home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.06.2022
FAPTUL DIVERS

MAIMUTA BUBOASA LOVESTE CHIAR IN BUCURESTI!

A fost diagnostiat primul caz de  variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator, anunță Ministerul Sănătății. Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.Vai de capul nostru! Am ajuns sa maimutarim maimutele!

CUI IN VALURI SE VA DUCE/ARAFAT II PUNE CRUCE!

Revoltă pe litoral, după ce în Marea Neagră și-au făcut apariția mai multe geamanduri noi în formă de cruce. Bornele portocalii, pe care este scris și numărul morților înecați în Marea Neagră, au stârnit un val de reacții printre salvamari, care spun că acestea sunt periculoase și inestetice. Autoritățile spun că geamandurile în formă de cruce au rolul de a speria turiștii și de a-i face să nu se mai aventureze în larg. Pe geamanduri este trecut numărul persoanelor care au murit înecate anul trecut și este inscripţionat mesajul „Fără aventură după geamandură”.Salvamarii spun, dimpotrivă, că geamandurile sunt periculoase.„Asta nu e o modalitate de a face pe cineva să înțeleagă că apa mării este periculoasă. Doar să respecți apa și ce spune salvamarul și mergi liniștit după un concediu frumos, nu să vezi cruci la 5 metri de cearșaful tău cum se bălăngăne în apă”, spune Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor.Pensionarii vor veni la mare ca sa se obisnuiasca  in mod placut cu cimitirul!

NE NASTEM IN PIELEA GOALA, DAR CU CONT BANCAR!

Românii își vor putea face cont bancar gratuit pentru servicii de bază – pensie ori salariu, plăți electronice sau economii, dacă proiectul de lege anunțat joi de deputatul George Tuță va fi implementat.Tuță a anunțat, în premieră, că se află în debutul procedurii legislative proiectul acordării fiecărui român a unui cont bancar gratuit pentru servicii de bază – pensie ori salariu, plăți electronice, economisire primarăContul nu e mare scofala.problema e cati vor putea sa-l si alimenteze macar cu cativa lei, ca sa aiba banca ce sa incaseze pentru administrarea lui…

NAVA TEMINATOR

China a lansat o navă fără echipaj, care poate să transporte zeci de drone. Nava, numită Zhu Hai Yun, folosește un sistem de inteligență artificială pentru a naviga autonom. Beijingul spune că este vorba despre un instrument de cercetare marină, dar experții sugerează că nava ar putea fi folosită în scop militar.Cand vreo cateva mii de nave d-astea vor ataca Taiwanul, flota americana va avea o problema!

ELENA DIN TROACA

Elena Udrea a anunţat că a sesizat CSM „pentru a cerceta o situaţie şocantă, şi este posibil şi foarte probabil să explice cum s-a luat decizia ÎCCJ din 7 aprilie, prin care intr-un mod ilegal şi complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins Contestaţia în Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea”. Am sesizat CSM pentru a cerceta o situaţie şocantă, şi este posibil şi foarte probabil să explice cum s-a luat decizia ÎCCJ din 7 aprilie, prin care într-un mod ilegal şi complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins Contestaţia in Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea. Reamintesc ca doar mie, doar in acest dosar, contestaţia mea şi a celorlalţi doi (Obreja şi Breazu) au fost respinse, iar in toate celelalte dosare aceiaşi judecători au admis contestaţiile şi s-a trecut la rejudecarea cauzelor! Mai exact am cerut CSM sa verifice dacă in dimineaţa zilei de 7 Aprilie, ziua în care s-a pronunţat decizia de respingere a cererii mele, cel puţin un judecător din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General şi ameninţat cu puşcăria de cineva din conducerea instituţiei daca va fi pentru admiterea contestatiei mele şi favorabil respectării deciziei nr. 685/2018 a CCR”, a scris Elena Udrea, luni pe Facebook.Nu intelegem de ce se plange! Curand va avea ocazia sa organizeze  in puscarie GALA BASESCU, gala in care marinarul isi va pune in joc centura de castitate!

SANCTIUNILE CONTRA RUSIEI LOVESC MAI MULT IN NOI!

In zona Barbu Văcărescu, Bucureşti, nicio staţie nu mai comercializează motorină standard sub preţul de 9 lei pe litru. Cel mai scump litru de motorină se găsea la finalul săptămânii trecute în continuare în staţiile MOL din zonă, în timp ce carburant ceva mai ieftin putea fi cumpărat de la benzinăriile Petrom sau Lukoil, notează Ziarul Financiar, citat de MEDIAFAX.Slava Ukrainii , scandeaza soferii dupa ce-si golesc buzunarele!

CHEWING GUM IN LOC DE PAINE!

Programul Alimentar Mondial avertizează că omenirea se poate confrunta cu „cea mai mare criză alimentară de după Cel De-al Doilea Război Mondial”, din cazua penuriei alimentare.Conflictul Rusia-Ucraina și sancțiunile Occidentului impuse Rusiei sunt cauzele directe ale lipsei de alimente și au generat imposibilitatea exportului de cereale din Rusia și Ucraina, cele mai mari țări exportatoare de cereale din lume. Conflictul Rusia-Ucraina a provocat mai multe crize globale în industria alimentară, în energie și finanțe, fiind afectați aproape 1,6 miliarde oameni, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.Este important ca cele două părți să pună capăt conflictului. Dar ceea ce fac SUA și țările din Occident este contrar încetării focului, ducând la escaladarea conflictului și deteriorarea situației, spune într-un comentariu Radio China Internațional.Ca de fiecare dată, SUA se află în spatele crizei alimentare globale. Trei dintre cei patru mari giganți de cereale care controlează 80% din comerțul mondial sunt companii americane. SUA manipulează prețurile internaționale la alimente și afectează securitatea alimentară a 7 miliarde de oameni, mai spune RCI.Se pare ca Biden a ajuns la concluzia ca suntem prea multi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!