.„Lumea ne vede. Dumnezeu știe asta. Și noi credem că Dumnezeu are pe umăr un galon cu steagul ucrainean. Cu un asemenea aliat, viața va învinge cu siguranță moartea.”Mai ramane ca si Dumnezeu sa-i trimita miliarde de dolari!

CURIOZITATI AMUZANTE

  • Spaniolii au un cuvânt amuzant pentru „soții” și „cătușe”: „esposas”. O coincidență interesantă, nu-i așa?
  • Cea mai bătrână persoană din lume, la aniversarea a 120 de ani, a spus: „Am un singur rid și stau pe el”.
  • În daneză, „prezervativ” se spune „svangerskabsforebyggende middel”. Mult noroc la pronunțare!
  • Conform mitologiei grecești, se credea că roșcații se transformau în vampiri după moarte. Ai grijă la prietenii tăi cu părul roșu!
  • Unul din patru americani crede că soarele se învârte în jurul Pământului. Oare au văzut vreodată un sistem solar?
  • Când Muntenegru și-a câștigat independența față de Iugoslavia, domeniul lor de internet s-a schimbat de la „Yu” la „Me”. O schimbare rapidă!
  • Leonardo DiCaprio își datorează prenumele lui Leonardo da Vinci, deoarece mama sa admira un tablou al artistului când era însărcinată. O poveste artistică!
  • Charlie Chaplin a pierdut un concurs de sosii al lui Charlie Chaplin, clasându-se abia pe locul 2. Ironic, nu-i așa?
  • Unele ursulețe koala dorm mai mult de 22 de ore pe zi!
  • Veverițele pot să-și uite locurile unde își ascund ghindă în până la 74% din cazuri!
  • Hipopotamii produc un lichid de culoare roz, numit „sudor de sânge”, care îi ajută să-și regleze temperatura corpului.
  • Câinii au amprente digitale unice, la fel ca oamenii!
  • Pinguinii au un organ special în corp care îi ajută să-și filtreze sarea din apa mării, astfel încât să poată bea.
  • Ochii unui struț sunt mai mari decât creierul său!
  • Delfinii pot recunoaște și își aminti chipurile altor delfini timp de mulți ani.
  • Orașul din Alaska, Talkeetna, a avut un motan numit Stubbs ca primar timp de 20 de ani!
  • Calul poate să doarmă în picioare datorită unui mecanism de blocare a genunchiului.
  • În Japonia există un sat în care trăiesc mai multe vulpi și sunt considerate sfinte.
  • Cârtițele pot să-și sape tunele sub pământ la o viteză de până la 90 de metri pe zi!
  • Koala este unul dintre puținele mamifere care nu pot bea apă, obținându-și lichidul necesar din frunzele de eucalipt pe care le consumă.
  • În Hawaii există o plajă cu nisip negru, format din bucăți mici de lavă.
  • Când hipopotamii sunt încântați, își mișcă urechile într-un mod care pare a fi dansul.
  • Un grup de flamingo poate fi numit un „flamboi” sau un „flotant”.
  • Elefanții pot recunoaște și să-și amintească mirosurile timp de mulți ani.
  • Atunci când gușterii pierd coada, aceasta poate să crească din nou!
  • Ochiul unui stridie este mai mare decât creierul său.
  • Foca monah (Monachus monachus) este singura specie de focă care trăiește și se hrănește în apele din Marea Mediterană.
  • Pandele gigant are o capacitate limitată de a digera bambusul, astfel încât trebuie să consume până la 12-38 kg de bambus pe zi pentru a suprav
  • Caută cuvântul „askew” pe Google și observă ce se întâmplă. O surpriză vizuală!
  • Știați că intrarea în Turnul Londrei era gratuită dacă aduceai cu tine o pisică sau un câine? O politică neobișnuită pentru animalele de companie!
  • Un fulg de nea are șase laturi unice. Niciun fulg nu este la fel!
  • Populația Pământului este de aproximativ 8 miliarde de oameni, dar există de fapt mai multe copaci decât oameni. O lume verde!
  • Girafele nu au coarde vocale. Comunică prin sunete infrasunete și gesturi. O limbă unică!
  • Stelele de mare pot regenera membrele pierdute. O abilitate uimitoare de vindecare!
  • Cel mai mic os din corpul uman este osul etmoid, situat în nas. Un os minuscul cu un rol important!
  • Limba unei girafte poate ajunge la o lungime de până la 45 cm. Perfectă pentru a ajunge la frunzele gustoase!
  • Ochii unui struț sunt mai mari decât creierul său. Priorități clare!
  • Albatroșii dorm în timp ce zboară. O abilitate uimitoare care le permite să parcurgă distanțe mari!
  • Pinguinii își fac curățenie în nas cu ajutorul ciocului. O metodă neobișnuită, dar eficientă!
  • Pisicile dorm în medie 70% din viața lor.
  • Pepenele este 92% apă, ceea ce îl face să fie un fruct foarte hidratant.
  • Oamenii sunt singurele creaturi care plâng atunci când sunt emoționați.
  • Câinii au oase în nas, iar ele sunt ceea ce le dă mirosul așa de bun.
  • Bilele de golf au denumirea „golf” datorită cuvântului german „kolf”, care înseamnă „ciocan”.
  • În medie, o persoană râde de aproximativ 15-20 de ori pe zi.
  • Numele complet al lui Barbie este Barbara Millicent Roberts.
  • Când se nasc, puii de panda sunt mai mici decât o ceașcă de ceai.
  • Pinguinii nu au nevoie de scaune, deoarece se așează pe pietre pentru a-și menține picioarele reci.
  • Câștigătorii premiului Nobel primesc, printre altele, și o medalie din aur care conține doar 1,5% aur.
  • Când a fost lansat, primul joc video „Pac-Man” a fost considerat un eșec, deoarece era prea ușor și nimeni nu l-a considerat interesant.
  • În fiecare an, aproximativ 2.000 de copii se pierd în magazinele IKEA din întreaga lume.
  • Delfinii dorm pe rând: un ochi este deschis, iar celălalt este închis.
  • Veverițele ucid mai multe oameni anual decât rechinii.
  • În Antarctica, există un munte numit „Mount Cumulus” care seamănă cu o formație gigantică de nori.
  • Cuvântul „nerd” a fost inventat de Dr. Seuss în cartea sa „If I Ran the Zoo”.
  • Oamenii de știință au descoperit că vacile produc lapte de calitate mai bună atunci când ascultă muzică relaxantă.
  • Înainte de inventarea radioului, oamenii jucau șah prin corespondență prin poștă.
  • Un adult mediu produce suficientă salivă într-o viață pentru a umple două piscine.
  • În Japonia, există o insulă locuită numai de pisici, numită „Tashirojima”.

În Statele Unite ale Americii, se estimează că o femeie rostește în medie 20.000 de cuvinte pe zi, cu aproximativ 13.000 de cuvinte mai mult decât un bărbat, care rostește în jur de 7.000 de cuvinte pe zi

  • .
  • Studiile arată că aproximativ 7% dintre americani religioși se roagă la Dumnezeu pentru a găsi un loc bun de parcare
  • Există o fobie numită „hippopotomonstrosesquippedaliofobia”, care reprezintă frica de cuvinte lungi. Cuvintele lungi pot provoca persoanelor afectate pierderea respirației, transpirație excesivă și alte simptome neplăcute.
  • În 2014, o femeie care dispăruse într-o vacanță în Islanda a fost găsită când s-a descoperit că se afla în grupul de căutare, căutându-se pe ea însăși.
  • Pentru a scrie primele 100 de numere naturale, se folosesc 20 de cifre nouă
  • Unele studii arată că băuturile dietetice cresc riscul unei afe
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!