home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.06.2022
FAPTUL DIVERS

PUTIN AR TREBUI SA SE CONSULTE CU NUTU CAMATARU

Pentru prima dată de la Revoluția din 1917, Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriei externe, îndepărtându-se și mai mult, în acest fel, de sistemul financiar global, după sancțiunile impuse în urma războiului din Ucraina. Potrivit The Guardian, duminică seara, Rusia a ratat termenul limită în care trebuia să respecte o perioadă de grație de 30 de zile pentru plățile de dobândă de 100 de milioane de dolari pentru două euroobligațiuni scadente inițial pe 27 mai, a informat Bloomberg.Va sa zica, Putin a intrat in incapacitate de plata! Poate-l imprumuta Zelenski!

NATO SE CAM TEME DE CHINA!

NATO nu vede China drept adversar, dar este îngrijorată de legăturile tot mai strânse ale Beijingului cu Moscova de când a început invazia rusă în Ucraina, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Nu vedem China ca pe un adversar”, a spus Jens Stoltenberg ,dar suntem dezamăgiţi că China nu a condamnat invazia rusă în Ucraina, că China răspândeşte multe dintre narativele false despre NATO, despre Occident, şi, de asemenea, de faptul că Rusia şi China sunt acum mai apropiate ca niciodată”, a mai afirmat secretarul general al NATO.Daca citim printre randuri, vedem clar ca NATO e contrariat de faptul ca marea China nu participa la lustruirea bocancilor americani!

IN ATENTIA STOMATOLOGILOR! NEMTII SE INARMEAZA PANA IN DINTI!

După investiții masive decise în urma invaziei rusești în Ucraina, Germania construiește „cea mai mare armată convențională” din Europa în cadrul NATO, a declarat marți cancelarul său Olaf Scholz, citat de Le Monde. În urma invaziei rusești din 24 februarie, guvernul a anunțat un fond excepțional de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei sale, Bundeswehr, ale cărei echipamente sunt învechite. Pentru cea mai mare economie a Europei, obiectivul este de a asigura apărarea teritoriului său și de a-și îndeplini angajamentele față de Alianța Atlantică, prin atingerea obiectivului de a aloca 2% din PIB-ul național pe an pentru apărare.Oare cate scoli si cate spitale s-ar putea construi din banii astia?

MAFIA RUSA IN CONFLICT CU MAFIA BULGARA

Bulgaria expulzeaza 70 de diplomati rusi care au lucrat impotriva intereselor Bulgariei, a declarat premierul Kiril Petkov in fata jurnalistilor la 28 iunie, a relatat televiziunea nationala bulgara, citata de The Sofia Globe. Kiril Petkov a fost doborat, saptamana trecuta, prontr-o motiune de cenzura. El a acuzat atunci „mafia” si Rusia ca se afla in spatele motiunii.Serviciile noastre (de securitate) i-au identificat ca fiind persoane legate in mare masura de serviciile lor de informatii, care au lucrat impotriva intereselor tarii noastre”, a declarat Petkov.„Vreau sa felicit serviciile bulgare si Ministerul de Externe pentru ca si-au facut treaba. Vreau sa le spun tuturor tarilor straine, nu doar Rusiei, ca toti cei care lucreaza impotriva intereselor Bulgariei – Bulgaria are servicii care lucreaza pentru interesele sale”, a mai spus el.Deja toate Mafiile tremura!

ANGLIA VREA SA-I BAGE PE SOFERI LA PUSCARIE

„Prea multe vieţi au fost pierdute din cauza unui comportament imprudent la volan, care a devastat familii. Am modificat legea astfel încât cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a sta pe viaţă în spatele gratiilor”, a declarat ministrul Justiţiei din Regatul Unit, Dominic Raab. Schimbarea a intrat în vigoare ieri, anunţă Sky News. De asemenea, se va introduce o nouă infracţiune – provocarea de vătămări grave prin conducere neglijentă, care îi va viza pe cei care provoacă altora răni pe termen lung sau permanente.La cum se dau permisele de conducere la noi, e clar ca nu vom ajunge la asa ceva!

TINETI MINTE TREI CUVINTE:LULU ORBAN –PRESEDINTE!

Fostul premier Ludovic Orban, actual lider al partidului Forţa Dreptei, a anunţat că a hotărât să candideze la preşedinţia României. El spune că îi este greu să mai sprijine pe cineva pentru această funcţie, după ce Klaus Iohannis „a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi a dat din nou România pe mâna PSD”. În sprijinul deciziei sale, Orban susține că ştie cum funcţionează sistemul instituţional din România.Vaaaai! Adicatelea “ GENERALUL” pe care-l ridicai in slavi ti-a dat cu sutul in fund? Asa ceva….

MORTUL DE LA GROAPA NU SE MAI DEZGROAPA!

Un bărbat din Chile care în luna mai a primit accidental 286 de salarii în loc de 1 a dispărut fără urmă, după care și-a transmis demisia printr-o firmă de avocatură, deși inițial a spus că va returna banii plătiți în plus.Departamentul de resurse umane al celui mai mare producător de mezeluri din Chile, Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), i-a virat din greșeală unui angajat 165.398.851 de pesos chilieni (peste 180.000 de dolari) luna trecută, în loc de cei 500.000 de pesos (542 de dolari), cât era salariul. Acum, angajatul în cauză nu vrea să dea banii înapoi, și-a dat demisia și a dispărut fără urmă, potrivit La Vanguardia.Potrivit surselor locale, pe 30 mai, un asistent de birou de la Cial l-a abordat pe un director adjunct și i-a spus despre eroarea de plată.După verificarea plăților, conducerea Cial a confirmat că angajatul în cauză a primit 286 de salarii lunare în loc de 1, din greșeală, și l-a informat că trebuie să returneze banii în plus. Angajatul a spus că va merge la bancă și va rezolva situația, numai că asta nu s-a mai întâmplat.Baiat destept!Cine-a gresit sa plateasca!

BARBATUL ERA…FEMEIE!

O femeie din Indonezia a fost șocată să afle că soțul ei cu care era căsătorită de 10 luni este de fapt femeie, în ciuda faptului că au avut relații intime în mod constant.

Soția în vârstă de 22 de ani, identificată doar cu inițialele N.A., a depus plângere împotriva „soțului ei”, plecat între timp de acasă, pentru înșelăciune. „Încă îmi este frică. Tremur toată când ies afară”, a declarat femeia pentru publicația locală Tribun NewsPotrivit surselor media indoneziene, N.A. și-a cunoscut soțul, Ahnaf Arrafif, pe Tantan, o aplicație matrimonială. Arrafif a spus că este medic, educat la New York. În scurt timp au început să converseze zilnic, prin mesaje.

Cei doi s-au întâlnit în persoană pentru prima dată în mai 2021, când Arrafif a călătorit în orașul natal al femeii, Jambi. A cerut-o în căsătorie pe N.A. la scurt și s-au căsătorit în iulie.Si ce daca “barbatul” era femeie? Nimeni nu e perfect!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!