home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
30.03.2023
FAPTUL DIVERS

IN PLIMBARE PE BANII ROMANILOR

Conform informațiilor obținute în exclusivitate de ecopolitic.ro, președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în luna aprilie, o vizită oficială în America de Sud.Președintele Iohannis va merge în Brazilia, Argentina și Chile.După turneul de cinci zile pe care l-a întreprins în Asia, în Japonia și Singapore, de la inceputul lui martie, care a creat multe controverse din cauza faptului că a mers cu un avion închiriat, de lux, care a făcut escală la Sibiu, urmează acest turneu de aproximativ 10-15 zile.Turneul oficial era programat să dureze în jur de 2 săptămâni, dar în ultima perioadă s-a tot modificat.Reamintim că președintele Klaus Iohannis s-a deplasat, în 2022, de 24 de ori în străinătate, însemnând 35 de zile de deplasare externă.Daca tot nu-l costa nimic, de ce sa nu vada si el lumea?Om e si el!

VREI CASTIGURI NEMERITATE? ATENTIE LA CONSILIUL CONCURENTEI!

Consiliul Concurenței a declanșat trei investigații privind posibile înțelegeri de stabilire a prețurilor pe piețele producției de ulei de floarea soarelui, unt și zahăr.Avem suspiciuni că unii producători au profitat de contextul economic actual, respectiv de creșterea inflației, și s-au înțeles să crească suplimentar prețurile de vânzare pentru unele produse, obținând, astfel, profituri mai mari, nemeritate. Dacă, în urma investigațiilor, vom constata acest gen de practici, le vom sancționa drastic” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.Astfel, în cadrul celor trei investigații s-au desfășurat inspecții inopinate la sediile și punctele de lucru ale mai multor firme de pe piața producției și comercializării de ulei de floarea soarelui, precum Bunge România SRL, Expur SA, Prutul SA şi Ardealul SA, dar și de pe piaţa producţiei şi comercializării de unt, printre companiile vizate fiind Albalact, Covalact şi Dorna Lactate (parte din grupul Lactalis), Friesland România SA, Lacto Food SRL și Fabrica de Lapte Braşov (Olympus).În ceea ce privește piața fabricării şi comercializării de zahăr s-au derulat inspecții la firmele Agrana România SRL, Pfeifer & Langen România SRL și Lucsor Impex SRL.Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor inopinate sunt analizate de autoritatea română de concurență, în cadrul procedurilor specifice.Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurențiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiilor.Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționareBine le face! Prea s-au invatat toti la bani nemunciti!

DACA TOT IEI SPAGA, IA CU AMANDOUA MAINILE!

Cinci persoane au orchestrat una dintre cele mai mari rețele de mită din ultimii ani: 22,4 milioane de euro cerute pentru prelungirea contractelor companiilor ce funcționează pe Aeroportul Otopeni. Conform DNA, în operațiune ar fi fost implicat și fostul director general, George – Alexandru Ivan.

Procurorii anti-corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea a patru persoane plus control judiciar pentru o a cincea într-un dosar de luare de mită de 22,4 milioane de euro.Cei arestați sunt Cristian Bălan, un apropiat al lui George Alexandru Ivan, Cătălin Lăscuț – supranumit în presă „regele duty free-urilor” – și Radu Tănăsescu – directorul Millenium Pro Design ce are spațiile comerciale din aeroportul Otopeni. Conform DNA, în perioada 11 ianuarie – 08 noiembrie 2022, fostul director general George-Alexandru Ivan ar fi pretins în patru rânduri de la un om de afaceri (inculpatul asociat în cadrul unei societăți comerciale, cercetat în prezenta cauză) și de la directorul general al unei alte societăți comerciale, mai multe sume de bani. Banii urmau să fie achitați în patru tranșe: două de 10 milioane de euro și alte două de 1,2 milioane.„În schimbul banilor respectivi, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra ministrului transporturilor și directorului general al CNAB, că îi va determina pe aceștia să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu în legătură cu prelungirea pe diverse perioade de timp (un an sau cinci ani) a unor contracte pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni, încheiate între CNAB și societatea inculpatului care exploatează spații comerciale pe segmentul de retail, respectiv între CNAB și societatea unde lucrează directorul general”, arată DNA.Într-un context asemănător și pentru același motiv, în perioada 25 august 2022 – 23 ianuarie 2023, inculpatul asociat în cadrul unei societăți comerciale, care exploatează spații comerciale pe segmentul de retail, ar fi pretins de la directorul general al unei alte societăți comerciale folosința unor spații comerciale în interiorul aeroportului Otopeni, iar ulterior suma de 100.000 euro, din care ar fi primit, sub forma unor prestări de servicii fictive, suma de 294.275 lei.Firesc! E greu sa umbli cu miere si sa nu-ti lingi degetele!

S-A DAT LIBER LA FURAT!

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.Dacă amendamentul Puterii trece și de la Camera Deputaților, fapta prin care un funcționar public produce cu intenție un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracțiune.Mai simplu spus, orice funcționar public va putea fura liniștit din banii publici pentru că nu va comite nicio infracțiune. Singura lui grijă va fi să nu depășească suma de 249.999 lei. Dacă va dori să fure mai mult, va trebui să fure în calupuri. De câte 249.999 lei fiecare.Anul 2023 a început cu închiderea marilor procese de corupție prin prescrierea faptelor. Toți inculpații au scăpat ușor. Incredibil de ușor. În puținele procese ce nu s-au înscris în cercul iertării și au fost pronunțate condamnări cu executare, inculpații au fugit la timp din țară. Incredibil de rapid.Sa tot furam fratilor!Romania devine raiul infractorilor!

MACRON RISCA SA CADA PRECUM BASTILIA!

Franța se confruntă cu o nouă zi de greve și proteste la nivel național, după ce unele dintre cele mai grave violențe de stradă din ultimii ani au fost înregistrate în ultima săptămână, transmite Reuters.Ministrul de interne Gerald Darmanin a avertizat luni că există „un risc foarte serios” de noi violențe, marți, în capitală și nu numai. Aproximativ 13.000 de polițiști vor fi repartizați la mitinguri, aproape jumătate dintre ei în Paris, informează Mediafax.Poliția i-a sfătuit pe proprietarii de magazine aflate pe traseul mitingului din Paris să închidă pentru toată ziua.Desigur, Putin e de vina!

BOGDAN AURESCU E UN BAIAT DISCRET!

Ajutorul românesc militar pentru Ucraina, secret. Ministru de Externe al României, Bogdan Aurescu, a spus la BBC că este politica guvernului de la București să nu comenteze amploarea sprijinului militar pe care România îl acordă Ucrainei.Aurescu a declarat pentru BBC că este „mai eficient” și „mai bine pentru Ucraina” să nu divulge amploarea sprijinului său militar.„Diplomat de carieră aflat la al doilea mandat de ministru de Externe al României, Aurescu i-a declarat lui Stephen Sackur că la sfârșitul războiului din Ucraina <se vor ști multe lucruri… Dar ceea ce este important acum este ca NATO și aliații săi să poată ajuta Ucraina într-un mod eficient>”. notează BBC.Chestionat cu privire la sprijinul public din România pentru asistența oferită Ucrainei, ministrul de Externe Aurescu a declarat că nivelul de susținere în România este „destul de mare”.„Ucraina este victima agresiunii, iar acest lucru este foarte clar pentru marea majoritate a românilor, nu există niciun dubiu în această privință”, a adăugat el.Pacat! Putin ar fi fost foarte interesat sa stie cu ce il ajutam pe Zelenski! Are el motivele lui!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!