home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
07.06.2022
FAPTUL DIVERS

PENSIA NU-I O POMANA!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Buzău, că „este normal să se mărească pensiile”, menţionând, totodată, că este un drept al pensionarilor, şi nu o „pomană”. „România nu este singulară în tot ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi repet, nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată nu numai pentru România. Ieri am fost în Republica Moldova, unde inflaţia este de aproape 30%, deci lucrurile sunt şi mai complicate”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.Desigur, Ciolacu se referea la cei cu pensii speciale ca trebuind ajutati!

USR-CINE DESCHIDE GURA, II DESCHIDEM USA SA PLECE!

Parlamentarii USR au decis prin vot excluderea deputatului Andrei Lupu din grupul parlamentar și din partid pentru declarații împotriva conducerii, a anunțat marți președintele interimar Cătălin Drulă. Lupu, considerat un apropiat al lui Dacian Cioloș, a lansat, în ultimele două săptămâni, numeroase critici dure la adresa conducerii USR.Asa e in democratie! Ai o alta parere?Cauta-ne pe-afara!

INVADATORII RUSI SUNT DEPENDENTI DE SEX?

SUA şi Europa au cerut luni Rusiei să oprească violenţele sexuale presupuse a fi comise de armata sa şi de către susţinătorii săi în Ucraina în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, organizată de Albania, în timp ce Moscova a denunţat acuzaţii fără fundament, relatează AFP.NICI PENTRU SOLDATII RUSI NU E USOR! Departe de iubite, dar cu acces la canale xxx, te apuca rapid turbarea!

DEPRAVARE IN AUR!

Fostul președinte al organizației AUR Satu Mare, Iulian Câcău, a anunțat marți că demisionează din partidul lui George Simion. Într-o postare pe pagina de Facebook, Câcău a lansat acuzații grave la adresa liderului AUR, despre care spune, printre altele, că a organizat „petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” deși, de dragul electoratului, Simion se declară „creștin-familist”.Iata mesajul integral:” „PA A.U.R. !

AUR-ul nu mai are stralucirea pe care o avea odinioară !

Dragi colegi, prieteni și critici, de azi NU mai sunt membru al partidului AUR, mă delimitez de tot ceea ce înseamnă acest partid, politica pe care o duce si acțiunile pe care le inițiază.

Am fost alături de această cauză de la început, când mulți din cei care probabil ma vor critica, erau pe margine și așteptau să vadă dacă acest partid atinge pragul de 5% sau nu…

Pe langa candidaturile pe care mi le-am asumat in acest partid(nu se gaseau candidați, nu credea nimeni in acest proiect) am inițiat si proteste, actiuni la care nu de puține ori am fost săltat de autorități, am fost sancționat, dar nu am primit nici macar un sprijin moral din partea colegilor de la București, să nu mai vorbim de faptul ca nu am primit nici macar un sprijin juridic pentru a contesta acele amenzi si abuzuri totodată.

Dupa ce acest partid a ajuns partid parlamentar, au apărut fripturiștii, pe care eu NU i-am acceptat in organizația pe care o conduceam, personaje expirate politic, oameni care atât profesional cat si personal nu au demonstrat nimic ! Aceștia faceau vizite dese prin biroul lui George Simion, promiteau marea cu sarea, iar George mi-i trimitea si mi-i impunea (am dovezi înregistrări, convorbiri, chiar si propuneri nu tocmai ortodoxe). Bineînțeles că deja ceea ce discutasem cu Simion in 2019, cu ceea ce se întâmpla in toamna lui 2021 era total diferit. Colegii din AUR Satu Mare, stiu cel mai bine prin ce am trecut atât eu cat si fiecare dintre ei, ce personaje s-au impus de la centru și ce comportament violent, totodată limbaj vulgar afișează George Simion în particular, atunci când nu faci cum vrea el(adică sa accepți oamenii pe care el ii impune in organizație).

Credeam in acest proiect ca fiind altceva, dar am constatat ca in toate filialele din țară existau aceleași probleme, politică NOUĂ cu oameni VECHI !

În acest partid sunt încă oameni frumoși, de aceea ma abțin în a-i numi pe toți la fel ca liderul, oameni care încă cred și îi rog sa se uite si in stânga si in dreapta, pana nu e prea târziu.
Oamenii vor fapte nu FUM ! Românii sunt sătui de vorbe si scandaluri, românii au taxe de plătit și combustibili mai scumpi cu 40%, antreprenorii români sunt subjugati (am înaintat colegilor parlamentari proiecte de lege, bune poate chiar salvatoare pentru antreprenorii români, dar aveau altceva mai important de facut)!

Fariseismul pe care acest lider îl practică este de-a dreptul grotesc, să te folosești de imaginea bisericilor creștine, iar tu să organzezi congresul partidului duminica in timpul Sfintei Liturghii, să inițiezi acțiuni și proteste duminica cand oamenii sunt chemați la rugaciune, să organizezi petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie și sa te numești creștin-familist e total deplasat !

De aceea dragii mei, fiind dezamăgit de tot ceea ce a livrat acest lider, de la care mă așteptam măcar sa aibe cei 7 ani de acasă, am decis sa nu mai fac parte din acest proiect dictatorial pe care îl conduce ! Dumnezeu să fie cu noi cu toți!”, .E clar! Nu s-au inteles la pret!

GINECOLOGII SUNT TRISTI! SE RENUNTA LA TESTELE DE VIRGINITATE!

Testul de virginitate încă există şi este legal în România. Asta în condiţiile în care toţi specialiştii, inclusiv cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, spun că aceste teste sunt inutile şi nu pot demonstra mare lucru nici măcar în cadrul anchetelor judiciare. Abia acum, în 2022, mai multe ONG-uri cer scoaterea testelor în afara legii. Multe, foarte multe fete rasufla usurate!

CE PATESTI CAND ABANDONEZI CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI

Un bărbat din Ilfov a fost amendat cu 12.000 lei după ce și-a abandonat câinele. Polițiștii au căutat patrupedul, dar nu l-au mai găsit. Gestul omului a fost văzut de o trecătoare care a anunțat Protecția Animalelor din Ilfov„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit mașina, undeva în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac și i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat. Noi am trimis imediat fotografiile primite Biroului Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. Doamna care a văzut totul a dat declarație la poliție”, a transmis pe Facebook Protecția Animalelor din CJ Ilfov.E adevaraat ca mereu cainele a fost considerat cel mai bun prieten al omului, dar pe de alta parte, cine toarna granicerilor daca ai ascunswe in masina droguri sau tigari de contrabanda? Cine?

STRABUNICUL COPACILOR

Un chiparos din Parcul Național Alerce Costero ar putea fi unul dintre cei mai bătrâni arbori de pe planetă, în orice caz, cel mai vechi cunoscut de om.Numit ”Străbunicul”, acesta ar avea 5.484 de ani, e de părere Jonathan Barichivich, omul de știință care a condus măsurătorile, conform  presei Recordul era deținut până acum de un arbore dintr-o specie de pin din California, care are 4.853 de ani.Străbunicul, din specia Fitzroya cupressoides, o specie de conifere din Chile și Argentina, este de-a dreptul masiv. Specia din care face parte ajunge până la 70 de metri înălțime, iar trunchiul său poate măsura 5 metri în diametru. E unul dintre cei mai mari arbori din America de Sud.La noi ar fi fost dat de mult la export!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!