home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.09.2022
FAPTUL DIVERS

LAVROV ARATA CU DEGETUL!

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat joi Occidentul că înarmează Ucraina cu unicul obiectiv de a slăbi Rusia, iar astfel SUA şi Europa devin ”parte” în conflict, relatează agenţiile EFE şi DPA, scrie Agerpres.Lavrov s-a exprimat astfel la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, unde au fost prezenţi şi omologii săi ce reprezintă principalele puteri ale lumii, inclusiv secretarul american de stat Antony Blinken, dar şi ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba. Şeful diplomaţiei ruse nu a făcut în intervenţia sa nicio menţiune despre decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele ce participă la agresiunea începută în februarie contra Ucrainei, dar a criticat dur sprijinul militar pe care SUA, Marea Britanie şi state membre ale UE îl oferă Kievului.”Această politică presupune o participare directă a Occidentului în conflict şi îl transformă în parte a conflictului”, a insistat şeful diplomaţiei ruse.Conform acestuia, în Ucraina trupele ruse se confruntă ”nu doar cu formaţiunile neonaziste ale regimului de la Kiev, ci şi cu maşinăria militară a Occidentului colectiv”.Mai mult, Lavrov a acuzat Kievul de ”tactici teroriste”, precum folosirea populaţiei civile ca ”scuturi umane”, şi a estimat că Ucraina a devenit sub conducerea preşedintelui Volodimir Zelenski un ”stat complet totalitar”.Toti cei peste 200.000 de mercenari(americani, germani, francezi, englezi etc) au protestat zicand ca asta e o minciuna ordinara!

KELEMEN HUNOR SE TEME DE “POLITIA BECURILOR”

Succint, iata declaratia: ”Este o intenţie, o dezbatere, o decizie obligatorie în ceea ce priveşte statele membre nu a fost luată. Urmează o şedinţă a miniştrilor Energiei la sfârşitul lunii.  Anumite chestiuni pot fi făcute, altele nu. Poţi da recomandări, dar oligativitatea e greu de făcut. Cine controlează? Trebuie să înfiinţezi poliţia de termometru, de temperatură în casă, sau ce vrei să faci? Nu poţi să compara cât consumă un neamţ, şi de acolo să reduci cu 15%, şi cât consumă mama mea la ţară, şi de acolo să reduci 15%. Înseamnă că trebuie să stea în întuneric, fiindcă sunt 3,5 -4 milioane de utilizatori care consumă sub 100 de kW în România, care înseamnă un frigider şi 2-3 becuri în casă. Ce să reduci de acolo? Frigiderul sau stingi lumina de tot”, a spus Kelemen.Liderul UDMR a precizat că astfel de comparaţii nu îşi au rostul, fiind inutile.”Recomandări putem să facem. Fiecare om poate economisi un pic, dar nu poţi să spui să stai la 18 grade în casa ta. În instituţiile publice poţi reglementa altfel. Trebuie să ştim despre ce vorbim. Cine va intra la mine în casă să verifice dacă sunt 19 sau 20 de grade, care va fi sancţiunea? Mă închide în casă, îmi taie gazul? Vor fi recomandări, dar trebuie să spunem clar că nu facem acest lucru pentru Comisia Europeană, ci pentru noi, pentru bugetul nostru”, a mai spus Kelemen Hunor. Vicepremierul a dat asigurări că România va avea curent şi gaze la iarnă, iar resursele vor fi asigurate.”Trebuie să apelezi la responsabilitatea oamenilor. E o perioadă grea, nu noi am creat criza şi vom plăti cu toţii preţul războiului, al nebuniei preşedintelui Putin”, a conchis Kelemen Hunor.Parca vedem scena! –Politia! Deschide! Un vecin te-a parat ca tii aprins becul si cand e lumina afara! Puscaria te mananca!

VISARION ALEXA SPERA CA GRESEALA RECUNOSCUTA E PE JUMATATE IERTATA!

Preotul Visarion Alexa ”și-a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, arată un comunicat al Arhiepiscopiei Bucureștilor.Admiterea faptei a venit după ce Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a cerut acestuia o declarație personală legată de acuzațiile de hărțuire sexuală, scrie G4Media.ro.Recunosc fapta si o regret parca era formula folosita de Militie!

ANPC SI-A UMPLUT BUZUNARELE PROTEJAND CONSUMATORII!

  • Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a derulat 3.217 acțiuni de control în vara anului 2022 și a aplicat amenzi de peste 17 milioane de lei, conform unui comunicat al instituției, conform economedia.ro. Mai exact:
  • 520 amenzi contravenționale, în valoare totală de 16,9 milioane lei
  • 226 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de 1,35 milioane de lei

oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 340 unități.În ceea ce privește doar activitatea Comandamentului Litoral, tradițional pentru ANPC, față de același sezon al anului 2019, numărul acțiunilor de control a crescut de două ori și jumătate, au fost aplicate de 3 ori mai multe sancțiuni, iar amenzile contravenționale au crescut de 3,7 ori, în 2022.Din pacate, consumatorii n-au prea simtit efectele

UITE LUNA, UITE VALUL, UITE CUM CRESTE DOLARUL!

Este un nivel maxim al tuturor timpurilor, care vine în contextul unei aprecieri din ce în ce mai solide a monedei de refugiu pe piața internațională.Cursul afișat de BNR este de 5,0103 lei (în creștere cu 0,68%). Dolarul ieri a fost cotat de BNR la 4,9764 lei, cu o creştere şi mai mare, de 0,94%, scrie realitatea.net.În schimb, euro este cotat la 4,9412 lei, în scădere ușoară faţă de ieri.Dolarul a urcat la un nou maxim al ultimilor 20 de ani pe piaţa externă, iar bursele sunt în scădere, după creşterea de rată monetară a Rezervei Federale.A stiut Biden de ce inarmeaza Ucraina!Banii dati se intorc inmiit in SUA!

GEORGE SIMION ISI PUNE CADAVRUL LA BATAIE

George Simion, președintele AUR, vorbește despre creșterea salariilor parlamentarilor dar și a altor funcționari cu salarii foarte mari: „numai peste cadavrul meu”.El explică și ceea ce s-a întâmplat și va face o analiză internă pentru a se stabili în clar cum s-a ajuns în această situație: „PSD, PNL și UDMR folosesc tot felul de superfugii pentru a introduce privilegii pentru politicieni. Au venit la senat cu o propunere de amendare a unor prevederi cu doar 15 minute înainte de vot. Se amestecă lucrurile bune cu avantajele lor pentru ca atunci când votezi să nu o poți face decât la pachet”.Asta pentru cine intreaba, pentru cine cumpara, alesii AUR au votat pentru marirea salariilor cot la cot cu pesedistii, penelistii si udemeristii!Restul e doar circ si propaganda.Cat despre cadavrul lui George Simion, am vrea sa-l intrebam unde-l tine…

ZELENSKI LINISTESTE OMENIREA

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea a sute de mii de ruși pentru a lupta în Ucraina, avertizând Occidentul că Moscova va folosi „toate mijloacele” pentru a se apăra.Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu „crede” în folosirea de către Moscova a armelor nucleare în războiul din Ucraina, a spus el într-un interviu acordat postului german Bild TV miercuri, după ce Vladimir Putin a fluturat această amenințare într-un discurs.„Nu cred că aceste arme vor fi folosite. Nu cred că lumea va lăsa să se întâmple”, a spus șeful statului ucrainean potrivit unor extrase din acest interviu transcris de Bild.Ne-am linistit! Daca Zelenski spune ca Rusia nu va folosi armele nucleare, Putin n-o sa aiba curaj sa-l contrazica!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!