home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
09.11.2023
FAPTUL DIVERS

CAUTAND PRINTRE CADAVRE

Într-o casă incendiată și fără acoperiș din kibbutzul Be’eri, echipe de arheologi israelieni caută printre cenușă și moloz. Acestea caută rămășițe umane, în speranța de a identifica victimele care încă lipsesc după o lună de la atacul mortal al Hamas.Be’eri este una dintre comunitățile cele mai afectate de atacatorii Hamas care au dat buzna la granița dintre Israel și Gaza la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.400 de persoane și luând peste 240 de ostatici, potrivit bilanțului israelian.Mașini contorsionate și mutilate încă se află pe drumurile din kibbutz, unele case sunt distruse de foc, altele sunt străpunse de gloanțe. Bicicletele copiilor sunt încă împrăștiate printre dărâmături, cioburi de sticlă spartă și muniții neexplodate. În Be’eri, ca și în satele învecinate Kfar Aza și Nir Oz, atacatorii au tras în familiile care se refugiaseră în camerele de siguranță și au incendiat casele. De asemenea, au incendiat mașini la un festival de muzică unde au murit 260 de persoane.Echipele de salvare au găsit cadavre arse în diferite locuri, dar, având în vedere că numeroase persoane sunt date dispărute, armata israeliană a chemat în urmă cu două săptămâni arheologi de la Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA) pentru a ajuta la căutările meticuloase și delicate.Până în prezent, ei au ajutat la identificarea a 10 victime, spun ei, lăsând aproximativ 25 de persoane încă neidentificate.“Am intrat în casele arse”, a declarat arheologul Joe Uziel, “căutând chiar și cele mai mici dovezi care ne-ar putea ajuta să identificăm persoanele dispărute, fie că este vorba de obiecte personale, cum ar fi bijuterii și altele asemenea, fie că este vorba de resturi de oase care au fost fracturate de căldură.”Cata cruzime! Se pare ca inca nu ne-am tras suficient dim maimuta!

CALDURA MARE, MONSER!

Oamenii de știință au declarat că este aproape sigur că anul 2023 va fi cel mai fierbinte an înregistrat vreodată pe Pământ. Avertismentul vine după înregistrarea unei perioade record în luna octombrie, în care temperaturile globale au fost cu 0,4C mai mari decât recordul precedent pentru această lună – stabilit în 2019.“Aceasta este o marjă uriașă”, a declarat Samantha Burgess, director adjunct al Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice (C3S) al Uniunii Europene.Ea a descris anomalia de temperatură ca fiind “foarte extremă”. “Luna octombrie a înregistrat anomalii de temperatură excepționale, după patru luni în care recordurile de temperatură la nivel global au fost depășite”, a spus ea. “Putem spune cu aproape certitudine că 2023 va fi cel mai cald an înregistrat vreodată, iar în prezent se află cu 1,43C peste media preindustrială”.Aceasta pune o presiune suplimentară asupra liderilor mondiali pentru a obține un rezultat ambițios la conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice, COP28, de la sfârșitul acestei luni.“Sentimentul de urgență pentru o acțiune ambițioasă în domeniul climei înainte de COP28 nu a fost niciodată mai mare”, a adăugat dna Burgess.La nivel global, temperatura medie a aerului la suprafață în luna octombrie a fost cu 1,7C mai mare decât în aceeași lună între 1850 și 1900, definită ca fiind era preindustrială, înainte ca oamenii să înceapă să ardă combustibili fosili la scară largă.Oamenii de știință au avertizat că o încălzire globală permanentă de 1,5C peste nivelurile preindustriale riscă să declanșeze efecte grave ale schimbărilor climatice asupra oamenilor, a vieții sălbatice și a ecosistemelor.Concluzia e clara:O SA MURIM CU TOTII!

IATA CE PATESTI CAND PRIMESTI CADOU GRENADE!

O grenadă oferită drept cadou de ziua de naștere a explodat și l-a ucis pe un apropiat al șefului forțelor armate ucrainene, Valeri Zaluzhny.Maiorul Ghenadii Cestiakov, în vârstă de 39 de ani, se întorsese în apartamentul său cu cadouri de la colegii săi și le deschidea împreună cu fiul său când grenada a explodat.Maiorul Cestiakov a fost ucis, iar fiul său de 13 ani a rămas grav rănit. Ministrul de interne Igor Klimenko a declarat că băiatul începuse să învârtă inelul grenadei. “Apoi, militarul a luat grenada de la copil și a tras inelul, provocând o explozie tragică”. Procurorii au precizat ulterior că acesta a declanșat din greșeală grenada în timp ce încerca să o ia de la fiul său.Explozia a fost descrisă ca fiind un “accident tragic”, iar ministrul a făcut apel la public să aștepte rezultatul unei anchete oficiale. Poliția a declarat că explozia din apartamentul familiei din Chaiki, la periferia vestică a Kievului, a avut loc “ca urmare a manipulării neglijente a muniției”.Însă, în scurt timp, s-a dovedit că alte cinci grenade au fost găsite în apartament. Dl Klimenko a declarat că acestea fuseseră un cadou de la un coleg din armată.Două grenade similare au fost găsite mai târziu în timpul unei percheziții la colegul respectiv, descris ca fiind colonel în armată. Imagini de la fața locului arătau alte grenade pe podeaua apartamentului, împreună cu alte pungi cadou. Maiorul Cestiakov ar fi adus grenadele acasă într-o pungă împreună cu o sticlă de whisky.O sursă a declarat pentru Ukrainska Pravda că sticla se afla într-o pungă de cadou cu pahare în formă de grenadă, iar explozia s-a produs atunci când a deschis punga. Alte rapoarte au spus că colegul său a predat sticla spunând: “Este greu să te surprind: De aceea îți dau grenade de luptă și o sticlă de whisky bun”.Ar fi fost mai bine daca respectivul cadou s-ar fi limitat la sticla!

SPAGA NU A MURIT! TRAIASCA SPAGA!

Șpaga lui Cherecheș, camuflată în prăjituri. Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost interceptată în mai multe rânduri de anchetatori în timp ce discută cu mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, despre pronunţarea unei soluţii „mai blânde” sau chiar achitarea primarului în dosarul acestuia de corupţie.Totul, în schimbul unei mite cuprinse între 50.000 şi 100.000 euro, mascată sub forma preluării unei firme.Potrivit documentelor depuse în instanţă, pe 5 noiembrie, la DNA – Serviciul teritorial Cluj a fost înregistrat un denunţ făcut de Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, şi mama acesteia, Rodica Farcaş Hîngan.Potrivit denunțului, la sfârşitul lunii octombrie 2023, o persoană cu numele Claudia, care s-a recomandat ca fiind soacra primarului din Baia Mare, Cherecheş Cătălin, a promis să cumpere cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro afacerea deţinută de Rodica Farcaş Hîngan, pentru ca fiica acesteia să de o soluţie „mai blândă” în dosarul în care primarul are o condamnare în primă instanţă de cinci ani închisoare pentru corupţie.Femeia i-ar fi propus mamei judecătoarei să-i cumpere afacerea, fie să se revanşeze în orice modalitate, întrucât atât ea cât şi familia ginerelui său dispun de sume considerabile în bani.Ulterior, Claudia s-a prezentat la sediul firmei deţinute de Rodica Farcaş Hîngan şi i-a dat acesteia o cutie cu tort de peste două kilograme, spunându-i că „nu îşi doreşte nimic, decât blândeţe”.Aceasta i-a mai spus că a discutat cu părinţii primarului din Baia Mare, care i-au transmis că sunt în stare de orice pentru a-l salva pe fiul lor, în contextul unei decizii mai blânde, întrucât este nevinovat.În urma investigaţiilor efectuate, procurorii au identificat-o pe Claudia ca fiind Claudia Gliga, soacra lui Cherecheş.La sugestia procurorilor, pe data de 6 noiembrie, Rodica Farcaş Hîngan se întâlneşte cu Claudia Gliga în incinta unei cofetării deţinute de aceasta din urmă în municipiul Târgu Mureş. Pe 8 noiembrie, soacra lui Cherecheş este prinsă în flagrant în timp ce îi înmâna mamei judecătoarei suma de 50.000 de euro şi o cutie cu produse de cofetărie (prăjituri asortate – circa trei kilograme), într-un restaurant din incinta Iulius Mall din Cluj. De ce oare, asa ceva nu ne mai mira?.

FERMIERII FRANCEZI SUNT INGROZITI DE UCRAINA

Preşedintele principalului sindicat agricol francez (FNSEA), Arnaud Rousseau, a declarat într-un interviu acordat presei regionale din Franţa că intrarea Ucrainei în UE ar fi o „catastrofă” pentru agricultura europeană. Declarația a fost făcută după ce Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, relatează France Presse.Iată ce a spus acesta: „Într-un context de război, este foarte dificil să te pronunţi asupra acestui subiect, pentru că imediat eşti acuzat că nu sprijini Ucraina. Dar vorbind strict din punct de vedere agricol, o intrare a Ucrainei în Uniunea Europeană ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană”Potrivit acestuia, agricultura ucraineană „nu joacă după aceleaşi reguli”, ea produce aproximativ „echivalentul unui sfert din agricultura europeană, mai ales în ce priveşte creşterea păsărilor şi marile culturi, dar cu norme de mediu şi standarde de producţie mult sub practicile noastre”. Produsele agricole ucrainene au deja acces liber pe piaţa UE, în virtutea unei facilităţi pe care blocul comunitar a oferit-o Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia.Această facilitate a afectat însă cu precădere ţările est-europene vecine cu Ucraina şi mai puţin ţările vest-europene. Acestea din urmă şi Kievul au protestat faţă de măsurile pe care guvernele unor state est-europene le-au luat pentru a-şi proteja agricultorii păgubiţi de cerealele ucrainene comercializate la preţuri sub costurile producătorilor locali.Fermierii europeni ar trebui sa ia lectii de la Zelenski!

  • CURIOZITATI
  1. Știință și Natură:
    1. ADN-ul uman se întinde pe o distanță de aproximativ 120 de ori diametrul Soarelui.
    2. Un fulger poate produce o temperatură de peste 30.000 de grade Celsius, mai fierbinte decât suprafața Soarelui.
    3. O zi pe Venus este mai lungă decât un an pe Venus.
    4. Elefanții pot recunoaște ei înșiși în oglindă, indicând un nivel ridicat de inteligență emoțională.
    5. În medie, o persoană produce aproximativ 1-1,5 litri de salivă în fiecare zi.
  2. Istorie: 6. Cleopatra a trăit mai aproape de înființarea primului McDonald’s decât de construirea piramidelor.
  1. Cea mai veche construcție umană cunoscută este templul Göbekli Tepe din Turcia, care datează de acum aproximativ 11.000 de ani.
  2. În timpul Prohibiției din SUA, guvernul a ordonat otrăvirea alcoolului industrial, ceea ce a dus la moartea a peste 10.000 de oameni.
  3. Primul computer electronic a fost creat în 1943 și avea dimensiunile unei camere.
  1. Mozart a compus prima sa simfonie la vârsta de opt ani.
  2. Diametrul Cercului Teatral din Roma este exact egal cu lățimea terenului de joc al unei echipe de fotbal americano.
  3. Pictorul Pablo Picasso a produs peste 50.000 de lucrări de artă în timpul vieții sale.
  1. Prima fotografie a fost realizată în 1826 de către Joseph Nicéphore Niépce și arată o vedere a unei ferme din Franța.
  2. IBM a lansat primul hard disk în 1956, care avea o capacitate de 5 megabyte și cântărea aproximativ o tonă.
  3. Cifra 0 în sistemul nostru numeric arab a fost inventată de matematicianul indian Brahmagupta în secolul al VII-lea.
  1. Insula de Paște se află la aproximativ 3.700 de kilometri distanță de cel mai apropiat punct de uscat, Insula Pitcairn.
  2. Antarctica este cel mai rece, uscat, și vântos continent de pe Pământ.
  1. Știință și Natură: 21. O stea de neutron poate avea o densitate echivalentă cu cea a unui munte de pe Pământ, dar cu un diametru de doar câțiva kilometri.
    1. Pământul pierde în fiecare secundă aproximativ 5.000 de tone de masă datorită radiației solare.
    2. Într-o zi, o persoană obișnuită inhalează aproximativ 20.000 de particule de praf.
    3. Câinii au un simț al mirosului de 100.000 de ori mai dezvoltat decât al oamenilor.
  2. Istorie: 25. Când erau construite primele mașini, acestea erau adesea roșii, pentru că vopseaua roșie era cea mai ieftină disponibilă.
  1. Primul e-mail a fost trimis de Ray Tomlinson în 1971. A fost un test care conținea „QWERTYUIOP,” primele zece caractere de pe tastatura QWERTY.
  2. Napoleon Bonaparte era mai scund decât se crede în mod obișnuit; avea în jur de 1,57 metri înălțime.
  3. Prima călătorie în spațiu a fost realizată de Yuri Gagarin în 1961, într-o misiune spațială sovietică.
  1. Cel mai lung cuvânt în limba engleză fără o vocală este „rhythms” (ritmuri).
  2. Limba oficială a statului Vatican este latină.
  3. Într-o zi, un adult produce suficient salivă pentru a umple două bidoane.
  • Google a început ca un proiect de cercetare numit „Backrub.”
  • Prima fotografie color a fost realizată în 1861 de către James Clerk Maxwell.
  • Primele cuvinte transmise prin internet au fost „LOG… IN.”
  • Kazakhstan este țara cea mai mare fără acces la mare din lume.
  • Cel mai adânc punct al Oceanului Atlantic, Groapa Puerto Rico, are o adâncime de aproximativ 8.376 de metri.
  • O treime din toată apa dulce de pe Pământ este stocată în ghețarii Antarctici.
  1. Știință și Natură: 41. Un fulg de zăpadă poate să conțină până la un miliard de molecule de apă.
    • Cel mai înalt vârf de pe Pământ este Everest, având o înălțime de 8.848 de metri.
    • O inimă umană poate pompa sânge la o distanță de 96.000 de kilometri într-o zi.
    • Lumina soarelui nu atinge Pământul în timp real; are nevoie de aproximativ 8 minute și 20 de secunde pentru a ajunge la noi.
  2. Istorie: 45. În timpul primului război mondial, oamenii obișnuiau să folosească măști de protecție împotriva gazelor toxice, care erau în mod ironic parfumate cu ulei de mentă.
  • William Taft este singurul președinte al SUA care a devenit și judecător al Curții Supreme.
  • În 1903, celebrul inventator Nikola Tesla a brevetat prima dronă.
  • Primul zbor al fraților Wright a durat doar 12 secunde și a acoperit o distanță de aproximativ 37 de metri.
  • În primii ani ai filmului sonor, actorii își purtau adesea costumele lor zgomotoase pentru a produce sunetele necesare în timpul filmărilor.
  • Termenul „robot” a fost inventat de scriitorul ceh Karel Čapek în piesa sa de teatru „R.U.R.” (Rossum’s Universal Robots) din 1920.
  • Cuvântul „muscle” (mușchi) are origini latinești și provine de la cuvântul „musculus,” care înseamnă „mic șoricei” – întruchipând asemănarea unui mușchi cu un șoricel.
  • Pe Internet, primul banner publicitar a fost publicat în 1994 pe HotWired.com.
  • Oamenii de știință de la IBM au creat un computer cu o singură moleculă în 1990.
  • Prima fotografie digitală a fost realizată în 1957 și reprezenta o imagine în alb și negru a laboratorului în care a fost creat primul computer.
  • Africa de Sud are trei capitale: Pretoria (executivă), Bloemfontein (judiciară) și Cape Town (legislativă).
  • Există un loc numit „Hell” (Iad) în Michigan, SUA.
  • Sunt mai mulți francezi care vorbesc engleza decât englezi care vorbesc franceza.
  1. Știință și Natură: 61. Un fulger poate lovi același loc de mai multe ori; de exemplu, Turnul Eiffel este lovit în jur de 5.000 de ori pe an.
    • Cel mai mare organ al corpului uman este pielea.
    • În medie, un om adult are aproximativ 100.000 de fire de păr pe cap.
    • Luminile Nordului (aurora boreală) pot fi văzute și pe Marte.
  2. Istorie: 65. Cleopatra a trăit mai aproape de înființarea primului McDonald’s decât de construirea piramidelor.
  • Dintre toți președinții americani, John F. Kennedy a câștigat cel mai puține voturi electorale pentru a ajunge la funcția de președinte.
  • În timpul Războiului Rece, Statele Unite au planificat să arunce o bombă atomică pe Lună pentru a arăta forța lor.
  • Mozart a compus „Twinkle, Twinkle, Little Star” la vârsta de 5 ani.
  1. Cuvântul „trivia” se referă la informații neesențiale sau curiozități interesante.
  2. În fiecare an, Japonezii își sărbătoresc moștenirea culturală îmbrăcându-se în costume de dinozauri în timpul festivalului „Dinozaurelor.”
  • Pionierul computerelor Ada Lovelace a fost fiica poetului Lord Byron.
  • Twitter a fost conceput inițial ca o platformă de podcasting.
  • În 1983, Motorola a lansat primul telefon mobil comercial, Motorola DynaTAC 8000X, cunoscut și sub numele de „Zbăr, zbăr” pentru sunetul său caracteristic.

Chile are o formă lungă și îngustă, având doar o latime de 177 km la cel mai larg punct.

  • În Antarctica, există o cascadă subacvatică care are o adâncime de 3,5 km și care transportă apă salină cu o viteză mai mare decât cascadele Niagara.
  • Cel mai mare ocean din lume, Oceanul Pacific, ocupă mai mult spațiu decât toate uscatul de pe Pământ combinat.
  1. Cultură și Arte: 88. „Q” în Q-tips înseamnă „calitate.”
  • Steve Jobs a fost angajat la Atari ca tehnicienii de noapte pentru a câștiga bani pentru o călătorie spirituală în India.
  • În cultura japoneză, se spune că visele în care cazi în gol te trezesc cu adevărat.
  • Lumea Pixar a folosit mai întâi tehnologia de procesare grafică a jocurilor video pentru a crea filme animate.
  1. Tehnologie: 92. Într-un an, Americanii trec colectiv peste 500.000 de ore jucând solitaire pe computere.
  • Primul mouse de calculator a fost numit așa din cauza cozii care părea asemănătoare unei cozi de șoarece.
  • Primul videoclip urcat pe YouTube a fost încărcat pe 23 aprilie 2005 și se numea „Me at the zoo.”
  • Un CD standard poate să stocheze toate volumele complete ale Enciclopediei Britannica.
  1. Geografie: 96. Norvegia este singura țară din lume al cărei nume în engleză începe cu litera „N.”
  • Insula Madagascar este cunoscută pentru faptul că are cea mai mare diversitate de specii de lemuri din lume.
  • Se estimează că 90% din populația mondială locuiește în emisfera nordică.
  1. Există un loc în Antarctica numit „Punctul Nemo,” care este cel mai îndepărtat punct de uscat de pe Pământ. Știință și Natură: Dacă întinzi toate vasele de sânge din corpul uman într-o linie dreaptă, aceasta ar avea o lungime de aproximativ 100.000 de kilometri.
  • Lumina nu poate scăpa dintr-un „găură neagră” din cauza gravitației extrem de puternice.
  • Un adult tipic are aproximativ 5-6 litri de sânge.
  • Un fulger poate incendia un copac și poate crea un „fulger fulgerat” în interiorul său.
  • Primele biciclete au fost cunoscute sub numele de „căluți fără cap” și nu aveau pedale.
  • În timpul vieții sale, Isaac Newton a văzut începutul construcției primei locomotive cu abur și primul zbor cu balonul cu aer cald.
  • În limba japoneză, nu există cuvânt pentru „înțepătură de țânțar.” Japonezii folosesc cuvinte diferite pentru diferite specii de țânțari.
  • În 1903, primul desen animat cu personaje recurente a fost „Gertie the Dinosaur,” creat de Winsor McCay.
  • Mona Lisa nu are sprâncene pentru că, în perioada Renascentistă, era considerat frumos să nu le ai.
  • Creatorul World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, a vândut primul său computer, un NeXTcube, pentru a strânge bani pentru o cauză caritabilă.
  • În medie, un computer personal atinge viteza de calcul a unui creier uman la vârsta de 40 de zile.
  • Sudanul are mai multe piramide decât Egiptul.
  • Cascada Victoria, situată pe granița dintre Zambia și Zimbabwe, este una dintre cele mai mari cascade din lume.
  • Parcul Național Yellowstone din SUA este primul parc național din lume, înființat în 1872.
  • PROVERBE
  • Mai bine să fii tânăr și să nu-ți amintești de nimic, decât să fii bătrân și să nu-ți amintești de nimic.
  • Dragostea trece prin stomac, dar un sandwich bun nu strică niciodată.
  • Mai bine să întârzii decât să ajungi înainte să se deschidă bufetul la petrecere.
  • Dacă viața îți oferă lămâi, fă-ți un ceai și caută cine a adus tequila.
  • Vorba multă, sărăcia omului, dar nu-i nicio problemă dacă vorbești despre mâncare.
  • Înțelepciunea nu stă în a ști totul, ci în a ști să cauți pe Google.
  • Dacă vrei să faci Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale.
  • Cel mai bun mod de a menține o minte deschisă este să nu spui tot ce gândești.
  • Nu număra ouăle înainte să se nască găina din incubator.
  • Cel mai bun sfat pentru a evita conversațiile plictisitoare este să inventezi un limbaj secret cu tine însuți.
  • Când viața îți oferă lămâi, aruncă-le înapoi și cere ciocolată.
  • Dacă încerci să impresionezi pe toată lumea, niciunul nu o să-și dea seama că ești la petrecere.
  • Dacă munca într-adevăr plătește, muncitorii ar trebui să fie milionari.
  • Cel care râde singur are întâlnire cu nebunul de serviciu.
  • Viața e prea scurtă pentru a te trezi cu regrete. Trezește-te cu cafea în schimb.
  • Dacă încerci să prinzi doi iepuri, probabil te aștepți să te învârți în jurul lor.
  • Când viața îți dă citroane, fă-ți un mojito și așteaptă până trece furtuna.
  • Punctele de vedere ale unui om sunt ca pizza – toate sunt delicioase, dar a mea e cea mai bună.
  • Dacă iubirea ar crește pe copaci, atunci pădurea ar fi o grădină zoologică.
  • Este ușor să faci greșeli când folosești tastatura. Este și mai ușor să le corectezi când folosești ștergătorul.
  • Mai bine să ai griji pentru șarpele din iarbă decât pentru pantofii care te strâng.
  • Nu îți lua niciodată sfaturi de la o broască șchioapă.
  • Cine se culcă cu cărțile deschise rămâne cu mintea întredeschisă.
  • Dacă râzi singur, la următorul semafor, va râde și mașina de lângă tine.
  • Dragostea trece prin stomac, dar uneori se blochează la nivelul șoldurilor.
  • Nu vă faceți griji dacă lumea se termină mâine; încă este azi în Australia.
  • O zi fără râs este o zi pierdută. Două zile fără râs, probabil ești la lucru.
  • Cine râde la urmă nu a înțeles gluma.
  • Mai bine să te întâlnești târziu cu norocul decât niciodată.
  • Bărbații sunt ca vinul: uneori buni, uneori acru, dar cel mai adesea te fac să adormi.
  • Mai bine să fii optimist greșit decât pesimist corect.
  • Un zâmbet este un mod ieftin de a-ți îmbunătăți aspectul.
  • Cel care râde la sfârșit este, probabil, în întârziere.
  • Dacă poți râde când totul merge prost, înseamnă că ai înțeles de ceva timp glumele vieții.
  • Cine râde în ultimul rând s-a gândit mai mult la gluma respectivă.
  • Dacă viața îți oferă un lămâie, pune-l într-o ceașcă și bucură-te de un ceai rece.
  • Râsul este cel mai scurt distanță dintre doi oameni.
  • Dacă ai chef să încerci să prinzi doi iepuri, vei avea nevoie de o plasă destul de mare.
  • Fă-i pe alții să râdă și lumea îți va râde alături.
  • Dacă nu înțelegi cum funcționează ceva, lovește-l. Dacă se îmbunătățește, atunci cel mai probabil era întrerupt.
  • O zi fără râs este precum o zi fără soare. Totuși, în Anglia, e cam la fel.
  • Dacă vrei să vezi soarele, iesi afară. Dacă vrei să-l simți, intră în bucătărie.
  • Cea mai bună cale de a-ți salva fața este să-ți păstrezi distanța.
  • Dacă nu poți să-i cucerești pe toți, lasă-i să creadă că ai uitat harta.
  • Este mai bine să fii optimist și să te înșeli decât să fii pesimist și să ai dreptate.
  • Dacă viața îți oferă mere, fă o tartină și adaugă puțină scorțișoară.
  • Dacă ești în dubii, adaugă un emoji zâmbitor. Chiar și pentru facturi.
  • Femeile care se tem că bărbații nu le înțeleg ar trebui să-și amintească că ele nu au nevoie să le înțeleagă, doar să le iubească.
  • Bătrânii spun că tinerii nu înțeleg adevărata dragoste. Tinerii cred că bătrânii nu înțeleg cum funcționează Wi-Fi-ul.
  • Fiecare are dreptul să fie greșit, dar unii aleg să exagereze.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!