home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
14.09.2022
FAPTUL DIVERS

CIUCA DESURUBEAZA BECURI

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 14 septembrie, că Executivul poate schimba „corpurile de iluminat care nu sunt eficiente”, în conformitate cu propunerile Comisiei Europene de a economisi energie.Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca aceste măsuri să fie prezentate de fiecare minister „peste două săptămâni” pentru a fi un exemplu în ceea ce privește reducerea risipei.„Referitor la economisirea energiei electrice, Comisia a venit cu propunerea de a exista obligatoriu în perioada orelor de vârf de consum cu prețuri foarte mari posibilitatea de reducere a energiei electrice. Din punct de vedere tehnic, se discută cum ar putea fi implementat la nivel de stat membru fiecare lucru.Consumul se reduce la jumatate! Unde e un bec, Ciuca lasa doar o jumatate de bec!

“SINISTRUL”EDUCATIEI FURA DE LA COPIII AMARATI!

Marius Lazăr, copreședinte al Partidului Verde, îl acuză pe ministrul Sorin Cîmpeanu, pe care îl numește ”sinistrul educației”, că a eliminat bursele de ajutor social acordate elevilor din mediul rural care merg la școală în altă localitate. Iata ce scrie domnia sa pe Facebook:

#CopreședintePartidulVerde(Verzii)

Se vor obișnui și televiziunile cu primul partid din România #Verzii condus consensual de un bărbat #MariusLazăr și o femeie #LaviniaCosma.

Privirea este adresată #HoțilordeViitor, cu dedicație specială astăzi pentru ministrul Sorin Câmpeanu.

Încălcând Legea 52/2003 privind transparența decizională, Sinistrul educației a eliminat bursele de ajutor social acordate elevilor din mediul rural care merg la școală în altă localitate. 200 de lei o astfel de bursă! Mai degrabă simbolică, atât de utilă însă pentru toți acești elevi.

De aici s-a gândit guvernul #ZeroBunSimțPublic să facă economii la buget. De la cei mai amărâți.

Asta înseamnă să fii liberal de Dâmbovița, să furi fără jenă viitorul copiilor de la țară. Să stimulezi abandonul școlar, și așa printre cele mai mari din UE.

Câte tâmpenii trebuie să mai facă sinistrul Câmpeanu pentru a fi demis?Dați-le bursa înapoi copiilor de la țară!

#CeremDemisiaSinistruluiCâmpeanu O cerere cu mult bun simt pe care o sustinem!

URSULA VON DER LYEN E O FETITA RAZBUNATOARE!

Ungaria va rămâne fără fondurile de peste 5 miliarde de euro din PNRR, dar și fără circa 70% din principalele programe finanțate cu fonduri UE în exercițiul bugetar 2021-2027, transmite ziarul austriac Die Presse.Decizia ar urma să fie anunțată de comisarul european pentru buget, austriacul Johannes Hahn, în zilele următoare.Motivul tăierii fondurilor, fără precedent în Uniunea Europeană, este încălcarea repetată de către guvernul Viktor Orban a regulilor statului de drept, precum și încălcarea independenței justiției.Asta pentru cine intreaba.Pentru cine cumpara e o razbunare a Ursulei pentru faptul ca Viktor Orban n-a rupt legaturile cu Moscova!

LEANA DIN VACANTA MARE S-A APUCAT DE POLITICA!

Celebrul actor Mugur Mihăescu a susținut în cadrul unei dezbateri că cei care conduc astăzi România sunt pur și simplu proști. Această afirmație nu reprezintă un apelativ, un cuvânt doar de adresare, cuvântul descrie o realitate cruntă: lideri fără educație, cu licee făcute la 30 de ani, cu facultăți făcute la 40 de ani , cu funcții dobândite nu datorită unor calități morale ci pentru că au știut pe cine să slujească și când să sape pe cineva.Pariem ca in curand vom avea partidul Vacanta Mare!

BIDEN II AJUTA PE UCRAINENI MAI MULT DECAT PE AMERICANI!

Casa Albă a declarat că un alt pachet de ajutor pentru Ucraina ar putea fi anunţat în curând. John Kirby, coordonatorul Consiliului de Securitate Naţională pentru comunicare strategică, a declarat că nu a vrut să „devanseze viitoarele pachete de sisteme de securitate”, atunci când a fost întrebat despre un nou ajutor pentru Ucraina.„Suntem în strânsă legătură cu ucrainenii şi vorbim cu ei în fiecare zi”, a adăugat el.El a mai afirmat: „Multe dintre sistemele pe care le-am furnizat în ultimele câteva săptămâni şi câteva luni s-au dovedit a fi instrumentale şi eficiente pentru capacitatea ucrainenilor de a trece la ofensivă şi de a fi de fapt destul de eficienţi în apărare în ultimele zile şi săptămâni”.Preşedintele Volodimir Zelenski a recunoscut săptămâna aceasta importanţa asistenţei americane pentru recenta contraofensivă ucraineană.„Ne-am pregătit cu atenţie pentru acest lucru. A fost nevoie de luni de zile de planificare. Am folosit recunoaşterea şi precizia, am folosit aliaţii noştri, în special armata Statelor Unite, pentru informaţii în acest sens şi am folosit arme occidentale”, a declarat el.Poate afla si Putin cu cine lupta de fapt!

PE FRITZ L-AU AJUNS BLESTEMELE TIMISORENILOR!

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a avut un ”accident de pieton”, iar acum are o entorsă la piciorul stâng care trebuie imobilizat timp de două săptămâni. Edilul a venit luni la serviciu, sprijinindu-se de două cârje, scrie G4Media.ro. Dominic Fritz a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că are sprijinul unei ”echipe superbe” şi că a suferit ”un accident de pieton”.”Sunt mândru să am sprijinul unei echipe superbe. În următoarele 2 săptămâni, mă voi sprijini şi pe două cârje. După un mic accident de…pieton, în weekend, medicii îmi spun că am o entorsă urâtă la piciorul stâng şi trebuie să-l imobilizez o vreme”, a scris Fritz.Dumnezeu nu bate cu parul! Bate cu entorsa!

SAPA, FRATE, SAPA/PANA DAI DE APA! …DAR A DAT DE GAZ!

A vrut să-şi facă fântână în curte şi a dat de gaz. De patru zile, puţul din curtea unei familii dintr-un sat din Dolj arde fără oprire. Localnicii din cătun se tem să nu sară în aer, după ce pompierii au decis că e mai sigur să nu stingă flacăra. Puţul ar trebui acoperit de o firmă specializată. Până atunci, focul e supravegheat în continuu. Inca zece d-astia si ne recastigam independenta energetica, pre necazul lui Putin!

PUTIN O TINE PE-A LUI!

Putin crede în continuare că a avut dreptate să invadeze Ucraina, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, după o convorbire telefonică de 90 de minute cu președintele rus.”Din păcate, nu pot să vă spun că a sporit sentimentul că începerea acestui război a fost o greșeală”, a declarat Scholz într-un briefing de presă, relatează AFP.”Și nu a existat niciun indiciu că apar noi atitudini”, a adăugat el la conferința de presă comună cu omologul său georgian, Irakli Garibashvili.În convorbirea telefonică de marți cu Putin, Scholz l-a îndemnat pe liderul rus să caute o soluție diplomatică „bazată pe o încetare a focului, pe o retragere completă a forțelor ruse și pe respectarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei”.Ieșirea trupelor rusești din Ucraina este singura cale pentru ca „pacea să aibă o șansă în regiune”, a declarat Scholz.Daca ies trupele rusesti, intra trupele NATO si visul lui Biden devine realitate! Cum ar fi mai bine?

LUKASENKO ARE UMOR!

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei, a publicat miercuri o înregistrare video în care apare în timp ce taie lemne pentru a ajuta Europa „să nu moară de frig” în iarna care se apropie.Această ironie intervine într-un moment în care ţările europene, confruntate cu o explozie a preţului la gaze şi electricitate din cauza conflictului în Ucraina, se aşteaptă la penurii şi cer locuitorilor lor „sobrietate” energetică, potrivit France Presse. În această înregistrare video, difuzată de televiziunea naţională, Lukaşenko poate fi văzut înarmat cu un topor în faţa unui morman de buşteni proaspăt tăiaţi.”Nu vom lăsa Europa să moară de frig”, afirmă liderul belarus râzând. „Îi vom ajuta pe fraţii noştri. Poate că şi ei ne vor ajuta într-o zi la fel”, adaugă el, înainte de a despica un buştean cu o lovitură puternică de topor.”Europa nu poate să facă mofturi în acest moment. Brad sau mesteacăn, important e să le fie cald”, a continuat Lukaşenko.Batranul chiar are umor! Ar avea mare succes daca ar concura la emisiunea moderata de Bendeac!

CRAIUL MACRON DAT IN GAT DE TRUMP!

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a lăudat ani de zile apropiaţilor săi că ”deţine informaţii compromiţătoare” despre viaţa amoroasă a preşedintelui francez Emmanuel Macron, adunate din briefing-urile de ”informaţii”, potrivit Politico, care citează Rolling Stone, transmite news.ro.Sa ne zica si noua! Sa ne zica si noua!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!