home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.06.2022
FAPTUL DIVERS

AU INCEPUT:CITU IL FACE GOLAN PE CIOLACU!

Iata ce s-a trezit vorbind:„In primul moment in care PSD a venit la guvernare, a inceput un atac furibund la sectorul privat. L-am oprit cat am putut, dar vad ca acest atac continua (…), este clar ca nu se va opri. Eu ma uit la oameni in sectorul privat, ma gandesc la ei, care stau in fiecare zi si isi asuma riscuri. Eu nu as invinovati pe nimeni dintre companii, dintre investitori. Eu i-as intelege foarte bine daca vor sa plece. E ok, pentru ca tupeul deja sfideaza orice (…). Repet, doua domenii, justitie si economie, a trebuit sa fie ignorate de PSD (…). Nu este un razboi, este un program de guvernare, PNL se tine de programul de guvernare. Nu exista nicaieri in programul de guvernare o fraza in care sa sustina ca vom introduce taxe noi, ca vrem sa taxam pe cineva (…). Este un atac la sectorul privat asa cum n-am vazut”, a precizat Citu la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza criticile din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, la adresa partenerilor liberali pe masurile fiscale. „Vrem sa avem o discutie despre Codul fiscal in Romania? Asta e bine, facem o discutie, dar nu se poate discuta Codul fiscal asa, golaneste, heirupistic, in doua saptamani, cu termene. Nu. Facem o dezbatere in Parlamentul Romaniei, comisiile din fiecare partid, discutam, vedem care sunt optiunile, ne uitam la estimari (…), nu e o chestie pe care ne-o arunca in fiecare zi cineva (…). PSD ar trebui sa taca cativa ani de zile. Aici cred ca sunt in asentimentul tuturor romanilor”, a mai aratat Citu.Intarata-I, drace! Astia se iau curand de par, chiar daca al lui Citu e vopsit!

UDREA VA ORGANIZA GALE LA PUSCARIA TARGSOR!

Elena Udrea a fost depusa, joi seara, la Penitenciarul de Femei Targsor, unde va ispasi o condamnare de sase ani de inchisoare, primita in dosarul „Gala Bute”. Ea a fost adusa in Romania pe la Vama Giurgiu, de unde a fost transportata de lucratorii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) la unitatea de detentie.Curtea Europeana a Drepturilor Omului a refuzat, miercuri, sa suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea, transmite AFP, citata de Agerpres.extradarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat in Romania o condamnare de 6 ani inchisoare in dosarul „Gala Bute”.Instanta din Bulgaria a dispus punerea in executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea si extradarea in Romania, decizia fiind definitiva.Cine-a fost si ce-a ajuns….

ORBAN VREA UCRAINA LA PACHET CU BOSNIA SI GEORGIA!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a cerut luni ca Ucraina și Republica Moldova să primească statutul de țări candidate concomitent cu Bosnia și Georgia, potrivit agenției publice maghiare MTI, care îl citează pe Bertalan Havasi, șeful biroului de presa al premierului. Anunțul lui Orban vine cu doar trei zile înaintea Consiliului European la care e așteptată o decizie legată de cererile depuse de Ucraina, Republica Moldova și Georgia, care vor să primească statutul de țări candidate.Adevarul e ca daca Ucraina merita in UE, merita si Bosnia!

PRAHOVA-ATACATA DE URSULETI!

Jandarmii prahoveni au primit, în ultimele zile, 18 solicitări pentru a interveni să îndepărteze în zonele împădurite mai mulţi urşi care şi-au făcut apariţia în zonele locuite, relatează Agerpres. De asemenea, în cursul weekendului, la nivelul judeţului Prahova au fost transmise opt mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT referitoare la prezenţa urşilor în localităţile Sinaia, Azuga şi Breaza, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.Unul dintre aceste mesaje a vizat prezenţa unui urs într-o curte din staţiunea montană Sinaia.Nu va mai trece mult timp si ursuletii vor fi semnalati si pe bulevardele capitalei!

O VESTE BUNA PENTRU IUBITORII DE CALDURA

Vine canicula! Un val de aer african asemenea unei cupole de foc va ajunge în ţara noastră, iar temperaturile vor trece de 35 de grade Celsius. Căldura vine la pachet şi cu furtuni violente. Fenomenele extreme au făcut deja ravagii în mare parte din Europa. Spania, Germania şi Italia sunt răvăşite de caniculă, furtuni şi incendii. La noi, prima zi cu temperaturi mari a făcut deja victime.  Acum, lumea injura, dar la iarna toti se vor gandi cu nostalgie la frumoasele zile cand era cald in apartamente

LA FURAT DE CIRESE

Într-o comună din Vrancea, un pui de urs a fost prins la furat de cireşe! Animalul cocoţat în pom a fost filmat de localnici cum se delecta din fructele delicioase. Pe imagini se vede cum puiul de urs de aproximativ 3 ani mănâncă liniştit, fără să fie speriat de prezenţa oamenilor. După ce şi-a terminat festinul, puiul a coborât din pom şi şi-a văzut de drum spre pădure fără alte incidente.Cum bine zice proverbul:foamea scoate si ursii din padure!

PUTIN A LUAT AFRICA OSTATICA! AFRICA NU STIE!

Africa este „ostatică” a invaziei ruse în Ucraina, care este la originea puternicelor tensiuni de pe piaţa cerealelor menite exportului pe continent, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP, potrivit agerpres. Nivelul „incorect” al preţurilor alimentare „provocate de războiul rusesc (…) se face simţit în mod dureros pe toate continentele”, a deplâns preşedintele ucrainean.El a indicat că „negocieri dificile” sunt în prezent în curs pentru a debloca porturile ucrainene, unde milioane de tone de cereale nu pot fi în prezent exportate către Africa din cauza blocadei flotei ruse la Marea Neagră.„Nu există încă progrese”, a recunoscut el, estimând că „criza alimentară în lume va dura atâta timp cât va continua acest război colonial”.Ruşii „au nevoie de această criză”, a afirmat Zelenski. „Ei o agravează înt-un mod deliberat”.Asa e! Daca ninge sau ploua, Putin e de vina!

LA ROMA, NICI SA MORI NU MAI RENTEAZA!

În jur de 2.000 de sicrie aşteaptă de săptămâni sau chiar luni să fie incinerate la Roma, o situaţie dramatică cauzată în cea mai mare parte de întârzieri de ordin birocratic şi care i-a determinat pe angajaţii firmelor de pompe funebre să manifesteze vineri în faţa primăriei din capitala Italiei, relatează AFP, potrivit agerpres. ‘Lansăm un apel către primarul Romei (Virginia Raggi) să pună capăt demersurilor necesare în prezent pentru obţinerea autorizaţiilor de incinerare’, a explicat pentru AFP Giovanni Caccioli, secretarul naţional al Federaţiei italiene de pompe funebre, iniţiatoarea manifestaţiei organizate în faţa Templului roman al lui Hercules Învingătorul, în imediata apropiere a sediului primăriei.D-aia e mai bine sa mori in Romania! Fac romancele niste parastase…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!