home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.05.2024
FAPTUL DIVERS

PRIMARIILE SUNT VACI BUNE DE MULS!

Adrian Vigheciu, candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Sectorului 5, a postat pe o rețea de socializare un videoclip electoral, în care se vede o vacă pe care spune că a scos-o la păscut, comparând administrațiile Sectorului 5 din ultimii 20 de ani cu vacă bună de muls „pentru cei care l-au păstorit”.„Am ieșit cu vaca la păscut în mijlocul Sectorului 5 pentru a ajuta la producția de lapte. Îmi provoc contracandidații să ajute și ei la producția de miere. Singuri sau în familie, cum le e mai ușor. A venit timpul să reușim și în 5. Din 9 iunie, începem treaba”, a scris Adrian Vigheciu într-o postare pe pagina sa de Facebook, publicând și un videoclip electoral în care apare o vacă ce paște lângă Palatul Parlamentului.Adrian Vigheciu, candidatul coaliției la Primăria Sectorului 5, critică administrațiile din ultimii 20 de ani, susținând că acest sector „a fost o vacă bună de muls pentru cei care l-au păstorit” și că „poate fi scos la lumină” precum sectoarele 3 și 4, conduse de edilii social-democrați, Robert Negoiță și Daniel Băluță.Corect ! Vaca se mulge, dar se duce si la taur!

TINETI MINTE TREI CUVINTE: NICU CIUCA PRESEDINTE!

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, că partidul nu are un scenariu în care liderul formațiunii, Nicolae Ciucă, să nu candideze la alegerile prezidenţiale, enumerând câteva caracteristici care îl recomandă pentru această funcție, printre care cele dovedite la conducerea partidului.”Nu, nu avem. Avem scenariul în care după data alegerilor, 19, avem toate şansele să câştigăm aceste alegeri la votul politic, în cel mai rău caz…, ne apropiem oricum de 30%, eu cred foarte mult în şansa noastră, pentru că am văzut mobilizarea pe care o avem atât în Moldova, cât și în Transilvania, în Oltenia, Dobrogea şi în restul regiunilor”, a spus Rareş Bogdan la Antena 3, întrebat dacă există un scenariu B în care liderul PNL Nicolae Ciucă nu va candida la alegerile prezidențiale.Întrebat dacă Nicolae Ciucă va fi cu 10% sub scorul partidului, va insista ca Nicolae Ciucă să fie prezidențiabilul PNL, Rareș Bogdan a răspuns: „Dacă partidul face 32% la votul politic la alegerile locale, şi Nicolae Ciucă are la 20% sau 22%, înseamnă că a intrat automat în turul doi.” „Și din momentul turului doi câştigăm alegerile. Este în creştere evidentă”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.Rareș Bogdan a spus că Nicolae Ciucă ar trebui votat de români la alegerile prezidențiale pentru calitățile sale precum patriotismul sau abilitățile sale de conducător dovedite în fruntea PNL.Schimbator ca vantul Rares asta! Parca mai ieri il sustinea pe Cîţu!

PIERSIC A INVIAT! ADEVARAT A INVIAT!

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un mesaj, în care afirmă că este „viu”, iar publicului care l-a avut în gânduri în această perioadă grea îi cere să-l „țină aproape”, întrucât mai are multe povești să-i spună, informează News.ro.„Scumpilor şi prea dragilor mei, celor care m-aţi purtat in gândurile voastre, m-aţi înconjurat cu atâta grijă si iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, va spun Hristos a Înviat! Cu aceasta ocazie, va dau şi o veste: «sunt viu» şi asta datoria minunaţilor doctori care mă îngrijesc”, a transmis actorul, în primul mesaj de la debutul problemelor de sănătate care au dus la internarea în mai multe unităţi medicale din ţartă. Actorul a mulţumit celor care l-au ajutat în ultima perioadă: „Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiaţi cu un pomelnic de mulţumiri, dar astăzi chiar vreau să îi pun fiecăruia medalia inimii mele in piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roşianu, Dr. Florin Crişan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr Streinu Cercel. Dr. Adrian Marinescu, eroii mei, Dr. Şerban Dragosloveanu şi Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor in timpul operaţiei, dar…m-a şi adus înapoi”.În final, marele actor s-a adresat publicului: „Ţineţi-mă aproape, pentru că mai am de spus multe poveşti minunatului meu public”.Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.Ne bucuram mult, maestre! Sa fii sanatos pana la 200 de ani si mai mult, daca se poate!

UITE DRONA, NU MAI E DRONA!

Ministerul rus al Apărării transmite că apărarea aeriană a doborât 31 de drone ucrainene și 16 rachete în timpul nopții. Atacurile ucrainene ar fi vizat regiunile Belgorod, Kursk, Lipețk și Crimeea. Atacurile vin după ce, pe 12 mai, autoritățile ruse au declarat că 15 persoane au fost ucise când o clădire, lovită de resturile unei rachete ucrainene, s-a prăbușit în regiunea Belgorod.Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că prăbușirea s-a produs „ca urmare a unei lovituri directe cu un obuz”. Ministerul rus al Apărării a comunicat ulterior că armata ucraineană a bombardat Belgorodul folosind sistemul de rachete tactice Tochka-U și MLRS. Rachetele și obuzele au fost interceptate, dar „fragmente ale uneia dintre rachetele doborâte au deteriorat o clădire rezidențială din orașul Belgorod”.Belgorodul a fost bombardat în mod regulat de Ucraina în ultimele săptămâni. Pe 11 mai, o persoană a fost ucisă și 29 au fost rănite în bombardamentele din orașul Belgorod și regiunea omonimă, potrivit oficialilor ruși.Nici nu trimit ucrainenii atatea drone cate zic rusii ca doboara!

DEPOZIT DE MUNITII PITIT IN CURTEA LICEULUI

În curtea colegiului Vasile Lupu din Iași a fost descoperit luni, în timpul unor lucrări de construcții, un depozit de muniție din al doilea război mondial. Au intervenit pirotehniștii, iar Comitetul Local de Urgență a decis evacuarea clădirii și suspendarea cursurilor până lunea viitoare. Descoperirea a avut loc în timpul lucrărilor de amenajare a platformei de beton pe care urma să fie amplasată o clădire modulară în care să se desfășoare cursurile pe parcursul reabilitării clădirii monument istoric a Colegiului.Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a intervenit, alături de specialiști militari, pentru securizarea zonei și au transmis că va continua intervenția și marți. Pirotehniștii ar fi identificat peste 280 de elemente de muniție din al doilea război mondial.Filiala din Iași a Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) a publicat pe contul de Facebook o informare transmisă de Primăria Iași către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) în care solicită evacuarea tuturor spațiilor clădirilor liceului și suspendarea cursurilor până (cel puțin) luni 20 mai.Asta ca urmare a deciziei luate deja în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, convocat de primarul Iașului, care semnează documentul amintit.Bine ca n-au aflat elevii de el, ca nu mai dadeau bani pe petarde de Revelion!

PUTIN UMOR

  • Știți ce e reîncarnarea?E atunci când pui la loc cele 3 kg pe care abia le-ai dat jos. :)))
  • -Te voi face să-ți pierzi mințile… îmi zice.-Băi, lasă mintea, că oricum nu am! Cu kilogramele, poți face ceva???
  • -Am pierdut 1000 de kilocalorii, în 3 secunde!-Cum?-Mi-a picat shaorma jos!
  • Sunt mult mai fericit(ă) de când am renunțat la cafea de dimineață pentru fresh de portocale. Doctorul zice că e de la vitamina C, dar eu cred că e de la vodcă. :)))
  • De ce punem pizza rotundă în cutii pătrate și mâncăm felii triunghi?…..
  • Oglinzile nu mint. Și, din fericire, nici nu râd…
  • …zice legenda că la fiecare bere băută pierzi 10 minute din viață. …am făcut un calcul estimativ și eu îs mort din 1518.
  • Îmi place să petrec timpul în natură, adică îmi place să mă îmbăt pe terase :)))
  • Știi de ce femeile iubesc pantofii? Pentru că, indiferent cât mănâncă, tot intră în ei! :))
  • Mi-am cumpărat ceai pentru slăbit. E așa de bun cu pâine prăjită, unt și gem!! 😀 😀
  • -Aș mânca ceva bun astăzi.-Vezi borcanul ăla de Nutella?-Da-Ai niște ciorbă în el. :)))
  • Dacă nu trebuie să mâncăm noaptea, de ce frigiderul are bec? 😀 :D:D 😀
  • Cum se bea vinul roșu? Vinul roșu se bea în pielea goală … pentru că pătează.
  • Un bețiv povestește altui bețiv:– Și cum mă duceam liniștit spre casă, deodată simt că cineva mă calcă pe mână…
  • Fiți atenți la dulciuri. Vă micșorează hainele. :))
  • Orice felie de pâine ascunde trista poveste a unui spic de grâu care ar fi putut deveni bere…:D 😀
  • Obișnuiam să mânânc numai lucruri naturale, până când am aflat că cei mai mulți oameni mor din cauza naturale…
  • Oamenii de știință au descoperit că un pahar de vin roșu echivalează cu o oră de sport.Așa am aflat, la 60 de ani, că am fost sportiv de performanță…
  • -Auzi, fată, tu pui la suflet?-Nu, fată, eu pun la șolduri…:D 😀
  • Mi-am cumpărat ceai de slăbit.Cu tort e chiar foarte bun!!
  • Salvează Planeta! Economisește apă și bea vin în locul ei! 😀 :D:D 😀
  • Cum îți plac ouăle? Moi sau tari?-În prăjituri!!
  • Cu cât cântărești mai mult, cu atât e mai greu să fii răpit. Așa că ai grijă de tine și mănâncă dulciuri :))
  • Azi nu mănânc la prânz. Sunt la dietă. Dieta “mai am doar 10 lei până vineri”. :))
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!