home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
10.06.2024
FAPTUL DIVERS

MULTII NOSTRI AUR POARTA!

În cadrul recentelor alegeri, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să obțină un rezultat acceptabil în contextul fraudării masive din cauza comasării alegerilor, aproape dublându-și scorul electoral față de scrutinurile anterioare.AUR va trimite cinci europarlamentari la Bruxelles care vor reprezenta cu demnitate România în Europa.AUR, un partid relativ nou pe scena politică românească, a reușit să câștige un procent semnificativ din voturi de peste 1,4 milioane de voturi, dublându-și prezența față de alegerile precedente. De la un scor inițial de aproximativ 9%, partidul a ajuns acum să fie cotat la aproape 16%, consolidându-și astfel poziția în peisajul politic național.Această creștere spectaculoasă poate fi atribuită mai multor factori. AUR a reușit să capitalizeze pe nemulțumirile crescânde ale populației față de partidele tradiționale și pe un val de naționalism și conservatorism care a câștigat teren în România. Mesajele lor clare și direcționate, care pun accent pe suveranitate națională, identitate și valorile tradiționale, au rezonat puternic cu o parte semnificativă a electoratului.Sa nu uitam ca tot asa era si Dan Diaconescu pe val si ca ajunsese si el la vreo 20% !I-a folosit la ceva?

URSULA E IN EXTAZ, DAR DE LA EXTAZ LA AGONIE DRUMUL E SCURT!

Partidul Popular European (PPE) a câştigat alegerile europene, este cel mai puternic partid şi ancora stabilităţii, iar împreună cu alţii va construi un bastion împotriva extremelor de la stânga şi de la dreapta, a declarat duminică seara, la Bruxelles, Ursula von der Leyen, candidata ‘cap de listă’ a PPE.Ea a promis că PPE şi alte formaţiuni vor construi un ”bastion” împotriva ambelor extreme. ”Îi vom opri, asta cu siguranţă”, a accentuat Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres.Parlamentul European creditează duminică seară grupul Partidului Popular European (PPE) cu 186 de locuri în viitoarea legislatură, în baza unei proiecţii realizate plecând de la estimări din 15 ţări.Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) ar urma să obţină 133 de locuri, iar Renew Europe 82 de locuri, conform noii proiecţii.Potrivit acestei proiecţii, grupurile PPE, S&D şi Renew, care au format şi în fosta legislatură „marea coaliţie” care a decis compromisurile în hemiciclul european, ar urma să cumuleze 392 de locuri dintr-un total de 720 şi vor continua să deţină controlul în legislativul comunitar.Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) este creditat cu 70 de locuri, potrivit noii proiecţii bazate pe estimări din 15 ţări.Grupul Identitate şi Democraţie (ID) ar urma să obţină 60 de locuri potrivit proiecţiei PE, după ce a capitalizat rezultatele foarte bune din Austria şi Olanda. Pe de altă parte, deşi AfD a obţinut al doilea scor în Germania, faptul că a părăsit grupul ID face ca locurile sale să nu fie atribuite acestuia în prima proiecţie a PE.Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană ar urma să obţină 53 de locuri, iar Grupul Stângii – UE/NGL – 36 de locuri.Deputaţii neafiliaţi ar urma să obţină 50 de locuri, iar partidele intrate în categoria „Alţii”, respectiv care nu sunt încă afiliate unui grup constituit în PE, alte 50 de locuri.Prezenţa provizorie estimată la alegerile europene este de 51%, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al PE, Jaume Duch. În urmă cu 5 ani prezenţa la vot a fost de 50,66%.Lasa ca vine Sosoaca si le strica planurile la toti!

SEMN CA INCA NU SE SCUFUNDA CORABIA GUVERNARII

Rareș Bogdan a declarat, la DIGI24, că PNL nu părăsește corabia guvernării. Europarlamentarul susține că PNL a câștigat aceste alegeri.Alianţa PSD-PNL a obţinut un scor de 21,33% după numărarea a peste 98,8 % dintre voturile exprimat în străinătate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de Alianţa Dreapta Unită – 16,3% şi de AUR – 14,54%.În diaspora, la ora 8, după numărarea a 98,8% din cele 215994 voturi exprimate, Alianţa PSD-PNL -are 21,33% (44358 voturi), Alianta Dreapta Unită – 16,3% (33901 voturi), AUR 14,54% (30243 voturi). Pe locul 4 se situează SOS România – 13,58% (28258 voturi), Reînnoim Proiectul european al României – REPER 9.7% (20176 voturi), Diaspora Unita – 7,08% (14731 voturi), Nicu Ştefănuţă – 5,93% (12350 voturi), Vlad Gheorghe – 5,15% (10 711 voturi)Cat mai e un os de ros, nu pleaca niciun caine de la macelarie!

DACA ITI PIERZI CAINELE SI NU ANUTI, RISTI PUSCARIA!

Avocatul Constantin Durgheu a vorbit luni, în cadrul unui interviu, despre sancțiunile pe care le riscă proprietarii de câine dacă nu anunță, în cel mult două zile, pierderea lor la Poliție. Iar acest lucru este obligatoriu, indiferent de rasa animalului.„Ajungem la articolul 18. Contravenţii. Este extrem de important! Din punctul meu de vedere, numeroase contravenţii prevăzute de legiuitor ar trebui să fie infracţiuni. Şi anume: avem la articolul 18, alineatul 1, litera b, «neanuțarea la poliţie a pierderii câinelui», prevăzut de articolul 1 și avem articolul 1. «Câinii periculoşi». Să vii tu, legiuitor, să îmi spui mie că aceste contravenţii se sancţionează cu amenzi care oricum au un cuantum foarte mic – dar nu contează cuantumul amenzii – mi se pare o imbecilitate în formă pură, pentru că, în momentul în care tu, ca proprietar, dacă eşti responsabil şi ai pierdut un câine – orice câine! – şi nu l-ai anunţat în 48 de ore – termenul mi se pare foarte lung, de la momentul la care ai constatat dispariţia… Nu ai cum să nu constaţi dispariţia imediat. Câinele, dacă nu e în curte şi nu e împrejurul casei – oricum nu avea ce căuta afară dacă vorbim de câini periculoși sau agresivi – este cât se poate de evident că e pierdut, nu trebuie să aştepţi 48 de ore.Aici ar trebui să fie o infracţiune, pentru că ai pierdut un Rottweiler, un Cane Corso, care chiar dacă este bine dresat şi educat, în situaţia în care acel câine, printr-o împrejurare nefericită, a părăsit incinta curţii – Dumnezeu ştie unde a ajuns, într-un loc public – poate să aibă reacţii necontrolate, reacții care să provoace tragedii. Și nu o dată s-a întâmplat acest lucru. Atunci, bineînţeles că toată lumea este scandalizată şi opinia publică tropăie – «câine fără stăpân» sau «nenorocitul acela care are acel Cane Corso, Rottweiler» sau orice alt gen de câine – fără să vadă că, de fapt şi de drept, dacă din punct de vedere legal şurubul ar fi mai strâns şi legislaţia ar fi mai solidă şi acest gen de situaţie ar fi tratată ca o infracţiune, multe astfel de situaţii ar fi evitate datorită faptului că proprietarii de câini ar fi infinit mai responsabili. Responsabilizarea posesorilor de câini este extrem de importantă”, a declarat avocatul Constantin Florin Durgheu, la DCNews TV.D-aia e bine sai niste prieteni hingheri!

PUTIN UMOR

Gheorgiţă vine la tatăl său după noaptea nunţii:

– M-am hotărât, divorţez!

– Mai ficior, ai înnebunit, ce s-a întâmplat?

– Nu contează, eu divorţez.

– Măi, feciorul tatei, eu îs tatăl tău, mie poţi să îmi spui orice.

Nevasta mea e virgină, spune Gheorghiţă.

Stă taică-său, se gândeşte şi apoi zice:

– Ai dreptate, măi fecior, măi Ghiorghiţă, ai dreptate. Apăi dacă la alţii nu le-o trebuit, nu ne trebuie nici nou

Un medic mergea cu maşina personală spre Bucureşti.

La un moment dat, în plin câmp, i se defectează masina. O trage pe dreapta şi începe să facă cu mâna la alte maşini, poate îl ajută cineva. Nu a oprit nici o maşină, dar după mai mult timp opreşte un tractor.

– Ce s-a întâmplat domnule, întreabă tractoristul?

– S-a defectat şi nu mă pricep.

Se uita tractoristul puţin la motor şi o repară. Medicul, în culmea bucuriei, îl serveşte pe tractorist cu un Kent. Acesta se uită lung şi la medic şi la tigări şi exclamă:

– Prost-prost colega, dar fumezi ţigări bune!😯

Se naste Bula si tatal lui fiind mare Imparat cheama ursitoarele sa ii prevada viitorul…

Vine prima:

– O sa fii bogat o sa ai masini, case, palate, o sa stapanesti mai multe teritorii ca tatal tau.

Bula: In-g, In-g…

Vine a doua:

– O sa fii cel mai destept om de pe pamant, mai destept ca Einstein si Mozart, iar femeile o sa fie lesinate dupa tine.

Bula: In-g, in-g, in-g…

Vine a treia:

– Ba prostule, nu o sa ai nici ce manca, o sa fii un cersetor nenorocit…

La care Bula:

– In-g, in-g, in-gatu’ ma-tii…😧

Un tânăr scoțian se decide să se mute în Australia.

Acesta găsește un mic apartament intr-o vecinătate decentă și se mută în el.

După 2 săptămâni, îl sună mama sa și îl întreabă cum îi merge.

Acesta îi zice:

– Sunt bine mamă. Dar am niște vecini tare ciudați. Vecina de lângă mine se dă cu capul de pereți, vecina de sus plânge toata ziua, iar vecinul de vizavi țipă întruna ca din gură de șarpe.

– Fiule, iti sugerez să te ții departe de asemenea oameni.

– O, dar asta fac mamă. Eu doar stau toată ziua în apartamentul meu și cânt la cimpoi.😯

Măria discuta cu prietena ei Veta:

– Dacă mă înșală Ion o dată, îl iert.

– Daca mă insala a doua oara divorțez, că doară n-oi sta cu un recidivist …

La care Veta îi raspunde:

– Pe mine daca mă insala Ghita o dată, eu îl înșel de doua ori.

– Daca mă insala a doua oara, îl înșel de 100 de ori, că să-mi vărs năduful.

– Iar daca mă insala și a treia oara, atunci divorțez că doar nu m-oi face femeie ușoară din cauza lui

Un taran, mergând pe ogor, vede pe jos un pestisor de aur. Cum se zbatea pestisorul pe uscat, minune mare, începe sa vorbeasca:

-Tarane, fie-ti mila de mine, arunca-ma te rog în balta aia, ca eu sunt regele pestisorilor si ti-oi da tot ce vrei.

-…

-Te rog frumos, tarane, arunca-ma în apa ca ti-oi da toate bogatiile pamantului!

-…

-Îndura-te tarane, o sa-ti dau cel mai frumos palat din lume sa stai în el!

Cu naduf si îndesat, taranul nostru puse calcâiul pe pestisor si îl strivi în tarâna.

– Ma, pe cine faci tu taran?

O femeie la cumpărături într-un supermarket.

Cumpără o cutie de lapte cu 2% grăsime, un carton de oua, un litru de suc ​​de portocale, o salata verde, o cafea și niste șuncă. În timp ce  punea produsele pe banda de la casierie, un tip beat în spatele ei, urmarea cu atenție tot ce cumpărase.

„Tu trebuie să fii singura.”, îi zice el.

Femeia, un pic surprinsa de această concluzie, intrigata de intuiția omului, din moment ce era într-adevăr singura. Se uită la articolele pe banda și nu vede nimic deosebit de neobișnuit cu privire la selecțiile ei, care ar fi putut da de înțeles bețivului despre starea ei civila.

Curiozitatea o face să întrebe: „Ei bine, știi ce, așa este, dar cum naiba ai știut asta?”

Bărbatul a răspuns: „Pentru că ești urâta

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!