home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.05.2022
FAPTUL DIVERS

IN ROMANIA TERORISMUL ESTE PREMIAT SI INCURAJAT!

István Beke și Zoltan Szőcs au făcut închisoare pentru terorism în România, iar acum au fost premiați de organizațiile din Ungaria, scrie Ziare.com.Cei doi secui au primit  un premiu din partea Asociației Civice Pál Vasvári și Consiliul pentru Demnitate Umană, ONG cu sediul la Budapesta.Evenimentul a avut  loc vineri, 20 mai, la Târgu Secuiesc și, conform presei maghiare, la ceremonie a luat  parte și senatorul UDMR Laszlo Fejer.„Beke și Szőcs sunt considerați adevărați eroi care au luptat pentru autonomia Ținutului Secuiesc și care au fost condamnați la 5 ani de închisoare din motive politice”, scrie publicația Magyar Nemzet, citată de fanatik.ro. Beke István și Zoltán Szőcs au fost monitorizați de SRI timp îndelungat înainte de a fi reținuți.Ei făceau parte dintr-o organizație extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” care plănuia să detoneze o bombă de Ziua Națională a României, la Târgu Secuiesc, pe 1 decembrie 2015.Cei doi etnici maghiari au fost eliberați anul trecut din închisoare după ce au făcut aproape patru ani de pușcărie.În 2018, Beke István și Zoltán Szőcs au fost condamnați de Înalta Curte de Casație și Justiție la la câte cinci ani de închisoare cu executare, cu acuzaţia de terorism şi instigare la terorism.Nu exista dreptate pe lumea asta! Pe Osama Binladen , americanii nu l-au premiat iar 11 septembrie n-a fost celebrat!

VARIOLA MAIMUTEI IL SPERIE SI PE TARZAN

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o informare oficială cu privire la variola maimuței, după ce zeci de cazuri au fost confirmate în Europa, în ceea ce specialiștii germani au numit cel mai mare focar din istorie. Informarea Organizației vine după o reuniune de urgență a experților, în care s-a examinat creşterea neobişnuită a infectărilor cu variola maimuţei. De menționat că nu sunt temeri privind o pandemie, iar simptomele variolei sunt adesea ușoare – erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.Tarzan puternic! Tarzan depaseste si problema asta!

LITORAL PENTRU TOTI, DE LA BUNICI LA STRANEPOTI!

În acest weekend începe Litoralul pentru toţi. Până pe 19 iunie, vă puteţi bucura de soare la preţuri promoţionale. Tarifele pentru o noapte de cazare sunt cu până la 70% mai mici decât în plin sezon turistic. Dacă nu sunteţi pretenţioşi, găsiţi o cameră dublă cu 80 de lei. Deşi plajele sunt momentan pustii, în recepţiile hotelurilor şi la agenţiile de turism, telefoanele au început să sune. Turiştii vor să evite aglomeraţia şi tarifele din vârf de sezon.Mai conteaza ca apa e rece ca gheata? La baza!

CANICULA NE FACE SA UITAM FRIGUL DIN APARTAMENTE!

Temperaturile din Spania au atins praguri record pentru această perioadă, cauzate de o masă de aer cald provenită din Africa, transmit meteorologii. Nu numai Spania se confruntă cu canicula, și Franța se află în aceeași situație. Anumite orașe franceze au înregistrat temperaturi de până la 36 de grade Celsius, mai exact în sudul și estul Franței, transmite The Independent. Și nord-estul Statelor Unite ale Americii face față unui val de căldură record pentru această perioadă din an.Cei care tremurau asta iarna in locuintele neincalzite sunt, in sfarsit, razbunati!

DEJA UNGURII TRATEAZA TRANSILVANIA CA PE UN TERITORIU MAGHIAR!

Ieri după-amiază, nou aleasa președinte al Ungariei a început o vizită de trei zile în Transilvania (nu în România, conform declarațiilor oficiale maghiare!), fără să aibă în agendă vreo întâlnire cu vreun oficial român de la conducerea statului, desigur în afara liderilor UDMR, care au cu toții cetățenie dublă, româno-maghiară, adică se va întâlni doar cu lideri politici care au jurat credință statului Ungaria. Au mai existat vizite ale unui șef de stat cu cetățenie dublă, fără întâlniri oficiale cu liderii români, respectiv ale Maiei Sandu, dar să notăm diferențele specifice favorizante, că Maia Sandu a venit în excursie și nu în calitate oficială, plus faptul că președintele Moldovei are și cetățenia română, deci vizitele erau în sfera normalității. Dviza maghiarilor:transilvania-pamant unguresc!Se rasuceste Vadim in mormant!

SI CANGURII SE PREGATESC DE RAZBOI!

Peter Dutton, ministrul apărării din Australia, a reiterat îngrijorările sale cu privire la amenințarea reprezentată de China și Rusia, avertizând australienii că ar trebui să fie pregătiți de război. Declarațiile sale merg în aceeași direcție cu cele ale prim-ministrului australian Scott Morrison, care a avertizat cu privire la formarea unui nou ”arc al autocrației” pe direcția Beijing-Moscova, scrie news.com.au. Fiecare australian trebuie sa-si tina bumerangul la indemana!

IN SPANIA, MENSTRUATIA DEVINE PRILEJ DE BUCURIE!

Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ”concediu menstrual” femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul fiind o premieră în Europa, informează AFP și Agerpres.„Vom fi prima ţară din Europa care va institui un concediu medical temporar finanţat în mod integral de stat pentru menstruaţii dureroase şi invalidante”, şi-a exprimat satisfacţia ministrul Egalităţii, Irene Montero, la finalul unui consiliu al miniştrilor.„Menstruaţiile nu vor mai fi tabu (…). S-a terminat cu mersul la muncă cu dureri, să trebuiască să te îndopi cu pastile (analgezice) înainte de a merge la muncă sau să trebuiască să ascundem durerea noastră”, a adăugat Irene Montero, una dintre vocile importante ale partidului de stânga radical Podemos, partener al Partidului Socialist al premierului Pedro Sanchez în cadrul unui guvern de coaliţie ce revendică feminismul.Dar la barbati nu se gandeste nimeni?Nu merita si ei concediu in aceasta perioada critica?

CHINEZII RENUNTA LA CALCULATOARELE “IMPERIALISTE”

China a ordonat agenţiilor guvernamentale centrale şi firmelor de stat să înlocuiască PC-urile produse de firme din străinătate cu alternative chineze în decurs de doi ani, unul dintre cele mai agresive eforturi ale Beijingului de a elimina tehnologia din străinătate, informează Bloomberg.Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, angajaţilor agenţiilor guvernamentale centrale li s-a cerut ca în weekend-ul prelungit de 1 mai să schimbe PC-urile străine cu alternative chineze care rulează un sistem de operare dezvoltat intern. Ordinul venit de la Beijing ar putea însemna înlocuirea a cel puţin 50 de milioane de PC-uri numai la nivelului guvernului central, susţin sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.Hackerii americani sunt tre suparati1 Vrand, nevrand trebuie sa invete chineza!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!