home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.07.2022
FAPTUL DIVERS

EROII AU FOST, ACUM, SUB STANCA!

Statuia eroului național Avram Iancu va fi înlăturată din centrul municipiului Turda, sub pretextul modernizării zonei istorice a orașului.Primăria Turda vrea modernizarea centrului istoric fără ca statuia lui Avram Iancu să rămână pe amplasamentul său, adică modernizare cu ștergerea prezenței oricărui înaintaș care a făcut posibilă păstrarea limbii române în Transilvania, semnalează Buletin de Carei.Potrivit proiectului, zona pietonală va fi marcată la sud de o nouă fântână, care va avea două zone (o oglindă de apă și o zonă cu joc de apă), iar la nord, de esplanada dedicată evenimentelor și manifestărilor publice.Astfel, se renunță la fântâna existentă și se relochează statuia lui Avram Iancu, pe frontul nordic al Bisericii Romano-Catolice.Pe urma, Iancu va fi mutat la marginea orasului, apoi, relocat in vreo pivnita! Uite ce bine stiu romanii sa-si respecte eroii!

NU MAI PLANGETI DE MILA RUSILOR!

Rusia are resurse aproape inepuizabile, a declarat marți șeful armatei germane în Handelsblatt, avertizând împotriva subestimării forțelor armate ruse.„Cu superioritatea sa de artilerie, armata rusă se pare că înaintează kilometru cu kilometru. Acesta este un război de uzură care va ridica întrebarea cât timp poate rezista Ucraina”, a declarat generalul locotenent Alfons Mais pentru ziarul german.Comentând conflictul din Ucraina, el a spus că forțele armate ruse învață din experiența de acolo. „Armata rusă devine din ce în ce mai puternică, iar Rusia are resurse care sunt aproape inepuizabile”, a mai declarat Mais.Cei care sustineau pana de curand ca rusii au tehnica anilor 50 ar trebui sa citeasca atent aceste randuri.

URSULA CREDE CA PUTEM IESI DIN IARNA!

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunță un plan prin care în eventualitatea în care Rusia va opri exportul de gaze naturale către Uniunea Europeană statele să nu aibă probleme cu încălzirea pe timpul iernii viitoare.

”Astăzi propunem un instrument de urgență. În primul rând, fiecare stat membru trebuie să reducă consumul de gaz, iar apoi să asigurăm o plasă de siguranță pentru toate statele membre. În cazul în care situația se deteriorează, dacă vor fi întreruperi, vom lansa un sistem de alertă în UE, vom ruga statele membre să reducă cu 15%.

Vrem să ne focusăm spre economisirea de energie .Statele membre fac deja foarte multe: Avem 11 state care au activat un sistem de alarmă preventiv privind gazele, iar un stat deja a tras acest semnal de alarmă. Trebuie să rezolvăm aceste situații și să asigurăm energia la nivel european. Trebuie să ne pregătim pentru eventualitatea în care Rusia va opri alimentarea cu gaze. Asta ar putea afecta întreaga UE, va afecta fiecare stat membru, fiecare casă. Am învățat lecția din pandemie și știm că cel mai mare dușman e diviziunea. Dacă suntem uniți, suntem puternici, și știm că bunăstarea cetățenilor noștri, locurile de muncă, trebuie asigurate. Dacă lucrăm în unitate putem trece peste orice problemă”, a transmis președinta Comisiei Europene, miercuri, într-o declarație de presă.Romanul are o vorba:”Tot cainele iese din iarna, dar numai pielea lui stie cum!”

COALITIA INTERZICE MINERITUL!

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, consideră actuala guvernare un pericol pentru siguranța națională a României deoarece acționează doar în interese oculte prin adoptarea OUG 108 prin care vor fi închise minele de huilă și carierele de lignit.„Actuala guvernare îngroapă definitiv sectorul energetic!Ordonanța de Urgență 108, dată de guvernul-dezastru PNL-PSD-UDMR în ultimele zile ale lunii iunie, interzice construirea unor noi capacități energetice pe bază de cărbune și reglementează ÎNCHIDEREA, în următorii ani, a carierelor de lignit și minelor de huilă.Da, dar urmand cursuri de reconversie profesionala, minerii pot deveni, prim-balerini, digei, hairstilisti si alte chestii!

CAND DOI SE CEARTA, AL TREILEA PIERDE!

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Ungariei, Németh Zsolt, a declarat, miercuri, în prima dezbatere a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că Uniunea Europeană este „cel mai serios perdant” al războiului, subliniind faptul că este nevoie cât mai curând de un armistiţiu şi de tratate de pace.„Uniunea Europeană este perdantul cel mai serios al războiului de acum. Nu ştim încă cine va ieşi victorios, şi cine în ce măsură va ieşi victorios şi care şi în ce măsură vor fi perdanţii acestui război la nivel global. Dar ştim şi vedem că deasupra capului Europei nori negri se adună, doar dacă mă gândesc la cursul valutar euro, dacă privim inflaţia, creşterea preţurilor la energie, la combustibil, dacă ne uităm la acel haos care domină în diplomaţia internaţională”, a declarat Németh Zsolt.Lasa, ca ne mai mangaie Biden pe crestet si ne trece supararea!

CE NU FACE ROMANUL PENTRU UN VIN BUN…

O fostă regină a frumuseții din Mexic și un complice român au fost arestați în Croația pentru furtul unor sticle de vin de prestigiu în valoare de 1,7 milioane de dolari, după o urmărire de nouă luni prin Europa, a anunțat miercuri poliția. Furtul a avut loc în Spania. Într-un comunicat, poliția națională spaniolă a precizat că, la 27 octombrie 2021, în orașul Caceres din vestul țării, 45 de sticle de vin în valoare totală de 1,65 milioane de euro, inclusiv o recoltă „unică” din secolul al XIX-lea, în valoare de 310.000 de euro, au fost sustrase în urma unui furt planificat meticulos din pivnițele celebrului hotel-restaurant El Atrio.Asa e romanul: decat sa bea orice posirca, mai bine se lasa de bautura!

XI JINPING RIDICA TONUL LA BIDEN!

China va lua ”masuri ferme si puternice” in cazul in care presedinta Camerei Reprezentantilor SUA, Nancy Pelosi, va continua planurile de a vizita Taiwanul, a anuntat, marti, Ministerul chinez de Externe, relateaza The Associated Press, citata de news.ro. O vizita a lui Pelosi ar ”submina grav suveranitatea si integritatea teritoriala a Chinei, ar avea un impact grav asupra bazelor relatiilor China-SUA si ar trimite un semnal extrem de gresit fortelor de independenta din Taiwan”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijiang.

”Daca SUA ar insista sa mearga pe calea gresita, China va lua masuri ferme si puternice pentru a-si proteja suveranitatea si integritatea teritoriala”, a mai spus Zhao.Sfat bun, dar nu credem ca SUA va tine cont de el!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!