home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
21.08.2022
FAPTUL DIVERS

ALINA GORGHIU O CONCUREAZA PE BABA VANGA!

Presedintele Senatului, Alina Gorghiu, afirma ca nu a existat in Partidul National Liberal o discutie referitoare la candidatii pentru functia de presedinte al tarii, insa admite ca, la acest moment, premierul Nicolae Ciuca este favorit pentru a deveni candidat. Ea exclude posibilitatea unor candidaturi comune cu PSD, insa nu exclude coalitia cu PSD-ul dupa 2024, cu un 2024 pivotat de PNL pe dreapta si de PSD pe stanga. „In privinta candidatilor la presedintie, mai avem doi ani si. E absolut prematur sa emit opinii referitor la persoane insa, la nivel de principiu, pot sa va spun ca Partidul National Liberal in istoria recenta, post-Revolutie, a avut candidat la presedintie presedintele de partid, de altfel si celelalte partide au cam respectat aceasta regula. Dar nu a fost o discutie in Partidul National Liberal referitoare la presedintie la acest moment. E mult prea devreme”, a afirmat Alina Gorghiu duminica, in emisiunea Insider Politic, la Prima Tv, citata de news.ro.Bravo, Alinutzo! Zi-le, ca le zici bine! Baba Vanga ar fi invidioasa !

FA-MA, DOAMNE, PARTIZAN, SA BAG GROAZA IN DUSMAN!

Fortele ucrainene urmaresc o noua strategie de atacare a unor obiective militare cheie in adancimea teritoriului ocupat de Rusia, in speranta de a submina capacitatea Moscovei de a mentine liniile de front inainte de o eventuala contraofensiva ucraineana de recucerire a teritoriului, a declarat ministrul ucrainean al apararii, citat de Washington Post. „Folosim o strategie pentru a le darama stocurile, pentru a le darama depozitele, pentru a le darama cartierele generale, cartierele comandantilor”, a spus el. „Este raspunsul nostru la tacticile lor de a macelari”.In acest scop, Ucraina activeaza o „forta de rezistenta” sub comanda fortelor speciale ucrainene pentru a efectua atacuri mult in spatele liniilor rusesti, a declarat Reznikov. Forta a fost formata in ianuarie, in conformitate cu o lege adoptata anul trecut, iar in ultimele saptamani a fost activata pe teritoriul ucrainean detinut de rusi.Se aude ca seful partizanilor ar fi Biden!

DAEA NU RECOMANDA MANCATUL GREIERILOR

Ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD), a recomandat romanilor sa nu manance faina de greieri, ci sa-i lase ”sa cante acolo unde sunt” si sa manance sarmale, carnati si oua de gaina. ”Nu mancati faina de greieri! Ce cautati cu greierii? Lasati-i sa cante acolo unde sunt! Noi mancam ce trebuie sa mancam. Mancam sarmale, mancam carnati, mancam oua de gaina. N-o sa inlocuiti acuma ouale de gaina cu vreun vierme. N-are rost sa faceti un asemenea efort”, a declarat la Antena 3 ministrul Agriculturii, Petre Daea.Conform ministrului, trebuie sa fim consecventi si in acelasi timp staruitori in a ne pastra traditiile si consecventi in a face ce trebuie.De foame, cainele gradinarului a mancat si mere padurete!

NEMTOAICELE PROTESTEAZA CU SANII GOI!

Două militante l-au luat prin surprindere pe cancelarul federal german Olaf Scholz, alături de care ele au insistat să se fotografieze, înainte de a se dezbrăca fără niciun avertisment şi a poza cu sânii goi, pentru a cere „un embargo asupra gazului, acum” împotriva Rusiei, informează duminică AFP, citată de Agerpres. Cele două militante, care au profitat de zilele uşilor deschise la guvernul german organizate în acest weekend pentru a ajunge la cancelarul federal, au fost scoase rapid din clădire de agenţi de securitate, după acţiunea lor menită să denunţe invazia rusă asupra Ucrainei.Chiar dacă Germania, care depinde mult de gazul rusesc, caută cu disperare alte mijloace de aprovizionare, ea nu a impus până în prezent un embargo complet asupra gazului din Rusia.Daca individele ar fi avut sanii ceva mai mari, poate Olaf ar fi cedat!

GEORGE SIMION VREA LEGUME ROMANESTI

Liderul formațiunii extremiste AUR, George Simion, a pus un nou mesaj pe contul său de facebook, cu privire la nunta sa pe care o promovează excesiv și pentru care, între timp, a schimbat și mireasa. Simion a anunțat că pentru nuntă este interesat să cumpere doar „legume românești”, cerându-le urmăritorilor săi să-l îndrume către un loc de unde le-ar putea obține.Ete la el! Legumele turcesti din care manam cu totii ii stau in gat?

UNDE DAI SI CINE CRAPA!…

Autoritățile ruse au anunțat că în această dimineață o mașină capcană a ucis-o pe fiica liderului spiritual ultranationalist Alexandru Dugin.Poliția a anunțat deschiderea unei anchete pentru crimă după ce mașina în care se afla Daria, o Toyota, a explodat.Până la acest moment atentatul nu a fost revendicat. Apropiații lui Dugin susțin că nu Daria a fost ținta atacului ci mentorul ultra naționalist al lui Vladimir Putin.Ucraina a negat oficial orice implicare în acest atentat, dar care ar putea fi utilizat de Moscova pentru a schimba strategia de război. Pretextul întotdeauna au fost utilizate pentru intervenții brutale.Dugin era unul dintre cei vizați de sancțiunile SUA.O echipa de anchetatori romani crede ca ar putea elucida misterul in mai putin de cincizeci de ani!

DEOCAMDATA NU VOM MANCA FAINA DE GREIERI!IATA DE CE:

Criza alimentară se amână deoarece prețul grâului s-a prăbușit. Se pare că este prea mult grâu pe piața, nu așa cum ne amenințat unii sau alții că vom muri de foame.Prețurile grâului au scăzut săptămână aceasta la cel mai scăzut nivel din ultimele șapte luni, pierzând aproape 30 de euro pe tonă în ultima săptămână.Exporturile ucrainene de cereale au continuat să ia avânt, iar acest lucru pune o presiune masivă asupra prețurilor globale ale grâului, susțin analiștii. Se estimează că exporturile de cereale ale Ucrainei în sezonul 2022/23 au ajuns până acum la 30,4 milioane de tone, comparativ cu o cantitate de 22,6 milioane de tone prognozată în iulie. Prețul grâului pe piața europeană a contractelor futures a scăzut cu aproape 30 de euro – minus 8% pe parcursul săptămânii – la puțin sub 314 euro pe tonă pentru contractul cu livrare în luna septembrie.Daca deja ati facut rost de greiei, ducet-i la moara si pastrati faina pentru la anu’!

DAEA SE RAZBOIESTE CU GRINDINA!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea ca anul viitor să lanseze rachete antigrindină pe tot teritoriul României. Costul unei rachete este de 3.200 de euro.

Este un sistem atât de eficient încât vrem să-l extindem pentru întreaga suprafață a României”, a spus ministrul Daea.În acest an, au avut loc 89 de intervenții în atmosferă pentru combaterea căderilor de grindină și au fost lansate 3.301 de rachete, fiind cheltuiți peste 10 milioane de euro.Toate aceste rachete au fost lansate din 99 de puncte din judeţele Prahova, Iași, Vrancea, Oltenia, Timiș și Mureş, aşa că e loc de extindere pentru acest program.Doar că rachetele sunt scumpe. Cea mai mare parte a bugetului de la Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, instituție aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, se duce pe “realizarea activităților de exploatare operațională și achiziție rachete antigrindină”, după cum rezultă dintr-un raport de activitate pe anul 2021 al Autorității, consultat de Digi24.ro.Maine-poimaine vom cumpara si rachete nucleare antigrindina!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!