home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
23.08.2022
FAPTUL DIVERS

ZELENSKI VREA SA-SI IA CRIMEEA INAPOI!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis marţi că va readuce Crimeea, anexată de Rusia în 2014, sub controlul Ucrainei, ceea ce va restabili „legea şi ordinea mondială”, transmite Reuters, potrivit agerpres. La o conferinţă internaţională privind Crimeea, liderul de la Kiev a susţinut că recucerirea peninsulei ar reprezenta „cel mai mare pas împotriva războiului”. „Totul a început cu Crimeea şi se va sfârşi în Crimeea”, a spus Zelenski în discursul de deschidere a summitului Platformei Crimeea, care urmăreşte refacerea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi încetarea ocupaţiei ruse, nerecunoscute internaţional.Făcând apel la victorie împotriva Rusiei, preşedintele ucrainean a arătat că „trebuie eliberată Crimeea de sub ocupaţie (…) Asta va fi reînvierea legii şi ordinii mondiale”.Din pacate pentru zelenski,Putin e de cu totul alta parere!

LA TURCI, INTERESUL POARTA FESUL!

Politica pe care Comisia Europeană o duce în acest moment pe plan extern este distructivă pentru țările europene. Prăpastia dintre țările bogate și cele mai puțin bogate se adâncește tot mai mult, iar politicieni europeni nu au soluții la acest lucru.Această strategie, prin întreținerea războiului din Ucraina cu bani și armament nu a adus nimic bun pentru Europa. Mai mult, sancțiunile impuse, nu sunt împotriva Rusiei, ci proprii cetățeni europeni. Comisia Europeană, împreună cu Statele Unite ale Americii, au preferat războiul în detrimentul dialogului.Turcia și-a dublat importurile de petrol rusesc în acest an, arată datele Refinitiv Eikon, deoarece cele două țări sunt pregătite pentru o cooperare mai largă în afaceri și în special în comerțul cu energie în fața sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei. Comerțul dintre Turcia și Rusia este în plină expansiune încă din primăvară, deoarece companiile turcești care nu aveau interdicție de a avea relații cu omologii ruși au intervenit pentru a umple golul creat de întreprinderile UE care au părăsit Rusia după invazia Ucrainei de la începutul acestui an. Rusia numește acțiunile sale în Ucraina „o operațiune militară specială”.Turcia nu a sancționat Rusia din cauza acțiunilor sale în Ucraina, spunând că rămâne dependentă de aprovizionarea cu energie a Rusiei. Cum zice romanul:sanctiuni, sanctiuni, dar branza-i pe bani!

RARES –BATISTUTA N-AR ZICE NU UNUI CIOLAN IN GUVERNUL PSD!

Parcă ieri își aruncau insulte și amenințări prin presa politică. Astăzi, Rareș Bogdan este mai fericit ca oricând, deoarece poate ajunge ministru în Guvernul Ciolacu-Ciucă. Acesta susține că va lăsa postul de europarlamentar dacă partidului îi va cere.„Dacă este cazul şi dacă Partidul Naţional Liberal consideră că prezenţa mea în cadrul Guvernului pentru a reprezenta politicile naţionale ale României şi componenta liberală este necesară, vă asigur că nu voi ezita să fac acest pas. Dar această decizie o va lua Partidul Naţional Liberal, împreună cu preşedintele partidului şi colegii mei din Biroul Permanent Naţional. Deci dacă domniile lor consideră că prezenţa mea în Guvern, anul viitor pe 25 (mai, când va avea loc rotativa la guvernare – n.r.) este necesară, nu voi ezita să trec la îndeplinirea acestei chestiuni.Morala e pentru fraieri

TUDOSE LASA SPRITUL SI REVINE LA BUTOANE!

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat marti seara ca sunt sanse foarte mari ca prietenul lui, Mihai Tudose, sa revina pe o functie de ministru in Guvernul Ciuca. Presa a anuntat deja ca Tudose ar urma sa il inlocuiasca pe Vasile Dincu in fruntea Ministerului Apararii.Intrebat la Antena 3 daca este posibil ca fostul premier PSD Mihai Tudose sa revina in guvern, Ciolacu a raspuns: „E foarte posibil sa-l avem pe Tudose, si nu doar pe Tudose si pe alti colegi din PSD”.Ciolacu a mentionat ca se impune o remaniere guvernamentala „pana la finalul anului”. „Vor exista discutii la nivel de partid”, a precizat Ciolacu.Rares, nu mai zici nimmic de Ciuma Rosie?

AMERICANII AU AJUNS SA MUNCEASCA PENTRU ZELENSKI!

Statele Unite vor anunţa, posibil chiar miercuri, un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, în valoare de circa trei miliarde de dolari, a afirmat marţi un oficial american, potrivit agenţiei Reuters.Pachetul ar urma să fie cel mai mare din partea Washingtonului în cele şase luni de când a început invazia rusă în Ucraina, iar data anunţată ar coincide cu Ziua Independenţei ucrainene, menţionează agenţia.Usor, usor, zelenski va deveni cel mai bogat om al planetei!

UCRAINENII SE VAD DEJA INVINGATORI

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat marți pentru  CNN că „cel mai rău scenariu” al războiului cu Rusia este deja de domeniul trecutului.„Suntem într-o etapă de stabilizare a întregului câmp de luptă sau a liniilor de luptă, cu mișcări mici ale unităților și am realizat o mulțime de acțiuni bune de descurajare acolo”.Reznikov a spus că el crede că Ucraina se află în pragul unei „noi etape” a războiului prin începerea campaniei de contraofensivă într-o direcție diferită.Reznikov a declarat că „sindromul oboselii” în comunitatea internațională este una dintre principalele amenințări în lupta Ucrainei împotriva Rusiei.Zelenski canta:Uite-acusi, acusi, acusi/O sa-i batem mar pe rusi!Si, de vrem, si pe hindusi!

INFRACTORII SUNT FERICITI:POLITISTII SE BAT INTRE EI!

Fostul comisar-şef şi actual purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, Christian Ciocan, a transmis un comunicat referitor la activitatea de rebranduire a Poliţiei Române, subliniind că există o confuzie în prezent între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională.El a propus şi schimbarea denumirii celor două instituţii, în sensul ca angajaţii uneia din cele două instituţii să nu mai fie numiţi poliţişti. Christian Ciocan a dat ca exemplu Spania, unde poliţia statală se numeşte Guardia Civil iar Poliţia Locală are aceeaşi denumire ca şi în România. Ciocan a arătat că angajaţii Poliţiei Locale nu ar fi absolvenţi ai unor şcoli de profil și că profesia de poliţist local nu e trecută în nomenclatorul profesiilor.De cealaltă parte, sindicaliștii Meridian (reprezentanți ai polițiștilor locali) resping inițiativa colegilor din MAI. Într-un comunicat transmis de Meridian se menționează că afirmaţiile lui Christian Ciocan „nu au la bază nicio urmă de adevăr”.Infractorii jubileaza! Cat timp astia se cearta, ei isi pot vedea de treburi linistiti!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!