home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.09.2022
FAPTUL DIVERS

DE CE NU M-AS FOFILA/ DAC-A TRECUT VREMEA MEA?

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, a anuntat sambata ca intentioneaza sa plece din fruntea tarii sale. El nu a dat nicio explicatie logica pentru aceasta decizie, sustinand doar ca „a venit si vremea mea”. „De 15 ani incoace, conduc republica. Avem un proverb printre caucazieni, ceceni. Indiferent cat de respectat, de mult asteptat este un oaspete, daca pleaca la timp, atunci este si mai placut. Cred ca a venit si vremea mea. Pana cand nu ma dau afara. Mi se pare ca sunt deja batran. Candva eram cel mai mic, fara experienta. Si acum am ramas acelasi nepriceput, dar tineretea mea a plecat undeva”, a spus Kadirov intr-o inregistrare video.Cum zic romanii, s-a nascut talent si a murit speranta!

DUPA BORIS, POTOPUL!

In Marea Britanie, companiile si oamenii obisnuiti avertizeaza ca nu vor reusi sa treaca iarna fara ajutor din partea guvernului. Acest lucru creeaza provocari enorme pentru viitorul prim-ministru, care va fi anuntat saptamana aceasta, anunta CNN Business intr-o ampla analiza. Timp de luni de zile, Regatul Unit a indurat un vid de conducere, in timp ce tara a derapat spre 0 recesiune declansata de cresterea facturilor la energie.De cand Boris Johnson a anuntat ca va parasi functia in iulie, perspectivele de crestere economica au slabit. Inflatia anuala depaseste 10%, in conditiile in care preturile alimentelor si ale combustibililor cresc vertiginos. Frustrarea cauzata de cresterea costului vietii a determinat sute de mii de lucratori care deservesc porturile, trenurile si oficiile postale sa intre in greva. Lira sterlina britanica tocmai a inregistrat cea mai proasta luna de dupa referendumul pentru Brexit din 2016, atingand cel mai scazut nivel fata de dolarul american din ultimii peste doi ani.Stati linistiti, englezi! Fratele Zelenski nu va lasa la greu!

DU-MA ACASA, MAI BLUE AIR/DOAR ATATA ITI MAI CER!

Prim-vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea, a informat că toți membrii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) vor aduce acasă turiştii care aveau bilete la zborurile companiei aeriene Blue Air, chiar dacă este vorba de alternative mai scumpe, relatează Agerpres. „În momentul de faţă, eu sunt la birou, la fel ca majoritatea colegilor mei care au grupuri, pentru că Blue Air nu prea are chartere. Dar sunt multe grupuri de turişti. Cam toată lumea e pe baricadă acum, să găsească alternative ca, în primul rând, să aducă turiştii acasă. Comunicatul pe care astăzi l-a dat Blue Air conţine o inadvertenţă sau este o minciună, în sensul că ei spuneau că toţi cei care sunt în destinaţie vor fi întorşi astăzi, pe data de 6 septembrie. Ori este o eroare, pentru că e posibil să apară o eroare în situaţii de criză, ori este o minciună. Nu, pe turiştii noştri şi pe ai altora nu i-a mai operat niciun zbor şi i-a lăsat acolo unde erau. Deci, noi o să îi aducem pe oameni şi ideea este să şi continuăm. Trebuie să găsim alternative. Într-un fel sau altul, o să aducem toţi oamenii, nu îi lăsăm acolo. Vom găsi o soluţie, mai scump, aia e. Important este să nu rămână oamenii acolo”, a spus Burcea.Ce atata tragedie! Daca vor cu adevarat sa se intoarca, oamenii se pot intoarce si pe jos!

VOM AJUNGE SA PUTEM VOTA DE LA GRADINITA!

Senatul a adoptat tacit, marţi, propunerea legislativă care vizează reducerea vârstei minime de la care tinerii pot vota la alegerile locale şi europarlamentare de la 18 ani la 16 ani, informează Agerpres. Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Propunerea, iniţiată de către parlamentari PNL, USR, AUR, dar şi neafiliaţi, modifică Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, astfel încât „au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 16 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor”, potrivit Agerpres.Mai multi votanti, o mai mare masa de manevra! Pe principiul, prosti, dar multi!

GICA CONTRA-DECORAT!

Parlamentarii AUR au forțat regulamentul intern și au încercat din nou să provoace un nou scandal în plenul Camerei Deputaților, la citirea moțiunii simple împotriva ministrului Virgil Popescu. În replică, ministrul Energiei i-a acordat simbolic medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a liderului AUR George Simion. De această dată, deputații AUR au fost deranjați că ministrul Energiei nu s-a așezat la prezidiu așa cum cere cutuma, atunci când se dezbate un demers îndreptat împotriva unui ministru ci a stat pe locul de deputat, în sală. Deputații AUR, Viorel Focșa și Titi Aur au mers spre locul în care s-a așezat ministrul dar au fost opriți de colegii de la PNL care nu le-au permis celor doi să se apropie de acesta. Momentul s-a detensionat prin plecarea lui Virgil Popescu la tribună, să-și țină discursul. În replică, ministrul Energiei a venit la tribuna plenului cu o medalie din perioada comunistă și l-a anunțat pe George Simion că-i acordă medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a pentru că a reuşit să depăşească „planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”.Ei se harjonesc, se decoreaza, se scuipa, iar poporul strange cureaua si scrasneste din dinti!Asa se face politica in Romania!

CIOLACU CEL BISERICOS

Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că serviciile publice, bisericile şi Metrorex trebuie să beneficieze de plafonarea şi compensarea preţurilor la energie, fapt pentru care va propune, în Parlament, amendarea ordonanţei aprobată zilele trecute de Guvern, transmite Agerpres. „Sunt ferm convins că vom face amendamente şi discuţii în coaliţie. Instituţiile de cult nu au fost prinse, bisericile, ceea ce este o eroare. Sunt ferm convins că atât colegii mei, cât şi colegii din coaliţie vom completa ordonanţa. Serviciile publice – iarăşi a fost o scăpare majoră. Ar duce la o creştere a preţurilor în progresie la preţul apei pentru că majoritatea apei vine prin pompare”, a declarat Marcel Ciolacu.Oare ce pacate grele o avea Ciolacu, de se da bine cu biserica?

CIOLACU:FIREA SA ALEAGA-ORI LA BAL, ORI LA SPITAL!

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat marți că Gabriela Firea nu poate candida și la primăria București și la alegerile prezidențiale din 2024.Ciolacu a spus că cele două alegeri – locale și prezidențiale – sunt în același an și atunci e foarte clar că va fi „candidatul și locul”.Șeful PSD a spus că în discuțiile pe care le-a avut cu Gabriela Firea, aceasta și-a exprimat dorința de a candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.”O susțin împreună cu toți colegii pentru un nou mandat la Primăria București”, a spus Ciolacu într-o conferință de presă, potrivit presei.El a mai adăugat că nu are nimic împotrivă ca Gabriela Firea să concureze în partid pentru candidatura la prezidențiale, dar atunci trebuie găsit alt candidat la Primăria București.

URSULA E GENEROASA CU ZELENSKI PE BANII NOSTRI!

Liderii de la Bruxelles plusează în războiul din Ucraina. Am trecut de faza unde țările europene se ascundeau de public atunci când venea vorba de donații și armament pentru Ucraina. Uniunea Europeană, sub conducerea Ursulei von der Leyen, anunță că oferă 5 miliarde de euro pentru înarmarea soldaților ucraineni.„Situația de pe teren din Ucraina continuă să necesite sprijinul nostru inexplicabil. Pe lângă cele 10 miliarde de euro pe care le-am furnizat deja, săptămâna aceasta vom oferi o asistență macrofinanciară suplimentară de 5 miliarde de euro. UE va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a scris președintele Comisiei Europene pe Twitter, comentând întâlnirea cu premierul Ucrainei.Da-le, Ursula, ca nu dai de la ma-ta!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!