home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
30.05.2024
FAPTUL DIVERS

RESITA.NELU POPA SE VISEAZA ROMMEL! ZVASTICA II LIPSESTE!

Organizaţia judeţeană Caraș-Severin a PSD îl acuză într-un comunicat de presă pe primarul PNL din Reșița, Ioan Popa, că a făcut declarații cu caracter nazist. Primarul PNL apare în imagini video furnizate de PSD când spune „Vom trece peste ei exact cum au trecut panzerele lui Rommel în Africa de Nord. Aşa vom trece peste ei… ca panzerele”. În replică, primarul PNL Ioan Popa îi roagă pe „luminații PSD-iști să consulte wikipedia pentru că „Rommel a fost unul dintre cei mai distinși și remarcabili feldmareșali ai Germaniei”. „Două lucruri şochează: aplauzele din sală la acest îndemn şi faptul că declaraţiile de apologie ale nazismului au fost făcute de faţă cu preşedintele Senatului, generalul Nicolae Ciucă, şi fostul ministrul de Interne Lucian Bode”, se arată în comunicatul PSD.Erwin Rommel, a fost feldmareşal al Wehrmacht-ului celui de-Al Treilea Reich. Declarațiile liberalului Ioan Popa au fost făcute la o întâlnire de partid la Băile Herculane, alături de președintele PNL Nicolae Ciucă. Mai, Nelule, conform logicii tale, nici Hitler n-a fost baiat prost!

RAZBOIUL DIN UCRINA DEVINE MONDIAL?

Franța ar putea trimite în curând instructori militari în Ucraina, în pofida îngrijorărilor unor aliați și a criticilor Rusiei, și ar putea anunța decizia săptămâna viitoare în timpul unei vizite a președintelui ucrainean, au declarat trei surse diplomatice citate de Reuters. Diplomații au declarat că Parisul speră să formeze și să conducă o coaliție de țări care să ofere o astfel de asistență pentru efortul de război al Kievului, chiar dacă unii dintre partenerii săi din Uniunea Europeană se tem că acest lucru ar favoriza un conflict direct cu Rusia.Franța ar urma să trimită inițial un număr limitat de personal pentru a evalua modalitățile unei misiuni înainte de a trimite câteva sute de instructori, au declarat doi dintre diplomați.Instruirea s-ar concentra pe deminare, menținerea echipamentelor operaționale și expertiza tehnică pentru avioanele de război care ar urma să fie furnizate de Occident, au spus diplomații citați de Reuters. De asemenea, Parisul ar urma să finanțeze, să înarmeze și să antreneze o brigadă motorizată ucraineană.Asta suna a declaratie de razboi facuta Moscovei!Macron chiar crede ca Putin e atat de las sa nu raspunda?

BANI CONTRA PUMNI!

Gala Real Xtreme Fighting (RXF), care a avut loc miercuri la Sala Polivalentă din București, a găzduit, pe lângă meciurile clasice de MMA, și o scenă greu de privit. Un meci între bărbatul rămas celebru pentru replica „perversa de pe Târgu Ocna” și două femei: o luptătoare și o tânără care nu mai intrase niciodată într-un ring, a relatat Gazeta Sporturilor. O gală ce „va oferi fanilor sporturilor de contact un mega-show în care se vor înfrunta artiști și personaje cunoscute din mediul online”, își anunțau organizatorii evenimentul, potrivit sursei citate.Unul dintre aceste momente a fost confruntarea dintre Sorin Ion, cunoscut dintr-un videoclip viral din 2010 în care spunea că dă „perversa de pe Târgu Ocna”, și două femei. Cele două fete au primit zeci de pumni din partea bărbatului, spre amuzamentul comentatorilor, al organizatorilor și al celor prezenți în sală. Una dintre ele este o luptătoare profesionistă MMA, Beatrice Ungureanu, zisă Bettyshor. Cealaltă însă, Roxana Țuțu, este o fostă concurentă la reality show-ul „Casa iubirii” de la Kanal D, care nu instrase până miercuri seară niciodată într-un ring.Fetele au cam incasat pumni in cap, dar ce nu face omul pentru un ban?

SOSOACA SE VISEAZA POLITISTA

Poliţia Română a demarat verificări, după ce Diana Şoşoacă a postat pe reţelele de socializare un clip în care se urcă pe o motocicletă a Poliţiei, purtând o cască de poliţist. De asemenea, senatoarea s-a fotografiat şi cu un agent de poliţie, îmbrăcat în uniformă, verificările vizând posibila încălcare a Statutului Poliţistului. ”ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA POLIŢIA ROMÂNĂ! MULŢUMIM POLIŢIEI ROMÂNE!30.05.2024”, a scris, joi, pe Facebook, Diana Şoşoacă, alături de o fotografie în care ea apare îmbrăcată în haine militare şi este alături de doi bărbaţi, unul dintre ei îmbrăcat în uniformă de poliţist. De asemenea, Şoşoacă a postat un clip video în care apare punându-şi o cască de poliţist şi urcându-se pe o motocicletă a Poliţiei Române. Vine, vine cu amazoanele, hai la Revoluţie! Vine, vine, cu amazoanele, vine Şoşoacă. Vine Şoşoaca să distrugă cloaca”, sunt versurile melodiei care însoţeşte imaginile.Poliţia Română a reacţionat, precizând că se fac verificări.

Conducerea IGPR condamnă ferm orice asociere a unui angajat al instituţiei cu o persoană aflată în campanie electorală şi folosirea echipamentelor şi a tehnicii din dotare pentru promovarea unor programe electorale, candidaţi ori partide politice. De asemenea, conducerea a dispus de urgenţă efectuarea de verificări cu privire la posibile încălcări ale legislaţiei electorale şi ale Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului. Reafirmăm angajamentul de a menţine integritatea şi neutralitatea în toate acţiunile noastre şi de a lua măsuri ferme împotriva oricăror abateri”, au transmis oficialii IGPR.In campania electorala orice e permis!

ISI IA “PROSTANACUL” REVANSA?

Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana Şoşoacă (SOS Romania) şi 11,5% pentru Nicolae Ciucă, relevă un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. În ceea ce priveşte turul al doilea, Geoană ar ieşi câştigător detaşat în faţa oricăruia dintre potenţialii contracandidaţi Ciolacu, Ciucă şi Simion, în cazul ultimilor doi scorul fiind peste 50%. De asemenea, Marcel Ciolacu ar ieşi câştigător într-un tur doi cu Ciucă sau cu Simion, iar Nicolae Ciucă ar ieşi învingător în varianta unei finale prezidenţiale cu George Simion. Sondajul mai arată şi că 19,2% dintre cei chestionaţi cred că Mircea Geoană va fi câştigătorul scrutinului prezidenţial, 17,3% l-au indicat pe Marcel Ciolacu, iar 9,9% pe Nicolae Ciucă. 66,9% dintre respondenţi afirmă că vor merge în mod sigur la vot. Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” voi merge la vot şi 10 ”sigur da” voi merge la vot, 9% dintre români au ales 1, 1.4% au ales 2, 1.6% au ales 3, 0.7% au ales 4, 5.5% au ales 5, 2.2% au ales 6, 1.9% au ales 7. 6.2% indică 8, 4.3% – 9 şi 66.9%  – 10. 0.4% reprezintă ponderea non-răspunsurilor.Daca Unchiul Sam da ordin, Geoana va fi presedinte!

PUTIN UMOR

Un om mergea cu trenul prin Moldova. Cu el în compartiment un moldovean. Se apropie de gara Oituz și omul nostru deschide fereastra să vadă gara. Moldoveanul din spate:
– Mărășești…
Omul nostru:
– Oituz!
Moldoveanul iară:
– Mărășești!
– Ba-i Oituz!
La care moldoveanul înfuriat:
– Închidi bei giamul că mă rășești…

Cum numesc moldovenii „cinci plăcinți” printr-un singur cuvânt?
„Plășinși”.

Se întâlnesc orbul și chiorul:
Orbul: merge, merge?
Șchiopul: precum vezi.

Două soții de polițiști stau de vorbă.
Una zice:
– Dragă, soțul meu are post lângă o florărie. Niciodată nu mi-a adus vreo floare…
– Și ce? Al meu are post lângă conservator. O conservă n-am văzut până acum…

Aplecându-se să scuture așternuturile, o bătrână cade pe fereastră, dar rămâne agățată în jardiniera de la fereastră. Trec doi tipi, o văd și unul dintre ei zice:
– Vai, dar ce bine se ține baba asta !

Un iepuraș intră într-un supermarket și cerând un cui, întreabă:
– Cât mă costă un cui?
Vânzătorul răspunde:
– Ei, domnule, mai nimic, un cui se poate pierde la transport.
Timp de o săptămână, seară de seară, iepurașul nostru cumpără de la același magazin, un cui. Iritat, vânzătorul se hotărăște să-i dea din partea firmei, drept cadou, un kilogram de cuie. La această ofertă, iepurașul răspunde:
– A, nu, n-am nevoie de un kilogram de cuie. Știți, eu, ies seara la plimbare și n-am cui să dau telefon…

Cum o cheamă pe campioana de gimnastică a Rusiei?
Natașa Suskracinskaia.

Cum o cheamă pe Miss Japonia?
Mikutzo Cekurai.

Cum îl cheamă pe dentistul arab?
BLEND AHMED.

Niciodată să nu spui ceva confidențial unui lepros.
De ce?
Are gura slobodă…

Un lepros se întreabă:
Mi-a scăpat ceva?

Care este diferența dintre femeile din trecut și cele de azi:
În trecut jucau tenis în pensiune,
iar astăzi joacă penis în tensiune.

Cum se numesc rudele papei?
Paparude.

Cum se numește nașul papei?
Papanaș.

Cum se numesc copiii papei?
Papă-lapte.

Cum se numește nevasta papei?
S-o ții a papei.

Cum se numește nașul lui Bulă?
Bulănaș.

Cum o cheamă pe mama lui Bulă?
Bulandra.

Cum se numește mașina lui Bulă?
AmBULAnța.

Diferența dintre un diplomat și o fată:
Când un diplomat spune DA înseamnă POATE, când spune POATE înseamnă NU și când spune NU nu mai e diplomat.
Când o fată spune NU înseamnă POATE, când spune POATE înseamnă DA și când spune DA nu mai e fată…

Care e cel mai mai mare homosexual?
RECTorul.

Cum urează homosexualii ” An Nou „?
Anus nous.

What is big and is digging into the bottom of the ocean?
Moby’s dick.

De unde vine numele de milițian?
De la „țian” – unitatea de măsură a inteligenței.

Cum se numește un dac care gândește?
GânDac !

Cum se numește biroul oval?
Biroul oral !

Cum se cheamă un câine fără picioare?
Nu se cheamă nicicum, pentru că oricum nu vine.

La Radio Erevan:
– Se poate rămâne însărcinată de la distanță ?
– Da, dacă distanța e mai mică decât lungimea.

Întrebare la Radio Erevan:
– Care specie de elefanți sare cât Turnul Eiffel?
– Oricare, cât sare Turnul Eiffel sare orice elefant.

Meniul unui pescar care nu prea are noroc la pescuit:
Dimineața: crap de foame…
La prânz: știu că n-am…
Seara: somn ușor…!

Care este asemănarea dintre România și Japonia?
Amândouă țările au trenuri suspendate.
România și Grecia?
Amândouă au fost republici „elene”.
România și Belgia?
Ambele țări sunt „flamande”.

Vine Burebista la București în timpul lui Ceaușescu, pe vremea marilor demolări.
Se uită în jurul lui și întreabă:
– Cum se numește această cetate?
I se răspunde:
– Dărîmidava.
– Și cum se numesc băștinașii acestor locuri?
– Ei se numesc AplauDacii.
– Și ei se închină tot la Zamolxe?
– Nu, ei se închină la ăla, ‘ZdaMă-sii….

Bulă tocmai iese din sediul poliției și epuizat, se sprijină de un pom.
Un trecător se apropie de el, întrebând:
– Nu vă supărați, nu știți unde se bate la mașină?
– Nu știu, pe mine m-au bătut manual ….

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!