home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.10.2022
FAPTUL DIVERS

ADRIAN NASTASE A SCAPAT DE SARACIE!

Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti recuperarea pensiei speciale, pierdută în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament, scrie Agerpres. În perioada 1990 – 2012, Adrian Năstase a avut şase mandate de deputat, beneficiind de pensie specială. Alături de sute de foşti deputaţi şi senatori, el a pierdut anul trecut acest drept, motiv pentru care a dat în judecată Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.„Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Secretariatul General al Camerei Deputaţilor invocată prin întâmpinare. Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr. 700/08.03.2021 şi dispune repunerea în plată a indemnizaţiei pentru limita de vârstă pentru perioada 27.02.2021 – 9.06.2022. Respinge ca rămasă fără obiect cererea privind repunerea în plată a indemnizaţiei pentru perioada ulterioară datei de 10.06.2022. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei 1.190 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentate de onorariu de avocat. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare cererea de apel depunându-se la Tribunalul Bucureşti Secţia a VIII-a. Pronunţată astăzi 06.10.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în decizia tribunalului.De menţionat că Tribunalul Bucureşti a fost nevoit să-i dea câştig de cauză lui Adrian Năstase, după ce Curtea Constituţională a stabilit, pe 5 mai, că legea de abrogare a pensiilor parlamentarilor este neconstituţională.Bietul domn Nastase! Pana acum era nevoit sa-si castige cele necesare traiului vanzand oua si gaini la Cornu!

BODE INVITAT SA O IA PE URMA LUI CIMPEANU!

Fostul premier Ludovic Orban, lider al Forţa Dreptei afirmă joi despre scandalul achiziţiei de BMW că ministrul Lucian Bode a făcut o conferinţă de presă în care a încercat să manipuleze opinia publică, aruncând responsabilitatea pentru această procedură de achiziţie viciată şi asupra lui. Orban afirmă că e jalnică metoda de disculpare aleasă de ministrul încolţit, el precizând că singura soluţie pentru Bode este să plagieze gestul fostului său coleg de cabinet, Sorin Câmpeanu. E greu! Pentru asa ceva iti trebuie onoare!

SUA TRAIESTE PE DATORIE!

Datoria națională brută a Statelor Unite a depășit 31 de trilioane de dolari, potrivit unui raport al Trezoreriei SUA, publicat marți, care înregistrează finanțele zilnice ale Americii, relatează AP, conform ecopoliticnews.com  Conform acelorași surse, la începutul acestui an, Biroul de Buget al Congresului a lansat un raport cu privire la volumul datoriilor Americii, avertizând în perspectiva pe 30 de ani că, dacă nu va fi abordată, datoria va crește în curând la noi maxime care ar putea pune în pericol economia SUA. D-aia trebuie cucerita Rusia cu toate resursele ei! Americanii s-au saturat sa cumpere “pe caiet”!

CAND UN HITLERIST AJUNGE EUROPARLAMENTAR!

Europarlamentarul REPER, Dacian Cioloș, a declarat miercuri în Parlamentul European că amânarea intrării României în Spațiul Schengen este un ajutor al partidelor extremiste și antieuropene din România, relatează G4Media.ro.El a avut această reacție după discursul unui europarlamentar german care a spus că România și Bulgaria nu ar trebui să fie nici în Uniunea Europeană, nici în spațiul Schengen. „Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, criminalitate să fi fost primită în UE? Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a spus eurodeputatul de extremă dreaptă Guido Reil.”Aș vrea să-i spun domnului Reil, care văd că nici nu mai e în sală, că dacă România nu și-ar fi făcut treaba la frontiera UE, ar fi văzut dânsul ce înseamnă <Far West-ul> cu adevărat. Pentru că iată, la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România este încă în afara Spațiului Schengen. Românii contribuie la PIB-ul altor state membre și totuși nu au aceleași drepturi și aceleași libertăți de circulație pe care o au cetățenii țărilor respective. Este profund regretabil și inacceptabil că din motive politice și datorită unor jocuri politice interne în câteva state membre cetățenii români și mediul de afaceri sunt privați de un drept conferit de tratatele Uniunii Europene. (…) Orice amânare a aderării României la Schengen este o mână de ajutor pentru care o dați partidelor extremiste și antieuropene din România”, a spus Cioloș.A, dar daca cedam Germaniei surplusul nostru de gaze si energie electrica, atunci e nevoie de noi in Europa!

PUTIN AMENINTA CU APOCALIPSA!

Submarinul nuclear rusesc Belgorod, înarmat cu „torpila Apocalipsei”, a fost semnalat în Marea Barents. Experții avertizează că torpilele lansate de pe acest submarin ar putea provoca unde radioactive care ar face ca zonele de coastă țintite să fie nelocuibile timp de decenii. Potrivit presei britanice, această navă ar putea fi folosită de Moscova pentru o lovitură nucleară demonstrativă în Marea Neagră. În urmă cu câteva săptămâni, Belgorod a părăsit portul unui oraș rusesc situat la Marea Albă. Acesta se afla aici încă din epoca sovietică, zona fiind un șantier naval militar specializat în construcția de submarine. Belgorod este cel mai mare submarin din lume: are aproximativ 178 de metri lungime, 15 metri lățime și 30.000 de tone. Este dotat cu torpila atomică Poseidon, pe care Marina militară americană o descrie drept o „torpilă autonomă intercontinentală cu propulsie și încărcătură nucleare”. Va dati seama cate navete de vodca poate transporta submarinul asta

EUROPARLAMENTARUL BATISTUTA (RARES BOGDAN) VREA SA INFOMETEZE EUROPA!

Președintele Klaus Iohannis îl ia peste picior pe Rareș Bogdan spunand ca “l-a luat valul”Acesta (Batistuta)a făcut circ prin parlamentul european spunând că va bloca tirurile care circulă prin România sau va înfometa Europa dacă nu suntem primiți în Schengen!Sigur că vorbim doar despre circ, despre nimic concret altceva! Il si vedem pe Batistuta facand semn din popou tirurilor sa opreasca ca sa lase Europa fara granele ucrainene care ne tranziteaza tara!

HOTII ROMANI AU SPERIAT VESTUL!

O reţea de hoţi originari din România, suspectaţi de 25 de furturi comise în Franţa cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro, a fost destructurată, iar nouă cetăţeni români au fost arestaţi în acest dosar pe teritoriul României, a anunţat luni pentru AFP o sursă din cadrul jandarmeriei din Besancon, estul Franţei, informează AFP şi France Info, potrivit agerpres.La finalul unei anchete care a durat aproape un an, nouă cetăţeni români suspectaţi că au comis 25 de spargeri în galerii comerciale din centrul şi estul Franţei au fost arestaţi în România, unde au fost plasaţi după gratii în aşteptarea transferării lor în Franţa. Da, dar trimitand banii in tara hotii astia contribuiau la echilibrarea bugetului!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!