home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.05.2024
FAPTUL DIVERS

NU ESTI GAY SAU LESBI, N-AI CE CAUTA LA EUROVISION!

Preşedintele turc Recep Erdogan a criticat concursul de cântece Eurovision, acuzând evenimentul că ar încuraja „neutralizarea genului” și că nu mai poți întâlni o „persoană normală” la astfel de evenimente.Într-un discurs rostit după o şedinţă de cabinet ce a avut loc luni, Erdogan a descris participanţii la concurs drept „cai troieni ai corupţiei sociale” şi a afirmat că guvernul său a avut dreptate să ţină Turcia în afara competiţiei pop paneuropene încă din 2012.„La astfel de evenimente, a devenit imposibil să întâlneşti o persoană normală”, a declarat președintele turc, al cărui partid de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare îşi are rădăcinile în mişcarea islamică din Turcia şi al cărui guvern a devenit mai puţin tolerant faţă de drepturile LGBT în ultimii ani.„Înţelegem mai bine că am luat decizia corectă prin faptul că am ţinut Turcia în afara acestei competiţii ruşinoase în ultimii 12 ani”, a spus el.Comentariul lui Erdogan pare să fie o referire la cântăreţul elveţian Nemo, care a câştigat cea de-a 68-a ediţie a concursului Eurovision la începutul acestei luni cu piesa „The Code”, un imn pop-rap având ca temă drumul cântăreţului spre îmbrăţişarea unei identităţi „non-binare”.Cântăreţul în vârstă de 24 de ani a devenit primul câştigător al concursului Eurovision care nu se identifică nici drept bărbat, nici ca femeie.Luni, Erdogan a denunţat, de asemenea, declinul grav al natalităţii în Turcia ca fiind o „ameninţare existenţială” şi un „dezastru” pentru ţară.Săptămâna trecută, Institutul de Stat de Statistică al Turciei a anunţat că rata natalităţii din ţară în 2023 a scăzut la 1,51 copii pe femeie. Liderul turc cere de mult timp ca familiile să aibă cel puţin trei copii.Da, dar cineva de mai sus, citeste Guvernul Mondial, vrea ca populatia Terrei sa fie de o suta de ori mai mica!

PUPATI-L IN FUND MAI CU FEREALA, BAIETI!

Emisiunea lui Mihai Gâdea la Antena 3, Sinteza Zilei, a fost amendată de CNA cu 10.000 de lei pentru propagandă făcută lui Piedone, candidatul PUSL la primăria Capitalei.Un comunicat al CNA arată cum s-a derulat, doar în martie, campania în favoarea lui Piedone la Sinteza Zilei:

  • „13.03.2024 – Cristian Popescu Piedone distribuie cetățenilor apă caldă la borcan”
  • „14.03.2024 – se află la un târg consumând produse tradiționale, ulterior se plimbă prin târg și stă de vorbă cu oamenii”
  • „26.03.2024 – se întâlnește cu alegătorii, cu angajații primăriei cărora le trasează sarcini despre renovarea parcurilor, străzilor, spațiilor publice, oferă diverse soluții cetățenilor”

CNA a apreciat că Antena 3 a încălcat  articolul 139 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, care prevedea că „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.Însă o căutare pe site-ul Antenei 3 arată că propaganda în favoarea caandidatului partidului lui Dan Voiculescu a continuat și în aprilie și mai. De exemplu, la 19 mai, pe site-ul postului figurează știrea cu titlul: „Reacția lui Cristian Popescu Piedone, după ce un candidat la Primăria Sectorului 5 a mers cu vaca la păscut pentru a-și face campanie: «Să vină să își ia fânul!»”. Nu-i problema! La banii lui Voiculescu 10.000 de lei nici nu conteaza!

NU EXISTA MINCIUNA CARE SA NU FIE CREZUTA MACAR DE CATIVA!

O postare virala pe X sustine ca elicopterul in care se aflau presedintele Iranului Ebrahim Raisi si ministrul de externe Amir Abdollahian a fost lovit de o arma laser spatiala, informeaza DW.Tehnologia laser avanseaza rapid in industria militara. Fortele armate din tari precum SUA, China, Marea Britanie si Israel au raportat evolutii semnificative in domeniul armelor laser care pot incalzi, perturba sau arde tinte aeriene, cum ar fi dronele si rachetele de croaziera, de la zeci de kilometri distanta. Intre timp, internetul este inundat de afirmatii dubioase despre cele mai recente arme laser aflate in spatiu, inclusiv afirmatii legate de accidentul de elicopter care l-a implicat pe presedintele iranian Ebrahim Raisi.„Elicopterul presedintelui Iranului a fost clar lovit din cer de un laser spatial!” a scris un utilizator pe platforma X, fosta Twitter. O imagine arata elicopterul care s-a prabusit. Postarea de pe X avea peste 29 de milioane de vizualizari la momentul publicarii acestui articol.Credem ca si stirea ca un copil care tragea dupa ciori a doborat elicopterul cu prastia ar fi fost crezuta!

BATALIA SONDAJELOR

Cozmin Gusa, fost membru in conducerea PSD, sustine ca are acces la „adevaratele sondaje”, iar acestea arata ca fiul lui Piedone, Vlad Popescu Piedone, va pierde alegerile in Sectorul 5 si ca Gabriela Firea a devenit favorita pentru Primaria Capitalei.„Sondajul real pentru Bucuresti,  in baza caruia partidele politice isi refac in aceste zile strategiile arata in felul urmator:Nicusor Dan 29% cu trend descrescator, Gabi Firea 21% cu tendinta crescatoare, Piedone 14% puternic descrescator, Burduja stabilizat la 10%, Enache de la AUR 3%, Diana Sosoaca 2%, dar si, atentie, un procent de circa 21% dintre bucuresteni ce vor sa voteze, dar sunt inca nehotarati.Mai sunt vreo 15 zile de campanie si orice sociolog v-ar putea indica faptul ca inaintea alegerilor vom avea un scenariu de polarizare a luptei pentru locul intai intre Nicusor Dan si Gabriela Firea, ambii finalizand cu scoruri in jur de 25%, iar batalia pentru locul trei (care nu se mai acorda) se va da intre Piedone si Burduja in marja scorului de circa 10%. Daca analizam, insa, in plus, asa cum se face in mod profesionist, si sustinerea rezultata din lupta pentru primariile de sectoare, Firea apare chiar ca favorita azi in fata lui Nicusor. De ce?Cine mai crede in sondaje? Un sondaj recent arata ca 90% dintre barbati nu si-au inselat niciodata sotia!

PUTIN IL IUBESTE PE NICUSOR DAN

Conducerea USR refuză să răspundă la câteva întrebări legate de relația dintre Nicușor Dan, candidatul pe care îl susține la primăria București și omul de afaceri pro-rus Matei Păun. Acesta din urmă l-a sprijinit financiar pe Nicușor Dan.Conducerea USR s-a arătat iritată de controversata conexiune dintre omul de afaceri pro-rus, Matei Păun, și Nicușor Dan, candidatul independent pentru un nou mandat la primăria Capitalei susținut de Alianța Dreapta Unită (ADU). Din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei. Nicușor Dan își face publicitate stradală în București exclusiv pe panourile de afișaj ale unei singure companii: Getica OOH SRL. Firma e controlată de doi oameni de afaceri – Jean Rădulescu și Ion Arin Alexandru –  care sunt parteneri vechi ai lui Matei Păun. Păun controlează, de fapt, firma prin acești doi interpuși.Valoarea pe două luni a contractului de publicitate stradală a fost avansată chiar de Nicușor Dan și este de 180.000 euro.Afaceristul Matei Păun a recunoscut că făcea vizite dese la Moscova și punea la îndoială regimul dictatorial instituit de Vladimir Putin. Mai mult, punea sub semnul întrebării revoluția portocalie din Ucraina, în urma căreia Rusia a decis să anexeze ilegal Crimeea.Atunci, sa dea Dumnezeu sa iasa Nicusor, sa avem si noi o pila la Putin!

PUTIN UMOR

MANUAL DE EDUCATIE SEXUALA

Dupa ce a decis ca invatamantul va fi obligatoriu incepand cu trei ani, Ministrul Invatamantului a si scris un manual de educatie sexuala pentru cei din clasa I (3 ani) Va prezentam cateva fragmente in care mititeii sunt familiarizati cu cele sexuale intr-un limbaj adecvat varstei.

SORICELUL FARA FRICA

Sunt soricelul Bogdanel

Si am un penis mititel

Oricum ar fi, la o adica

Tot nu mi-e frica de pisica

GAINUSA CICCIOLINA

Ieri, gainusa Cicciolina

Se vaita c-o doare splina

Fiindca a prins-o un cal

Si-a abuzat-o sexual.

BURSUCELUL PEDERAST

Pe bursucelul Tomita

Il ustura sub codita

Si ne-a spus a mia oara:

Viata de gay nu-I usoara!

MICUL CAMPION

Printre copiii din sat

Primul sunt la masturbat

Si-mi doresc ca intr-o luna

S-ajung primul pe comuna!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!