home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.06.2024
FAPTUL DIVERS

ABUZATA PANA A INCEPUT SA-I PLACA?

O copilă de numai 13 ani este condamnată să rămână în centrul de plasament, din cauza lucrurilor îngrozitoare prin care a trecut în comunitate. Fetița a fost dusă de familie în centrul de plasament, culmea, ca să fie protejată şi să aibă o viaţă normală. Pentru a proteja viața privată a fimiliei fetei, nu este făcut public locul unde s-au petrecut aceste orori.Familia nu mai vrea să o ia de acolo şi să o aducă în satul natal, din cauza ororilor prin care a trecut micuța. În ultimii doi ani, aceasta a fost abuzată sexual de mai mult de zece consăteni. Au filmat-o şi au distribuit imaginile pe internet.Fetița avea doar 12 ani când a fost agresată sexual pentru prima dată, iar agresorul avea 33 de ani. Apoi alţii, mulţi adulţi şi minori, chiar colegi de clasă, au exploatat-o sexual şi au distribuit filmări cu abuzurile pe reţelele de socializare şi tuturor oamenilor din satul în care trăiesc.Ororile au fost filmate și distribuite pe rețelele sociale„Unul filma şi unul făcea. După aia, tot în ziua respectivă, au dus-o la altă casă. La două zile am primit şi filmările. M-am dus la părinţii băiatului”, a spus mama fetei.Părinții tânărului au dat vina pe copilă, pentru că ar fi cerut țigări.„Au zis că ea e de vină, că cerea ţigări. Măi, cerea ţigări. N-are minte la 13 ani. Nu poţi să îi ceri tu, că nu judecă, ca un om normal. Dar pentru o ţigară să ajungi să faci aşa. E ceva inuman, e ceva ieşit din comun”, a povestit mama copilei.Reacția polițiștilor este halucinantă: „Aveţi grijă de ea, că sunteţi mamă”Oamenii legii au cunoștință despre ororile prin care a trecut fata, însă nu par să facă mare lucru. Tratează cazul ca şi cum ar fi al unei copile ce a scăpat de sub controlul părinţilor. Mama fetei spune că este absolut disperată şi nu ştie cum să gestioneze situaţia.Defumoxan! In 25 de zile de tratament cu Defumoxan, fetita se va lasa de fumat!

RARES TRIMITE OSTEANUL LA INAINTARE

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirmă că preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, este persoana care ar trebui să candideze pentru funcţia de preşedinte al României.Rareş Bogdan, întrebat despre alegerile prezidenţiale: „Mergem cu oşteanul nostru”Bogdan susţine că Ciucă ”va fi un preşedinte care nu va ţine cont, în momentul în care va ajunge la Cotroceni, că provine din PNL, va fi un preşedinte al tuturor românilor şi, sigur, va păstra PNL la guvernare încă 10 ani”.Cum zicea si Gheorgiu Dej:Astia sunt oamenii, cu astia defilam!

ZELENSKI CHEAMA LA OASTE

Ucraina nu le mai permite de la 1 iunie cetăţenilor săi bărbaţi care trăiesc în străinătate şi sunt apţi de luptă să iasă liber din ţară dacă se află din nou pe teritoriul său, pentru a reface rândurile armatei sale aflate în război cu Rusia.„Cetăţenii ucraineni care au părăsit Ucraina de mai mult de trei luni nu vor mai putea face parte din categoria persoanelor excluse din registrul recruţilor (…) şi sunt obligaţi să se înregistreze în armată în termen de 30 de zile”, a declarat miercuri pentru agenția France-Presse Andrii Demcenko, purtătorul de cuvânt al pazei de frontieră ucrainene, citează Agerpres.Modificarea legii urmăreşte să îi oblige pe deţinătorii ucraineni de permise de şedere străine să nu mai poată părăsi ţara, deşi puteau circula liber înainte ca legea să intre în vigoare la 1 iunie, la câteva zile după scăderea controversată a limitei de vârstă pentru mobilizare la 25 de ani.„Această prevedere li se aplică cetăţenilor ucraineni de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani”, a detaliat Demcenko pentru AFP.Noua lege ar trebui să permită armatei să-şi refacă rândurile, în contextul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut pentru AFP la jumătatea lunii mai că ţara sa duce lipsă de oameni, ceea ce afectează moralul trupelor, epuizate după doi ani de război.Ambasada SUA la Kiev, la rândul său, le-a recomandat marţi americanilor cu dublă naţionalitate, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, să nu călătorească pe teritoriul Ucrainei, pentru că există riscul de a nu-l mai putea părăsi, reamintind că legea acestei ţări „nu recunoaşte dubla cetăţenie”.„Există un risc extrem de ridicat să nu vi se permită să părăsiţi ţara”, a avertizat ambasada într-un comunicat.

E clar ca s-a ajuns la fundul sacului!

GABI FIREA STIE UNDE A GRESIT SI NU VREA SA-I IA LOCUL LUI CIOLACU!

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a declarat miercuri despre preluarea funcţiei de preşedinte al PSD, după ce Marcel Ciolacu ar pleca din funcţie, că sub nicio formă nu îşi doreşte aşa ceva. Ea a precizat că şi-ar dori să fie primar general, pentru că simte că poate să facă lucruri într-un ritm mult mai rapid pentru Capitală, pentru că acum ştie ce a greşit şi ce a făcut bine, transmite News.ro.Gabriela Firea a fost întrebată la Prima TV dacă îşi doreşte să fie preşedintele PSD, după „era” Ciolacu. „Vă răspund cu toată sinceritatea: Nu, sub nicio formă şi am fost în această postură, de primar general, funcţia cea mai aleasă, cu cele mai multe voturi, după preşedintele ţăriii, când s-a terminat era Dragnea, şi eram în aceeaşi încăpere cu domnul Marcel Ciolacu, cu domnul Sorin Grindeanu, cu Mihai Tudose şi alţi colegi. Şi mi s-a pus această întrebare. Şi am spus nu, categoric nu, sunt un om de administraţie, sunt mai mult decât onorată să fiu prim-vicepreşedinte şi lider al PSD Bucureşti, rămân în această poziţie şi vreau să ajung la primărie”, a răspuns Firea.Despre faptul că se află şi pe lista la europarlamentare şi ar putea merge la Bruxelles, Firea a arătat că vrea să vadă ce se întâmplă duminică la alegerile locale.„Mi-aş dori să fiu primar general, pentru că simt că pot să fac în continuare lucruri într-un ritm mult mai rapid pentru Capitală. Acum ştiu ce am greşit, ştiu ce am făcut bine, nu mă mai calific cum se spune la locul de muncă. Din prima zi ştiu exact ce am de făcut şi care sunt pârghiile admnistrative şi am o colaborare bună cu primarii de sectoare”, a completat ea.Ei, dar in polirica, lucrurile se schimba rapid asa ca nu punem mare pret pe declaratiile blondei!

SI-A TURNAT DIANA SOSOACA SOTUL LA PARCHET?

Silvestru Șoșoacă a fost plasat sub control judiciar de către procurori, pentru uz de fals și fals în declarații privind listele cu susținători pentru candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Este vizat de anchetă și liderul AUR, George Simion, suspectat pentru instigare la falsificarea câtorva mii de liste de susținători, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Parchetul General a anunțat această anchetă, fără a indica însă vreun nume. „În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, pentru infracţiunile de uz de fals şi fals în declaraţii”, a transmis Parchetul General.Oare cine sa-l fi dat in fgat pe amaratul de Silvestru Sosoaca?Grea intrebare!

NEMTII SE PREGATESC DE RAZBOI! NOI CE FACEM?

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri că este nevoie de consolidarea capacităţilor operative ale armatei germane, astfel încât aceasta să fie pregătită pentru un eventual război în anul 2029, transmite agenţia EFE, preluată de Agerpres.„Trebuie să fim pregătiţi pentru război în 2029”, a spus politicianul social-democrat într-o sesiune de interpelări adresate guvernului în camera inferioară a parlamentului german.„Trebuie să acţionăm ca element de descurajare pentru a evita să se întâmple ce este mai rău”, a indicat ministrul Boris Pistorius. Pentru aceasta, a precizat el, finanţele, echipamentele militare şi personalul sunt esenţiale.De asemenea, „în caz de urgenţă avem nevoie de tineri bărbaţi şi femei care să poată apăra această ţară”, a continuat ministrul, care consideră necesar în acest scop să fie concepută „o nouă formă de serviciu militar”, ce „nu poate fi complet liberă de obligaţii”, adică nu poate fi doar un stagiu militar voluntar.Germania a renunţat în anul 2011 la serviciul militar obligatoriu, dar ministrul Boris Pistorius a promis că va prezenta curând propuneri în vederea unei posibile reintroduceri a acestui serviciu, măcar într-o formă parţială.Oare ce informatii o avea Boris Pistorius, asta?L-o fi citit atent pe Nostradamus?

BURDUJA DEDULCIT LA BAN NEMUNCITI!

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, recunoaște într-un interviu că primește în continuare salariul de la Ministerul Energiei, deși de mai bine de o lună se află în campanie electorală, iar anterior afirmase, public, că urmează să intre în concediu fără plată până după alegerile locale din 9 iunie.El afirmă însă acum că nu ar fi putut să intre în concediu fără plată pentru că „juridicul” de la Ministerul Energiei ar fi opinat că nu este posibil din punct de vedere constituțional.Iată ce a spus acesta: Eu am căutat să intru într-un concediu fără plată. Juridicul ministerului a opinat că prevederile Constituției nu permit unui ministru să se suspende, oricât de ciudat ar părea. Dar o să-mi donez acest salariu pentru că mi se pare normal. Sunt câteva ore pe zi, în medie, la minister, dar nu e normal să încasez acești bani”În prezent, potrivit datelor publice, salariul de bază al ministrul Energiei este de 21840 lei. Burduja nu a precizat unde/cui va dona această sumă importantă.În data de 26 aprilie, Burduja afirma că de luni, 29 aprilie, urma să intre în concediu fără plată, atribuțiile sale fiind preluat de secretarul general. Iată ce afirma Burduja la acea  dată: „În perioada de campanie electorală, de fapt începând de luni, eu sunt în concediu fără plată. Atribuțiile mele se deleagă. Este atribuția ministrului să decidă cui deleagă, secretarului general sau unui secretar de stat. Eu le deleg secretarului general, care va asigura funcționarea Ministerului Energiei. Nu îmi fac nicio problemă”. Banii nemunciti sunt mai buni!Nu-ti pare rau cand ii pierzi!

PUTIN UMOR

Un mos de 90 ani se căsătoreşte cu o tânără
de 18 ani. Seara nunții.
Ea întreabä:

-O sä putem sa ne distrăm cu o bun dozä de s*x astă-seară?
Moşul, aşezat pe pat, răspunde ridicând mâna şi arătându-i cele 5 degete întinse.
Uimită, tânära întreabä:

– Cum? De 5 ori?
– Nuu… alege-ți un deget!

Trei tauri au auzit ca fermierul va aduce inca un taur la ferma.
Primul taur: “Sunt aici de 5 ani. Nu renunt la niciuna din cele 100 de vaci ale mele pentru taurul asta nou.”

Al doilea taur: “Eu sunt aici de 3 ani. Si eu imi voi pastra toate cele 50 vaci.”
Al treilea: “Eu sunt aici doar de un an si voi m-ati lasat sa am doar 10 vaci. Poate ca sunt mai mic decat voi dar tot imi voi pastra cele 10 vaci.”

In acel moment camionul opreste in fata pasunii si din el coboara cel mai mare taur pe care l-au vazut. La 1500 kg el face sa se cutremure rampa de otel a camionului.

Primul taur: “Cred ca pot sa-i dau cateva vaci noului nostru prieten!”.
Al doilea: “De fapt cred ca am prea multe vaci in grija. Ma pot lipsi si eu de cateva. Nu caut sa ma cert cu nimeni”.

Cel de-al treilea taur incepu sa bata pamantul cu copita, sa-si miste amenintator coarnele si sa pufneasca.

Primul taur: “Tinere, nu fi nebun! Lasa-l sa ia cateva din vacile tale ca sa supravietuiesti!”.
Al treilea taur raspunde: “Pe naiba! Poate sa-mi ia toate vacile din partea mea. Eu vreau sa ma asigur ca stie ca sunt taur!”.

Doi prieteni căutau din greu, sa capete de lucru. In fine, unul dintre ei gasește în ziar un anunț: “Se caută, de urgența, un valet la o casă aristocratică.”

Se duce acolo pentru un interviu. A doua zi îi povestește amicului cum a decurs întâlnirea:
– Începutul a fost promitător. M-a primit contesa, în persoană. M-a pus să-i arat mâinile și a remarcat că sunt destul de fine iar cu manuși albe, au să arate perfect. Apoi, m-a pus să-i arăt gambele. Mi-am ridicat pantalonii și a zis că sunt acceptabile, deci voi putea purta pantaloni trei-sferturi, stil franțuzesc.

Dupa aceea mi-a cerut să-i arăt referințele. Eh, uite aici se pare, că am cam greșit…

Vine aseară în vizită la noi sora mai mică a neveste-mii, aia blondă. Şi cum stăteau ele aşa la palavre pe canapea, le aud la un moment dat şuşotind:
– Draga mea, zise soră-sa, nu te supăra, dar de ce nu încerci să fi şi tu mai bună cu soţul tău?
– Dar ce, de unde ai scos tu asta că aș fi rea! Ți-a spus el ceva, cumva? sări nevastă-mea, impacientată.

– Nu, n-a zis că eşti rea, însă am dedus eu…
– Cum adică?! se aprinse nevastă-mea de-a binelea.

– Păi, mereu când trece pe lângă mine îmi zice, zâmbind: “Ah, dar bună mai ești… Mult mai bună decât soră-ta !”

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!