home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
01.09.2022
FAPTUL DIVERS

ROMANE, FII OM! UE TE VREA ECONOM!

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a cere statelor membre planuri de reducere a consumului de energie electrică, în linie cu acordul voluntar privind scăderea cu 15% a consumului de gaze, transmite Agerpres.Comisia vrea însă dezbateri cu ţările din UE înainte de a concretiza vreo măsură adiţională.„Se lucrează la măsuri de urgenţă privind preţurile la electricitate. De asemenea, ar putea apărea ceva legat de reducerea cererii de energie electrică”, a afirmat directorul general pentru Energie din CE, Mechthild Worsdorfer, la Comisia pentru Industrii din Parlamentul European.Această posibilitate va reprezenta una dintre temele pe care le vor aborda miniştrii Energiei din ţările Uniunii Europene la reuniunea extraordinară convocată la Bruxelles, pe 9 septembrie, unde, de asemenea, se va discuta despre posibilitatea decuplării preţului gazelor de cel al energiei electrice sau impunerea unui preţ maxim la gaze.Planul e simplu:cand apasa tanti Ursul von der Leyen pe buton, se stinge curentul in toata Europa!

HARTUIREA SEXUALA LE BAGA PE ROMANCE-N BOALA!

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă joi, după condamnarea României la CEDO pentru că nu a tratat cu atenţie plângerile unei angajate care a fost hărţuită repetat de şeful ei, că hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare, iar verdictul dat la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărţuire sexuală din România, dar şi din Europa. În urma acestui caz, statul român trebuie să-i plătească femeii daune de 7.500 de euro. “Hărţuirea sexuală la locul de muncă este o realitate! Femeile care reclamă astfel de fapte trebuie ascultate, înţelese şi luate în seamă. Simt revoltă de fiecare dată când se râde de femeile care spun că şefii lor au un comportament nepotrivit. Hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare. Din păcate, în urmă cu două zile, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România pentru că nu a tratat cu atenţie plângerile unei angajate care a fost hărţuită repetat de şeful ei”, spune Gabriela Firea pe Facebook.Ce-i incurca un pic pe judecatori e ca exista femei care abia asteapta sa fie hartuite!

ABIA ACUM PUTIN STIE DE CE A INVADAT UCRAINA!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a vorbit joi, 1 septembrie, despre un nou obiectiv al „operațiunii militare speciale” din Ucraina, afirmând că aceasta urmărește „eliminarea enclavei anti-ruse” de pe teritoriul țării vecine, relatează Interfax.„Pe teritoriul Ucrainei au început să creeze în prezent o enclavă anti-rusă care ne amenință țara. Prin urmare, băieții noștri care luptă acolo îi protejează atât pe locuitorii din Donbas, cât și pe Rusia însăși. Și asta, desigur, merită sprijinul întregii societăți”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri cu elevi din enclava rusească Kaliningrad.Totodată, acesta a mai spus că după „lovitura de stat” ce a avut loc în Ucraina în 2014 (n.r. o referință protestele Euromaidan) locuitorii Republicilor Populare Donețk și Lugansk, precum și cei din Crimeea, nu au vrut să recunoască noul regim de la Kiev.Tot e bine! Macar acum soldatii rusi stiu pentru ce dau coltul!

POLONEZII S-AU TREZIT IN CEASUL AL 12-LEA!

Polonia a estimat la peste 1.300 de miliarde de euro pagubele care i-au fost provocate de Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Anunțul a fost făcut joi, 1 septembrie, de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului polonez de guvernământ, Lege şi Justiţie (PiS). El a precizat că Varşovia va cere oficial Berlinului reparaţii de război.O estimare anterioară, menţionată de un parlamentar polonez în 2019, indica circa 850 de miliarde de euro valoarea pagubelor de război. În trecut, Partidul Lege şi Justiţie a evocat de mai multe ori problema reparaţiilor de război, dar fără ca vreo cerere oficială în acest sens să fie transmisă Berlinului. Acum însă, Jaroslaw Kaczynski, liderul de facto al Poloniei, a promis că o va face, deşi a admis că procesul obţinerii unor sume ar putea fi „lung şi dificil”. Nu-i prost cine cere, e prost cine da!

UE AJUTA MOSCOVA DIN TOATE PUTERILE!

Atât de mult l-a afectat sancțiunile Uniunii Europene pe Vladimir Putin, încât companiile rusești au venituri record, în ciuda scăderii producției. Comisia Europeană, prin politicilie ei disctructive, și-a săpat singură groapa.Producătorul rus de gaze Gazprom a înregistrat în primul semestru al anului în curs rezultate foarte bune, iar veniturile din 2022 le vor depăşi pe cele din 2021, a anunţat directorul general Alexey Miller, în condiţiile în care creşterea preţului gazelor compensează scăderea producţiei şi a exporturilor.Unde dai si unde crapa!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!