PENTRU CA MEDICII SA SE CONTRAZICA!
Au apărut primele cazuri în România ale unor copii care s-au îmbolnăvit simultan de gripă și Covid-19. Boala se numește FluronaMicii pacienți sunt internați la Spitalul Matei Balș din Capitală. Medicii avertizează că dubla infecție, numită Flurona, are simptome extrem de serioase, pe fondul imunității scăzute. Diana Brâncuș ne spune cum se manifestă boala.Este o infecție foarte serioasă, simptomele sunt cumulate de la gripă și de la Covid și debutează brusc, te simți ca și cum ai fi călcat de tren, a transmis Diana Brâncuș, pentru TVR Info. Bolnavii sunt țintuiți la pat, nu se pot mișca, sunt dureri crunte de cap și musculare, dureri articulare, au o stare generală proastă.Aceste simptome comune pot să aducă mai multe complicații oamenilor cu imunitate scăzută – copii, bolnavi cronici, persoane în vârstă.În farmacii sunt teste care depistează și gripa și Covidul.E nevoie de sfatul medicului, iar cei cu imunitate scăzută trebuie să meargă la spital.Medicii se așteaptă să apară și mai multe cazuri de flurona, cum este numită această dublă infecțieAcum medicii au o scuza:” dom-le, noi l-am tratat de gripa, dar el a murit de Coronavirus!
CRIZA DE MEDICAMENTE CU CE SE TRATEAZA?
Criza medicamentelor antivirale și antigripale are în principal două cauze: creșterea consumului și livrea cu întârziere a unor produse din China. Sunt informații transmise de ministrul Sănătății, care susține că nu sunt probleme cu asigurarea medicamentelor pentru viroze. Cât de curând se vor găsi din nou și în farmacii. Pe site-ul Ministerului Sănătății însă, continuă să apară mesaje care reclamă lipsa antiviralului pentru gripă şi a antitermicelor pentru copii.Antibiotice, dar și antivirale sau medicamente care reduc inflamațiile sau combat febra sunt medicamente care se găsesc cu greu în farmacii și spitale.Unele produse nu se mai găsesc deloc, iar lipsa lor a fost reclamată și pe site-ul Ministerului Sănătății pentru astfel de situații.În fiecare zi apar mesaje despre lipsa oseltamivirului, recomandat în tratamentul gripei, sau a antitermicelor pentru copii.La Ministerul Sănătății sunt întalniri între autorități, colegiul farmaciștilor, Agenția Națională a Medicamentului și producătorii de medicamente.Alexandru Rafila susţine că a primit asigurări că situaţia se va rezolva.Pariem ca in urmatoarea perioada leacurile babesti vor fi la mare cautare!
BODE IL PLAGIAZA PE CIUCA?
Ministrul de Interne, Lucian Bode, contestă în instanţă decizia Universităţii Babeș-Bolyai de reverificare a tezei sale de doctorat. Susţine că un astfel de demers ar fi ilegal, dar UBB transmite că au apărut noi acuzaţii de plagiat şi este normal să le verifice.ucian Bode consideră decizia ilegală și cere instanţei să fie anulată.”Teza mea de doctorat nu conține preluări neautorizate, (…) a parcurs absolut toate etapele de analiză și a trecut cu succes prin toate filtrele de verificare. (…) Am transmis o notificare Universității Babeș-Bolyai pentru lămurirea câtorva aspecte de legalitate asupra procedurii de (re)analizare a tezei mele de doctorat, notificare la care nu am primit răspuns. Următorul pas firesc a fost să adresez (…) o cerere în instanța de contencios administrativ. (… ) Comisia de Etică nu poate desfășura verificări decât în ceea ce privește membrii comunității universitare, așa cum este aceasta definită prin lege, comunitate din care eu nu fac parte„, se justifică ministrul liberal.Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL: Nimeni nu poate fi blamat pentru că-şi caută dreptatea în instanţă sau pentru că-şi doreşte respectarea legii. Există şi o decizie a CCR care prevede că, odată ce o teză a trecut cu succes toate aceste evaluări, ea nu mai poate fi reexaminată.Vorba poetului: “si se jura ca nu fura, dar l-am prins cu rata-n gura!
SA FIE JUDECAT SI-APOI FACUT SAH-MAT!
Afganii au cerut ca prințul Harry să fie urmărit penal după ce a recunoscut că a omorât 25 de talibani, pe când era pilot de elicopter pe frontul din Afganistan. După declarațiile controversate care apar în cartea sa intitulată Spare, afganii cer ca prințul să fie urmărit penal pentru moartea persoanelor pe care a recunoscut că le-a ucis.În carte, prințul spune că i-a considerat pe cei pe care i-a ucis ca fiind „piese de șah”.Un afgan pe nume Mullah Abdullah, care a pierdut nouă membri ai familiei în urma unui atac aerian britanic din 2011, s-a numărat printre cei care au cerut ca prințul să fie pedepsit de comunitatea internațională pentru afirmațiile făcute în carte.Casa sa a fost lovită în urma unui atac aerian. Printre persoanele pe care le-a pierdut se numără și tatăl său. „Solicităm comunității internaționale să o judece pe această persoană (prințul Harry) și ar trebui să primim despăgubiri pentru pierderile noastre. Ne-am pierdut casa, viața și membrii familiei, ne-am pierdut mijloacele de existență și, de asemenea, pe cei dragi”, a spus Mullah Abdullah, pentru AP. Uite unde era marele sahist expert in sacrificat pionii!
SUEDEZII VOR FI LUATI CU ARCANUL LA OASTE!
Suedia va restabili serviciul civil obligatoriu, eliminat în anul 2008, având în vedere degradarea situaţiei de securitate în zonă ca urmare a războiului din Ucraina, a anunţat luni premierul suedez Ulf Kristersson, citat de EFE și Agerpres.Acesta a spus la o conferinţă de presă că măsura face parte din proiectul de consolidare a apărării naţionale, iar Agenţia pentru Urgenţe Civile (MSB) va primi joi sarcina de a elabora un plan, ce va fi axat iniţial pe serviciile municipale de urgenţă. „Observăm că în prezent aceste servicii nu au dimensiunea necesară în caz de alertă sau de atac armat. Experienţele din Ucraina sunt clare când este vorba despre protejarea populaţiei civile şi a activităţii sub mare presiune a unităţilor de salvare”, a explicat la aceeaşi conferinţă de presă ministrul suedez al apărării civile, Carl-Oskar Bohlin. „Serviciul civil” înseamnă că cetăţenii suedezi pot fi chemaţi în sprijinul autorităţilor în activităţi medicale sau ale serviciilor de urgenţă, pentru funcţionarea adecvată a acestora în caz de alertă sau de război.Deja tinerii recita cu jale versurile:” In cazarma cea de peatra/Nu ie mama, nu ie tata/Nu ie frati, nu ie surori/Numai pasi alergatori! Hai liberare!”
UN RAZBOI PAGUBOS PENTRU AMBELE TABERE!
O invazie chineza a Taiwanului in 2026 s-ar solda cu mii de victime in randul fortelor chineze, americane, taiwaneze si japoneze si ar fi putin probabil sa se termine cu o victorie a Beijingului, potrivit unui important grup de reflectie independent din Washington, care a efectuat simulari de jocuri de razboi ale unui posibil conflict care ii preocupa pe liderii militari si politici din Asia si Washington, transmite CNN.La finalul conflictului, cel putin douaportavioane americane ar zacea pe fundul Pacificului, iar marina moderna a Chinei, care este cea mai mare din lume, ar fi in „dezastru”.O fi, dar „pacea propusa de americani i-ar costa pe chinezi mult mai mult!
ANGLIA DECLANSEAZ RAZBOIUL FURCULITELOR!
Guvernul britanic se pregătește să interzică anumite produse din plastic de unică folosință, un pas mult așteptat pentru reducerea poluării, care, speră ecologiștii, va fi doar una dintre numeroasele măsuri, scrie NPR.Interdicția va viza farfuriile, tăvile, bolurile, tacâmurile, bețișoarele pentru baloane din plastic și anumite tipuri de pahare și recipiente pentru alimente din polistiren, a declarat Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) pentru The Mail on Sunday.Un purtător de cuvânt al departamentului a confirmat pentru NPR că anunțul complet va fi făcut sâmbătă.„O furculiță din plastic poate dura 200 de ani pentru a se descompune – asta înseamnă două secole la groapa de gunoi sau poluarea oceanelor noastre”, a declarat secretarul pentru mediu Therese Coffey pentru The Mail. „Această nouă interdicție va avea un impact uriaș pentru a opri poluarea a miliarde de bucăți de plastic și va ajuta la protejarea mediului natural pentru generațiile viitoare”.Scopul acesteia este de a reduce poluarea cu plastic.Anglia a interzis în 2020 paiele de plastic de unică folosință, agitatoarele și bețișoarele de bumbac cu tulpini de plastic.Această nouă interdicție se aplică în mod specific ambalajelor din plastic ale alimentelor și băuturilor din restaurante și cafenele, nu în supermarketuri și magazine. Guvernul intenționează să le abordeze pe acestea din urmă într-un sistem separat care ar urma să îi determine pe producători să acopere costurile de eliminare începând cu 2024.Intrebarea care sta pe buzele tuturor e simpla:De ce naiba le-ati mai inventat, daca acum le interziceti?