home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
02.10.2022
FAPTUL DIVERS

MIRONOSITA DIANA SI IUDA SIMION!

Senatoarea Diana Şoşoacă l-a criticat dur, în timpul protestelor de duminică, pe fostul său coleg de partid, George Simion, pe care l-a numit „Iudă”, „trădător” şi despre care a afirmat că „şi-a bătut joc de AUR”, scrie news.ro, preluat de presa. Atacul parlamentarului ales pe listele AUR la adresa lui George Simion a continuat: „Ăsta este Simion (..) Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă! Iudelor! Iudelor! Deci ne-au scos nouă microfoanele şi le-au pus pe ale lor, ca să  nu avem voie să vorbim!Asta este unitate, Simioane? Asta-i unitate, trădătorule? Şi-a bătut joc de AUR, şi-a bătut joc de un partid care era naţionalist! Ruşine, Simioane! Dacă ai curaj, Simioane, vino aici, pe scenă, că nu ţi-ai luat tu aprobare pe Victoriei, ţi-ai luat pe Universitate!”, a continuat Şoşoacă.Ea l-a acuzat pe George Simion că face „mizerii”.Nici n-au ajuns inca la putere si au inceput sa se sfasie ca hienele! Semn rau!

PUTIN O SA APESE DEGEABA BUTONUL NUCLEAR!

Între Vladimir Putin și armata sa este un conflict în creștere, inevitabil după ofensiva armatei ucrainene. Politologul rus Abbas Gallyamov, care a lucrat în trecut ca redactor al discursurilor lui Putin, a povestit despre acest lucru pe contul său de Facebook, transmite Ziarulnational.md.Putin crede că trupele l-au trădat în Ucraina, iar generalii îl învinuiesc personal pentru o greșeală de calcul în evaluarea situației.„Au mers parcă la o paradă cu flori, dar au fost întâmpinați chiar în marș cu drone Bayraktar și artileria cu rază lungă”, a explicat expertul. „Nu trebuie sa ne temem de un război nuclear. Armata pur și simplu nu va urma ordinul lui Putin de a-l începe. Prietenii lui Putin ar trebui acum să-și ceară scuze, dar nu știu cum”, a mai declarat politologul rusPariem ca si Gallyamov asta o sa se impidice in presul de la baie si o sa cada pe geam!

GALERIA STELEI I-AR FI POTOLIT!

Cel puțin 129 de fani au fost uciși în timpul unui conflict din Indonezia cu ocazia unui meci de fotbal.Violențele au început în timpul unui meci de fotbal dintre Arema și Persebaya Surabaya. Haosul a izbucnit după ce Persebaya Surabaya a câștigat cu 3-2 – și conform rapoartelor locale, mii de suporteri Arema au intrat pe teren după ce echipa lor a pierdut.Se mai susține că mai mulți jucători Arema care se aflau încă pe teren la momentul respectiv au fost atacați.Haosul a început când poliția a tras cu gaze lacrimogene în mulțime.Imaginile au arătat oameni care păreau a fi inconștienți fiind duși de alți fani.În ceea ce pare a fi unul dintre cele mai grave dezastre de stadion din lume, peste 300 de oameni au fost transportați de urgență la spitalele din apropiere, dar mulți au murit pe drum sau în spital.Nu prea e corect! Unii iau bani ( fotbalistii ) si altii bastoane pe spinare si gaze lacrimogene in fata(suporterii)

UN DEPUTAT PSD SE CREDEA PREOT CATOLIC!

Un deputat PSD de Argeș a fost prins făcând sex cu un minor, cu un băiat minor.

PSD a decis excluderea lui Aurel Bălășoiu, anunțând că va vota și ridicarea imunității parlamentare. Potrivit unor surse „Adevărul”, deputatul de Argeș a fost surprins în situații compromițătoare cu un minor. „Conducerea PSD a decis astăzi excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu„ au anunțat social-democrații sâmbătă seară. In mod sigur a fost inspirat de nenumaratele cazuri similare semnalate in sanul Bisericii Catolice.

SUA LE ZICE TAIWANEZILOR SA STEA FARA GRIJA!

Ministrul american al apărării Lloyd Austin a declarat că nu consideră iminentă o invazie a Chinei asupra Taiwanului, dar că Beijingul va încerca să stabilească o „nouă normalitate” cu activităţile sale militare în jurul insulei, informează duminică Reuters, citat de Agerpres. O vizită întreprinsă în august în Taiwan de preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a iritat China, care a lansat ulterior exerciţii militare în jurul insulei. Acestea continuă şi în prezent, chiar dacă la o scară mult mai redusă. „Nu văd o invazie iminentă”, a spus Austin într-un interviu pentru  CNN „Ceea ce vedem este acţiunea Chinei pentru a stabili ceea ce ea va numi noua normalitate. O activitate sporită – noi vedem o serie de traversări ale liniei centrale de către aeronavele lor. Acest număr a crescut de-a lungul timpului. Noi vedem mai multă activitate a vaselor lor de suprafaţă în şi în jurul apelor Taiwanului”, a precizat Austin.Asta arata inca odata ce putin ii cunosc americanii pe chinezi!

S-AU DUS SA MOARA PENTRU O OAIE SI CATIVA CARTOFI

Autoritățile din Tuva, regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu, vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați pentru războiul din Ucraina, scrie HotNews.ro, care citează site-ul rusesc Holod Media.De asemenea, familiile recruților ar trebui să primească 50 de kilograme însă varza va fi dată numai „după nevoie”, potrivit șefului republicii din sudul Siberia, Vladislav Hovalîg. Acesta a precizat de asemenea că transportul produselor va fi plătit din bugetele municipale.„Cu eforturile comune ale autorităților și ale rezidenților activi, rudele și prietenii militarilor și ei înșiși ar trebui să simtă că nu vor rămâne singuri cu problemele cotidiene”, notează portalul oficial al guvernului tuvan.Bun si-atat! De la omul dracu’ iei ce-ti da!

ROSIA MONTANA MOARE, DAR NU SE PREDA!

Peste jumătate dintre locuitorii comunei din Roşia Montană care au casele amplasate în aval de lacul Tăul Mare au refuzat până duminică seară autoevacuarea preventivă, în pofida avertismentelor repetate făcute de autorităţi privind riscul ca barajul să se rupă.

Până duminică, la ora 20:30, pompierii care acţionează la faţa locului reuşiseră să reducă cu 40 de centimetri nivelul apei din lac, în condiţiile în care experţii afirmă că, pentru a atinge un nivel de siguranţă, este nevoie de scăderea nivelului apei din baraj cu cinci metri.

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată, locuiesc un total de 268 persoane, dintre care 126 s-au autoevacuat, 137 au refuzat evacuarea si 5 persoane au fost evacuate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile publice, în internatul şcolar de la liceul din Abrud, anunţă, duminică seară, oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Duminică seară, la faţa locului pompierii intervin cu trei motopompe de mare capacitate pentru deversarea apei din lacul de acumulare, o motopompă fiind pregătită să intervină, iar două motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localităţii Roşia Montană în zona locuită, precizează pompierii.De asemenea, acţionează zeci de pompieri militari de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Bihor, Mureş, Hunedoara, Cluj, precum şi poliţişti, jandarmi şi angajaşi ai Sistemelor de Gospodărire a Apei.Autorităţile au constatat, sâmbătă după-amiază, apariţia unei pâlnii de eroziune, cu diametrul de 60 de  centimetri şi adâncime de 1,5 – 2 metri, în coronamentul barajului lacului piscicol Tăul Mare, baraj care datează din anul 1908 şi este deţinut de Primăria comunei Roşia Montană. Autorizaţia de funcţionare pentru acest obiectiv, care este folosit pentru piscicultură, este valabilă până la sfârşitul anului 2024, a transmis Ministerul Mediului, duminică.Nu mai intervine Iohannis? In campanie, parca salva Rosia Montana!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!