home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
04.10.2022
FAPTUL DIVERS

FOAMEA SCOATE SI LUPII DIN PADURE!

Poliţiştii capitalei au reţinut patru tineri care au tâlhărit un curier ce livra mâncare în Sectorul 4, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).„Cercetările au fost declanşate la data de 29 septembrie, când poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat, angajat al unei firme de livrare mâncare, cu privire la faptul că în jurul orei 1,00, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 4 pentru a livra o comandă, două persoane necunoscute ar fi pulverizat asupra lui spray iritant lacrimogen, apoi l-ar fi deposedat de mai multe pachete cu mâncare”, potrivit sursei citate.În urma cercetărilor au fost identificaţi doi tineri, de 18 şi 21 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Probatoriul administrat a relevat faptul că în urma unei înţelegeri prealabile, imediat după săvârşirea infracţiunii, bănuiţii ar fi împărţit bunurile cu alţi doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani.„Cei patru bănuiţi au fost depistaţi şi conduşi la audieri, iar în urma probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală”, arată sursa citată.Cam tot asa procedau si haiducii! Le furau mancarea boierilor!

RARES BOGDAN A PUS GEANA AIA RIMELATA PE NICUSOR DAN!

Rareş Bogdan a precizat, luni seară, că liberalii nu sunt mulţumiţi de activitatea primarului Capitalei, Nicuşor Dan şi de cum este administrat Bucureştiul, care a devenit un oraş „haotic”. El a precizat că încrederea de care s-a bucurat edilul „este pe terminate”.Liberalul a subliniat că va exista o analiză serioasă pe această temă, dar că el nu îşi propune că candideze pentru funcţia de primar al Capitalei.Rareş Bogdan a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, că PNL va lua o decizie în ceea ce îl priveşte pe Nicuşor Dan.Nicusoare.pana aici ti-a fost! Nu vor trece 3 zile si zbori din fotoliul de Primar!

FACTURILE LA GAZE VOR VENI CU INTARZIERE! DAR SI CAND VOR VENI….

Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie, întrucât nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor, a afirmat, marţi, Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).Dana Dărăban, director executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), a explicat că furnizorii nu au avut timp să își adapteze softurile de emitere a facturilor.Potrivit Danei Dărăban, OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puțin 30 de zile pentru modificarea softurilor.”Cred că toți furnizorii vor întâmpina probleme în implementarea noilor criterii de selecție a beneficiarilor, de aplicare a plafonului la anumite marje de consum, ceea ce este foarte posibil să ducă, în anumite situații, la întârzieri.Noi am văzut legea adoptată la 1 septembrie, cu aplicabilitate la 1 septembrie. Este o chestiune pe care am spus-o de mai multe ori: avem nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a opera schimbările”, a spus Dărăban.Oamenilor li se lungeste agonia, credea un pensionar!

HOP SI KIM JONG UN CU NUCLEARA!

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a lansat marți o rachetă balistică deasupra Japoniei pentru prima dată în ultimii cinci ani, ceea ce a determinat un avertisment pentru locuitori să se pună la adăpost și o suspendare temporară a circulației trenurilor în nordul Japoniei.Guvernul japonez i-a avertizat pe cetățeni să se adăpostească, deoarece se pare că racheta a survolat și a trecut pe lângă teritoriul său înainte de a cădea în Oceanul Pacific. Acesta a precizat că nu a folosit nicio măsură de apărare pentru a distruge racheta, care a fost prima care a survolat sau a trecut pe lângă Japonia din Coreea de Nord din 2017 încoace.„Seria de acțiuni ale Coreei de Nord, inclusiv lansările repetate de rachete balistice, amenință pacea și securitatea Japoniei, a regiunii și a comunității internaționale și reprezintă o provocare serioasă pentru întreaga comunitate internațională, inclusiv pentru Japonia”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei scurte conferințe de presă.Pai, ce? Numai Putin sa se joace de-a razboiul nuclear?

MARII BOGATI NE VOR SARACI LIPITI PAMANTULUI!

Cei de la Bruxelles i-au minţit pe europeni atunci când au spus că sancţiunile nu vor fi extinse asupra energiei şi că acestea vor conduce la încheierea rapidă a războiului din Ucraina, a spus premierul ungar Viktor Orbán, azi, la postul radio Kossuth. Premierul ungar l-a acuzat, totodată, pe George Soros că, alături de alți magnați, face averi imense pe seama facturilor ridicate la energie.”Războiul se prelungeşte, nimeni nu se mai aşteaptă la o încheiere rapidă, însă preţurile au explodat, ceea ce chinuieşte oamenii, iar speculanţii se bucură”, a adăugat Orbán. Începând cu György Soros, marii acţionarii ai companiilor energetice “fac, cu toţii, miliarde serioase din extra-profitul” provenit din creşterea preţurilor cauzate de sancţiuni. Companiile energetice sunt cele mai profitabile companii din lume. În astfel de situaţii, forţe uriaşe încep să lucreze la a se adapta la un preţ mai mare stabilit de către ei, a spus premierul ungar.Preţul energiei a crescut în urma deciziilor politice de la Bruxelles, nu din raţiuni economice, a mai declarat prim-ministrul. Dacă nu ar exista sancţiunile, preţul energiei s-ar afla la acelaşi nivel la care s-a aflat în timpul alegerilor din luna aprilie şi în perioada campaniei electorale. În perioada alegerilor se aşteptau ca preţul petrolului şi gazelor să se stabilizeze în jurul a 100 de dolari, astfel încât situaţia să poată fi gestionată chiar şi fără modificarea regulilor existente în Ungaria cu privire la cheltuielile cu utilităţile, a explicat Viktor Orbán.Exact cum zicea Lenin:Ah, am uitat ce zicea!

PUTIN COMENTEAZA “BINEFACERILE” AMERICII!

În discursul său cu privire la anexarea teritoriilor Ucrainei, Vladimir Putin a rostit un lung rechizitoriu împotriva Occidentului si a Statelor Unite, scrie Le Monde.„Există o ordine mondială unipolară în esența ei, nedemocratică și care nu e liberă. Statele Unite sunt singura țară din lume care a folosit arme nucleare de două ori prin distrugerea orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki.„Îmi amintesc că Statele Unite și britanicii au distrus, fără nicio necesitate militară, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașele Dresda, Hamburg, Köln și multe alte orașe germane. (…)Statele Unite au lăsat o urmă teribilă în memoria poporului din Coreea și Vietnam cu bombardamentele barbare cu napalm și cu armele chimice. »Au facut si ei ce-au invatat!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!