home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
21.09.2022
FAPTUL DIVERS

PUTIN E TRIMIS PE FRONT!

Proteste fata de „mobilizarea partiala” anuntata de Vladimir Putin au inceput in mai multe orase mari din Rusia, iar politia a trecut la arestari.O multime adunata miercuri seara pe Arbat, principala strada pietonala din Moscova, a strigat „Trimiteti-l pe Putin in transee!”, a anuntat jurnalistul BBC Francis Scarr.Probabil, individul era Zelenski strecurat in multime, printre protestatari!

BIDEN ARE PAMPERSI CURATI

Presedintele american Joe Biden si-a inceput discursul in fata Adunarii Generale a ONU de la New York vorbind despre invazia presedintelui rus Vladimir Putin in Ucraina, „un razboi declansat de un singur om, ca sa fiu foarte direct”.„Haideti sa vorbim deschis. Un membru permanent al Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite si-a invadat vecinul, a incercat sa stearga de pe harta statul suveran”, a spus Biden, citat de CNN.„Rusia a incalcat cu nerusinare principiile de baza ale Cartei Natiunilor Unite”, a spus el. „Presedintele Putin a lansat amenintari nucleare deschise impotriva Europei. Acum, Rusia cheama mai multi soldati sa se alature luptei, iar Kremlinul organizeaza un referendum fictiv pentru a incerca sa anexeze parti din Ucraina – o incalcare extrem de semnificativa a Cartei ONU”, a declarat Biden.„Aceasta lume ar trebui sa vada aceste acte scandaloase drept ceea ce sunt”, a adaugat el.„Nimeni nu a amenintat Rusia si nimeni in afara de Rusia nu si-a dorit un conflict”, a subliniat Biden.In mintea rasinosului, Rusia si-a instalat baze in coasta SUA inarmand si instruind vecinii Americii si e normal ca el sa-si puna pampersi curati si sa riposteze!

PNL SE AGATA CU DINTII DE PENSIILE SPECIALE!

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a declarat miercuri, despre propunerea lui Florin Citu privind eliminarea pensiilor speciale, pentru a nu se mai impune acel procent de 9,4% din PNRR, ca ”Romania nu se poate comporta ca o tara salbatica, fiindca aceste pensii speciale exista in toata Uniunea Europeana”.Ministrul a fost intrebat cum comenteaza postarea de pe pagina de Facebook a lui Florin Citu, in care acesta afirma ca daca s-ar elimina, de exemplu, pensiile speciale, n-ar mai fi nevoie sa fie eliminat acel 9,4% din PNRR. ”Sa stiti ca Romania nu se poate comporta ca o tara, imi cer scuze ca poate spun neacademic, salbatica, fiindca aceste pensii speciale exista in toata Uniunea Europeana. Exista categorii de pensionari care beneficiaza de pensii speciale. Nu suntem tara din Uniunea Europeana care am inventat pensiile speciale, cum nu cred ca ar fi firesc, ca sa fim, poate, printre putinele – daca nu chiar singura tara din Uniunea Europeana – care sa le eliminam”, a precizat Marcel Bolos, citat de news.ro..Ce uita sa spuna individul e faptul ca in toate tarile civilizate, seniorii sunt respectati si ajutati sa duca o viata decenta!

ELVETIENCELE VOR DA PIEPT…CU DUSMANUL!

Parlamentul Elveţiei, una dintre puţinele ţări europene unde serviciul militar încă este obligatoriu pentru toţi bărbaţii, a luat miercuri în discuţie posibilitatea extinderii recrutării şi în cazul femeilor, ca soluţie pentru insuficiența forţelor armate, relatează digi24.ro, conform EFE.Devine realitate un refren din folclorul nostru: MILITAR SA FII E BINE/DAR SA AI MANDRA CU TINE/ORDINUL SA-L EXECUTI/SI PE URMA S-O SARUTI!

PUTIN STA CU DEGETUL PE BUTONUL NUCLEAR!

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, semnarea decretului privind mobilizarea parțială și a afirmat că Rusia va folosi „toate armele” pentru a se apăra, acuzând aliații NATO că „șantajează” Moscova cu utilizarea armelor nucleare. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia ar trebui să apere suveranitatea, independența și vom face asta cu toate mijloacele. Încearcă să ne șantajeze cu armele nucleare.Exact cum zicea baba Vanga ca va veni Apocalipsa!

SE STRICA VREMEA! AVIOANELE ZBOARA LA MICA INALTIME!

Dacă vedeţi pe cer avioane militare mari, care zboară la joasă înălţime, nu vă alarmaţi!Sunt doar exerciţii de instruire pe care le fac piloţii noştri.Este vorba despre aeronave mari C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, care vor executa, în perioada 21-23 septembrie, zboruri la înălţimi mici (aproximativ 150 m faţă de sol), în spațiul aerian național.Spre comparaţie, Catedrala Mântuirii Neamului Dare 120 de metri.”Menţionăm că aceste activităţi de zbor sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române”, precizează un comunicat al Armatei.Cei mai slabi de inger sunt sfatuiti sa nu se uite in sus!

PRIMAVARA MAIDANEZILOR

Femeile din Iran se află în primele rânduri ale demonstrațiilor violente care au izbucnit după moartea unei tinere care a fost arestată pentru încălcarea codului vestimentar islamic.Mulțimea a început să scandeze de bucurie când femeile au dat foc vălurilor, marți, în Sari, în cea de-a cincea noapte de proteste care s-au extins în mai multe orașe din Iran. Șase persoane au murit și mai multe au fost rănite în timpul demonstrațiilor izbucnite după moartea tinerei Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a fost reținută de poliție pentru încălcarea codului vestimentar islamic, relatează BBC. Chestia asta seamana izbitor cu celelalte “primaveri portocalii” si maidane care i-au facut pe americani stapani unde nu se astepta nimeni! CIA isi merita banii!

PE POLITISTII ROMANI  NICI BMW-URILE NU-I MULTUMESC

Sindicatul Europol critică achiziționarea a 100 de autospeciale BMW 320ix care urmează să intre în dotarea Poliției Rutiere până în vara anului viitor, sub aspectul dotărilor. Chiar dacă noile mașini vor fi unele „de marcă”, sindicaliștii arată că acestea tot n-au șasiu întărit, iar infractorii băgați pe bancheta din spate tot nu vor fi separați de polițiști print-un grilaj.Sindicatul Europol acuză conducerea IGPR că nu s-au consultat cu polițiștii înainte de a organiza licitația, astfel că dotările prevăzute în caietul de sarcini n-au a face cu nevoile reale ale agenților de la rutieră.„Nu o să fim noi cei cârcotași, fiind relevant faptul că vom primi multe (sperăm la mai mult de una pe județ) autospeciale,, adevărate” de poliție, așa cum multe țări (toate) din blocul comunitar au în dotare. Dar nu putem să nu ne întrebăm retoric – oare chiar atât de importantă era acea cutie de 8+1 trepte?! IGPR-ul nu putea să lărgească puțin sfera și să solicite o plajă mai largă pentru ca tot ce înseamnă producător auto de marcă să participe la licitație?!”, scriu într-un mesaj reprezentanții Europol. Daca ar fi fost vorba de Lamborghini sau Ferrari poate s-ar mai fi induplecat!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!