home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
08.09.2022
FAPTUL DIVERS

GOD SAVE THE QUEEN!

Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală la Balmoral, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, a anunțat Palatul Buckingham. Prințul Charles și Prințul William au plecat la Balmoral, pentru a fi alături de suverana Marii Britanii. Și Harry, care se află în Germania, va merge în Scoția. Premierul Liz Truss a declarat că gândurile sale și ale oamenilor din întreaga Marea Britanie sunt alături de Majestatea Sa și de familia ei în aceste momente.Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a salutat-o joi pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ca fiind un simbol al istoriei comune a Europei și a oferit „gânduri și rugăciuni” pentru monarh, relatează AFP.„Gândurile și rugăciunile mele sunt cu ea. Și ea reprezintă întreaga istorie a Europei, care este casa noastră comună, împreună cu prietenii noștri britanici”, a declarat von der Leyen într-o conferință de presă la Rotterdam.„Ea ne-a oferit tuturor în toți acești ani – întotdeauna – stabilitate, încredere. Ea a dat dovadă de un curaj imens. Ea este o legendă în ochii mei”.Anglia a cunoscut zile mai bune!ULTIMA ORA! Din pacate, previziunile sumbre ale medicilor s-au adeverit! Regina a trecut in eternitate!

SIMONA HALEP_BREACK!

Simona Halep a anunțat, joi, pe Instagram, că a decis de comun acord cu soțul său să se despartă, confirmând astfel informațiile apărute deja în presa sportivă. ”Eu și Toni am decis de comun acord să mergem fiecare pe drumul său. Am rugămintea ca presa să ne respecte intimitate și să trateze cu decență și discreție acest subiect”, a scris Simona Halep pe contul său de Instagram.Fostul lider WTA Simona Halep divorţează de Toni Iuruc, la aproximativ un an de când s-a căsătorit cu acesta.“Am hotărât de comun acord cu Simona să ne despărţim! Nu mai insistaţi, este ultima mea ieşire publică… De restul se vor ocupa avocaţii în cel mai civilizat mod cu putinţă. Mulţumesc de înţelegere!” a declarat, miercuri,  Toni Iuruc pentru fanatik.ro.Din pacate, nu poti avea si viata de familie si succes in sport!

NICUSOR VREA SA NE TINA IN FRIG!

„Avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă”, a spus primarul general al Capitalei, întrebat dacă va reduce consumul de gaz și energie electrică în această iarnă.„Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. (…) După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”, a explicat Nicușor Dan.  Chestionat cu privire la reducerea consumului la Primăria Capitalei, el a susţinut că acest lucru s-a întâmplat deja.„Aici am redus foarte mult ceea ce înseamnă aerul condiţionat, am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii şi, de asemenea, funcţionarii din Primărie de 10 zile nu mai au apă caldă să se spele, se spală cu apă rece.La iarnă, pentru că avem centrală proprie, se vor spăla cu apă caldă şi, mai ales, se vor încălzi cu centrala proprie a Primăriei.Daca bebeul Nicusor junior sta in frig, sa-i clantane gingiile, noi ce pretentii mai putem avea?

CIA II CANTA DEJA PRHODUL LUI PUTIN!

Rusia „va plati un pret foarte mare” pentru o perioada lunga de timp din cauza razboiului din Ucraina, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns, citat de CNN.„Cred ca, daca faceti acum un pas inapoi pentru o privire mai ampla, este greu sa vedeti bilantul razboiului – bilantul lui Putin – altfel decat ca un esec pana acum”, a declarat Burns la o conferinta privind securitatea cibernetica organizata la Washington DC.„Nu numai ca slabiciunea armatei ruse a iesit in evidenta, dar vor exista daune pe termen lung aduse economiei rusesti si generatiilor de rusi ca urmare a acestui lucru”, a adaugat Burns.Noi credem ca americanine pentru ei! E totusi, mult prea devreme!

UN ALT OFICIAL RUS O SA CADA PE GEAM!

Un grup de oficiali rusi a facut apel la Duma de Stat pentru a-l indeparta de la putere pe presedintele Vladimir Putin sub acuzatia de inalta tradare, anunta Newsweek USA citand un document at publicitatii de unul dintre alesii rusi care a semnat propunerea.Intr-un tweet publicat miercuri de Nikita Iurefev, un politician ales din Sankt Petersburg, se arata ca Consiliul Districtului Municipal Smolninskoie „a trimis o propunere catre Duma de Stat prin care cere inlaturarea lui Putin din functie pe baza acuzatiilor de inalta tradare”.Acuzatia de tradare pare sa fie direct legata de invazia pe scara larga a Ucrainei, care in Rusia este inca denumita de Kremlin si de masina sa de propaganda drept o „operatiune militara speciala”.Decizia sa de a incepe operatiunea militara speciala a dus la 1) moartea militarilor rusi, 2) probleme in economia rusa, 3) extinderea NATO (granita cu NATO s-a dublat!”, se arata intr-o traducere a tweet-ului lui Iurefev.Lista de plangeri impotriva presedintelui rus continua intr-un tweet ulterior.„Ucraina se militarizeaza si a primit arme in valoare de 38 de miliarde de dolari pentru a lupta impotriva Rusiei. Toate acestea sunt consecintele deciziei de a incepe Operatiunea Militara Speciala. Actiunile lui Putin reprezinta o amenintare la adresa securitatii Rusiei. El ar trebui sa fie concediat! Adoptata in cadrul unei sedinte a Consiliului Municipal din Smolninskoie”, se arata in document.Tare ne e teama ca Iuref asta va fi acuzat de tradare si ca va cadea de la etaj, in mod spontan, cum cad merele coapte…

GRINDEANU TRAGE DE URECHI BLUE AIR!

Sorin Grindeanu condamnă „modul iresponsabil în care compania Blue Air a înțeles să dezinformeze opinia publică, asumându-și nejustificat eforturile companiei de stat TAROM și ale autorităților române”. „Blue Air trebuie să își ceară scuze de la contribuabilii români din banii cărora statul a alocat rapid 5 milioane de lei, destinați curselor speciale”, a adăugat ministrul Transporturilor. Stai si asteapta, Grindeanule! Vor trece ani buni pana sa auzi scuzele cerute!

CINE SE SCUZA SE ACUZA!

Premierul Nicolae Ciucă a avut luni prima reacție la acuzațiile Kremlinului, potrivit căror sprijinul umanitar acordat Ucrainei ar fi de fapt armament militar.„În ceea ce privește criticile altora, eu vreau să vă spun atât: noi avem o datorie cât se poate de asumată de la cetățeanul român și ați văzut cât de frumos și cât de bine au reacționat cetățenii României atunci când a fost început conflictul în Ucraina”, a răspuns Nicolae Ciucă, la întrebarea unui jurnalist, aflat la Craiova la deschiderea anului școlar.

Prim-ministrul român a adăugat că „în acest moment, pentru noi toți, cel mai important lucru este să continuăm să ne menținem această empatie și spiritul de solidaritate” cu Ucraina.„Sunt convins că tot ceea ce vom face de aici înainte, prin măsurile pe care le luăm, astfel încât cetățenii să fie protejați, economia să fie protejată, și să avem toate măsurile luate, astfel încât să ne asigurăm partea de securitate și siguranță a cetățeanului… este ceea ce cred că poate să conteze mai mult decât o voce sau alta care ne critică astăzi”, a mai spus Nicolae Ciucă.N-o mai da la intors, Ciuca! Atunci cand Putin o sa ne “mustre” cu vreo racheta nucleara, o sa mai spui ca ai actionat pentru binele romanilor?

PNRR SE DESUMFLA!

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe anunță că România a pierdut primii bani din PNRR: ”300 milioane de euro – magistrala de metrou M4, Gara de Nord – Filaret”. Iată ce scrie parlamentarul european pe pagina sa de Facebook:”GRINDEANU, AFARĂ DIN MINISTER!Primii bani pierduți oficial din PNRR: magistrala de metrou M4, Gara de Nord – Filaret.Metrorex și Ministerul Transporturilor au scris negru pe alb ce știam de mult timp, că nu sunt în stare să facă proiecte nici dacă le plouă cu bani în cap. Au ratat termenul în care să facă licitațiile.300 de milioane de Euro sunt primii trecuți la „pierderi” de ministrul transporturilor, Grindeanu. Pe rușinea națională OUG 13 nu a avut probleme să semneze, pe finanțări europene nu îi merge stiloul.Vai de noi!Ni se ofera bani si nu suntem in stare nici luam!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!