home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
24.07.2022
FAPTUL DIVERS

NE-A SATURAT DUMNEZEU DE CALDURA

A fost cea mai călduroasă zi din această vară în județele din sud. În Giurgiu, aerul a fost de-a dreptul irespirabil și temperatura resimțită a ajuns la 44 de grade Celsius, cea mai ridicată din țară. Mii de oameni au chemat ambulanța și asta numai în regiunea București-Ilfov, unde oamenii au avut de înfruntat 42 de grade Celsius. În Dolj și Mehedinți au fost impuse restricții de circulație pe șosele pentru autovehiculele grele.Ce-o sa mai plangem dupa caldura asta la iarna….

MACRON STINGE LUMINA!

Franța pregătește un plan de economisire a energiei care presupune, printre altele, oprirea iluminatului vitrinelor și panourilor publicitare pe timpul nopții și închiderea ușilor în magazinele care folosesc aer condiționat. Autoritățile de la Paris spun că nu vor cere sacrificii francezilor și că aceștia nu vor suferi la iarnă de frig. Planul de sobrietate energetică a fost anunțat de președintele Emmanuel Macron, în interviul acordat pe 14 iulie, de Ziua națională a Franței.Zelenski e multumit! Slava Ukraini!

DE LA NISTE CANDELE LASATE NESUPRAVEGHEATE ERA SA ARDA UN SAT INTREG!

Un sat întreg s-a trezit în mijlocul unui infern după ce câteva candele lăsate nesupravegheate în cimitir au aprins vegetația uscată. De câteva clipe a fost nevoie ca flăcările să se extindă spre casele din cătun. Trei oameni au fost răniţi, iar mai multe case s-au făcut scrum. Agoniseala de-o viaţă a dispărut în câteva ore.Asa se intampla cand e sa se aleaga praful…

ARMELE BIOLOGICE ALE LUI SADDAM, FABRICATE IN UCRAINA?

Coreea de Nord a invinuit duminica SUA ca fabrica arme biologice in Ucraina, reluand o acuzatie deja formulata de Rusia si respinsa de ONU in martie, relateaza AFP, citata de Agerpres.Inseamna ca Saddam Hussein a murit nevinovat! Detinerea de arme biologice de care a fost acuzat n-a existat!

DAEA ZICE CA DOAR PAPARUDELE VOR FI SALVAREA NOASTRA!

Petre Daea a transmis, printr-un mesaj publicat duminică seară pe Facebook, că nu mai există apă pentru irigații în Teleorman, Olt și Dolj. Ministrul Agriculturii a mai spus că bani există dar ”să nu mai irosim timpul”, vorbind despre Programul Național de Reabilitare a Sistemului de Irigații în perioada 2022-2027, aprobat de Parlament.Daea a mai descris cum s-au retras apele și cum o parte din vadul Dunării s-a transformat în plajă la Zimnicea.E jale! Daca ramanem fara apa, ne vom spala pe dinti cu vodca!

VADIM NU E MORT!

Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”, a fost mesajul scris în limba română pe bannerul pe care protestatarii l-au afișat sâmbătă, în Băile Tușnad, iar nemulțumirile erau vizibile în public, transmit jurnaliștii.

Conform publicației românești de limbă maghiară kronikaonline.ro, protestatarii erau conduși de Mihai Tîrnoveanu, un ultranaționalist cu discurs antimaghiar, fondator al publicației și asociației ”Calea Neamului”, cu discurs pe alocuri extremist. Manifestanții au fost escortați de către agenții de pază la ieșirea din tabăra din Băile Tușnad.Lui Tîrnoveanu i-a fost șters definitiv contul de Facebook, fapt care l-a determinat să își facă propriul site, conform spuselor acestuia. De asemenea, el este cel care a incitant oamenii în scandalului Valea Uzului, împotriva populației maghiare.Într-unul dintre articolele publicate pe site-ul său, Tîrnoveanu transmitea că ”Ungaria trebuie dată afară din Guvernul României” sau că ”În statul artificial Republica Moldova, România nu trebuie să facă ca până acum acte de filantropie sau propagandă UE, ci acte de reunificare”.Dar Sosoaca? Unde era Sosoaca?

CHINEZII NU MAI AU LOC PE PAMANT

China a lansat, duminică, al doilea dintre cele trei module ale staţiei sale spaţiale aflate în construcţie, un pas crucial către finalizarea instalării acesteia.Aparatul numit Wentian, de aproximativ 20 de tone şi fără un astronaut la bord, a fost propulsat de o rachetă Long March 5B la 14.22 (06.22 GMT) de la centrul de lansare Wenchang de pe insula tropicală Hainan (sud), conform imaginilor difuzate de televiziunea publică CCTV.Sute de entuziaşti s-au adunat pe plajele din apropiere pentru a fotografia lansatorul ridicându-se de la sol într-un val de fum alb. După aproximativ opt minute de zbor, „Wentian s-a separat cu succes de rachetă pentru a se plasa pe orbita planificată”, a salutat agenţia spaţială responsabilă de zborurile cu echipaj (CMSA), calificând lansarea drept „succes total”.Mao ar fi foarte multumit de aceasta realizare.

TAIWANUL-PAMANT CHINEZESC!

Șeful CIA, Bill Burns, este convins că în aceste momente China învaţă lecţii din războiul dus de Rusia în Ucraina, pentru a le folosi mai apoi în forţă contra Taiwanului.„Ni se pare că (războiul din Ucraina văzut de Beijing) nu are efecte cu adevărat. Întrebarea nu este dacă liderii chinezi ştiu că pot alege să folosească forţa contra Taiwanului în următorii ani, ci când şi cum o vor face”, a declarat şeful agenţiei de informaţii americane.Invitat la Forumul privind Securitatea de la Aspen, în Statele Unite, el a relativizat riscurile ca preşedintele XI Jinping să treacă la acest act cu Taiwanul la sfârşitul anului, în timp ce unii cred că este posibilă o astfel de escaladare după o întâlnire importantă Partidului Comunist aflat la putere. Partea proasta e ca Xi Jinping stie sa invete din greselile altora!

O GURA DE AER PENTRU PLAGIATORI!

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), instituţia cheie în analizarea plagiatelor, este desfiinţat prin reorganizare şi pierderea atribuţiilor specifice, în Proiectul Legii învăţământului superior, document care are aprobarea oficială a preşedintelui Klaus Iohannis şi care a fost pus în dezbatere publică. Desfiinţarea ar veni în contextul în care o serie de politicieni cu funcţii înalte în stat, printre care premierul Ciucă, au fost acuzaţi de plagierea tezelor de doctorat, scrie Epochtimes-romania.com.Ciuca e fericit! Isi mai poate lua o diploma!

UNUL BOXEAZA SI ALTUL SE ALEGE CU CENTURA!

Omul de afaceri american Jim Irsay şi-a mărit colecţia de artefacte istorice achiziţionând duminică seara centura WBC câştigată de Muhammad Ali în 1974, în legendara victorie obţinută asupra lui George Foreman. Centura WBC câştigată de Ali după celebrul meci cu Foreman, Rumble In The Jungle, disputat în 1974, în Zair, este una din cele doar două centuri WBC ale lui Muhammad Ali a căror soartă este cunoscută.Irsay, patronul echipei de fotbal american Indianapolis Colts, şi-a făcut cunoscută achiziţia duminică, printr-o postare pe Twitter.La cati pumi in cap a luat Ali pentru centura aia, pretul nu e prea mare!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!