home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.05.2024
FAPTUL DIVERS

DORMITI LINISTITI, ROMANI! COLDEA VEGHEAZA!

Generalul  (r) Dumitru Dumbravă, fostul director al Direcției Juridice din SRI și avocatul Doru Trăilă au fost audiați, joi, la Secția I – Fapte de corupție din DNA și au fost puși sub acuzare pentru fapte de trafic de influență și spălare de bani, anunță pe autorul acestui material surse judiciare.Dosarul în care aceștia sunt urmăriți penal acum de DNA îl are la centru și pe generalul Florian Coldea,  fostul șef militar al Serviciului. Acesta a sosit la sediul DNA în jurul orei 12 și dă declarații în fața anchetatorilor anticorupție.Potrivit acestora dosarul în care cei doi capi ex-SRI sunt cercetați pentru fapte directe de corupție ar avea la bază denunțul omului de afaceri Cătălin Hideg.Acesta ar fi denunțat mai multe oferiri de sume de bani contra influenței pe care cei doi foști oficiali si Serviciului ar fi avut-o la rândul lor prin prisma calităților anterior deținute.Sumele pretinse de către cei doi ex-oficiali ai Serviciului ar fi de 600.000 de euro, relata presa centrală, și ar fi fost primite de cei doi generali urmare mai multor promisiuni făcute.Sursele autorului acestui material afirmă că dosarul este extrem de bine probat, pe lângă datele și probele presupus a fi fost furnizate de către denunțătorul Hideg.Referitor la spălarea de bani a sumelor primite presupus nelegal de la afaceristul Hideg sursele autorului precizează că acestea ar fi fost disimulate și „albite„ prin intermediul unor contracte de consultanță care în realitate nu s-ar fi derulat.Daca si la nivelul asta se fac pungasii, ce pretentii sa mai avem pe la coltul strazii?

A FACUT AVERE PE SANATATEA OAMENILOR

Deşi managera Spitalului Mangalia, Alina Dan, are un salariu mai mare decât preşedintele României, Klaus Iohannis ( declarație avere Alina Dan vs declarație de avere Klaus Iohannis), oamenii din Mangalia nu au un spital care să le ofere serviciile de care au nevoie.
Situaţia critică din spital s-a acutizat în ultimii ani, în sensul că la secţia de Pediatrie nu mai există destui medici specialişti pediatri care să facă gărzi. Conform unui comunicat transmis de către reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia, începând cu data de 1 aprilie 2024, gestionarea urgențelor medicale pe Secția Pediatrie se va realiza într-un program modificat. Astfel, în intervalul orar 8:00 – 15:00, de luni până vineri, vor fi disponibile serviciile de urgență pediatrică. În afara acestor ore, inclusiv în weekend-uri, prezentările la camera de gardă pediatrie vor fi redirecționate către Compartimentul Primiri Urgențe al spitalului. Pentru urgențele majore, pacienții vor fi îndrumați către Serviciul de Ambulanță și către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. „Ne confruntăm cu aceeaşi problemă mai veche, lipsa medicilor pediatri. Deşi reuşisem să atragem câţiva, ne aflăm, din nou, în impas. Am făcut mai multe solicitări către diverse instituţii şi suntem deschişi la orice colaborare. Nu ştim dacă medicii pleacă în străinătate. Cert este că aleg privatul sau Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, majoritatea pentru a evita naveta”, a spus Alina Dan pentru „Cuget Liber” la începutul lunii mai.Alina Dan, cel mai bogat manager de spital? În trei ani, managerul Alina Dan a reușit să devină proprietara a patru apartamente.În 2022 a devenit proprietara a două imobile în Saturn, ambele de 70 mp. În 2021, Alina Dan s-a mai ales cu un apartament în Mangalia, de 100 mp. Pentru achiziția din 2020, tot a unui apartament în Mangalia, de 36 mp, Alina Dan precizează că achiziția a fost făcută prin contract de vânzare-cumpărare. Managerul are și 10.000 de euro numerar, strânși în perioada 2021-2022, plus 18.000 de euro pe care i-a primit, ca donație, de la Dan Dumitra. Alina Dan a ajuns manager al spitalului Mangalia în 2017, atunci când Radu Cristian l-a demis pe managerul interimar Dan Lefter și a semnat decizia de numire a fostei Șefe a Serviciului Turism, din cadrul Direcției cu același nume, Alina Dan. În 2022, Alina Dan a dat concurs și a reușit să promoveze examenul, fiind singurul candidat, scrie replicaonline.ro. În timp ce directoarea Alina Dan face avere din funcţia pe care o ocupă, iar oamenii sunt trimiși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța sau mor cu zile în spital, autoritățile de control par să fie lipsite de reacție în fața acestei situații. În ianuarie 2023, STIRIPESURSE.RO scria: „Iulian Grigore, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a murit de peritonită după ce cadrul medical care ar fi trebuit să-l opereze ar fi amânat operația fiindcă programul său de lucru se încheiase”.Dar, exact cum spunea imparatul roman Vespasian;banii nu au miros!

VINE APOCALIPSA

O fetita in varsta de 8 ani a fost descoperita violata si moarta intr-o padure de salcami langa satul Jijia, comuna Albesti. Ea disparuse vineri seara de la domiciliu si nu mai fusese gasita pana sambata dimineata, cand locuitorii au alertat autoritatile locale. Echipajele politiei si medicii legisti au fost rapid trimise la fata locului pentru a incepe investigatiile.Delia Neniscu, purtatorul de cuvant al IPJ, a declarat ca fetita a plecat de acasa in jurul orei 20:00 pentru a merge la o ruda care locuieste in apropiere. Cu toate acestea, ea nu s-a mai intors acasa si nu a ajuns nici la ruda la care se indrepta. Peste 100 de forte de ordine au fost mobilizate in zona pentru a identifica autorul. “In timpul noptii, trupul unei minore a fost descoperit pe marginea unui sat, intr-o padure de salcami. Peste 100 de ofiteri si forte de ordine, inclusiv politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera sunt implicati in activitatile de identificare a autorului. Jandarmeria din Suceava si Brigada Operatiunilor Speciale din Suceava ne acorda sprijin”, a declarat Neniscu.La cautare a participat si un elicopter al Ministrului Afacerilor Interne.Un barbat de 32 de ani a fost prins dupa ce politistii au tras doua focuri de avertizare in plan vertical. Odata cu acest incident, individul a fost retinut si dus la sectia de politie pentru interogatoriu.“Politia a identificat rapid barbatul suspectat de comiterea faptei. Acesta a fost observat in drum spre casa sa, prin zona impadurita, iar politistii au demarat o urmarire. Nu dupa mult timp, barbatul a fost capturat si imobilizat. In timpul urmariri au fost trase doua focuri de arma in aer, dar fara sa fie raportate victime”, a comunicat Neniscu sambata.Sa violezi si ucizi o copila de 8 ani si sa te mai numesti om? Era nun si Tepes Voda ala la ceva…

O PLANETA DE SOMERI

Celebrul miliardar și antreprenor tehnologic Elon Musk susține cu seninătate că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă, dar că acest lucru nu este neapărat unul rău. El a declarat la conferința tehnologică VivaTech 2024 de la Paris că „probabil niciunul dintre noi nu va mai avea un loc de muncă”, însă asta nu ar declanșa „o lipsă de bunuri sau servicii”, relatează edition.cnn.com.„Dacă vrei să ai o slujbă ca un fel de hobby, poți face o slujbă (…) Dar, în rest, IA și roboții vor furniza orice bunuri și servicii pe care le doriți”, a spus Musk, descriind un viitor în care locurile de muncă vor fi „opționale” și în care ar trebui să existe un „venit universal ridicat”.Semnale în acest sens apăruseră încă de acum câțiva ani- la sfârșitul lui 2017, spre exemplu, un studiu al colosului american McKinsey șoca prin analizele ce indicau că omenirea ar urma să piardă până în 2030 între 400-800 de milioane de locuri de muncă din cauza galopului tehnologic. Pe acest fond s-au întețit discuțiile despre un „venit universal garantat” care să atenueze efectele catastrofale din societate. Revenind la manifestarea de la Paris, Elon Musk s-a întrebat dacă oamenii se vor putea simți împliniți din punct de vedere emoțional într-un viitor fără locuri de muncă. „Întrebarea va fi cu adevărat una legată de sens – dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, are viața ta un sens?”, a punctat el celălalt palier în care evoluția IA ar putea produce adevărate ravagii. În timpul petrecut pe scenă, Musk a ținut și să-i atenționeze pe părinți că accesul copiilor pe „social media” ar trebui limitat, deoarece „sunt programate de o IA care maximizează dopamina” (neurotransmițător cunoscut ca „hormon al fericirii”, n.red.).Asta o spune si un aurolac care-si face veacul pe la noi prin cartier, dar fiind sarac, nimeni nu se uita in gura lui!

CAND PE COLDEA-L ARESTEAZA/NUTI UDREA JUBILEAZA!

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a reacționat, după ce foștii generali din SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă de către procurorii anticorupție, printr-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook, în care afirmă că „Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA așa cum, împreună cu Kovesi, m-a scos pe mine în februarie 2015, doar că el fără cătușe” și în care invocă un psalm din Biblie.„«Când va fi vremea, zice Domnul, cu dreptate voi judeca» -psalmul 74:2. După aproape zece ani, Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA așa cum, împreună cu Kovesi, m-a scos pe mine în februarie 2015, doar că el fără cătușe!”, a scris Elena Udrea, în mesaj.„Sper că prin dărâmarea soclului pe care cei doi generali s-au ridicat și care va duce și la căderea lui Kovesi, JUSTIȚIA (sublinierea autoarei, n.r.) se va simți eliberată, iar procurorii și judecătorii vor avea curaj să acționeze și să judece după lege și conștiința proprie!”, a adăugat ea, referindu-se la fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.Chestia cu capra vecinului functioneaza!

PUTIN UMOR

” Doi vinatori erau undeva, intr-o padure. La un moment dat, unul dintre ei se prabuseste la pamint, fara suflare, cu ochii dati peste cap.Celalalt scoate repede celularul si suna la Salvare.- Prietenul meu a murit. Ce sa fac?, striga el in receptor.La care operatorul raspunde: – Va rog calmati-va si eu o sa va ajut. Mai intai asigurati-va ca e intr-adevar mort.Se lasa tacerea, dupa care se aude zgomotul unei impuscaturi.Dupa care, tipul pune mina pe telefon si zice: OK, si acum ce sa fac? „

„Doi prieteni erau intr-o zi pe terenul de golf. Unul dintre ei tocmai se pregatea sa loveasca, moment in care zareste o lunga procesiune funerara trecind prin apropiere. Tipul se opreste cu crosa in aer, isi scoate sapca, inchide ochii si lasa capul in jos, cufundat in rugaciune.Prietenul sau zice: – Vai, e cel mai frumos si mai miscator gest pe care l-am vazut vreodata.Esti un om absolut nemaipomenit.Iar celalalt raspunde:- Ce vrei, am fost casatoriti 35 de ani”.

„Cind NASA a inceput trimiterea de astronauti in spatiu, s-a descoperit ca pixurile nu functioneaza in stare de imponderabilitate.

Pentru a rezolva problema, oamenii de stiinta americani au cheltuit 12 miliarde de dolari si s-au chinuit zece ani ca sa realizeze un pix care sa scrie chiar si in lipsa gravitatiei, tinut cu susul in jos, sub apa, pe orice suprafata, inclusiv sticla si la orice fel de temperatura, de la conditii de inghet pina la 300 grade C.

Rusii au folosit un creion.”

„O femeie cu un copil in brate se urca in autobuz.

Soferul zice:

– Aoleu, asta e cel mai urit copil pe care l-am vazut vreodata.

Femeia se duce in spatele autobuzului si se aseaza pe scaun spumegind de nervi.

Se intoarce catre pasagerul de alaturi si ii zice:

– Soferul asta m-a jignit foarte rau.

La care individul spune:

– Mai bine va duceti chiar acum sa-i spuneti vreo doua si in timpul asta va tin eu maimuta”.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!