home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.06.2022
FAPTUL DIVERS

NICI AMERICANII NU SCAPA DE RECESIUNE!

Secretara americană a Trezoreriei, Janet Yellen, a atenţionat duminică asupra faptului că o recesiune în SUA nu este ”inevitabilă”, la câteva zile după o nouă creştere a ratei directoare a dobânzii pentru a contracara inflaţia, decizie ce stârneşte însă temeri asupra unei posibile contracţii economice, relatează Agerpres, conform AFP.La aflarea acestei stiri, Biden a acazut de pe bicicleta!

MACRON O IA IN FREZA

Alegeri parlamentare Franța: Președintele Emmanuel Macron pierde majoritatea în Adunarea Națională după cel de-al doilea tur de scrutin Alianța centristă Ensemble (Împreună) ar fi obținut potrivit proiecțiilor bazate pe numărătoarea parțială a voturilor 205 – 235 mandate din totalul de 577, mult sub majoritatea absolută de 289, față de 350 în 2017.Asta se intampla daca te pupi cu toti saltimbancii la Kiev!

SA CANTE LAUTARII. DAR NU RUSESTE!

Parlamentul ucrainean a adoptat duminica o lege care interzice difuzarea la radio si TV, precum si interpretarea in spatiul public a muzicii artistilor rusi, relateaza agentiile EFE si DPA, citate de Agerpres. De o exceptie vor beneficia artistii care au condamnat public invazia Rusiei. Va fi astfel creata o ”lista alba” cu artistii care s-au delimitat de Kremlin, lista ce va fi gestionata de Consiliul National de Securitate si Aparare si va fi publica.”Produsele muzicale ale statului agresor pot influenta sentimentele separatiste in randul populatiei”, motiveaza in fundamentarea actului normativ parlamentarii ucraineni. ”Muzica ruseasca poate face mai atractiva adoptarea unei identitati rusesti menite sa slabeasca statul ucrainean”, mai sustin acestia.Sa interzici muzica, asta inseamna cu adevarat democratie!

DANCILA NU MAI E PROASTA PSD-ULUI!

Fostul premier si candidat al PSD la prezidentiale, Viorica Dancila, anunta ca nu se teme sa se „confrunte” cu Laura Codruta Kovesi daca fosta sefa a DNA va intentiona sa devina presedinte al Romaniei.Fiecare trebuie sa vina cu un program, vrea sa vad o confruntare directa, asa cum am cerut eu in 2019. Trebuie sa vedem daca doamna Kovesi candideaza. Nu m-as teme de o confruntare cu ea. Totusi, este doar un scenariu. Trebuie sa tinem cont de modul cum evolueaza lucrurile”, a declarat Dancila la Realitatea Plus.Nu-ti ajunge, fata, cat te-ai facut de ras?

Trupele britanice trebuie sa se pregateasca „sa lupte din nou in Europa”, a avertizat noul sef al armatei britanice, in contextul razboiului din Ucraina. Generalul Sir Patrick Sanders a preluat luni functia de la generalul Sir Mark Carleton Smith si le-a scris subordonatilor sai despre provocarile cu care se confrunta.

Invazia Rusiei in Ucraina scoate in evidenta faptul ca scopul nostru principal este de a proteja Marea Britanie, sa fim pregatiti sa luptam si sa castigam razboaie pe uscat”, a spus el, citat de Sky News. Exista acum un imperativ arzator de a intari o armata capabila sa lupte alaturi de aliatii nostri si sa invinga Rusia in lupta. Noi suntem generatia care trebuie sa pregatim Armata pentru a lupta din nou in Europa”.El a adaugat ca este primul sef al Statului Major General din 1941 incoace care preia comanda Armatei „in umbra unui razboi terestru in Europa care implica o putere continentala”.Nu ne amintim ca Putin sa-si fi anuntat intentia de a-I ataca pe englezi asa ca nu intelegem de ce se leaga la cap, daca nu-i doare…

AVEREA LA CONTROL PANA RAMAI IN FUNDUL GOL!

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) vor înmulți semnificativ, de la 1 iulie 2022, controalele pe care le derulează la persoanele fizice cu averi mari nejustificate, a anunțat azi Lucian Heiuș, președintele instituției. Deși în vizorul ANAF se află peste 500.000 de persoane, președintele a recunoscut că doar o parte dintre acestea vor ajunge să fie verificate. Din declarațiile șefului ANAF reiese că vizați sunt, de principiu, afaceriștii care au declarat la stat, în perioada 2016 – 2019, venituri mult mai mici față de estimările făcute de inspectori.Sa vezi acuma spagi grase incasate de inspectori! Ei de ce sa nu-si faca averi?

HORA POPILOR

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, au părut să lase rivalitatea politică deoparte și s-au prins într-o adevărată horă a unirii, alături de parlamentari români și moldoveni, după ședința comună a celor două parlamente care s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău.Cu zice si cantecul”Unde-I unu’ nu-I putere/La butoiul plin cu miere/Hai sa dam mana cu mana /Si sa-l golim impreuna!

DE CINCI BANI BENZINA

Un nou protest al șoferilor din Constanța față de scumpirile la benzină și motorină. Câteva zeci de conducători auto s-au adunat în parcarea unui centru comercial și au plecat să alimenteze mașinile la o benzinărie.Aceștia au încercat să bage în rezervoare cantități infime de benzină sau motorină, de 30 de bani. Au blocat astfel pompele, iar cei care chiar voiau să alimenteze au avut de așteptat.Astfel de proteste au avut loc zilele trecute și în alte orașe ale țării, precum Botoșani și Târgu Jiu. Oamenii s-au organizat pe grupuri de Facebook, și-au dat întâlnire în benzinării, iar cei mai mulți dintre ei au alimentat doar de 1 leu.Reprezentanții unor benzinării au sunat la 112, dar echipajele de poliție nu au putut să intervină, din cauză că protestatarii nu făceau nimic ilegal.Nu intelegem de ce se ataca patronii benzinariilor.Un leu de ici, zece bani de colo, optzeci de bani de dincolo, asa se fac marile averi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!