home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
17.07.2022
FAPTUL DIVERS

OMUL CARE ADUCE PLOAIA!

IPS Teodosie a reușit, încă o dată, să surprindă. A decis să aducă ploaia pe pământurile dobrogene într-un mod inedit. Și nu, nu prin inducerea artificială a precipitațiilor, ci prin har divin și rugăciune. Și-a luat un alai de preoți, niște enoriași și s-a dus în mijlocul câmpului pentru a ține slujba de venire a ploii. Nu a trebuit să așteptăm mult pentru că, imediat, planurile lui Teodosie au dat roade: meteorologii au anunțat precipitații, grindină și vijelii, care au și acoperit Dobrogea, sâmbătă, 16 iulie. Că o fi har divin, că o fi coincidență, cert este că, iată, ploaia a venit, iar preoții au un prilej de a-și asuma… meritul. Paparudele din judet se dau de ceasul mortii de oftica!Puteau si ele sa aduca ploaia, dar Teodosie le-a luat-o inainte!

JEFUITI POPORUL CU TELEVIZORUL!

Furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere precum Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video, Voyo, sunt obligaţi, începând cu această lună, să plătească o taxă pentru veniturile obţinute de la utilizatorii români pentru vizionarea de filme online, cunoscută drept „taxa Netflix”, informează firma de consultanţă Deloitte, potrivit Agerpres. Legea care instituie această obligaţie a fost adoptată recent de Parlamentul României şi a intrat în vigoare în data de 3 iulie. Taxa a fost menţinută la nivelul din proiectul iniţial, respectiv 4% din veniturile menţionate, deşi în urma dezbaterilor din Senat, prima cameră sesizată, fusese redusă la 2%.„Deşi primul termen de declarare şi plată ar trebui să fie 25 august 2022, mai sunt anumite aspecte tehnice încă neclare pentru contribuabilii vizaţi. Proiectul de lege a fost elaborat în cursul anului trecut, iniţiatorii susţinând necesitatea taxei în contextul încasărilor în scădere la Fondul cinematografic, din cauza restricţiilor legate de pandemie, inclusiv închiderea sălilor de cinematograf, în timp ce piaţa platformelor de filme online a fost în plină ascensiune. Taxa se va achita la Centrul Naţional al Cinematografiei, iar o parte din fondurile astfel colectate (40%) pot merge către finanţarea directă a producţiei cinematografice locale”, a precizat Ana Petrescu-Mujdei, manager senior Deloitte România, într-un material de opinie remis Agerpres. Vrei sa vezi un film sadea? Scoate bani de la saltea!

CUTREMURA-TE, PUTIN! DINCU NU SE TEME DE TINE!

Întrebat dacă Armata Română ar face faţă în cazul unei invazii, Vasile Dîncu a răspuns: “Armata Română face parte din NATO aşa cum vedeţi pe teritoriul României şi flancul estic a fost echilibrat foarte mult şi în partea de sud, aşa cum era partea de nord, Marea Neagră este egala Mării Baltice în acest moment. Avem în acest moment o responsabilitate comună şi Armata Română ca parte a NATO alături de aliaţi ar putea să facă faţă la orice agresiune”.Se pare ca Putin va trebui sa-si schimbe planurile, daca intentiona sa atace Romania! Cu Dincu nu e de glumit!

UCRAINENII ISI VAND ARMAMENTUL, DAR CERSESC AJUTOARE MILITARE!

Un avion cargo ucrainean care s-a prabusit aseara in nordul Greciei transporta aproape 12 de tone de obuze de mortier si mine terestre pentru armata din Bangladesh. Avionul Antonov An-12 avea la bord opt membri ai echipajului ucrainean, acestia au fost ucisi cu totii.Un oficial de la firma de transport de marfa Meridian a declarat pentru Reuters: „Bineinteles ca nu au supravietuit acestui accident”.Daca au atata armament de pot trimite si in Bangladesh, de ce naiba stau cu mana intinsa la mila Occidentului?

“DRAGA STOLO” A IESIT DIN COMA IL CARE IL VEDEA BASESCU!

Fostul lider PNL Theodor Stolojan considera ca piatra de incercare a aliantei PSD – PNL o reprezinta campania prezidentiala din 2024. El a precizat ca este ingrijorat ca presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, va fi premier anul viitor, deoarece ii cunoaste conceptia despre reforma fiscala. Intrebat daca nu vor fi probleme cu rotativa guvernamentala de anul viitor, fostul lider PNL a raspuns: “Rotativa guvernamentala de anul viitor, pe mine ma ingrijoreaza dintr-un singur punct de vedere, din punctul de vedere ca primul ministru va fi domnul Ciolacu cred, presedintele PSD-ului, a carui conceptie despre reforma fiscala o cunosc. Dansul crede foarte mult in aceste masuri (n.r. plafonare de preturi, impozit progresiv, taxa de solidaritate) si sigur ca are un cuvant hotarator in guvern, ca prim-ministru. El se poate opune clar la orice masura care vine din cadrul coalitiei, poate sa o accepte, iar celalalt partid, sigur, n-are decat doua optiuni: inghite sau pleaca. Sper ca domnul Ciolacu va avea cumpatarea necesara sa nu forteze aceasta nota. Insa piatra de incercare, dupa mine, e campania prezidentiala, care a fost piatra de incercare si la Geoana – Basescu”.Pai, mestere, problemele astea trebuia sa vi le faceti cand ati accepta inchegarea Coalitiei, nu acum!

KIM E FURIOS! SI IRANUL POATE PRODUCE BOMBE ATOMICE!

Iranul are capacitatea tehnica de a produce o bomba atomica, insa nu a decis deocamdata sa faca acest pas, a declarat duminica un consilier de rang inalt al ayatollahului Ali Khamenei, liderul religios de la Teheran, informeaza Agerpres. Kamal Kharrazi a sustinut, intr-un dialog cu serviciul in limba araba al televiziunii Al Jazeera, preluata de Reuters, ca „in cateva zile am reusit sa imbogatim uraniul pana la 60% si putem cu usurinta produce uraniu imbogatit la 90%” si a precizat ca „Iranul are mijloacele tehnice de a produce o bomba nucleara, insa Iranul nu a luat deocamdata vreo decizie de a construi asa ceva”.Fostul presedinte american Donald Trump a retras in 2018 Statele Unite din acordul nuclear incheiat in 2015 de puterile internationale cu regimul de la Teheran. Intelegerea prevedea limitarea programului iranian de imbogatire a uraniului, in schimbul suspendarii sanctiunilor economice impotriva Iranului.Israelienii n-au fost foarte fericiti la aflarea vestii!

VA INDEPARTATI DE GEAMANDURA?VA APROPIATI DE RECHINI!

Este alertă în Spania, o destinație preferată de mulți români pentru vacanța de vară. Câteva plaje au fost închise, după ce mai mulți rechini din specii diferite au fost văzuți în apropierea destinațiilor de pe Costa Brava. Turiștii au fost cei care au văzut un prim exemplar, pe care l-au filmat dintr-o ambarcațiune, și au alertat autoritățile, relatează tvr.ro Salvamarii au supravegheat marea din larg cu ajutorul sky-jeturilor, pentru a se asigura că nu există pericol pentru înotători.

Primul rechin albastru, de peste 2 metri lungime, a fost zărit joi, la circa 100 de metri de țărm, în apropierea stațiunii Sitges, aflată la o jumătate de oră de Barcelona, relatează TVR din Spania.Inițial, au fost închise două plaje, iar autoritățile au arborat steagul roșu, pentru ca turiștii să nu intre în apă.ONG-urile specializate in protectia animalelor ar trebui sa protesteze! Rechinii au si ei nevoie de hrana!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!