home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.10.2022
FAPTUL DIVERS

ROMANUL ASCULTATOR/ISI PUNE REPARTITOR!

Repartitoarele pentru căldură devin obligatorii pentru românii care locuiesc la bloc, potrivit unei ordonanțe publicate în Monitorul Oficial.Aceasta prevede că toți românii care locuiesc la bloc și au încălzire centralizată sunt obligați să-și monteze contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică sau repartitoare pe fiecare calorifer, până la finalul anului.Macar sa aiba ce masura repartitoarele astea!

CIUCA AR VREA SA IESIM DIN IARNA!

Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta în şedinţă decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc.Astfel, preţul la lemnul de foc va fi plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2000 de lei la peleţi.”O decizie aşteptată de milioane de români. Astăzi guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. E odecizie aşteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la peleţi”, a spus premierul.”O aprobăm azi, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toţi românii să treacă cu bine iarna care vine”, a completat el.Cum zice si proverbul: “Tot cainele iese din iarna, dar numai pielea lui stie…”

BLUE AIR E IN AER!

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate începând din 15 iunie 2022 până în prezent, informează ANPC printr-un comunicat.„Dată fiind situaţia generată pe piaţă de comportamentul comercial al operatorului economic Blue Air Aviation SA şi a continuării acesteia, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, o amplă acţiune de control care a avut în vedere modul de respectare a prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor privind serviciile de transport aerian, ale operatorului, verificându-se iniţial situaţia zborurilor anulate în perioada 15.06.2022 – 30.08.2022 şi ofertele practicate de operatorul economic atât pe site-ul oficial, www.flyblueair.com, cât şi pe pagina oficială de Facebook a acestuia sau din aplicaţia Blue Air, şi extinsă ulterior ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la anularea tuturor zborurilor din 06.09.2022 până în 10.10.2022. În ciuda desfăşurării greoaie a cercetării, cauzată de reacţiile întârziate ale operatorului economic la solicitările echipei de comisari ANPC cu privire la diverse documente necesare investigaţiei, concluziile analizării situaţiei au fost definitivate”, se menţionează în comunicat.Pe multi romani i-a pacalit Blue Air, dar acum s-a intors roata!

MOS BIDEU VREA RAZBOI CU ORICE PRET!

In loc sa faca tot ce e posibil pentru incetarea razboiului, Biden ameninta Rusia! “SUA și aliații săi vor distruge trupele și echipamentele Rusiei din Ucraina și vor scufunda flota din Marea Neagră dacă președintele rus Vladimir Putin va folosi arme nucleare în această țară,” a avertizat duminică fostul director al CIA și general de armată cu patru stele în retragere David Petraeus.Petreaus a declarat că nu a vorbit cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan despre răspunsul probabil al SUA la o escaladare nucleară din partea Rusiei.Asta ii va obliga pe rusi sa foloseasca arma nucleara si impotriva SUA! Asta iti doresti, Mos Bideu? Daca tu nu mai ai mult de trait, vrei sa moara intreaga Omenire cu tine?

INCALZITUL CU GAZE DEVINE UN LUX PE CARE PUTINI ROMANI SI-L VOR PERMITE!

Guvernul Ciucă-Ciolacu a cumpărat gaz, pentru a-și umple depozitele, la cel mai mare preț din istorie. Conform Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, importurile de gaze s-au făcut, pentru luna iulie, la preţul istoric de 1.592 de dolari/mia de metri cubi.În aceeași lună a anului trecut, importurile s-au reelizat la 169 de dolari pe mia de metri cubi. Așadar, vorbim de un preț de 10 ori mai mare.La finalul săptămânii trecute, România avea depozitele de gaze pline în proporţie de 85%, la nivelul întregii UE fiind atins un grad de umplere de 88%.. Între timp, gazul pentru iarnă a ajuns la 2.400 $/mia de metri cubi.Nu putem spune decat doua cuvinte:SLAVA UKRAINI!

JALE MARE, FETELOR! ZUCKERBERG FACE FACEBOOKUL MAI MITITEL!

Mark Zuckerberg vrea să concedieze 12.000 de angajaţi ai Facebook, care au performanţe slabe.Asta după ce a anunţat că vrea să îngheţe şi salariile. Meta, compania mamă a Facebook, va renunța şi la biroul din New York. Motivul tuturor acestor măsuri ar fi că Mark Zuckerberg se teme de criza financiară. Încă din luna iunie a acestui an, şeful Meta spunea că trebuie să se gândească la „redresare”, pentru că recesiunea e la un pas distanţă. Fugiti, fratilor pe instagram cat mai puteti!

PREOTII FARA CAZIER NU MAI AU CE CAUTA IN BISERICA!

Continuă audierile, dar curg în continuare şi acuzaţiile în cazul deputatului Aurel Balasoiu  Denunţătorul din acest dosar le-a spus procurorilor că la orgiile sexuale ar fi participat şi câte zece bărbaţi, unii cu funcţii importante în biserică sau în stat. Între timp, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului anunţă în exclusivitate la Observator că, după acest scandal, va schimba regulile pentru preoţi: le cere examen psihologic şi cazier judiciar.  Mai ceva ca la NASA !

TOT TIGANUL ISI LAUDA CIOCANUL!

Șeful SRI, Eduard Helvig, le-a proiectat studenților, într-un discurs ținut la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, o perspectivă optimistă asupra României, afirmând că România ”este o țară în care mulți tineri din alte zone ale lumii și-ar dori să poată trăi”. O analiză recentă bazată pe o serie de informații din surse oficiale indică însă că  România se confruntă cu un fenomen îngrijorător: Peste 60% din tinerii români consideră că România merge într-o direcție greșită și nu au încredere în Parlament, Guvern și Președinție, iar numărul tinerilor care părăsesc definitiv România s-a dublat în ultimii 10 ani, scrie G4Media.ro. Pai daca noi nu ne laudam, atunci cine? NR.In titlu nu e nimic rasist sau peiorativ.In trecut cei de etnie roma au dovedit abilitti in meseria de fierar sau prelucrator de metale si evident, fiecare meserias spunea despre el ca e cel mai bun si lucreaza cu sculele cele mai grozave!

MII DE EUROPENI VOR SA MOARA PENTRU ACTORASUL ZELENSKI!

Aproape 20.000 de voluntari străini s-au oferit să ajute Ucraina în lupta împotriva Rusiei, a declarat duminică ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.”În acest moment sunt în jur de 20.000 de persoane, în principal din ţări europene”, a declarat Kuleba pentru postul american CNN – conform AFP.Potrivit acestuia, „mulţi oameni urăsc Rusia” de ani de zile, dar nu au îndrăznit să i se opună. ”Când oamenii au văzut că ucrainenii luptă, că nu se dau bătuţi, asta i-a făcut să se alăture luptei”, a adăugat el.Deşi a afirmat că „înţelege necesitatea de a lupta”, diplomatul ucrainean a spus că este „mai important” să obţină asistenţă „politică, economică şi militară” din partea restului lumii, în special „pentru apărarea aeriană”. Cum zice si poetul:”Du-te in Ucraina/Pentru Zely mori/Si-ti va fi mormantul/Impodobit cu flori”!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!