home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.08.2022
FAPTUL DIVERS

PREA MULTA INDEPENDENTA STRICA!

Cancelarul Olaf Scholz a dezvaluit, duminica, in timpul unui dialog public cu ocazia zilei portilor deschise a guvernului federal, ca Vladimir Putin i-a spus ca Belarus si Ucraina nu ar trebui sa fie de fapt state independente. Scholz a precizat ca presedintele rus Vladimir Putin a inceput razboiul cu scopul de a „cuceri” Ucraina. El l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca a lansat un atac asupra Ucrainei din motive „complet absurde”.Aceasta declaratie arata clar ca si Germaniei i s-a urcat independenta la cap!

IN CRIZA, BAIETII DESTEPTI RASAR CA CIUPRCILE DUPA PLOAIE!

Reprezentantii USR au transmis luni ca presedintele PSD Marcel Ciolacu se plange iar ca altcineva face politica energetica a Romaniei. Acestia precizeaza ca Marcel Ciolacu „uita practic ca el este liderul celui mai mare partid de guvernare si ca in martie ne-a spus, de manuta cu Nicolae Ciuca si Kelemen Hunor, ca solutiile lor la criza energetica salveaza Romania si romanii”.„Ordonanta de urgenta privind plafonarea preturilor la energie nu are ceva «strecurat» prin ea de nu stiu ce omuleti verzi. Acea ordonanta a fost semnata de Marian Neacsu, secretarul general al Guvernului de la PSD, ministrul PSD Marius Budai si de ministrul Finantelor tot de la PSD – Adrian Caciu. Ciolacu ne spune practic ca ministrii PSD sunt incompetenti”, a afirmat Cristina Pruna, deputat USR si vicepresedinte al Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor, conform unui comunicat de presa al partidului. „PSD si PNL i-au resuscitat pe baietii destepti prin masurile de plafonare. Adica printr-o ordonanta care lasa statul pagubit cu zeci de miliarde de lei din cauza ca nu exista nici un criteriu dupa care statul sa deconteze aceste sume enorme. Practic, au creat un sistem care duce la cresterea artificiala a pretului in piata pe tot lantul pentru ca furnizorii pot cumpara la orice pret, iar statul le deconteaza orice diferenta dintre plafon si pretul de achizitie. Pai nu or fi oare tot firmele de casa ale lui Ciolacu beneficiare?”, a completat Pruna. Asa e in capitalism! Unii se imbogatesc si altii saracessc!

VRANCENII STRIGA:”MOARTE PAPARUDELOR”!

Zeci de gospodării din mai multe localităţi din judeţul Vrancea au fost inundate, luni seară, în urma ploilor abundente. Pompierii intervin pentru evacuarea apei din curţile ori casele inundate, potrivit agenției news.ro.n urma averselor abundente s-a solicitat sprijin pentru evacuarea apei din curtea unui agent economic şi a 3 gospodării inundate, în localitatea Slobozia Bradului. Pompierii au acţionat cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă transportabilă.Totodată, în localitatea Obrejiţa, 40 de gospodării au fost inundate.Cine v-a pus, fratilor, sa faceti slujbe de aducerea plpii? Acum suportati consecintele!

AVION AMERICAN CADEA-TI-AR BOMBA-N OCEAN!

Două bombardiere B-52 ale armatei americane survolează, luni, mai multe ţări din sud-estul Europei, într-o nouă demonstraţie de forţă menită să sublinieze ”angajamentul” Statelor Unite faţă de membrii NATO, pe fondul războiului din Ucraina, a anunţat comandamentul american, citat de News.ro. Bombardierele de tip B-52 Stratofortress ”vor efectua survoluri la nivel scăzut în sud-estul Europei”, luni după-amiaza, potrivit unui comunicat al armatei.Avioanele vor trece de la ora locală 14.35 peste capitala Macedoniei de Nord, Skopje, apoi peste Piaţa Skanderbeg din inima capitalei Albaniei, Tirana. Ele vor zbura apoi peste coasta Muntenegrului şi, în cele din urmă, deasupra oraşului croat Dubrovnik, în jurul orei 13.10 GMT (16.10, ora României).Lansati, fratilor si niste bombe, sa aiba ce vinde la fier vechi “specialistii” romani!

CE-SI DORESC AMERICANII…

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger spune că războiul ruso-ucrainean ar trebui să se încheie la masa negocierilor și a avertizat împotriva încercărilor de a face presiuni asupra Kievului pentru a face concesii teritoriale Moscovei, scrie Ziare.com.„Acest conflict trebuie să se termine la masa negocierilor, sunt necesare negocieri. Războiul nu trebuie să dureze o perioadă nedeterminată, înghețarea conflictului va duce la o escaladare, ca în Primul Război Mondial”, a spus fostul secretar de stat în podcastul The Axe Files al corespondentului CNN David Axelrod.„Rusia nu ar trebui să profite de pe urma războiului împotriva Ucrainei”, a avertizat politicianul. Trupele ruse trebuie să revină la linia care exista înainte de 24 februarie, prin urmare, Federația Rusă va trebui să renunțe la 15-20% din teritoriul ucrainean pe care l-a capturat“, spune fostul șef al diplomației americane.Totul e frumos, dar mai ramane ca si rusii sa fie de acord!

INCENDIATORII SUNT OCROTITI!

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a tras un semnal de alarmă: incendiile din acest an au devastat România, iar primăriile ascund identitatea cetăţenilor care îşi incendiază terenurile, scrie Epochtimes-romania.com.„Guvernul încearcă o schemă numită ‘Maradona’ la mine în cartier, adică mint şi arată cum ard la alţii pădurile, în timp ce la noi totul e curat şi frumos. Doar că europenii, pentru că au imagini satelitare îşi fac cruci pe piept văzând cum minţim şi ne furăm singuri din viaţă”, a explicat Octavian Berceanu.Liderul USR a atras atenţia că o serie de canale de ştiri au preluat eronat informaţia că în România au ars în primele 8 luni din 2022 peste 150.000 hectare de pădure.Minciuna! Codrul e frate cu romanul! Cum sa-ti incendiezi fratele?

COLOANA LUI NICUSOR FACE O VICTIMA

O coloană decorativă din holul Primăriei Municipiului București (PMB) s-a prăbușit peste un copil de 6 ani, care încerca să o escaladeze.„Copilul a fost stabilizat în UPU și s-au efectuat investigațiile necesare atât biologice, cât și imagistice. În prezent copilul este internat în secția de terapie intensivă a spitalului nostru, sub supraveghere și monitorizare permanentă”, anunță reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu”.PMB a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că băiatul a intrat în sediul instituției de pe Bd. Regina Elisabeta alături de tatăl său, care avea acolo de rezolvat o problemă.În jurul orei 13:40, „conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme.Nicusor zice ca doar copilul e de vina!

ONE WAY TIKET!

Vacanţă cu bilet doar dus pentru zeci de români. Nu s-au mutat din ţară, ci şi-au luat ţeapă de la agenţia de turism. Imediat ce zborul a decolat, patronul a anunţaţ pe reţelele de socializare că este în incapacitate de plată. Astfel că oamenii care au plătit mii de euro s-au trezit în aeroport în Turcia fără cazare şi zbor de întoarcere.Au vrut adrenalina, au primit adrenalina!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!