home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
09.08.2022
FAPTUL DIVERS

OARE CINE A INTEPAT BARCA LUI ORBAN?

Aflați în vacanţă pe litoralul croat, premierul Ungariei, Viktor Orban, și soția sa, Aniko Levai, au fost la un pas să se scufunde cu o barcă gonflabilă. Cei doi au fost salvați de un jurnalist local.  Incidentul a avut loc în weekend-ul trecut, într-un golf al insulei Vis de pe coasta Dalmaţiei, informează DPA, citată de presa ‘Barca sa gonflabilă s-a rupt, aşadar i-am adus la ţărm pe el, pe soţia sa şi pe bodyguardul său”, a declarat, pentru cotidianul Slobodna Dalmacija, jurnalistul Boris Vrkic. Ciudat cum tocmai un jurnalist in cautare de senzational l-a salvat! Sa fi fost el cel care a intepat barca?

RAFILA SE TEME CA PUTIN O SA DEA CU NUCLEARE?

Ministerul Sănătății face precizări, luni seara, despre pastilele cu iod, după ce ministrul Alexandru Rafila a fost criticat de medicii de familie pentru că a îndemnat populația să-și ridice „cât mai repede” din farmacii acest medicament, necesar în cazul unei creșteri a radioactivității și pentru care este nevoie de rețetă de la medicul de familie. Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a spus luni Alexandru Rafila, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor. El a adăugat că sunt 2.500 de farmacii în toată țara în care se găsesc aceste pastile, iar oamenii le pot ridica gratuit, pe baza rețetei. „Este un sistem perfect funcțional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reușit să îl punem la punct”, a spus ministrul sănătății.Oare stie Rafila ceva ce nici marile puteri nucleare nu stiu?

ACUM STIE SI PUTIN CA II INARMAM PE UCRAINENI!

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu militari ucraineni care folosesc muniție de artilerie produsă în România. Din imagini ar fi vorba despre obuze de calibrul 122 mm, produse de compania națională Romarm în 2022 și folosite pentru obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika, aflate în prezent în dotarea armatei ucrainene.Parca n-ar fi fost indicat sa ne laudam cu asta! Din cate stim noi, Putin e cam razbunator!

DA BANII, DACA VREI CONT DE FACEBOOK!

Un adolescent de 18 ani din judeţul Timiş a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce i-a blocat contul de social-media unei femei de 23 de ani, apoi i-a cerut 200 de euro pentru a-l debloca. Poliţiştii au organizat un flagrant şi l-au prins pe bărbat. Oare impartea banii cu Zukerberg?

BOC SE LAUDA CU BANII ADUSI DE DROGURI LA UNTOLD!

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că în oraş au intrat direct şi indirect peste 50 de milioane de euro datorită festivalului Untold, precizând că acest eveniment muzical,dar şi Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Transilvania contribuie la atragerea unui număr cât mai mare de turişti.De banii scosi din vanzarea drogurilor nu zice nimic?

RATA LA BANCA S-A DUBLAT/ROMANII INTRA IN…IMPAS

Ratele bancare încep să devină prea mari pentru români, în general aproape duble. Situația se complică iar BNR acționează fără milă, asta după ce în 2021 a pompat bani pe piață oferind credite aproape gratuite către statul român. Pentru finanțarea unui deficit bugetar uriaș BNR a fost nevoită să arunce bani pe piață, dar fără număr: 150 de miliarde de lei, aproximativ 30 de miliarde de euro.Până acum cei care au luat credite ipotecare/imobiliare nu prea au simţit creşterea dobânzilor, având în vedere decalajul de calcul al IRCC – 6 luni întârziere – şi diferenţa faţă de ROBOR. De aceea toată lumea vrea să schimbe indicatorul de referinţă, să treacă de pe ROBOR la IRCC. Dar şi IRCC-ul va creşte conform publicației Ziarul Financiar.FIRESC! Banii sunt doar pentru cei bogati!

SOSOACA O VA SFARSI IN INCHISOAREA DATORNICILOR

ANAF începe executarea silită a Dianei Șoșoacă pentru neplata mai multor obligații la bugetul de stat, a anunțat, luni, Lucian Heiuș, președintele instituției, care spune că senatoarea „are un comportament ca orice alt contribuabil rău-platnic – inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste”, scrie digi24.ro.Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei.Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a spus șeful ANAF.Scoate banii, Sosoaco, daca nu vrei sa putrezesti in inchisoarea datornicilor!

TURCII VOR FABRICA DRONE CHIAR UNDE VOR FI DISTRUSE!

Ambasadorul Ucrainei in Turcia, Vasil Bodnar, a declarat luni ca firma turca „Baykar” va construi in Ucraina o fabrica pentru productia de drone de atac „Bayraktar”, asa cum s-a convenit.Intr-un interviu acordat „RBK-Ucraina”, el a mentionat ca „Baykar” a creat deja o companie in Ucraina, a achizitionat un teren pentru constructia fabricii si si-a dezvoltat proiectul. Compania intentioneaza sa duca planul pana la capat, deoarece, potrivit lui Bodnar, a fost „aproape un angajament personal al proprietarilor companiei – sa faca aceasta productie in Ucraina”.Ambasadorul a adaugat ca producatorii ucraineni care produc motoare, roti si piese de schimb vor fi implicati in productia de „Bayraktar” in Ucraina.Prosti sa fie rusii, sa stea cu mainile in san…

ALINA CHIAR CREDE CA PNL E UN PARTID SERIOS

PNL va respecta protocolul de constituire a actualei coalitii de guvernare care prevede ca in luna mai a anului viitor se vor schimba premierul si cateva portofolii ministeriale, a declarat, luni, presedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. Marcel Ciolacu a anuntat deja ca el ar trebui sa fie prim-ministru avand in vedere ca este seful PSD. Duminica, liderul PNL Iasi, Alexandru Muraru, a afirmat ca s-ar putea sa nu se faca rocada premierului in 2023, iar PSD ar putea sa accepte ca Nicolae Ciuca sa ramana premier.„E o declaratie care apartine unuia dintre colegi, insa trebuie sa stiti ca PNL este un partid foarte serios si cand ne-am asumat aceasta coalitie am facut-o stiind care este parcursul la care ne-am angajat. De altfel, exista si o forma juridica pe care protocolul a prevazut-o si anume ca, la finalul lunii mai, anul viitor, se va intampla aceasta schimbare de premier si cateva portofolii, de asemenea, vor fi schimbate intre PNL si PSD. PNL e un partid serios si respecta absolut orice angajament, mai ales ca vorbim de un angajament care a dat stabilitate Romaniei intr-un moment de criza, intr-un moment foarte complicat. Nu vreau sa comentez declaratia niciunui coleg, aceasta este pozitia oficiala a PNL – vom respecta protocolul, vom respecta angajamentele pe care aceasta coalitie si le-a luat, suntem o parte relevanta, avem acum premier in persoana domnului Nicolae Ciuca si nu se pune problema sa ne jucam de-a respectatul sau nu a unui protocol”, a precizat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, citata de Agerpres.Draga de Alinuta! Chiar crede ce spune!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!