home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.07.2022
FAPTUL DIVERS

CINE UCRAINA AJUTA/UNCLE SAM II DA VALUTA!

Moneda euro a coborât miercuri, pentru scurt timp, sub pragul simbolic de un dolar, o situaţie fără precedent după luna decembrie 2002, afectată de politica Fed de majorare agresivă a dobânzilor şi îngrijorările cu privire la riscul de recesiune în zona euro, transmite Reuters.La scurt timp după publicarea unor date statistice care arată o creştere accelerată a inflaţiei în SUA în luna iunie, ceea ce deschidea calea unei politici monetare şi mai restrictive din partea Rezervei Federale americane, moneda euro se tranzacţiona pentru 0,9998 de dolari în jurul orei 12.45 GMT, o premieră de la introducerea sa în circulaţie.„Raţionalizarea gazelor naturale, aşteptata recesiune, sunt toate motive solide pentru a fi pesimist cu privire la euro”, este de părere Stuart Cole, economist la Equiti Capital în Londra.Concluzia:razboiul din Ucraina ii saraceste pe europeni si-i imbogateste pe americani! Slava Ukraini!

CAPRA RAIOASA/ COADA-N JOS N-O LASA!

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a exclus cedarea de teritorii către Rusia ca parte a oricărui acord de încetare a focului, potrivit The Guardian.Obiectivul Ucrainei în acest război… este de a ne elibera teritoriile, de a ne restabili integritatea teritorială și suveranitatea deplină în estul și sudul Ucrainei. Acesta este punctul final al poziției noastre de negociere”, a declarat Kuleba.Acesta a precizat că în prezent „nu există discuții (de pace) între Rusia și Ucraina din cauza poziției Rusiei și a agresiunii sale continue” împotriva Ucrainei.Mai explicit, pacea mai are de asteptat!

CODRUTA KOVESI INVATA SA SPUNA NU IN 17 LIMBI!

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a declarat într-un interviu în presa din Republica Moldova că nu este interesată de o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.„Nu, nu doresc să candidez la președinția României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este ‘Nu’, ‘No’, ‘Nein’, ‘Nie’ și, dacă mai practic puțin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund ‘Nu’ în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO”, a afirmat Kovesi, pentru Radio Europa Liberă Moldova.Ea a precizat că singura ei dorință este să dezvolte Parchetul European.Asta inseamna ca un procuror castiga mai bine decat un presedinte!

SUA RECUNOASTE CA SCHIMBA GUVERNE CUM ISI SCHIMBA CIORAPII!

Invitat să comenteze audierile comisiei parlamentare privind atacul Capitoliului, John Bolton, fost consilier pentru securitate naţională sub administraţia Trump, a afirmat marţi că el însuşi „a participat la planificarea unor lovituri de stat” în afara Statelor Unite, notează AFP, citată de Agerpres.În faţa afirmaţiei prezentatorului CNN că cineva nu trebuie „să fie strălucit pentru a încerca o lovitură de stat”, John Bolton a răspuns pe un ton firesc: „Nu sunt de acord. Ca cineva care a ajutat la planificarea loviturilor de stat, nu aici, dar ştiţi, în altă parte, pentru asta este nevoie de multă muncă”.Uite asa mai aflam si noi cate ceva din abc-ul democratiei americane…

NU MAI PLANGE, JANE/PLANSUL E DE FORMA/COVIDUL NU MOARE, COVIDUL SE TRANSFORMA!

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apariția unei noi variante Omicron cu răspândire rapidă, care câștigă teren în India și a ajuns deja în alte 10 țări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Australia, Germania și Canada. Este vorba despre varianta supranumită „Centaurus”, relatează The Guardian.Varianta BA.2.75 a fost detectată pentru prima dată în India, la începutul lunii mai. Aici, numărul de cazuri a crescut în ritm accelerat și aparent mai rapid decât varianta extrem de transmisibilă BA.5.La începutul lunii iulie, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a clasificat-o ”variantă aflată în procedură de monitorizare”, ceea ce înseamnă că există unele indicii că ar putea fi mai transmisibilă sau asociată cu o boală mai gravă, dar dovezile nu sunt concludente deocamdată.Organizația Mondială a Sănătății (OMS) monitorizează, de asemenea, îndeaproape noua variantă, deși omul de știință șef Soumya Swaminathan a spus că nu există încă suficiente dovezi pentru a evalua severitatea acestei noi versiuni Covid-19.Cei care si-au aruncat mastile la gunoi, incep sa rascoleasca dupa ele!

BRAVOS, NATIUNE! TINUTUL SECUIESC ARE SI NATIONALA DE FOTBAL!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului României, prin Instituția Prefectului – Județul Harghita, să facă demersuri pentru oprirea meciului de fotbal dintre naționala Under 18 a Ungariei și echipa așa-zisului ținut secuiesc, prevăzut a avea loc pe 23 iulie, la inaugurarea unei arene din Miercurea Ciuc.Acest meci reprezintă nu doar o sfidare similară cu ultimele incidente de la partidele de hochei și fotbal, ci prin el se încearcă și statalizarea așa-zisului ținut secuiesc. Este o etapă în care asistăm la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar în Transilvania, care joacă cu celălalt stat maghiar, Ungaria. O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabilă acum, ca urmare a maghiarizării guvernului de la București și a șantajului UDMR”, a declarat președintele George Simion.„Guvernul și Instituția Prefectului din județul Harghita să iasă din pasivitatea care a dus la o astfel de situație inacceptabilă și să ia măsuri. Discutăm despre o veritabilă amenințare la adresa siguranței naționale. Trebuie intervenit rapid, înainte ca lucrurile să scape complet de sub control. De asemenea, apreciem drept lipsită de înțelepciune decizia Federației Române de Fotbal de a nu da curs invitației venite din partea omologilor din Ungaria. Dacă meciul s-ar fi disputat între naționalele României și Ungariei, nu am mai fi avut niciun caz astăzi. Le-am dat singuri apă la moară”, a subliniat Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Senat.Ne meritam soarta!    

MEDVEDEV VREA SA PUNA LACATE LA PORTILE AMBASADELOR

Rusia nu mai are nevoie de relaţii diplomatice cu Occidentul după ce acesta a impus sancţiuni împotriva Moscovei în urma declanşării „operaţiunii militare” în Ucraina, a afirmat sâmbătă fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, informează Reuters, potrivit agerpres.  Potrivit lui Medvedev, care s-a exprimat pe pagina sa de pe reţeaua socială rusă VK, este timpul „să se pună lacătul pe ambasade”. CU ALTE CUVINR, NE LUAM JUCARIILE SI PLECAM!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!