home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.09.2022
FAPTUL DIVERS

LA CALUL TROIAN, LA CALUL TROIAN SI SAUA-I VERDEEE!

Ungaria este un „cal troian” care încearcă să destrame Uniunea Europeană în detrimentul contribuabililor europeni, a declarat consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak, scrie ziarulprofit.ro.„Premierul ungar Viktor Orban spune că va lupta pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei”, a spus oficialul ucrainean, pe Twitter. „Ungaria este un cal troian, care caută prăbușirea Uniunii Europene în detrimentul contribuabililor europeni. Orban urăște Ucraina și visează la o „pace rusească” în Europa. Deci ar trebui UE să finanțeze aceste diversiuni?”, a adăugat consilierul prezidențial.Mai degraba o martoaga!

LUDOVIC ORBAN JOACA LA CACEALMA!

Forța Dreptei propune creșterea punctului de pensie cu 18%, începând cu 1 ianuarie 2023, a anunțat deputatul Violeta Alexandru, luni, la Parlament. Ea a precizat că este necesară refacerea puterii de cumpărare pentru pensionari, cei care au fost cel mai puternic afectați de creșterea prețurilor din ultimul an de zile.De pe margine e tare usor sa plusezi chiar daca stii ca ai buzunarele goale!

ACUM VINE SA-MI DEA ZAHAR SI AR VREA SA PARA BUN!

Florin Cîţu a anunţat că a propus, în şedinţa BEX al PNL de luni, din nou eliminarea supraimpozitării contractelor part time, deoarece menţinerea acestei suprataxări reprezintă „un atac direct asupra oamenilor cu venituri mici şi nu are sens, în condiţiile în care urmează amânarea creşterii impozitelor locale până în 2025”, transmite News.ro. „Astăzi în BEX al PNL am propus eliminarea supraimpozitarii contractelor part time. Din nou. Menţinerea acestei suprataxari este un atac direct asupra oamenilor cu venituri mici şi nu are sens, în condiţiile în care urmează amânarea creşterii impozitelor locale până în 2025. Ambele măsuri sunt în OUG 16 din 2022”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.Fostul premier a mai spus că „dacă ministerul Finanţelor este ok fără 4 miliarde lei, cât înseamnă impactul amânării creşterii taxelor locale, atunci nu va avea probleme dacă eliminăm supraimpoztiarea contractelor part time cu un impact de aproximativ 900 milioane lei”.Cat ai fost la butoane de ce nu te-ai implicat, Citule? O faci acum cand stii ca nu te asculta nimeni?

CINCIZECI DE BANI, DAR NU PENTRU TOTI SOFERII!

Coaliţia de guvernare ia în calcul să prelungească subvenţionarea preţului doar pentru motorină, nu şi pentru benzină, însă nu este cert dacă va fi menţinut cuantumul de 50 de bani al subvenţiei, afirmă surse politice, potrivit News.roArgumentul invocat pentru a nu mai subvenţiona preţul benzinei este acela că în acest caz preţul oricum a scăzut.Conform surselor citate, în cazul motorinei, subvenţia ar putea fi acordată în continuare.Liderii coaliţiei discută însă dacă valoarea subvenţiei va fi menţinută la 50 de bani.Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat miercuri că nu consideră că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare, deşi cotaţia motorinei a crescut uşor, comparativ cu cea din urmă cu 10 zile. Referitor la măsura luată de Guvern şi anume reducerea de 50 de bani a preţului de la pompă, care expiră la finalul lunii septembrie, liberalul a precizat că se va discuta în coaliţie şi în Guvern ce se va întâmpla de la 1 octombrie, iar decizia va fi anunţată ulterior.Cum bine zice si zicatoarea”mana popii de dat s-a uscat”!

BIDEN E IN TOATE, IN CELE CE RAD SI-N CELE CE MAINE VOR RADE LA SOARE!

Preşedintele Belarusului Alexander Lukaşenko consideră că Statele Unite împing Europa la o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina şi Belarus şi pentru a slăbi Federaţia Rusă, relatează Interfax. ”Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România”, a declarat el, la un forum organizat sâmbătă cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale.România a reacționat la declarațiile lui Lukașenko. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea la sediul MAE a însărcinatului cu afaceri al Belarus în România pentru a i se comunica faptul că partea română respinge afirmaţiile liderulului belarus, notează spotmedia.ro.Iata declaratia:„Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ei nu îşi ascund planurile. Contractele au fost deja încheiate pentru anii următori. Adică Ucraina va fi rasă de pe faţa pământului. Şi obiectivul este să slăbească Rusia şi să distrugă Belarus”, a spus el, vorbind la un forum organizat cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, conform Interfax.Lukaşenko şi-a exprimat convingerea că Statele Unite sunt instigatorii tuturor conflictelor militare din Europa, unic beneficiar fiind Statele Unite.„America este singura ţară care beneficiază de ceea ce se întâmplă aici: puneţi Europa la locul ei şi eliminaţi concurenţii. Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România. Statele Unite antrenează un război în Kosovo, încercând să facă presiuni asupra Serbiei, aruncând cărbuni într-un conflict mocnit în Karabakh, tulburând apele din Siria”, a spus el.„Washingtonul este prezent în toate conflictele politice semnificative”, a fost concluzia liderului de la Minsk.Potoleste-te, draga Biden! Nu-ti mai baga nasul in toate oalele ca ramai fara el!

DUPA INMORMANTARE, VOIAJ DE PLACERE!

După deplasarea la Londra, luni, pentru funeraliile reginei Elisabeta, președintele Klaus Iohannis pleacă împreună cu doamna Carmen într-un turneu în SUA care va acoperi cel puțin ambele coaste ale continentului.Astfel, Iohannis va participa la lucrările celei de a 77-a Adunări Generale a ONU, la New York, care se desfășoară între 20-26 septembrie, unde se vor dezbate probleme majore, cu participarea inclusiv a delegației Rusiei, condusă de ministrul de Externe Serghei Lavrov. Pe 22 septembrie, conform informațiilor Inpolitics, Iohannis și soția sa se vor afla pe coasta de Vest, la San Francisco, unde, în sala de bal a hotelului Ritz Carlton, va avea loc la orele serii o recepție în cadrul căreia președintele se va întîlni cu reprezentanții comunității românești. Manifestarea se înscrie în celebrările sfertului de secol scurs de la semnarea Pactului Strategic dintre România și SUA. Nu e clar în acest moment dacă președintele și soția vor sta în SUA pe durata întregii săptămîni viitoare, cît ține Adunarea ONU, și dacă mai are prevăzute în agendă și alte deplasări pe teritoriul american pentru celebrarea parteneriatului.La cat a asudat pentru Unchiul Sam, merita si Iohannis o vacanta!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!