home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.09.2022
FAPTUL DIVERS

UNIVERSUL E MAI BATRAN DECAT PARE

„O nouă ecuaţie propusă de astrofizicieni susţine că Universul nu are un început şi niciun sfârşit. Cercetătorii spun că ecuaţia după care a fost teoretizat Big Bang-ul nu se mai aplică.Cercetătorii spun în noul lor model că au aplicat ultimele descoperiri din mecanica cuantică şi le-au adaptat teoriei generale a relativităţii, descoperită de Einstein. Potrivit calculelor, Universul există dintotdeauna. Da, a existat mereu. Nu are un început, nu are un final.Blasfemie! Cum ramane cu descrierea din Biblie in care Dumnezeu creaza Universul in sase zile?Adica, in a saptea zi s-a odihnit degeaba?

PE CE MAI CHELTUIE C.I.A. BANII…

„CIA (Agenția Centrală de Informații) supraveghea, în 1991, doi oameni de știință ruși care făceau experimente prin care încercau să obțină informații prin telepatie sau să miște obiecte doar cu puterea minții, conform unui document recent declasificat din arhiva agenției americane de spionaj.Documentul, citat de The Guardian, descrie tehnicile încercate de ruși și cum își perfecționau ei metodele.Credem ca prin telepatie, savantii rusi i-au facut sa inceteze urmarirea!

SARBII VOR SA SCHIMBE CURSUL ISTORIEI!

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat marţi în parlamentul de la Belgrad că Serbia nu va recunoaşte independenţa declarată unilateral de Kosovo nici în mod direct şi nici în mod indirect, relatează Tanjug, conform Agerpres.În egală măsură, Serbia „nu va renunţa la lupta sa legitimă pentru interesele sale de stat şi naţionale şi la lupta pentru respectarea dreptului internaţional”, a afirmat Vucic, în cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului la care urma să prezinte un raport cu privire la procesul de negociere cu instituţiile provizorii ale autorităţilor de autoguvernare de la Pristina în perioada 15 iunie 2021 – 1 septembrie 2022, precizează agenţia de presă sârbă. „Nu este întotdeauna posibil să schimbi cursul istoriei, dar nu este nici imposibil, iar noi nu trebuie să renunţăm la această luptă şi ambiţie”, a spus preşedintele Serbiei.„Am jurat pe Constituţie – şi am primit cea mai înaltă încredere – că, atât timp cât pot influenţa acest lucru, Serbia nu va recunoaşte, direct sau indirect, independenţa declarată în mod unilateral de provincia noastră sudică”, a insistat Vucic.Uite ca mai exista si presedinti care tin cu cei care i-au ales! Se aude, Iohannis?

FRATE, FRATE, DAR SOLIDARITATEA E PE BANI!

Avocatul Gheorghe Piperea scrie, pe Facebook, că România trebuie acum să fie solidară cu ţări din Occident, precum Germania, Austria, Olanda, Franța, ţări care nu au sprijinit niciodată România în cadrul UE, pentru intrarea în Schengen sau în alte deziderate, ba chiar dimpotrivă, au fost ostile intereselor româneşti.Oare ce înțeles o mai avea expresia “cel mai negru scenariu” după ce a fost pronunțată de atât de multe ori încât dă impresia că vorbitorul oficial mestecă talaș sau papură?În primul rând, pentru europeni, gradele de comparație ale cuvântului “negru” nu au sens. Doar chinezii pot sesiza nuanțe diferite de negru.În al doilea rând, ce poate însemna “cel mai negru scenariu” pentru la iarnă? Un Stalingrad mai scurt? Dar cum de a rămas România fără suficientă energie electrică și gaze? Mai ales că nu prea mai există industrie, iar gaz și capacități de producție mai avem… Sau nu vom mai avea, din “solidaritate” cu Germania, Austria, Olanda, Franța etc., care au fost și sunt f f “solidare” cu noi în planul drepturilor și al privilegiilor și al privilegiilor europene?În fine, ce naiba o însemna “toate soluțiile posibile și imposibile” de avut pe masă pentru la iarnă? Ne încălzim cu balegă uscată de vaci (nu prea mai există…), ne încărcăm calculatorul la lumânare, ne uităm la tv 45 min. pe zi, facem duș câte șapte odată, timp de 3 min, ca să nu ne expunem prea mult burțile sau aspectul costeliv?Priviți ce declară vice-președintele ANRE: „Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă”.Oare nu din cauza prostiei birocratice s-a ajuns aici? Cine îi mai crede pe acești pricepuți? Nu observă și ei că oamenii s-au săturat de propaganda fricii și că s-au pus în postura lui Petrică cel farsor care nu mai e salvat de săteni când îl atacă lupii?”, scrie el pe Facebook.Trebuie sa recunoastem ca sunt lucruri de bun simt!

LA PLACINTE INAINTE! IOHANNIS MERGE LA PARASTASUL REGINEI ELISABETA!

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa luni la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra, potrivit News.ro. Preşedintele a semnat, marţi, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.Ambasada Marii Britanii din Bucureşti a deschis o Carte de condoleanţe online la adresa www.royal.uk, dar şi în format fizic la reşedinţa din Strada Armindenului din Bucureşti, în urma morţii Reginei Elisabeta a II-a.Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la proprietatea sa de la Balmoral, în Scoţia. Înmormântarea reginei va avea loc la Londra pe 19 septembrie.S-a orientat! Din cate am citit noi, la parastasul asta se va manca bine!

FUMATUL DAUNEAZA GRAV PORTOFELULUI!

Un pachet de ţigări ale mărcilor mai scumpe va costa mai mult cu un leu şi va ajunge până la 25 de lei.Ţigările mai ieftine se scumpesc doar cu 50 de bani.Zilele următoare se aşteaptă să fie anunţate alte creşteri de preţuri şi din partea celorlalţi distribuitori de ţigări.Din pacate. Blestemele fumatorilor nu ajung la urechile Domnului!

IN CURAND, VOM GATI LA SOARE!

Guvernul de la Viena a prezentat măsuri de economisire a energiei. Unele sunt clasice, dar altele, scrie jurnalul Heute, sunt surprinzătoare: austriecii sunt sfătuiți să-și conducă automobilele mai încet, pentru a face economie de combustibil, şi să gătească…cu capacul pe oală, notează libertatea.ro.

Leonore Gewessler, ministrul protecției climatice, Martin Kocher, ministrul economiei și Franz Angerer, director general al Agenției Austriece pentru Energie, au prezentat publicului, luni, 12 septembrie, campania de economisire a resurselor energetice, intitulată „Misiunea 11”. „Setați caloriferul cu două grade mai jos, curățați instalațiile, nu lăsați dispozitivele să funcționeze în modul standby, opriți-le”, a spus Leonore Gewessler.„Gătiți cu capacul pus pe cratiță și conduceți cu zece kilometri pe oră mai încet! Toate acestea sunt lucruri mărunte, dar pot face o mare diferență. La viteze mai mari, rezistența vântului crește și se folosește mai mult combustibil. O viteză de 100 km/ h pe autostrăzi și 80 km/ h pe drumurile județene poate economisi până la 24% din combustibil”, explică autoritățile.Parca pentru chestii de genul asta l-am impuscat pe Ceausescu, nu? Sau ne joaca feste memoria?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!