home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.06.2023
FAPTUL DIVERS

CIOLACU IMPARTE TOT!

Ciolacu, în prima şedinţă a Guvernului după învestire: Acesta este Guvernul României nu al PSD, nu al PNL. Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că vom împărţi atât reuşitele, dar mai ales eventualele eşecuri. Bună seara. Pentru început, doresc să le transmit câteva cuvinte românilor care ne privesc. Sunt conştient că aşteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari. Sunt aici împreună cu colegii mei să garantez că la Guvernul României vor urma nişte luni grele de muncă, efort, tensiune, dar şi soluţii în faţa unor provocări complicate. La asta ne obligă programul de guvernare asumat astăzi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor. Avem însă un plan bine articulat, avem o viziune pentru naţiune, este un program cu obiective ce trebuie realizate rapid. De aceea este esenţial să muncim în echipă”, a afirmat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de Guvern de joi.Şeful Executivului a adăugat că Guvernul acesta este al României, nu al PSD sau PNL.Imparteala va fi dreapta!Succesele le vor lua pesedistii si esecurile penelistii!

DAEA A PLANS CA OAIA!

O imagine demnă de analele politicii românești a fost surprinsă pe holurile Parlamentului, inainte de de votul privind investirea noului guvern. Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, s-a văzut nevoit să spună adio portofoliului, dar nu fără strângere de inimă. Norocul său a fost apariția colegului de partid, Marcel Ciolacu, care l-a consolat cu o îmbrățișare. Social-democrații au decis să-l înlocuiască pe Petre Daea din funcția de ministru al Agriculturii, numindu-l în locul său pe Florin Barbu, fost inspector, șef de serviciu și director în Primăria Slatina. Florin Barbu este și deputat PSD.În dimineața zilei de joi, înainte de votul de învestitură pentru guvernul condus de Ciolacu, Petre Daea a fost surprins într-o fotografie realizată de jurnaliștii de la Aktual24, în timp ce era îmbrățișat de către președintele partidului.Sa fii multumit,Daea! Aia de la UDMR au plans cu sughituri c-au ramas pe dinafara si nu i-a imbratisat nimeni!

GUVERNUL CIOLACU A INTRAT IN PAINE!

Guvernul a adoptat, joi în primă şedinţă a Cabinetului Ciolacu, ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Actul normativ a fost adoptat având în vedere Hotărârea Parlamentului României 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componenţa Executivului, precum şi programul de guvernare. Astfel, Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului.Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ca urmare a acestor modificări intervenite în funcţionarea Guvernului, au fost aprobate următoarele măsuri: – Ministerul Economiei este reorganizat ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care a fost desfiinţat. Ca urmare a reorganizării prin fuziune prin absorbţie, Ministerul Economiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. – Este înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport, în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, ca urmare a desfiinţării Ministerului Sportului. – Sunt stabilite atribuţiile viceprim-ministrului fără portofoliu, care va aviza actele normative cu impact bugetar”. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este condus de senatorul PSD Ştefan Radu Oprea.Asa, baieti! Sa vada Iohannis ca lucrati!

SA NU UITI, DARIE(CIOLACU)!

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu au depus joi jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni. Avem multe lucruri de rezolvat, i-a avertizat șeful statului pe noul premier și pe miniștrii săi. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat tot joi decretul pentru numirea Guvernului condus de Marcel Ciolacu, care a fost publicat în Monitorul Oficial. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, tot în cursul zilei de joi, cererea de acordare a încrederii pentru programul şi lista Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu, cu 190 de voturi pentru și 95 împotrivă. Vă doresc să nu pierdeți din vedere pentru ce ați jurat. Lucrul cel mai important este să vă străduiți să rezolvați problemele României si ale românilor”, le-a urat președintele Klaus Iohannis premierului și noilor miniștri, după ce aceștia au depus jurământul.Șeful statului a apreciat faptul că rotativa guvernamentală, o procedură în premieră pentru România, s-a desfășurat rapid și fără sincope: Iată că, în timp record, fără sincope, cu rezultate foarte bune, această procedură s-a încheiat. Nu este puțin lucru și este prima dată când în România se întâmplă o astfel de mișcare. Este important pentru politica românească, pentru România și pentru români. Acest fel de a face politică arată stabilitate, seriozitate si arată că politicieni implicați sunt hotărâți să își ia mandatele în serios, a subliniat Klaus Iohannis.Au sa uite rapid! Exact cum i-au uitat demult pe cei care au avut incredere in ei si i-au votat!

STOLTENBERG S-A SATURAT DE NATO!

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat joi că nu aspiră ca ţările aliate să-i prelungească încă o dată mandatul la conducerea organizaţiei transatlantice, care se va încheia la 30 septembrie, potrivit EFE.’Nu am nicio intenţie să caut o prelungire (a mandatului de secretar general)’, a declarat el la sosirea la reuniunea miniştrilor apărării din ţările membre NATO, care are loc joi şi vineri la Bruxelles.
Politicianul norvegian a făcut această precizare când a fost întrebat dacă ar fi dispus să rămână la conducerea NATO pentru încă şase sau douăsprezece luni dacă statele membre i-ar cere acest lucru.
Mandatul lui Stoltenberg se încheie la 30 septembrie, dar ţările NATO, responsabile cu alegerea secretarului general, nu au desemnat încă un succesor. Şi nici nu au aprobat o nouă prelungire a mandatului lui Stoltenberg, secretar general al organizaţiei transatlantice din octombrie 2014.
În februarie, Alianţa a indicat că Stoltenberg nu intenţionează să rămână la conducerea NATO după luna septembrie.
‘Mandatul secretarului general Jens Stoltenberg a fost prelungit de trei ori şi el a servit în total aproape nouă ani’ la conducerea Alianţei, a declarat atunci purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Oana Lungescu, adăugând că Stoltenberg îşi încheie mandatul în luna octombrie şi ‘nu ntenţionează să solicite o nouă prelungire’ a acestuia.Stoltenberg a subliniat joi că alegerea succesorului său depinde de cei 31 de aliaţi din NATO.Acum e momentul, Iohannis! Visul tau poate deveni realitate!Doar n-ai facut degeaba sluj la americani ca sa capeti si tu un os de ros!

INTAMPLARI CIUDATE!

  1. În China, un bărbat a fost surprins dansând pe acoperișul unui zgârie-nori în timpul unei furtuni violente.
  2. În Japonia, un restaurant a fost deschis exclusiv pentru păpuși, unde clienții pot savura mâncare alături de personaje din filme și cărți.
  3. În Statele Unite, un cățel a fost reunit cu stăpânul său după ce a supraviețuit pe o insulă pustie timp de șase săptămâni.
  4. În Australia, un pescar a capturat o balenă mică într-o rețea de pescuit și a reușit să o elibereze în siguranță.
  5. În Franța, un bărbat a găsit un tezaur de monede romane vechi de peste 2.000 de ani în timp ce lucra în grădină.
  6. În Italia, un băiat de 10 ani a devenit cel mai tânăr director de operă din lume, punând în scenă o producție de La Boheme.
  7. În Brazilia, un porumbel călător s-a întors acasă după o călătorie de 11.000 de kilometri, stabilind un nou record mondial.
  8. În Rusia, un om de știință a reușit să cloneze un mamut lânos folosind ADN-ul găsit într-un cadavru bine conservat.
  9. În India, o femeie a dat naștere la șapte copii într-o singură naștere, stabilind un nou record mondial.
  10. În Africa de Sud, un elefant a fost văzut pictând pe o pânză, demonstrând abilități artistice neașteptate.
  11. În Marea Britanie, un băiat în vârstă de 7 ani a câștigat un concurs național de șah, învingându-i pe jucătorii mult mai experimentați.
  12. În Canada, o femeie a fost salvată de la înec de un castor curajos care a sărit în apă pentru a o trage înapoi la mal.
  13. În Spania, un oraș întreg a fost vândut pe internet pentru o sumă de 1 euro, dând o nouă înțeles expresiei „a cumpăra un oraș”.
  14. În Coreea de Sud, un robot a fost angajat ca profesor la o școală, oferind elevilor lecții interactive și captivante.
  15. În Statele Unite, un bărbat a găsit o carte rară într-o bibliotecă veche, care s-a dovedit a fi o ediție originală a Declarației de Independență.

În Australia, un cangur a intrat într-un restaurant și a încercat să fure o sticlă ·  În Mexic, o pisică a devenit primarul unui mic oraș timp de trei ani, după ce a câștigat un vot popular.

  • În Germania, un băiat în vârstă de 13 ani a inventat un dispozitiv care convertește căldura corpului uman în energie electrică.
  • În India, un grup de pescari a găsit un pește cu trei capete, o anomalie rară în lumea animală.
  • În Statele Unite, un bărbat a fost salvat de un urs pe care l-a crescut ca și animal de companie și care a intervenit într-o confruntare cu un alt animal sălbatic.
  • În Italia, un oraș a introdus o monedă locală alternativă, bazată pe orele de voluntariat, pentru a încuraja solidaritatea și comunitatea.
  • În Australia, o femeie a descoperit o comoară de bijuterii vechi într-un dulap de-al bunicului ei, evaluată la milioane de dolari.
  • În China, un sat întreg a fost construit într-o peșteră uriașă, oferind locuințe și facilități moderne în mijlocul naturii.
  • În Spania, un artist a creat sculpturi impresionante din gumă de mestecat lipită pe trotuare, transformându-le în opere de artă colorate.
  • În Japonia, un tren a fost proiectat în formă de melon, pentru a promova recolta locală de fructe.
  • În Statele Unite, un grup de bunicuți și bunicițe au înființat o trupă de dans hip-hop, demonstrând că pasiunea nu are vârstă.
  • În Africa, o tribă indigenă a reușit să salveze o specie de rinocerii de la dispariție prin intermediul metodelor tradiționale de vânătoare.
  • În Canada, un băiat în vârstă de șase ani a ajutat la salvarea unui pui de urs, pe care l-a găsit rătăcind în pădure.
  • În Brazilia, o plantație de cafea a fost înființată pe un acoperiș de zgârie-nori, aducând natura în mijlocul orașului.
  • În Australia, un delfin a fost observat folosind un burete pentru a-și proteja botul în timpul căutării hranei pe fundul oceanului.
  1. ·  În Italia, un oraș medieval abandonat a fost transformat într-un loc turistic popular după ce a fost redescoperit și restaurat.
  • În Franța, o fermă a început să crească melci pentru a produce o delicatesă exclusivistă – caviar de melci.
  • În Statele Unite, un copac vechi de peste 500 de ani a fost mutat cu succes pentru a face loc construcției unei noi autostrăzi.
  • În Australia, un cățel a fost antrenat să detecteze diabetul la un băiat înainte ca acesta să intre într-o stare de hipoglicemie.
  • În China, un artist a creat sculpturi delicate folosind doar fire de păr uman, punând în valoare rafinamentul și frumusețea acestui material.
  • În Japonia, un restaurant a introdus un meniu special pentru pisici, oferindu-le opțiuni delicioase și sănătoase.
  • În Mexic, un băiat de șase ani a învățat singur să cânte la pian după ce a urmărit tutoriale pe internet.
  • În Marea Britanie, un cioban a folosit tehnologia dronelor pentru a-și păzi turma și a identifica eventualele probleme de sănătate ale oilor.
  • În Statele Unite, un cuplu a construit o casă subterană în mijlocul deșertului, folosind energie solară și resurse naturale pentru a se autosusține.
  • În China, un băiat de șapte ani a devenit expert în arte marțiale și a câștigat numeroase competiții internaționale.
  • În Australia, un băiat a inventat un dispozitiv care convertește zgomotul produs de trafic în energie electrică, contribuind la reducerea poluării.
  • În Franța, un clovn profesionist a organizat spectacole de divertisment pentru pacienții unui spital, aducând zâmbete și bucurie în sufletele lor.
  • În Statele Unite, un grup de elevi a creat o organizație non-profit care colectează excesul de mâncare din restaurante și îl distribuie persoanelor nevoiașe.
  • În China, un agricultor a creat sculpturi uriașe din paie în mijlocul câmpului, aducând arta în mediul rural.
  • În Japonia, un tren a fost proiectat în formă de trenuleț cu aburi, reamintind de epoca de aur a căilor ferate.
  • În Statele Unite, o femeie a parcurs peste 10.000 de kilometri pe bicicletă pentru a strânge fonduri și a salva animalele sălbatice în pericol de dispariție.
  • În Italia, un grup de voluntari a transformat un vechi depozit de gunoi într-un parc ecologic, redând naturii un spațiu de înflorire.
  • În Japonia, un restaurant a introdus un concept unic de „cină în întuneric”, în care clienții sunt serviți într-o sală complet întunecată, pentru a-și amplifica experiența culinară prin simțurile rămase.
  • În Statele Unite, un adolescent a construit un dispozitiv de purificare a aerului în baza unui proiect școlar, ajutând comunitatea locală să respire un aer mai curat.
  • În Franța, un castel vechi de secole a fost transformat într-un hotel de lux, oferind oaspeților o experiență de cazare regală.
  • În India, un călugăr budist a meditat într-o peșteră izolată timp de trei ani, fără să consume hrană sau apă, dovedind puterea incredibilă a minții umane.
  • În China, un tânăr a construit o bicicletă funcțională folosind materiale reciclate, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător.
  • În Australia, un grup de surferi a descoperit o specie rară de alge fluorescente care luminează plaja pe timp de noapte, oferind un spectacol fascinant.
  • În Statele Unite, un profesor de matematică a folosit dansul ca metodă de predare, ajutând elevii să înțeleagă și să se bucure de concepte complexe.
  • În Franța, un vin rar și extrem de scump a fost produs într-o cantitate limitată, din struguri crescători pe o stâncă în mijlocul mării.
  • În China, un băiat a construit o mașină volantă făcută în întregime din materiale reciclate, demonstrând creativitate și ingeniozitate.
  • În Statele Unite, un tânăr a înființat o organizație care oferă îmbrăcăminte gratuită pentru persoanele fără adăpost, contribuind la combaterea sărăciei.
  • În Australia, un cercetător a descoperit o specie nouă de fluture, cu aripi transparente și desene intricate, fascinând comunitatea științifică.
  • În Japonia, un călugăr zen a parcurs peste 1.000 de kilometri pe jos, urmând drumul antic al pelerinilor, pentru a găsi iluminarea spirituală.
  • În Italia, un oraș medieval a fost transformat într-un loc de vacanță pentru iubitorii de jocuri de rol, oferind o experiență autentică de epocă.
  1. ·  În Statele Unite, un elev de liceu a inventat un dispozitiv portabil care transformă apa sărată în apă potabilă, ajutând comunitățile afectate de lipsa resurselor de apă dulce.
  • În India, un băiat de 12 ani a înființat o bibliotecă mobilă, folosind o bicicletă modificată, pentru a aduce cărți și educație copiilor din zonele rurale.
  • În Australia, un program inovator de reciclare a deșeurilor a transformat ambalajele de cafea în cărămizi ecologice pentru construcții durabile.
  • În China, un artist a creat sculpturi minuscule în interiorul unei cutii de chibrituri, demonstrând măiestria și răbdarea sa.
  • În Statele Unite, un băiat a înființat o grădină comunitară într-o parcare abandonată, aducând viață și verdețe într-un spațiu neglijat.
  • În Franța, un grup de voluntari a restaurat un castel vechi de secole, readucându-l la gloria sa originală și transformându-l într-un obiectiv turistic popular.
  • În India, un copil orb a învățat să cânte la pian folosindu-se de simțul tactil și memorie, demonstrând că pasiunea și perseverența pot depăși orice obstacol.
  • În Australia, un cățel a fost antrenat să detecteze incendiile forestiere, avertizând autoritățile înainte ca acestea să se extindă și contribuind la prevenirea dezastrului.
  • În China, un băiat în vârstă de zece ani a devenit campion național la șah, învingându-i pe adversarii mult mai experimentați.
  • În Statele Unite, un grup de copii a creat un sistem de reciclare inovator pentru ambalajele de plastic, transformându-le în materiale utilizabile.
  • În Franța, un castel abandonat a fost transformat într-un centru de artă și cultură, oferind rezidenților și turiștilor un spațiu inspirațional.
  • În India, o femeie a înființat un centru de îngrijire și reabilitare pentru animale sălbatice rănite, salvând și reîntorcând în sălbăticie numeroase specii.
  • În Australia, un grup de tineri a organizat o campanie de curățenie a plajelor, mobilizând comunitatea și sensibilizând oamenii cu privire la protejarea mediului.
  • În China, un artist a creat picturi uimitoare folosindu-se de nisip și lumină, oferind spectacole live impresionante.
  • În Statele Unite, un copil a creat o aplicație mobilă pentru a ajuta persoanele cu dizabilități să găsească locuri de parcare accesibile.
  1. ·  În Franța, un viticultor a produs un vin unic folosind tehnici tradiționale și struguri cultivați într-un climat extrem de rece.

INTREBARI RAMASE FARA RASPUNS

  1. Care este misterul dispariției coloniștilor din Roanoke în 1587?
  2. Ce s-a întâmplat cu corpul lui Alexandru cel Mare după moartea sa?
  3. Cine a fost Jack Spintecătorul, celebrul criminal din Londra din anii 1880?
  4. Care a fost adevărata identitate a lui Kaspar Hauser, băiatul misterios crescut în izolare în secolul al XIX-lea?
  5. Ce s-a întâmplat cu familia Romanov, ultima familie regală a Rusiei, după Revoluția din 1917?
  6. Ce s-a întâmplat cu aviatorul Amelia Earhart, care a dispărut în timpul unui zbor în jurul lumii în 1937?
  7. Care este adevărul din spatele Piatra Rosettă și cum a ajutat la descifrarea hieroglifelor egiptene?
  8. Ce s-a întâmplat cu flota Expediției Franklin, care a dispărut în căutarea Pasajului de Nord-Vest în secolul al XIX-lea?
  9. Care a fost adevărata identitate a lui „Zodiac Killer”, un criminal în serie care a terorizat zona Golfului San Francisco în anii 1960-1970?
  10. Care a fost misterul Poveștii de la Montezuma și dispariția bijuteriilor aztecilor?
  11. Ce s-a întâmplat cu epava navei Mary Celeste, care a fost găsită pustie în mijlocul Oceanului Atlantic în 1872?
  12. Care a fost cauza dispariției civilizației mayașe din America Centrală în perioada clasică?
  13. Cine a fost autorul misterioasei scrisori cunoscute sub numele de „Manuscrisul Voynich”, care conține un text neînțeles și ilustrații stranii?
  14. Cum au fost construite și de ce au fost abandonate statuile gigantice de pe Insula Paștelui?
  15. Care a fost adevărata identitate a lui „Băiatul din Berlin”, care a trăit în pădurea germană timp de mai mulți ani în anii 1700?
  16. Cine a construit Stonehenge și care a fost scopul său original?
  17. Care este misterul căutării Cetății de Aur, o legendă despre o bogăție fabuloasă ascunsă undeva în America de Sud?
  18. Ce s-a întâmplat cu navigatorul și exploratorul Antoine de Saint-Exupéry, autorul celebrului roman „Micul Prinț”, după dispariția sa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial?
  19. Care este adevărul din spatele Legendei Atlantidei, un oraș mitic care a fost înghițit de ape?
  20. Cine a fost D.B. Cooper, bărbatul care a deturnat un avion în 1971 și a dispărut cu parașuta și o mare sumă de bani!
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!