home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.06.2022
FAPTUL DIVERS

AVION CU MOTOR/IA-L SI PE LAVROV IN ZBOR!

Kremlinul a calificat luni drept “un act ostil” închiderea de către trei ţări europene a spaţiului lor aerian pentru avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ceea ce a dus la anularea vizitei sale în Serbia.Macedonia de Nord, Bulgaria şi Muntenegru au refuzat toate trei să-i permită avionului lui Lavrov să folosească spaţiul lor aerian.Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că astfel de acţiuni ar putea cauza probleme în calendarul întâlnirilor diplomatice la nivel înalt, dar că ele nu vor împiedica Moscova să menţină contacte cu ţările prietene şi nu vor împiedica diplomaţia rusă să-şi continue munca, scrie inchide spatiul aerian ar fi bine?Potoliti-va, fratilor! Ce tot puneti paie pe foc?

LA CE E BUNA O RACHETA SATAN?

Vladimir Solovyov a amenințat Marea Britanie în timp ce vorbea cu șeful agenției spațiale ruse despre noua rachetă nucleară „Sarmat”, cunoscută sub denumirea de „Satan 2”. Moscova intenţionează să desfăşoare prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat până la finalul anului.„După cum s-a dovedit, o rachetă Sarmat înseamnă o Mare Britanie în minus, pentru că au devenit prea mitocani”, a spus Solovyov, făcând referire la sprijinul acordat Ucrainei de Londra.Mitocania trebuie pedepsita, dar parca nici chiar asa…

AMERICANII VOR SA-L SARACEASCA PE ABRAMOVICI

Ministerul american al Justiţiei a ordonat luni confiscarea a două avioane aparţinând oligarhului rus Roman Abramovici, pe motiv că respectivele aeronave au fost utilizate încălcând sancţiunile adoptate împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, informează AFP.Ministerul a explicat în documente juridice că cele două aparate, un Boeing 787-8 Dreamliner şi un Gulfstream G650ER, zburaseră în teritoriul rusesc după instituirea în 2 martie a reglementărilor americane asupra exporturilor.Cele două avioane, în valoare de peste 400 milioane de dolari, sunt de origine americană, iar proprietarul lor, miliardarul Roman Abramovici, a dispus ca acestea să zboare în martie până în Rusia fără să fi cerut licenţă specială de reexport, potrivit ministerului.Rusine, fomistilor! Daca voi i-ati confiscat avioanele, cu ce-si mai plimba amantele? Cu balonul gonflabil?

TARA INTREAGA-N SARBATOARE/VOUCHER PENTRU FIECARE!

Prima tranşă de ajutoare pentru achiziţionarea de alimente şi mese calde oferite va ajunge la beneficiari în perioada 20 – 24 iunie, a anunțat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.„Încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, aşa că ajutoarele aferente tranşei I vor ajunge la beneficiari în perioada 20-24 iunie”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.Sa vina femeile, sa inceapa dezmatul!

ELON MUSK SE MAI GANDESTE DACA O SA CUMPERE TWITTER

Într-o scrisoare către Twitter, miliardarul şi-a reiterat solicitarea de detalii privind conturile bot şi a spus că îşi rezervă toate drepturile de a înceta fuziunea, deoarece compania se afla într-o ”încălcare materială evidentă” a obligaţiilor sale, nefurnizându-i informaţiile.Acţiunile Twitter au scăzut cu 5,5%, la 38,13 dolari, în urma informaţiei, fiind cu mult sub oferta lui Musk de 54,20 dolari pe acţiune, sugerând că investitorii nu se aşteaptă ca tranzacţia să se încheie la preţul convenit.Dar scopul si l-a atins ! I-a cresut popularitatea gratie milioanelor de utilizatori Twitter! Gratis!

SA SIMTA CA E IN ROMANIA! TALHARIT ZIUA IN AMIAZA MARE IN PLIN CENTRUL ORASULUI!

Au fost prinși hoții care l-au jefuit pe jurnalistul britanic Charlie Ottley în centrul Timișoarei. Este vorba de trei copi, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, potrivit informațiilor furnizate de reporterul Observator Iulia Pop.Alături de copii, la audieri este și mama lor, o femeie de 26 de ani. Cei trei susțin că echipamentul de filmare a fost aruncat, după ce minorilor li s-a făcut frică. Cei trei, bănuiți că au furat o geantă care aparținea lui Charlie Ottley, au fost prinși de polițiști în centrul Timișoarei.Jurnalistul are ce povesti la intoarcerea in tara

PENTRU “ALESI” SUNT BANI! PENTRU SARACI, NU!

Primarii din România se vor bucura de o majorare „bruscă” de câteva mii de lei în plus față de cât sunt acum. Astfel edilii vor ajunge să câștige până la 23.000 de lei brut, în condițiile în care salariul minim pe economie este 1.524 de lei net, scrie Newsweek.ro.Proiectul de lege trebuie trecut din nou în această săptămână prin Camera Deputaţilor.Aceste salarii cresc în timp ce România trece deja printr-o criză economică, iar statul a ajuns la împrumuturi mari pentru a susţine toate cheltuielile cu pensii şi salarii.Cum zice si Biblia:Celui care are I se va da!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!