home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
29.05.2022
FAPTUL DIVERS

SA AFLE AZI TOT POPORUL:RUSII FURA CU VAPORUL!

Noi imagini din satelit arată că o navă rusească plină de cereale presupus a fi furate din fermele ucrainene a ajuns în portul sirian Latakia, pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni, relatează CNN, citat de Mediafax.Baieti descurcareti rusii astia! Isi mai scot si ei bani de-o vodca!

BORNA ISI SCHIMBA CULOAREA IN FUNCTIE DE CINE-O VIZITEAZA

Katalin Novak, proaspăt aleasă preşedinte al Ungariei, s-a fotografiat la borna de la Piatra Secuiului. Borna era atunci vopsită în culorile drapelului Ungariei.Fotografia cu preşedintele Ungaria a stârnit un val de reacţii, în special negative, în România. La o săptămână de la acel moment, borna de la Piatra Secuiului a fost vopsită în culorile steagului României. Anunţul a fost făcut pe Facebook de George Simion, preşedintele AUR.“Problemă rezolvată”, a fost mesajul lui George Simion. Bornele de pe culmea Piatra Secuiului reprezintă un motiv de dispută între români şi maghiari de zeci de ani. De-a lungul timpului, bornele au fost vopsite fie în culorile steagului României, fie în culorile drapelului Ungariei.Lasa ca o sa treaca pe acolo printul Charles si o sa vopseasca borna in culorile drapelului britanic!

NU TOTI PAMANTENII IL ADMIRA PE ZELENSKI!

Fostul premier japonez Shinzo Abe consideră că poziția liderului ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la apartenența la NATO și refuzul lui de a rezolva conflictul din Donbass au dus la lansarea operațiunii militare speciale ruse.Într-un interviu acordat publicației The Economist, Abe a apreciat că angajamentul lui Zelenski de a nu adera la NATO sau de a acorda „un grad ridicat de autonomie celor două enclave din est” ar fi putut ajuta la evitarea acțiunilor militare.Potrivit politicianului, ar fi fost dificil ca poziția președintelui Ucrainei să fie schimbată, dar, consideră Shinzo Abe, liderul american, Joe Biden, l-ar fi putut influența pe Zelenski. „Dar Zelenski ar fi refuzat, desigur”, a estimat fostul premier nipon.Anterior, la 3 mai, Papa Francisc a declarat că acțiunile NATO în apropierea granițelor ruse ar fi putut determina Moscova să efectueze operațiunea specială pentru a proteja Donbassul.Vai, vai ce afront! Suntem siguri ca Zelenski va cere sanctiuni economice dure impotriva Japoniei!

ROMANIA TRAIESTE “PE CAIET”

Ministrul Finanţelor vorbeşte despre un necesar de împrumut de 80 de miliarde de lei şi aruncă vina pe Florin Cîțu de parcă PSD nu a intrat cu el la guvernare.„Sunt 80 de miliarde de lei care sunt necesar de împrumut pentru a rostogoli datoria unor guverne anterioare”, a indicat, duminică, Adrian Câciu. „Vom reduce deficitul în continuare, dar plătim consecinţele faptelor antecesorilor noştri”, a adăugat ministrul.„Să nu uităm că România a făcut un deficit în anul 2020 de 9,4% un deficit imens. Am spus-o şi atunci, când nu eram în zona guvernamentală, de ce nu e bine să faci deficite şi orice criză să crezi că o rezolvi, să nu te uiţi cât creşti deficitul?Iată! Anul acesta ne împrumutăm pe de o parte să rostogolim datoria creată cu ocazia acelor deficite  – şi nu vă ascund să vă spun că sunt 80 de miliarde de lei care sunt necesar de împrumut pentru a rostogoli datoria unor guverne anterioare – şi pe de altă parte, iată, în contextul în care au situaţie foarte complicată, care e mult mai complicată şi decât criza pandemică şi cred că e cea mai complicată din ultimii 70 de ani şi ai nevoie să ai spaţiu fiscal în care să vii către economie, eşti în situaţia de a reduce deficitul.Vom reduce deficitul în continuare, dar plătim consecinţele faptelor antecesorilor noştri. Să-şi asume fiecare răspunderea, noi nu vrem să face ceea ce au făcut cei dinainte”, a declarat Adrian Câciu, la o conferinţă de presă organizată la Giurgiu.Bine ca mai avem unde sa ne imprumutam! Bancile straine nu stiu vorba romaneasca:Cui ii dai pe datorie/Nu-ti mai intra-n pravalie! /Pierzi prieteni, pierzi si bani/Si-ti mai capeti si dusnani!

ZELENSKI NEGOCIAZA CU NIMENI!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nicio declarație din partea vreunui oficial rus nu contează și că „toți acești oameni sunt niște nimeni” pentru că singurul care ia decizii este dictatorul rus, Vladimir Putin, scrie Reuters. Volodimir Zelenski spune că singura persoană cu care are sens să se discute în cadrul negocierilor este Vladimir Putin, pentru că acesta ia toate deciziile.„Nu contează ce spune ministrul lor de externe. Nu contează ce ne spune nouă vreun grup de negociatori. Toți acești oameni sunt niște nimeni, din păcate”, a spus președintele ucrainean într-un interviu dat unei televiziuni olandeze, vineri.Putin i-ar putea replica foarte simplu ca deciziile Ucrainei sunt luate de SUA!

HOTII L-AU LASAT PE PRIMAR IN FUNDUL GOL

Pierdere grea pentru un primar din Mehedinți: în timp ce petrecea alături de soție, la un botez, hoții i-au furat 100.000 de euro din casă. Banii ar fi fost câștigați din afaceri prospere, spun localnicii. Pe de altă parte, polițiștii care anchetează furtul țin cont de faptul că spărgătorii n-au intrat cu forța în casa primaruluiNu-I problema! A ramas primar si o sa-si recupereze banii din alte afaceri prospere!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!