home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.06.2024
FAPTUL DIVERS

ROMANIA ARE DOI PATRIOTI!

Forțele Aeriene au anunțat că au planificat pentru perioada 10-14 iunie antrenamente tactice cu rachete Patriot. La finalul antrenamentelor, al doilea sistem de apărare antiaeriană Patriot va fi pus în funcțiune și va fi disponibil în serviciul de luptă.Unul dintre scopurile exercițiului Ramstein Legacy 24 este „finalizarea procesului de operaționalizare a celui de-al doilea sistem PATRIOT care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat «gata pentru îndeplinirea unei misiuni»”, informează Forțele Aeriene Române.Armata Română a introdus în serviciul de luptă primul sistem de apărare antiaeriană Patriot în anul 2022.Ministerul Apărării a cumpărat, în 2017, șapte sisteme americane de acest tip pentru care a plătit aproximativ 4 miliarde de dolari. Patru dintre ele se află în țară. Următoarele trei vor fi livrate, în cel mai bun caz, începând cu 2027.Președintele Klaus Iohannis a declarat pe 7 mai, imediat după vizita la Casa Albă, că a discutat cu președintele Joe Biden despre posibilitatea ca România să trimită în Ucraina unul dintre sistemele Patriot pe care le deține.Șeful statului a spus atunci că o astfel de decizie este de competența Consiliului Suprem de Apărare a Țării, însă, deși a trecut aproape o lună de la vizita la Washington, președintele nu a convocat încă CSAT.Iohannis inca mai spera la un post caldut si bine platit la NATO!Slava Ukraini!

SA RAZI SA MORI! NEMTII INVITATI LA COMEMORAREA INFRANGERII FASCISMULUI, RUSII NU!

Scrisori emoționante de la veterani au fost citite în timpul ceremoniilor de joi din Normandia, care marchează a 80-a aniversare a debarcării din 6 iunie 1944. Regi și lideri mondiali s-au adunat joi alături de veteranii din nordul Franței pentru a marca 80 de ani de la debarcarea din Normandia.În Ziua Z, peste 150.000 de soldați ai aliaților au invadat Franța pe mare și prin aer pentru a alunga forțele Germaniei naziste. Invazia pe mare a fost cea mai mare din istorie și a avut loc într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial.Aproximativ 200 de veterani, majoritatea americani sau britanici, au fost la ceremoniile care au loc pe tot parcursul zilei de joi pe plajele bătute de vânt, care încă poartă cicatricile luptei izbucnite de Ziua Z, în care au murit mii de soldați aliați.Evenimentul comemorativ britanic a început la ora 9.30, ora Marii Britanii, și la el au fost prezenți premierul Rishi Sunak, Regele și Regina și președintele francez Emmanuel Macron.Este pentru prima dată când memorialul, care a fost deschis oficial în 2021, a fost în centrul comemorărilor Zilei Z și este probabil ultima oară când un număr semnificativ de veterani va fi prezent la comemorare.Oficialii francezi estimează că doar 200 de veterani au călătorit în Normandia în acest an, în principal americani.Legiunea Regală Britanică a ajutat 22 de bărbați să vină din regat. Cei mai tineri dintre ei au 100 de ani.La 14.30, ora Marii Britanii, a avut loc un eveniment internațional la Omaha Beach, Saint-Laurent-sur-Mer, unde președintele SUA, Joe Biden, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-au aflat printre cei 25 de șefi de stat și de guvern care onorează sacrificiile de acum 80 de ani.Anu se uita ca ucrainenii lui Zelenski au fost primii care au sprijinit nazismul in 1940!

PUSCARIASII VOR SA IASA LA VOT!

Aproape 19.100 de deţinuţi şi-au exprimat în scris intenţia de a vota la alegerile europarlamentare şi peste 1.300 la alegerile locale, potrivit datelor furnizate joi, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, informeaază Agerpres.Conform acestor informaţii centralizate joi, 22.358 de persoane private de libertate au drept de vot la alegerile europarlamentare, dintre care 19.088 şi-au exprimat în scris intenţia de a vota. Un număr de 1.606 deţinuţi au drept de vot la alegerile locale, dintre care 1.314 şi-au exprimat în scris intenţia de a vota.Oare chiar vor sau au fost obligati sa vrea?

NATO LUCREAZA DIN UMBRA!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat joi Kievul că va beneficia pe termen lung de ajutor militar şi financiar din partea Alianţei Nord-Atlantice în războiul cu Rusia, ajutor ce va fi concretizat la summitul NATO din iulie, dar nu va cuprinde şi trimiterea unor trupe aliate în Ucraina.„La summitul NATO şi în discuţiile pregătitoare ale acestuia vom dezbate cum să asigurăm că vom sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar”, a spus Stoltenberg în timpul primei sale vizite în Finlanda după ce această ţară a devenit membră a NATO, relatează agenţiile EFE și Agerpres.E si asta o declaratie de razboi!Stalin ar fi zis:prietenii dusmanilor nostri sunt dusmanii nostri!

PIETRONE MERGE CA BOLOVANUL LA VALE!

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Capitalei, a anunțat, joi, că nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Au dat toți joia retragerii lui Cristian Popescu Piedone. Nu, nu mă retrag”.

Piedone a susținut, de la ora 15.00, o declarație de presă în fața Primăriei Sectorului 5. În declarația de presă care a durat mai puțin de 5 minute și în care a vorbit despre el la persoana a III-a, Piedone a susținut că a fost „ameninţat, batjocorit și ofertat” pentru a se retrage din cursa pentru București.

„Îmi pare rău pentru Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, cei care şi-au făcut calcule politice privind retragerea mea din competiţia electorală”, a spus Piedone.

Principalele declarații:

  • „Îmi pare rău pentru familia mea, pentru copiii şi nepoţii mei care au fost hăituiţi, batjocoriţi. Îmi pare rău pentru Nicuşor Dan şi Gabriela Firea, cei care şi-au făcut calcule politice privind retragerea mea din competiţia electorală. Îmi pare rău pentru toate ofertele care mi s-au pus pentru a renunţa la această bătălie electorală.
  • Îmi pare rău pentru partidul pe care astăzi îl reprezint şi l-am reprezentat cu cinste, PUSL, căluţul, care a făcut valuri în Bucureşti şi în ţară.
  • Dar, la un moment dat trebuie să te gândeşti la viitorul tău, la mai binele bucureştenilor.
  • De aceea, astăzi, vă anunţ cu regret pentru unii, dar cu fericire pentru alţii, că au dat toţi joia retragerii lui Cristian Popescu Piedone.
  • Nu, Cristian Popescu Piedone nu se retrage, Cristian Popescu Piedone merge la bătălie, Cristian Popescu Piedone va fi viitorul primar general al Capitalei, contrar tuturor intereselor politice”.

Amintim că PSD și Gabriela Firea i-au cerut în mod repetat lui Piedone să renunțe la candidatura sa. Cristian Popescu Piedone a declarat miercuri, la Antena 3, că nu se retrage din cursă, așa cum au circulat informații pe toată durata campaniei electorale: „Retragerea mea e doar în mintea unora”.Gargara, gargara, gargara!Pacat ca unii chiar se mai uita in gura puscariasului!

PUTIN UMOR

Bulă e sunat de un vecin:

– Ce faci, Bulă?

– Bine. În Maldive!

– În Maldive? Ce faci acolo?

– Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu?

– Eu în spatele tău Ia Supermarket și voiam să te întreb dacă vrei să te ajut cu sacul ăla de cartofi până acasă.😦

Doi ciobani…:

– Mai, Ioane, mare lucru îi benocu’ asta!…

– Ce-i al?…

– Un asa ceva de te uiti prin el si vezi tot ce-i departe ca si cum ar fi lânga tine…

-…Si ce faci tu cu el?

– Îmi place sa ma uit sara în casile oamenilor sa vad ce fac…Uite, alalta sara, te-am vazut ce îi faceai lu Maria …Ce fain o fost!…

-…Stii ceva, Gheorghe? Fac ceva pe benoclu ala, ca nu-i bun de nimic! Eu nici n-am fost acasa alalta sara!…😯

Profesoru-i întreabă pe elevi dacă sunt fani manele.

Toți ridică mâna, cu excepția lui Bulă.

Profesorul:

– Bulă tu de ce nu ești fan manele?”

Bulă explică:

– Mie îmi place jazz-ul. Fiindcă mama e fan jazz, tata e fan jazz, așa că și eu sunt fan jazz”.

Profesorul:

– N-are nicio logică. Dacă mama ți-ar fi imbecilă și tata ți-ar fi imbecil, tu ce-ai fi atunci?

Bulă:

– Atunci aș fi fan manele.😦

Itic se duce la vecinul sau, Strul, si-l întreaba:

– Mai Strul, îti plac femeile care au burta mare cât un butoi?

– Nu! vine raspunsul prompt.

– Îti plac femeile care au dintii stricati?

– Nu! Ce dracu’, Itic!?

– Îti plac, poate, cele care au fundul mare, gras si plin de celulita?

– Nu! Cum naiba sa-mi placa? spune Strul oripilat.

– Dar cele cu varice?

– Itic, deja ma enervezi!

-Atunci, spune-mi si mie de ce dracu’ te culci cu nevasta-mea, Rasela?😦

Un minut până la inchiderea magazinului.

Vânzătorul leneș strangea toate lucrurile.

Intră o doamnă.

– Vai, ce bine că am reușit să ajung! Găini aveți?

Vânzătorul deschide frigoriferul și scoate de acolo ultima găină. Pune atent pe cântar – cântărește 1kg.

– Dar mai mare nu aveți? intreabă femeia.

Vânzătorul pune găina inapoi în frigorifer și o scoate a doua oară. Pune pe cântar găina și apasă cântarul incet cu degetul. Cântarul arată 1,5kg.

– Superb, se bucură femeia. Le cumpăr pe amândou

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!