home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.07.2022
FAPTUL DIVERS

OMS: HOMOSEXUALI, AVETI GRIJA CU CINE VA HARJONITI!

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) i-a sfătuit, miercuri, pe bărbaţii care riscă să contracteze variola maimuţei să ia în considerare reducerea partenerilor lor sexuali ”pentru moment”, după ce agenţia de sănătate a ONU a declarat virusul drept o urgenţă de sănătate globală, relatează The Associated Press.Destrabalare, destrabalare, dar mai cumpatat, ca se umple planeta de bubosi!

PE PUTIN L-AI SUPARAT/DE LA GAZE TE-A TAIAT!

Președintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac, a comentat, decizia Uniunii Europene de a reduce consumul de gaze naturale cu 15%, măsură extrem de dură ce are ca scop să reducă dependența de importurile rusești.„Cred că trebuie să înțelegem din ce în ce mai mult și mai bine că ne aflăm într-o situație de forță, care nu depinde de noi, dar care ne afectează. Războiul lui Putin produce efecte multiple. Rusia așteaptă iarnă pentru a juca cea mai mare carte pe care o are, și anume Gazprom. Dacă în aprilie aveam două state, Polonia și Bulgaria, cărora le sistase accesul la gaze, azi avem 12 astfel de state.Aici e o chestiune (raționalizarea gazului – n.r.) în care statele membre iau măsuri tocmai ca la iarnă economia să nu se prăbușească cu totul iar oamenii să aibă căldură în case”, a afirmat liderul PMP, la Realitatea PLUS. Pensionarii obisnuiti cu frigul de pe vremea lui Ceausescu nu vor suferi prea mult.Vor mai pune o haina pe ei!

POLONEZII RESPING RESTRICTIILE!

Guvernul polonez a reiterat miercuri că nu va reduce consumul de gaz, în pofida acordului european convenit cu o zi în urmă pentru diminuarea consumului de gaze cu 15% pe care Polonia l-a votat favorabil în Consiliul UE, reducere care în prezent este voluntară pentru statele membre, dar pe care Comisia Europeană o poate face să devină obligatorie în cazul unui risc de ”penurie gravă”, ce ar putea surveni în eventualitatea sistării furnizării gazelor ruseşti, transmite Agerpres.Într-un interviu acordat presei poloneze, citate de agenţia EFE, ministrul polonez al mediului Anna Moskwa a spus că nu vede ”necesitatea reglementării folosirii gazului”, întrucât Polonia ”se află într-o poziţie mai bună comparativ cu alte ţări” membre ale UE.Incet, incet se sparge unitatea de monolit a Europei! Singura care o sa vrea restrictii la gaze o sa ramana Ursula von der Leyen

TAIWANUL-PAMANT CHINEZESC!

În cazul în care partea americană va insista să acționeze neținând cont de opiniile Chinei, armata chineză este hotărâtă să adopte măsuri categorice, pentru zdrobirea oricărei intervenții străine și tentative „pro-independența Taiwanului”, să apere suveranitatea și integritatea statului, a declarat Tan Kefei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării.Dacă preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, va vizita regiunea Taiwan, gestul va constitui o încălcare gravă a principiului existenței unei singure Chine și a prevederilor celor trei comunicate comune China-SUA, a mai arătat oficialul chinez.

Potrivit acestuia, vizita va aduce grave prejudicii la adresa suveranității și integrității teritoriale ale Chinei, bazelor politice din cadrul relațiilor chino-americane și relațiilor dintre cele două armate, provocând creșterea tensiunilor în Strâmtoarea Taiwan.Biden ar trebui sa fie mai preocupat de pampersii lui decat de “apararaea” Taiwanului care, totusi, nu-i pamant american!

CAT AR FI GERUL DE MARE, IL TRECEM CU CUMPATARE!

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei, George Niculescu, a explicat miercuri, după ședința de Guvern, că populaţia, IMM-urile, infrastructura critică şi producătorii de energie termică nu vor fi afectaţi de reducerea cu 15% a consumului de gaze naturale în această iarnă.El a oferit şi câteva sfaturi populaţiei pentru a face economie la energie.„Este de bun simț să stingi lumina în camera în care nu stai, să-ţi setezi temperatura ambientală într-un mod în care într-adevăr nu trebuie să sufere nimeni de frig sau să stea prea mult în căldură, dar într-un mod în care consumul tinde să scadă. Eu lucrurile astea le fac acasaă”, a mai afirmat George Niculescu.Acesta a menționat că este nevoie de reducerea consumului de gaze și energie „așa cum se derulează consumul responsabil de zahăr și grăsimi”Cu alte cuvinte, strangeti cureaua!

ROMANIA E CONDUSA DE UDMR PLUS CINE MAI CASTIGA ALEGERILE

Dan Tanasă critică complicitatea partidelor PSD și PNL cu UDMR. Cele două partide politice au condus România fie prin rotație, fie împreună, dar tot timpul cu UDMR.România nu o duce deloc bine sub aceste partide politice: economia țării a fost distrusă, peste 6 milioane de români au plecat din țară, sărăcia domină. Autoritatea statului român asupra propriului teritoriu este subminată, partidele care formează sistemul fac prea multe compromisuri numai ca să poată avea acces la banul public.„De 32 de ani în România se fac alegeri ca să știm cu cine guvernează UDMR. Am votat PSD și PNL și tot UDMR a ieșit! Soluția: votăm doar AUR ca să scăpăm de trădătorii din UDMR!” scrie Dan Tanasă, vicepreședinte al AUR pe propria pagină de socializare.La urmatoarele alegeri vom avea un guvern AUR-UDMR!

GEORGE FLOYD SE RAZBUNA DUPA MOARTE

Doi poliţişti americani au fost condamnaţi, miercuri, la închisoare cu executare, pentru că au rămas pasivi în timp ce George Floyd era sufocat cu genunchiul de un coleg, o dramă care a provocat demonstraţii de amploare împotriva rasismului în 2020.
Judecătorul federal a decis să le dea trei ani de detenţie lui Alexander Kueng şi trei ani şi jumătate lui Tou Thao, relatează AFP.
Cei doi bărbaţi au fost găsiţi vinovaţi în februarie de „încălcarea drepturilor civile” ale afro-americanului ucis, la fel ca şi un al treilea agent, Thomas Lane, care a primit săptămâna trecută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare.La americani justitia e JUSTITIE! La noi, George Floyd ar fi fost gasit vinovat!

PANA SA INVINGA RUSIA, BIDEN A INVINS COVIDUL!

Preşedintele american Joe Biden a fost testat negativ pentru Covid şi a ieşit din izolare miercuri.Biden a făcut două teste antigen, unul marţi seara şi unul miercuri dimineaţă, iar ambele au fost negative, a spus doctorul său, Kevin O’Connor, citat de CNN.Biden a postat pe Twitter o fotografie a unui test rapid, care arăta un rezultat negativ.Nu si-a pus mintea cu el Covidul!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!