home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.07.2022
FAPTUL DIVERS

SLUGOII LUI SOROS SE TEM DE PAUNESCU!

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc își exprimă surprinderea și indignarea în legătură cu anunțul organizării unui eveniment cultural cu denumirea de „Cenaclul Flacăra”, menit să marcheze ziua nașterii „poetului de curte” al regimului comunist, Adrian Păunescu. IICCMER solicită încetarea oricăror manifestări publice menite să prezinte propaganda de tip ceaușist ca fiind un demers cultural autentic, trecând sub tăcere efectele sale devastatoare pentru viețile milioanelor de cetățeni ai României care i-au suferit rigorile.Cenaclul Flacăra a avut drept scop îndoctrinarea comunistă a tinerei generații și susținerea cultului personalității lui Nicolae Ceaușescu. Obiectivul acestei diversiuni ideologice nu a fost acela de a crea cultură, ci de a transforma cultura în propagandă. Organizarea unei noi ediții nu este altceva decât un act de dispreț la adresa victimelor regimului comunist, transmite IICCMER într-un comunicat.Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, prof. univ.dr. Daniel Șandru, i-a solicitat ferm lui Andrei Păunescu să anuleze organizarea acestei manifestări, care  ”nu este altceva decât o palmă adresată memoriei victimelor unui regim barbar, dar și o modalitate de manipulare a tinerei generații”Prof. univ.dr. Daniel Șandru: „Într-o Românie care și-a câștigat democrația prin suferință și pierderi de vieți omenești, repunerea în scenă a unui fenomen cultural cu valențe comuniste, la 33 de ani de la Revoluție, reprezintă o rușine națională imensă și o dovadă a lipsei de considerație la adresa victimelor regimului comunist. Avem datoria morală față de cetățenii acestei țări, din generația tânără sau din cea care a cunoscut metodele propagandei comuniste, să prezentăm faptele așa cum s-au consumat în realitate și să ne asumăm responsabilitatea ca acestea să nu se mai repete vreodată.”Foarte bine, baieti! Romanii n-au nevoie de Paunescu, Rminescu si alti comunisti inraiti d-astia!Romanii n-au nevoie nici de o identitate nationala.Lor le ajunge sa fie slugile “democratiei” americane!

GAZPROM INCEPE SA-SI JOACE CLIENTII PE DEGETE!

Grupul rus Gazprom a decis să invoce o clauză de tip „forţă majoră” cu privire la livrările de gaze către cel puţin un important client din Europa, potrivit unei scrisori trimise de companie joia trecută, pe 14 iulie, consultată luni de jurnaliștii Reuters.Iata ca sanctiuniele europenilor ii lovesc tot mai mult chiar pe ei!

CAND O IEI PE ULEI

Un pub din oraşul german Munchen s-a asigurat, printr-o metodă inedită, că va avea suficient ulei pentru prăjirea sniţelelor, în plină penurie de acest produs. Clienții îşi pot plăti berea cu ulei de floarea soarelui, și astfel patronul reface stocurile puse în pericol de criza alimentară. În condițiile în care Ucraina și Rusia asigurau aproximativ 80% din exporturile globale de ulei de floarea-soarelui, multe țãri europene, inclusiv Germania, și-au văzut rezervele reduse și au început raționalizarea produsului.O soluție salvatoare de aprovizionare normală vine din Munchen: doritorilor le e oferit un litru de bere pentru o cantitatea echivalentă de ulei.Ideea a prins imediat: unul dintre clienți, care a cumpărat 80 de litri de ulei de floarea soarelui în Ucraina, în timpul unei călătorii pentru a livra ajutor umanitar, tocmai a schimbat întregul transport cu 8 lăzi de bere pentru petrecerea de ziua sa.N  u e departe ziua in care “fetitele vesele” de pe centura vor cere sa fie platite in ulei!

ERDOGAN ISI ARATA MUSCHII!

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat din nou luni ca „va ingheta” aderarea Suediei si Finlandei la NATO daca acestea nu respecta conditiile puse de Turcia, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres. In cadrul summitului NATO de la sfarsitul lui iunie de la Madrid, Recep Tayyip Erdogan a somat cele doua tari nordice „sa se achite de partea care le revine” in lupta impotriva terorismului, referindu-se la organizatiile kurde din nordul Siriei, in caz contrar tara sa urmand sa revina asupra acordului de extindere a Aliantei Nord-Atlantice.„Am adoptat o atitudine extrem de clara in favoarea continuarii extinderii NATO (…) Vreau sa amintesc inca o data ca vom ingheta procesul daca aceste tari nu iau masurile necesare pentru a ne indeplini conditiile”, a declarat Erdogan la finalul unei reuniuni de guvern, in preziua unui summit tripartit cu omologii sai rus si iranian de la Teheran.A sosit momentul ca Geoana sa se mobilieze si sa drmonstreze ca nu e “prostanac” cum il facea Iliescu!

RUSII VOR REVENI LA PUFOAICE!

H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a anunțat luni că își va încheia activitatea în Rusia, o măsură care va costa aproape 200 de milioane de dolari și va afecta 6.000 de angajați, alăturându-se astfel unui număr tot mai mare de companii care se retrag complet din această țară, relatează Reuters.Alt vacar care se supara pe sat!

VACCINARI ANTICOVID “PE SPRANCEANA”

În contextul în care vaccinurile anti-COVID-19 sunt la mare căutare (şi) în SUA, oraşul american Philadelphia s-a regăsit în mijlocul unui scandal, după ce autorităţile locale au încredinţat mii de doze unei organizaţii conduse de un tânăr student, care şi-ar fi vaccinat mai mulţi amici, altfel neeligibili pentru a beneficia de vaccin, relatează joi AFP, potrivit agerpresTânărul antreprenor, Andrei Doroshin, student la universitatea Drexel, a recunoscut într-un interviu acordat canalului NBC că a „făcut greşeli” şi că şi-a vaccinat personal patru prieteni, sâmbăta trecută, dar a asigurat că a făcut acest lucru doar pentru că dozele erau „pe cale să expire” şi nu s-a găsit în timp util nicio persoană eligibilă.Cate cazuri d-astea au fost la noi si n-a mai reclamat nimeni, doar Nelu Tataru stie…

UITE CINE NE EDUCA TINERETUL!

Realizatorul TV George Buhnici a făcut mai multe declarații care au stârnit controverse în anumite medii. Buhnici și-a lăudat soția pentru aspectul extrem de tânăr pe  care îl are și a declarat, fără perdea, că atunci când e în vacanță la mare îi place să se uite la sâni și funduri!”Eu am noroc că am o nevasta care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele! Serios! Uită-te la ea! Câți ai îi dai? Dacă îți spun vârsta adevărată, o să înțelegi că e minoră. Dacă scazi cât i-ai dat tu, din cât are, o să vezi că e minoră. Mi se pare că trebuie să le spunem oamenilor când arată bine. Și am văzut femei care arată foarte bine aici. (…) Mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare să vedem piele. Aș vrea ca pielea să nu aibă vergeturi. Dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să mai dea pe la sală. Nu ești de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să  văd la mare”, a declarat Buhnici.Tinerii au ce invata de la el!

OBISNUITI COPIII SA MANANCE VIERMI!

Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și viermi de făină, în încercarea de a introduce niște „proteine ​​alternative”.Acest lucru va deschide ochii copiilor și adulților asupra beneficiilor insectelor comestibile și va oferi indicii despre cum să educeți cel mai bine copiii despre mediu, scrie Ziarul Românesc din UK.Bine zicea poetul: We don’t need your education, we don’t need ypour soul control”

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!