home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.07.2022
FAPTUL DIVERS

RUSII AU IMBULINAT-O/ VINE IOHANNIS SEF LA NATO!

Șeful statului a fost întrebat astăzi, la conferința de presă, despre faptul că în mediile politice interne și externe se discută despre posibilitatea ca el să fie succesorul actualului șef al NATO, Jens Stoltenberg, când mandatul acestuia se va termina. „Dacă vi se va face o asemenea propunere, ținând cont că este posibil să fie făcută în timpul mandatului d-voastră de președinte, ați accepta-o?”Klaus Iohannis: „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică”.Teme-te Putin! Cu Iohannis sef la NATO nu-ti mai merge, daca nu incepi denazificarea chiar cu el!

IEFTINESTE, DOAMNE, BAUTURA!

Noile prevederi ale Codului Fiscal, pregătite de autorități, ne aduc prețuri mai mari la unele produse chiar de la 1 august. Băuturile alcoolice și tununul vor costă mai mult, iar pentru hoteluri și restaurante va fi introdus un nou sistem de impozitare. Și câștigurile din jocurile de noroc vor fi impozitate. De la 1 ianuarie, însă, și prețurile unor locuințe ar urma să crească, iar pentru microîntreprinderi vor fi introduse noi reguli. În ce timp ce Guvernul mizează pe încasări mai mari la buget, specialiștii avertizează că majorarea taxelor ar putea avea efectul contrar.Daca se scumpeste bautura, sigur romanii vor iesi in strada!

PROSTANACUL ISI DA CU PRESUPUSUL

NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni membre ale Alianţei, dată fiind eficacitatea lor militară, a declarat marţi secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, într-o discuţie telefonică cu AFP. Spectrul unei astfel de desfăşurări fusese agitat de preşedintele rus Vladimir Putin în momentul aderării celor două ţări, decisă de urgenţă după agresiunea rusă contra Ucrainei.’Dacă Finlanda şi Suedia o doresc, să adere. Este treaba lor’, dar, ‘în caz de desfăşurare de contingente militare şi de infrastructuri militare acolo, vom fi obligaţi să răspundem în mod simetric şi să creăm aceleaşi ameninţări’, a avertizat Putin săptămâna trecută.’Nu avem intenţia în prezent să avem baze ale NATO în aceste două ţări pentru că sunt ţări cu maturitate militară şi strategică foarte ridicată’, a explicat Mircea Geoană.Saracul Geoana n-o avea de gand chestii d-astea, dar Biden abia asteapta!

SECETA A UCIS ORICE BOARE DE VANT

Canicula usucă toată România! Este secetă cumplită, Dunărea scade îngrijorător, în tot mai multe localităţi apa se dă cu porţia, iar fermierii cer autorităţilor să nu mai folosească sistemul antigrindină, despre care cred că opreşte nu numai gheaţa, ci şi ploaia. Disperaţi, oamenii apelează la divinitate pentru apă. Iar într-un sat din Moldova, s-au rugat să plouă şi… a plouat.Aveti putina rabdare, romani! Daca oamenii aia se mai roaga mult, au sa vina inundatiile!

PROTEST IMPOTRIVA TIK TOK!

Idee năstruşnică a unui bărbat din Maramureş. Supărat că pompierii stau degeaba, omul a decis să dea foc pădurii Firiza ca să le dea de lucru pompierilor. Astfel, „să nu mai stea atâta pe TikTok”. Bărbatul a fost reţinut mai târziu, iar în faţa pompierilor a recunoscut că a vrut să le dea de muncă. Ca să nu se extindă focul, pompierii au cerut ajutorul şi voluntarilor ca să intervină.Daca mai apar multi-d-astia, Tik Tok falimenteaza din lipsa de utilizatori!

RUSIA TRECE LA ECONOMIA DE RAZBOI

Parlamentarii ruşi au aprobat, marţi, într-o lectură preliminară, două proiecte de lege care ar autoriza Guvernul să oblige întreprinderile să furnizeze armatei bunuri, iar angajaţii companiilor să lucreze ore suplimentare pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina.Unul dintre proiectele de lege – aprobat în primă lectură de Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului – stipulează că statul ar putea impune ”măsuri economice speciale” în timpul operaţiunilor militare, solicitând companiilor să furnizeze bunuri şi servicii armatei la solicitarea Guvernului, relatează Reuters.E clar, Stalin i-a inspirat!

FARA RESPECT, AU JEFUIT POSTUL DE POLITIE!

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au spart sediul unui post de poliţie din judeţul Olt şi au furat mai multe obiecte şi înscrisuri.Jaful a avut loc pe 26 iunie 2022, când cei doi au pătruns, noaptea, prin efracţie, în sediul postului de poliţie Priseaca.Cu o seară înainte, postul de poliţie fusese închis şi asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenţilor, transmite IPJ Olt.După ce au constatat jaful, poliţiştii au deschis dosar penal furt calificat şi sustragere sau distrugere de obiecte şi înscrisuri.Sa nu te tavalesti pe jos de ras?

TURCII ISI INGROAPA SINGURI TURISMUL!

Turiștii ruși care își petrec vacanța în Turcia se plâng pe rețelele de socializare că au găsit pliante adresată lor cu mesajul că sejurul pe care l-au achitat va finanța producția de drone Bayraktar TB-2 ce vor fi trimise Ucrainei, scrie NewsMaker.md. „Mulțumiri din partea poporului ucrainean pentru finanțarea producției dronelor Bayraktar. În fond, taxe plătite prin recreația voastră vor merge de asemenea la producția dronelor turcești care vor fi transferate Forțelor Aeriene ale Ucrainei”, se arată în materialele promoționale primite de cetățenii ruși.Rau e sa fii prost! Chiar n-au nevoie  de banii turistilor rusi?

SA IA SI ZELENSKI UN BAN GRAMADA!

Rusia a afirmat marţi că echipamentele militare livrate de ţările occidentale Ucrainei sunt acum prezente pe piaţa neagră a armelor, precum şi în Orientul Mijlociu, fără a prezenta totuşi probe în acest sens, relatează AFP, potrivit agerpres.O parte din armele livrate Kievului „se răspândesc în Orientul Mijlociu şi sfârşesc, de asemenea, pe piaţa neagră”, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în cadrul unui discurs transmis la televiziune.Ucrainenii le dau la pret de chilipir, ca nu dau de la ei!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!