home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.07.2022
FAPTUL DIVERS

JOE BIDEN RISCA SA FACA PIPI IN PAT!

Presedintele chinez Xi Jinping l-a avertizat joi pe omologul sau american Joe Biden, in cadrul celei de-a cincea convorbiri telefonice pe care au avut-o, „sa nu se joace cu focul” in privinta Taiwanului, relateaza media chineze, in contextul avertismentelor Beijingului privind o posibila vizita la Taipei a presedintei Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, relateaza Reuters, citata de Agerpres. Media chineze de stat relateaza ca Xi Jinping a spus ca SUA ar trebui sa respecte principiul „unei singure China” si ca a subliniat ca tara sa se opune cu fermitate independentei Taiwanului si amestecului unor forte externe.Beijingul a emis avertismente tot mai pronuntate privind repercusiunile unei eventuale vizite a lui Nancy Pelosi, membra a Partidului Democrat ca si Joe Biden, in Taiwan.„Cei care se joaca cu focul nu vor reusi decat sa se arda. Speram ca partea americana poate vedea asta cu claritate”, i-a spus Xi Jinping lui Joe Biden, potrivit presei chineze de stat, preluate de Reuters.Grija mare, domn’ Biden! Daca te joci cu focul, risti sa faci la noapte pipi in pat!

PE DUSA L-A CHEMAT MATUSA!

Fostul ministru al Apararii, Mircea Dusa, a fost preluat, miercuri, de o ambulanta si transportat la spital, dupa ce i s-a facut rau in timpul unei vizite pe care o efectua, alaturi de secretarul general adjunct al Aliantei Nord Atlantice (NATO), Mircea Geoana, la sediul Batalionului 51 Operatii Speciale „Vulturii” din Targu Mures. „L-am vazut pe bunul meu prieten, Mircea Dusa, fostul ministru al Apararii, care a fost cu noi in aceasta vizita, iesind din sala de prezentare. Dupa aceea, domnul rector Azamfirei ne-a informat ca a avut un incident medical se pare destul de serios si am asistat cu totii la plecarea ambulantei care l-a dus… Sper eu, din toata inima, sa depaseasca acest moment greu. Pur si simplu ne-a luat pe toti prin surprindere si ii uram lui Mircea sanatate si recuperare grabnica”, a afirmat Geoana, citat de Agerpres.Pariem ca rusii il vizau pe Geoana, dar au nimerit alaturi!

RAFILA HUIDUIT/ BAGAT PE UNDE-A IESIT!

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila (PSD), a fost huiduit, joi, in timpul unei manifestari publice la Iasi de un grup de pensionari. Peste 250 de angajati ai serviciilor de ambulanta din toate judetele tarii sunt prezenti la Iasi, unde au loc manifestari organizate cu prilejul Zilei Nationale a Ambulantei. Conform Antena 3, pensionarii au strigat  „Mincinosilor” si „Huo, criminalilor”, spunand totodata ca nu vor sa fie „sclavii noii ordini mondiale”.”Vrem o tara libera, afara cu voi, la gunoaie, unde ati dat o tara intreaga!”, a strigat o femeie.„Nu am inteles care a fost sensul acestor huiduieli, mai ales la asemenea evenimente. Sunt oameni care se sacrifica pentru semenii lor si mi se pare nepotrivit sa huidui. Este o lipsa de respect la adresa profesionistilor din sistemul de Ambulanta,” a spus Rafila.Stie PSD de ce a propus marirea pensiilor din ianuarie:sa mai astupe gura protestatarilor!

I S-AU SCURS MILIARDE DE DOLARI PRINTRE DEGETE!

Cea mai bogată femeie din Asia și-a pierdut mai mult de jumătate din avere în ultimul an, pe măsură ce criza care a cuprins sectorul imobiliar din China continuă să se agraveze, transmite The Guardian.Yang Huiyan, acționar majoritar la cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, Country Garden, și-a văzut averea scăzând cu peste 52%, până la 11,3 miliarde de dolari, de la 23,7 miliarde de dolari în urmă cu un an, potrivit Bloomberg Billionaires Index.Despre banii castigati usor se spune ca se duc repede!

MAGHIAR LA MAGHIAR  NU-SI SCOATE OCHII!

Kelemen Hunor i-a luat apărarea lui Viktor Orbán după declarațiile rasiste și anti-UE de la Băile Tușnad din week-endul trecut. El a declarat că discursul lui Viktor Orbán nu a fost rasist sau putinist, într-un interviu pentru publicația  Maszol.Poziționare lui Kelemen Hunor vine în aceeași zi în care premierul României, Nicolae Ciucă, a criticat public declarațiile lui Orbán.O mana spala pe alta si amandoua iredentismul!

OLE, OLE, OLE / VOVA PUTIN UNDE E?

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis o anchetă după ce fani ai lui Fenerbahce au scandat numele preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul meciului cu Dinamo Kiev, încheiat cu victoria cu 2-1 după prelungiri a echipei antrenate de Mircea Lucescu, miercuri, la Istanbul, în manşa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, relatează Agerpres, conform DPA.

A IMBATAT-O SI A RECLAMAT-O

O tânără beată, din Maramureș, a fost prinsă de polițiști la volan după o cursă întinsă pe mai mulți kilometri, scrie Gazeta de Sud.Aceasta a plecat din casa logodnicului după o ceartă cu acesta, iar bărbatul a anunțat poliția.Cei doi au băut împreună în noaptea de marți spre miercuri, apoi s-au certat și au rupt logodna. Tânăra nervoasă i-a spus logodnicului că se întoarce la mama ei. În ciuda faptului că ambii ar fi consumat o cantitate importantă de alcool, femeia s-a urcat la volanul autoturismului și a pornit la drum.Scos din sărite că a fost părăsit, bărbatul a sunat la 112, unde le-a spus polițiștilor că fosta lui iubită s-a urcat beată la volan în Baia Mare și vrea să ajungă până în Boiu Mare, localitate care se află la 45 de kilometri distanță.Un echipaj al Poliției din Șomcuta Mare a reușit să o găsească pe raza localității Buciumi. Cu sirenele și semnalele luminoase pornite și după o urmărire pe mai mulți kilomtri, polițiștii au reușit să o oblige să oprească.Dragoste cu nabadai!

ECONOMIA SUA NU SE SIMTE PREA BINE!

Criza economică globală pare tot mai aproape, iar giganţii IT americani sunt primii care trag semnalul de alarmă. Facebook a anunţat că va face concedieri, după ce veniturile sale au scăzut pentru prima dată în istorie. La concedieri se gândesc şi cei de la Google, Amazon sau Tesla, în timp ce azi previziunile economiştilor s-au adeverit – economia americană a intrat în recesiune tehnică.Macar Biden are o satisfactie:ii sanctioneaza pe rusi de o sa se aleaga praful de economia Americii!

DECAT SA MUNCIM CU ROST/ MAI BINE PUTIN SI PROST!

Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Primele staţii de încărcare pentru maşini electrice din Galaţi nu pot fi folosite pentru că nu mai au codurile de activare. Au fost aruncate, din greşeală, la gunoi de muncitorii care le-au instalat. Şi tot din greşeală şi-au dat seama şi autorităţile că staţiile sunt de nefolosit – abia după ce le-au conectat la reţeaua electrică, au văzut că nu pot fi pornite.Numai cine nu munceste, nu greseste!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!