home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.05.2022
FAPTUL DIVERS

PUTIN NU E BOLNAV, PRESA OCCIDENTALA E!

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară a preşedintelui Vladimir Putin, susţinând că aceste „speculaţii” sunt „la fel de neadevărate ca şi falsurile care apar constant despre, să zicem, „masacrele” efectuate de către trupele ruse asupra civililor din Bucea, Borodianka”.Firescpeculatii! Adevarul e banal!

CURIERII VOR DEVENI TURNATORI

Firmele de curierat vor fi obligate să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online. Măsura a fost adoptată miercuri de Guvern și vizează o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor.Ea va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.Mai precis, firmele de curierat vor trebui să furnizeze lunar către ANAF informații referitoare la coletele achitate de către destinatar la livrare.Potrivit actului adoptat, prin această măsură se urmărește ”identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri, prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online”Statul are nevoie de bani si strange surubul! Vai voua, evazionistilor!

TRAIM DIN IMPRUMUTURI!

Guvernul a împrumutat miercuri pe piețele externe 1,75 miliarde de dolari, un miliard de dolari printr-o emisiune de obligațiuni pe 5,5 ani, iar alte 750 de milioane separat, pe 12 ani. Aceasta este a treia ieșire din acest an.Este vorba de două emisiuni de obligațiuni, cu maturități pe 5,5 ani, respectiv 12 ani.Emisiunea este administrată de Citi, Erste Group, JP Morgan, Raiffeisen Bank International și Societe Generale.Guvernul s-a mai împrumutat deja în dolari, în acest an, în ianuarie, când a strâns 2,4 miliarde de dolari.Tot în ianuarie, Guvernul a împrumutat luni 2,5 miliarde de pe piețele externe, prin două emisiuni de eurobonduri, în prima ieșire pe euro din acest an. Investitorii au depus oferte totale de 7,5 miliarde euro.Nicio problema! Facem un imprumut mai mare si ne achitam toate datoriile!

PUTIN LOVESTE LA STOMAC!

Ministrul german al dezvoltării Svenja Schulze l-a acuzat miercuri pe preşedintele rus Vladimir Putin de ”folosirea foametei ca armă”, reprezentanta Berlinului anunţând intenţia de a lansa o alianţă pentru securitate alimentară globală, informează DPA.În cadrul unei reuniuni a miniştrilor dezvoltării din G7, organizată la Berlin, Schulze a spus că în prezent există un risc mai mare de foamete din cauza războiului din Ucraina.”Consecinţele teribile ale războiului Rusiei depăşesc cu mult Ucraina”, a afirmat ea.Participanţii la reuniunea de la Berlin examinează provocările pentru reconstrucţia Ucrainei, mergând de la foamete la schimbări climatice. Ucraina este un exportator important de cereale la nivel mondial. Premierul ucrainean Denis Şmîgal va participa la reuniune prin legătură video.”Există o ameninţare de foamete pentru că Putin foloseşte intenţionat foamea ca armă. Trebuie să contracarăm acest lucru printr-o nouă alianţă pentru securitate alimentară globală, pe care intenţionăm să o adoptăm la această întâlnire”, a explicat ministrul german al dezvoltării. Putin nu e prost! Stie ca atunci cand ai burta goala, nu-ti prea mai arde sa tragi cu pusca!

ZELENSKI-EROU DE BENZI DESENATE

Povestea de viaţă a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski – de la comediant la lider în vreme de război – a devenit carte de benzi desenate, fiind publicată de compania TidalWave Comics. ”Puterea politică: Volodimir Zelenski” poate fi comandată deja pe Amazon.A ajuns de rasul copiilor?

BIDEN II SPRIJINA PE SUEDEZI SI-I INCURAJEAZA PE FINLANDEZI!

Statele Unite vor coopera cu Finlanda şi Suedia în cazul unei ”ameninţări la adresa securităţii comune şi cu scopul de a descuraja şi a înfrunta agresiunea sau ameninţarea unei agresiuni”, pe fondul solicitării celor două naţiuni nordice de aderare la NATO, a declarat preşedintele american Joe Biden, relatează The Guardian.NATO a ajuns la fundul sacului si are nevoie de noi cotizatii!

ELEFANTII VOR AVEA ACELEASI DREPTURI CA OAMENII?

Ar trebui să beneficieze o femelă de elefant de unele dintre drepturile legale pe care le au oamenii? Aceasta este întrebarea pe care o va analiza miercuri instanţa supremă a statului New York după ce un grup pentru apărarea drepturilor animalelor se luptă de câţiva ani să îl elibereze pe elefantul Happy de la Bronx Zoo, relatează Reuters.Posibil! Incet, incet ajungem sa nu ne mai mire nimic!

FOAIE VERDE DE DUDAU/IOHANNIS ZICE CA E BINE!

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj în cadrul celei de a X-a ediţii a Romanian Business Leaders Summit, în care afirmă că este nevoie de investiţii pentru ca economia naţională să meargă înainte cu motoarele turate în cât mai multe sectoare, precum infrastructura, energia, agricultura şi industria. În opinia preşedintelui, este încurajatoare creşterea economică de pe trimestrul I al anului, peste aşteptări în raport cu prognozele.„Pandemia de COVID-19, criza energetică şi, mai nou, războiul din vecinătatea ţării noastre au determinat şi o reevaluare a direcţiei şi viziunii de alocare a resurselor, de la un orizont pe termen scurt la perspective sustenabile pe termen mediu şi lung. Soluţia sustenabilă vizează mobilizarea masivă a investiţiilor din fonduri europene şi resurse naţionale. Astfel, provocarea esenţială constă în implementarea accelerată a investiţiilor, la standarde de calitate şi cu efecte de antrenare pe termen lung. Numai aşa putem simţi beneficiile unei politici pro-investiţii, deja asumată de Guvern prin prevederile bugetare de aproape 7% din PIB pentru investiţii. Trebuie să investim pentru ca economia naţională să meargă înainte cu motoarele turate în cât mai multe sectoare, precum infrastructura, energia, agricultura şi industria, chiar dacă nu toate resursele investite astăzi vor avea rezultate vizibile imediat, ci mai degrabă pe termen mediu şi lung”, a afirmat şeful statului în mesajul care a fost prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.El zice ca e bine, milioane de romani zic ca e rau! Oare cine se inseala?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!