home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.05.2024
FAPTUL DIVERS

SRI MERITA ORICE! PENTRU CA E ASCULTATOR!

Proiectul de construire a unui centru Multirol pentru Serviciul Român de Informații va fi construit lângă București, la Izvorani, comuna Ciolpani, pe extremitatea sudică spre lacul Snagov.Valoarea totală a investiției este de 246,93 milioane lei (TVA inclus), din care lucrările de construcții montaj se ridică la peste 151,2 milioane lei.Finanțarea va fi facută 98% de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții SA. Diferența va fi acoperită de Serviciul Român de Informații.Ansamblul este format din volume distincte amplasate pavilionar și interelaționate prin cursive de înălțime parter, cu deschideri mari vitrate.Pentru toate clădirile vor fi adoptate soluții de izolare termică adecvate funcționării pe întreg parcursul anului (panouri multistrat, fațade ventilate sau termosistem), coroborate cu soluții tehnice moderne de climatizare și încălzire.Ansamblul propus este format din nouă obiecte de investiție, din care opt corpuri de clădire, după cum urmează: Corp cămin de garnizoană, Corp hrănire, Corp sala multifuncțională, Corp refacere a capacitații de munca 1, Sala de sport, Corp administrativ, Corp garaj pentru ambarcațiuni, Punct control acces,Documentația prevede că se va asigură un design creativ care să contribuie la dezvoltarea intelectuală, afectivă și socială a personalului, prin adoptarea unui concept unitar privind soluțiile tehnice pentru elementele de volumetrie, de limbaj arhitectural al fațadelor clădirilor, de amenajări interioare ale spațiilor, de amenajări exterioare peisagistice, design pentru pavimente etc.Ei, dar de spre bazele secrete niciun cuvant?

AVEM O ARMATA DE DEZERTORI

Studenții de la cele 4 facultăți ale Academiei Tehnice Militare din București reușesc să obțină un loc de muncă asigurat de dinainte de a-și obține diploma, dar nu este suficient. Cei mai bine de 1.000 de absolvenți sunt obligați, contractual, să rămână la Ministerul Apărării Naționale minim 8 ani, dar după ce s-a dus termenul, demisionează, văzând că veniturile nu sunt cele așteptate. Conform datelor transmise de Ministerul Apărării Naționale, salariul pentru un tânăr care se angajează în Armata României este de 3.500 de lei. Doar cei care muncesc enorm și reușesc să ajungă la o funcție de comandă primesc mai mulți bani.Studenții au, totuși, și alte beneficii. Beneficiază de o soldă de grad care crește în fiecare an, dată cu gradul. La început, este de câteva sute de lei. În momentul în care se angajează, primesc, din partea statului, bani de chirie, de mâncare și de echipament. Chiar dacă veniturile lor totale ar depăși 5.000 de lei, ținând cont de bonusuri, tinerii rămân nemulțumiți. În aceste condiții, demisionează, după ce trec de cei 8 ani. Astfel, de la an la an, Armata României devine mai mică. MApN a desfășurat acțiuni pentru a aduce mai mulți candidați. Se fac angajări chiar și acum.Inginerii care pleacă de la minister se orientează către companii mari care se oferă salarii pe măsura pregătirii lor. Pot câștiga și zeci de mii de lei, bani pe care statul nu îi are în buget.La asa lefuri mici, nici nu renteaza sa mori pentru Patrie!

ROLUL LUI ZELENSKI S-A INCHEIAT FARA APLAUZE

Mai e el un presedinte legitim?Iată o întrebare pe care o ridică deopotrivă rivalii din interior (în special fostul președinte Petro Poroșenko) cât și cei din exterior (inclusiv, recent, Vladimir Putin).Curtea Supremă a Ucrainei a deschis o procedură împotriva Parlamentului (Marea Radă) de la Kiev pentru că nu a organizat alegeri prezidențiale la termenul prevăzut de 31 martie 2024. Alegerile precedente au avut loc pe 31 martie 2019, iar învestirea pe 20 mai 2019.Constituția prevede ca mandatul prezidențial să aibă exact cinci ani.De aceea, rivalii actualului președinte afirmă că, de mâine, 21 mai 2024, Zelenski nu mai este legitim.Însă aliații săi (inclusiv Occidentul), susțin poziția președinției de la Kiev, invocând Constituția care stipulează că vechiul continuă să își exercite funcția până la învestirea noului președinte.Cum nu au fost alegeri, legitimitatea actualului președinte se prelungește sine die.Administrația Zelenski îi acuză pe toți cei care au o altă interpretare că „fac jocurile Kremlinului”.Acest conflict juridic ar putea fi rezolvat simplu, de către Curtea Constituțională, scrie Strana. Problema este că autoritățile refuză să o sesizeze. De teamă că Curtea Constituțională ar putea da un verdict nefavorabil lui Zelenski.Slava Ukraini! Atata timp cat Biden n-are nimic impotriva,Zelenski este legitim!

MIRON COZMA E CURAT CA LACRIMA

Miron Cozma (fostul lider al minerilor din Valea Jiului, s-a îmbrâncit și a schimbat cuvinte dure cu președintele Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene (după audierea de luni de la Parchetul General, relatează stiripesurse.ro.  Miron Cozma susține că pe 14 iunie 1990, când au venit minerii în București, Piața Universității fusese eliberată de manifestanții împotriva regimului Iliescu.

„Începând cu dimineața zilei de 14 iunie (1990), fenomenul Piața Universității a încetat. Nu e nicio victimă făcută de mineri. E făcută de IMGB, pentru cultura lui generală”, a declarat Miron Cozma după audierea de la Parchet, arătând spre președintele Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene.A urmat un schimb dur de cuvinte între cei doi și câteva îmbrânceli, Miron Cozma amenințând „vezi că te bat”, potrivit Digi 24.Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei Fostul lider al minerilor a susținut că minerii „nu au făcut nimic în Piața Universității. Eu, Cozma, l-am salvat pe Marian Munteanu, că l-am băgat în salvare, aduceți-vă aminte”.Miron Cozma s-a prezentat luni dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în care este acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității.El le-a declarat jurnaliștilor că „nu a existat mineriadă” și că el nu a fost în București pe 13 iunie 1990, când s-au declanșat violențele împotriva manifestanților din Piața Universității.Bietul Cozma e vinovatul fara vina!

PUTIN UMOR

Un geniu mandru si un idiot fac un pariu. Geniul spune:

– Pentru fiecare intrebare care ti-o pun si nu stii raspunsul, imi dai 5$. Si daca imi pui tu o intrebare la care nu iti pot raspunde, iti dau 5000$.

Idiotul raspunde: „Okay”.

Geniul apoi intreaba: „Cate continente sunt in lume?”. Idiotul nu stie, asa ca ii intinde 5$.

Acum e randul idiotului sa il intrebe pe geniu: „Ce animal sta in doua picioare dar doarme in 3?”. Geniul se tot gandeste, dar nu stie raspunsul, asa ca ii da idiotului 5000$ si spune:

– La naiba, am pierdut. Apropo, care era raspunsul la intrebare?

La care idiotul ii inmana 5$.

– Ospatar, acesta este cotlet de miel sau de porc?– Nu va puteti da seama dupa gust?– Nu.– Si atunci, mai conteaza?

  • –  Dacă te doare dintele acela trebuie să mergem la un dentist. Sper că nu ți-e frică.
    –  Nu, tăticule.
    –  Așa te vreau, curajos. Să știi că dentistul nu-ți face nimic!
    –  Dacă e așa, ce rost mai are să-l deranjăm?
  • Tatăl este chemat la școală:
    – Fiul dumneavoastră a desenat pe bancă o muscă, foarte reală, și mi-am zdrobit pumnul încercând  să o omor.
    – Ha! Să mă fi văzut pe mine, când am intrat în baie și văzând în cadă un crocodil pictat, de frică, am ieșit printr-o ușă pictată…
  • – Doamna învăţătoare, poate fi cineva pedepsit pentru un lucru pe care nu l-a făcut?
    – Nu.
    – Atunci, vă rog, să nu mă pedepsiţi, fiindcă nu mi-am scris tema pentru astăzi.
  • – Tăticule, de ce te-ai căsătorit cu mama?
    – Vezi, nici măcar copilul nu înţelege de ce.
  • – De ce cârâie cioara când zboară?
    – Schimbă viteza.
  • Educatoarea o întreabă pe Măriuca la grădiniță:
    – De unde ai tu, Măriuco, părul așa frumos și bogat? De la mămica ta sau de la tatăl tău?
    – Cred că de la tata, că el nu mai are deloc.
  • – Bunicule, pe tine te-a făcut Dumnezeu?
    – Da, draga mea, Dumnezeu m-a făcut, răspunde bunicul.
    Câteva minute mai târziu, fetița își întreabă din nou bunicul:
    – Bunicule, dar pe mine tot Dumnezeu m-a făcut?
    – Da, draga mea, răspunde bunicul.
    Timp de câteva minute, fetița îl studiază pe bunic, iar apoi se uită la reflexia ei în oglindă.
    Bunicul ei se întreba ce-i trecea fetiței prin minte.
    Într-un sfârșit fetița zice:
    – Știi ceva, bunicule? Dumnezeu face o treabă mai bună în ultimul timp.
  • Învăţătorul a scris în carnetul elevei:
    – „Liliana vorbeşte prea mult”.
    Tatăl, semnând observaţia de luare la cunoştinţă, adaugă:
    – „Dacă i-aţi cunoaşte mama…”
  • Tatăl chel, fetiţa o întreabă pe mama sa:
    – Mamă, de ce tata e aşa de chel?
    – Deoarece are multă minte şi i-a căzut părul, răspunde mama.
    – Dar tu de ce ai aşa de mult păr în cap?
    – Mănâncă şi taci!
  • Un copil plângea pe hol. Profesoara îl vede.
    – Copile, de ce plângi?
    – Un copil mi-a furat plăcinta!
    – A fost cu intenţie?
    – Nu, cu brânză…..
  • Soţia pleacă în delegaţie, în interes de serviciu.
    Soţul îl trezeşte pe copilaş de dimineaţă, îi pregăteşte micul dejun şi îl ia de mână să îl ducă la grădiniţă.
    La grădiniță, educatoarea îi spune că acest copil îi este necunoscut.
    Îl duce la o a doua grădiniţă şi la a treia.
    Când ies de la a patra grădiniţă, copilul îi spune:
    – Tăticule, încă o grădiniţă şi eu astăzi chiar că întârzii la şcoală…
  • – Mihai, ai pus apă la pești?
    – Da, mamă, dar nu au băut nimic!
  • Familia merge într-un parc de distracţii şi la un concurs câştigă un ursuleţ de pluş. Tatăl îi strânge pe copii şi îi întreabă:
    – Ia să vedem… cine este cel mai cuminte şi ascultător, cine nu face mofturi niciodată, cine nu iese din cuvântul mamei?
    Copiii, fără să stea prea mult pe gânduri, răspund în cor:
    – Bine, tati… ia tu ursuleţul!
  • – Tatiii, ce e ăla „bărbat”?
    – Păi… este un om puternic, care iubește, protejează și are grijă de familia lui!
    – Supeer! Vreau să devin bărbat, ca mama!!!

­

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!