home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
29.05.2024
FAPTUL DIVERS

FERMIERII IES LA SECERAT POLITICIENI

Fermierii anunță iar proteste, revendicări noi. Agricultorii din toată țara sunt hotărâți să iasă din nou în stradă, peste câteva zile.Principalele revendicări ale acestora sunt legate de contractul de arendă, sistemul antigrindină, riscurilor catastrofice cu care se confruntă agricultura sau sistemul de irigații.Dar asta nu e tot. Mai nou, aceștia le reproșează politicienilor că nimeni nu mișcă un deget pentru campania de la europarlamentare, iar agricultura are de suferit dacă la Bruxelles nu ajung oamenii potriviți.Nicuo problema!Importam produse agricole din Ucraina!

CLOTILDE NU SE LASA DE FURTISAGURI

Clotilde Armand este vizată de un nou dosar deschis de procurorii antimafia, după un denunț făcut de sindicaliștii de la Administrația Domeniului Public. Plângerea penală transmisă la DIICOT precizează că oamenii edilului ar fi folosit o bază de date cu caracter personal de la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice pentru a completa listele de semnături pentru depunerea unui nou mandat.Edilul Clotilde Armand ar fi folosit baza de date ale persoanelor care, de-a lungul timpului, au beneficiat de serviciile Centrului Caramian, pentru a le transforma în liste cu semnături necesare depunerii candidaturii la un nou mandat.Clotilde Armand nu reușea să strângă semnături, în condițiile în care 1% din populația sectorului, pragul necesar pentru depunerea candidaturi, înseamnă undeva la 2.100 de oameni.Pe data de 20 martie, fără aceste semnături și fără sprijinul organizației de sector, Clotilde Armand a procedat la fel ca în 2020 (când a pătrus în încăperea unde erau depozitați sacii cu buletinele de vot – N.R.). I-a trimis la Centrul Multifuncțional Caraiman pe consilierul Andrei Cristian Nicolaescu, pe directoarea Vasilescu Otrok Anca și pe șefa de la Ambulanță, Elisabet Gându, care a așteptat afară.Lupul trece periodic pe unde a mancat oaia!

UN GENERAL AMERICAN COBESTE

Generalul-locotenent (r) Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane staţionate în Europa, a explicat luni, într-un interviu la Antena 3, riscurile pentru România şi Republica Moldova dacă ruşii ajung să ocupe Odesa.
„Dacă rușii reușesc cumva să ocupe Odesa, asta va însemna că Statele Unite, Germania, restul aliaților, au dat greș în încercarea lor de ajuta Ucraina. Nu ar trebui să se întâmple asta, dar scenariul se poate întâmpla, dacă noi în occident nu vom reuși să ajutăm Ucraina. Dacă ruşii ocupă Odesa, asta va însemna că ei vor controla întreaga coastă a Mării Negre, practic de la gurile Dunării până la Poti, în Georgia, ceea ce, evident, asta vor. Aceasta ar fi o mare problemă pentru libertatea de navigaţie, pentru livrarea cerealelor, a energiei electrice şi Ucraina nu va mai putea să exporte nimic pe mare. Şi chiar dacă ar exista un acord de pace după aceea, niciun investitor nu va mai vrea să ajute Ucraina”, a declarat Ben Hodges.
„Din punct de vedere militar, dacă vor ocupa Odesa, vor fi în poziția de a controla Dunărea, pot controla gurile fie prin forţe navale cu rachete cu raza lungă de acţiune şi cu forţe terestre. Acum vorbim despre o situaţie în care Republica Moldova este amenințată grav şi suntem foarte aproape de o situaţie în care Rusia se confruntă cu o ţară NATO. Şi am fi în această situaţie pentru că noi toţi, mai ales SUA şi Germania, am acţionat fără prea mare încredere în noi de teamă că am putea provoca Rusia şi am ajunge într-un conflict între NATO şi Rusia”, a adăugat acesta.
România nu se poate apăra total de rachetele Rusiei

Generalul (r) american crede că România nu are capacitatea, încă, de a respinge un eventual atac rusesc.
Întrebat dacă sunt suficiente grupurile de luptă de pe flancul de est de la Marea Baltică la Marea Neagră cu peste 40.000 de soldați pentru a apăra teritoriul NATO, acesta a răspuns:
`În România avem forţele aeriene românești, avem misiunea NATO în Marea Neagră, forţele aeriene ale SUA, deci mai sunt şi alte capacitați de luptă pe lângă forţele terestre. Şi apoi mai este şi forţa maritimă a României, Bulgariei şi Turciei. Dar nu sunt suficiente pentru a ne apăra împotriva atacurilor cu rachete ale Rusiei, pentru că ar trebui să presupunem că vor face împotriva noastră aici, în România, ceea ce au făcut în Ucraina şi mă refer la atacul asupra infrastructurii de transport: aeroporturi, porturi, căi ferate, generatoare electrice, precum şi ţinte civile. Deci nu cred că avem destule forțe de apărare aeriană şi rachete pentru a-i contracara şi, în mod cert, nu avem destulă muniție, de la arme, la lansatoare de rachete”, a declarat generalul Ben Hodges.
Fostul şef al Forţelor Terestre Americane din Europa spunea săptămâna trecută că în cazul în care Rusia atacă România, ţara noastră trebuie să reziste două săptămâni până când vin greul trupelor NATO din SUA şi Europa.
‘An aspect critic al apărării este ca fiecare naţiune să-şi asume că s-ar putea să trebuiască să reziste cam două săptămâni pe cont propriu. Se va lupta cu ceea ce există aici. Deci, cu trupele franceze, americane plus toate forţele armate române. Pentru trupele terestre, presupun eu, cam două săptămâni ar fi perioada în care să reziste. Forţele aeriene pot veni mai repede. Forţele maritime din Turcia şi Bulgaria pot ajunge mai repede. Ce înseamnă asta şi de ce două săptămâni? În funcţie de cât de repede ne dăm seama, de cât de repede anticipăm atacul, şi dacă forţele politice vor avea curajul să se pună în mişcare de dinainte de atac, este posibil ca aceste două săptămâni să se reducă la mai puţine zile. Dar în cele mai multe ţări, în cele mai multe locuri, am văzut o reticenţă în a se pune în mişcare, pentru că oamenii nu vor să fie consideraţi provocatori, nu vor să creeze o motivaţie, o justificare pentru ca Rusia să atace. Deci, dacă ne asumăm că nu ne punem în mişcare foarte repede, atunci, cred că România, la fel ca toate celelalte ţări, Polonia, Lituania, toată lumea, vor trebui să aştepte cam două săptămâni înainte de sosirea unor forţe suplimentare”, afirma Ben Hodges.Vai, spaima am tras!Sa le dam americanilor tot ce mai avem ca sa ne apere daca va fi vreodata nevoie!

CAND VREI SA TE INARMEZI DE CAPUL TAU…

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În imobil anchetatorii au găsit articole pirotehnice şi elemente de muniţie, potrivit News.ro. „În cursul nopţii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că din locuinţa unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Feteşti, iese fum urmare a unui zgomot puternic, iar acesta este inconştient. La faţa locului, s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici, care au constatat decesul bărbatului, iar în interiorul locuinţei au identificat mai multe obiecte susceptibile a conţine materiale pirotehnice şi explozive”, au transmis, miercuri seară, oficialii IPJ Ialomiţa.Romani, voi sa nu faceti ca el! Mai bine cumparam bombe de la americani!

AVION AMERICAN/CADEA-TI-AR BOMBA-N OCEAN!

Fostul președinte american, Donald Trump, ar fi sugerat că ar fi bombardat Moscova dacă Rusia ar fi invadat Ucraina în timpul președinției sale, în cadrul unor întâlniri cu eventuali finanțatori pentru a-și asigura susținere pentru campania sa electorală pentru un nou mandat la Casa Albă, relatează Washington Post. Potrivit Washington Post, Trump a făcut acest comentariu în timpul unei turneului său de strângere de fonduri la nivel național, o declarație care i-a șocat pe unii dintre donatorii săi.„De multe ori, comentariile lui la evenimente sunt despre politica externă și subiecte pe care le discută la mitinguri, cum ar fi inflația și imigrația. De exemplu, la un eveniment, el a sugerat că ar fi bombardat Moscova și Beijingul dacă Rusia ar fi invadat Ucraina sau China ar fi invadat Taiwan, surprinzându-i pe unii dintre donatori”, arată articolul din WP, citând surse, fără a oferi alte detalii, potrivit Kyiv Independent.Amintim că la începutul războiului, Trump a lăudat strategia președintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina, catalogându-l pe liderul de la Kremlin drept „un geniu”. The Washington Post scria în aprilie că Donald Trump are „un plan secret” pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, și anume acela de a convinge Ucraina să cedeze teritorii lui Putin. Dar oare altceva mai stiu americanii?

PUTIN UMOR

DESPRE SARACIE

Banii nu sunt singurul răspuns, dar fac diferenţa” – Barack Obama

“Banii sunt foarte importanţi doar atunci când nu îi ai.” – Sting

“Banii nu pot cumpăra fericirea, dar nici sărăcia” – Leo Rosten

“Cea mai rapidă modalitate de a-ţi dubla banii este să-i îndoi la jumătate şi să-i pui înapoi în buzunar” – Anonim

“Cheltuitorii mari sunt proşti creditori” – Benjamin Franklin

“Nu am fost niciodata într-o situaţie care să se înrăutaţească pentru că am avut bani la mine.” – Clinton Jones

“Dacă împrumuţi cuiva 20 de dolari şi nu mai vezi niciodata acea persoană, probabil ca atât valoreaza ea.” – Anonim

“Un om este mai atent la banii lui decât la principiile sale.” – Ralph Waldo Emerson

“Noi nu facem filme pentru a face bani, noi facem bani ca să facem filme” – Walt Disney

“Nu uita: Timpul înseamnă bani” – Benjamin Franklin

“Banii vor cumpăra un caine bun dar numai iubirea va face ca el sa dea din coadă.” – Richard Friedman

“Omul învăţat îşi poartă bogăţiile în sufletul său.” – Fedru

– Ce iei când te doare capul?
– O aspirină.
– Și când te dor picioarele?
– Tramvaiul.

Ce e mic, verde, umblă prin pădure și face mac-mac?
Mac-macul verde de pădure.

Care-i diferența dintre o râmă și un porc?
Porcul râmă, dar râma nu porc.

Care e deosebirea dintre o păsărică și o furnică?
Păsărica te furnică, dar furnica nu te păsărică…

Două capre fac conversație. Zice una:
– Vii deseară cu mine la o petrecere? – Bere au?
– Da.
– La sticlă?
– Probabil.
– Eu nu beau decât la țap…

Pisica-mamă către motănel:
– Nu mai sta, dragă, lângă televizor, că te umpli de purici.

O pisică hippy merge pe stradă. Un om o vede și o strigă:
– Pis, pis, pis !
Atunci, ea răspunde:
– Peace, man !

Ce trebuie să-i faci unui hipopotam cu diaree?
Loc.

De ce are veverița coada în spate?
În față stă ea…

Doi tineri îndrăgostiți pe marginea unei prăpăstii.
Ei îi e cald și el îi face vânt.

Care e primul magazin pe care îl vizitează un ciung când sosește într-o localitate?
Second Hand !

La o expoziție de pictură, un tablou complet negru, cu un singur punct alb în mijloc:
– Ce reprezintă acest tablou? întreabă un tip.
Pictorul:
– Aaaa, acesta-i punctul meu de vedere….

Condamnatul la scaunul electric întreabă:
– Cum funcționează scaunul?
– Nu te frământa, vei fi pus imediat la curent.

La balul bobocilor, Bulă invită o fată la dans:
– Nu dansez cu un copil !
– Mă iertați, nu știam că sunteți însărcinată !

De ce are elefantul coadă?
Ca să nu se termine brusc.

Radio Erevan este întrebat:
Este adevărat ca se poate face dragoste cu fereastra deschisă?
Da, dar e preferabil cu o femeie.

De ce nu au fetele/femeile limită?
Sunt periodice.

Care este asemănarea dintre benzen și femei?
Amândouă sunt aromatice, ciclice și nesaturate.

De ce are rinoceru’ corn?!
Că n-a găsit chifle !!

În mină bagi forță de muncă și scoți materie primă.
În femeie bagi materie primă și scoți forță de muncă.

– Care este diferența dintre agricultură și aviație în țara noastră ?
– Agricultura e în aer și aviația e la pământ !

Care este femininul de la… puț?
Fântână !

Care este femininul de la tren?
Tunel !

Ce este pipironul?
Locul unde rămân moldovenii după ce pleacă trenul !

Ce sunt chiloții?
Moldoveanul: Ăia care chilotează avioanele.

Ce este lapidul?
Un tlen cale cilculă lepede !

– Băi Ioane, știi tu ce-i un „lator”? – Nu știu, băi Ghiță ! Dar cum îți venii în cap cuvântu’ ăsta?
– Păi, uite, a zis fecioru’ lu’ vecinu” meu că-și ia un cal cu lator.

– Tată, ce înseamnă cuvântul monotonie?
– Nu știu prea bine, cred că e contrariul de la poligamie.

Fluturașul mergea voios din floare-n floare. La un moment dat, una-i zice:
– Măi fluturașule, ce mi-ai făcut ieri,, că nu mi-a mai venit fotosinteza !

Când spune un eschimos „Bună ziua?”
După ce învață românește.

Diferența dintre un sinucigaș și o fată mare:
Sinucigașul încearcă să moară, iar fata mare moare să încerce…

Un moldovean trimite o scrisoare iubitei sale, care sună cam așa:
„Maț fermecat. Sunteți unsoare pentru mine…”

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!