home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
10.10.2022
FAPTUL DIVERS

SA MAI DAM UN ACATIST, DINCU ESTE PUTINIST!

USR sare la gatul lui Dincu si-l acuza ca face jocurile Kremlinului.In fapt, „Presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski l-a pus la punct pe Vasile Dancu, ministrul Roman al Apararii, relateaza presa din Ucraina, USR il cheama in Parlament sa explice de ce vorbeste dupa punctajul Kremlinului. Mai ales ca nu e prima oara.Dancu s-a trezit sa indemne la negocieri de pace, cam in acelasi timp cu trompetele rusesti si fix cand Ucraina arata ca poate sa castige razboiul si sa-i scoata din tara pe invadatorii rusi. Acelasi Dancu cita eronat o declaratie a presedintelui Frantei cum ca ‘trebuie sa revenim la valorile de acum 30 de ani, in momentul in care gandeam securitatea alaturi de Rusia, nu impotriva Rusiei’.La cateva zile dupa acest fake-news, Rusia bombarda Kievul si ameninta Europa cu arma nucleara.Si tot Dancu ne asigura, in primele zile ale razboiului, ca nu s-a intamplat nimic pe Insula Serpilor. Povestea soldatilor ucrainieni care aparau insula a devenit virala.Mai greseste omul! Atata timp cat nu l-ati prins cu rublele in buzunar, nu poate fi vorba de rea intentie!

CIOLACU IL COMPARA PE DAEA CU O PAPARUDA!

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut luni ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, poate sa aduca si ploaia. „Nea Daea, cand nu e ploaie, vine cu ploaia”, a declarat Ciolacu, alaturi de Daea, in fata sediului PSD.Iata discursul: „Stim cu totii, statul roman a ajutat si industria alimentara dar a ajutat si HORECA, poate ar trebui sa ne asezam cu totii la masa si domnul ministru se asaza deja cu retailerii astfel incat sa promoveze cat mai mult in supermarketuri produse romanesti. Trebuie gasit un echilibru, trebuie sa intelegem ca, in momentul in care statul ajuta sa depasesti un moment greu cum a fost la HORECA pe timpul pandemiei, si tu, HORECA, la randul tau trebuie sa ajuti producatorii romani.Cred ca asta este pasul de urmat, stim toti, nu are rost sa mintim si sa ne pacalim, vom avea productie… Nea Daea, cand nu e ploaie, vine cu ploaia, oricum vom avea productie dar nu va veni un an usor anul viitor, daca nu ne mobilizam pe toate sectoarele, HORECA, restaurante, supermarketuri, sa promoveze in primul rand produsele romanesti, si noi, cand intram in magazin, in primul rand sa punem mana pe produsele romanesti”, a sustinut Ciolacu.Deja paparudele il acuza pe Daea de concurenta neloiala!

VASILESCU ZICE CA AVEM INFLATIE DE CRIZE!

Niciodata nu s-au mai adunat in lume atatea crize ca in perioada actuala, a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Nationala a Romaniei, in cadrul conferintei ”Perspectives in Banking and Financial Law”, gazduita de Academia de Studii Economice, in parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul ASE. ”Astazi sunt vremuri speciale sub foarte multe aspecte. Niciodata nu s-au mai adunat atatea crize laolalta cate sunt acum. Ca nici nu mai stim sa le numaram. Dar oricum, cele mai grave si cele mai importante sunt criza energetica si dezordinea preturilor, care sunt legate. Iar o banca centrala, cum este si Banca Nationala a Romaniei, se plaseaza in acest triunghi alegandu-si foarte bine si dupa lege atributiile”, a afirmat oficialul BNR, in deschiderea conferintei.

Totodata, Adrian Vasilescu a subliniat ca ”Banca Nationala a Romaniei, precum orice alta banca centrala din lume, nu are sefi in sistemul institutional si ca singurul sef al unei banci centrale la aceasta ora in lume este legea”.Nu-i problema! Cui pe cui se scoate!

PE MEDVEDEV IL PASTE PUSCARIA

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a inclus pe fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, pe lista persoanelor date în urmărire pentru incitare la încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, relatează DPA şi Interfax-Ukraina. Potrivit documentului publicat luni, Medvedev este acuzat de atentat la integritatea teritorială şi la suveranitatea Ucrainei. În temeiul articolului 110 (aliniatul 2) din Codul penal ucrainean, el riscă astfel o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la 10 ani în calitate de funcţionar public.Pariem ca o sa-i trimita lunar George Simion pachete!

MARIUS BUDAI PROMITE, CA NU-L DOARE GURA!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că pensiile vor fi majorate sigur de la 1 ianuarie, iar impactul bugetar pentru o eventuală majorare a acestora cu 10% ar fi de 11 miliarde de lei.Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce înseamnă pentru bugetul de anul viitor majorarea pensiilor, Budăi a spus: „Impactul ar fi de 11 miliarde de lei pentru o majorare, aşa cum propus în primă fază, cu cel puţin 10%. Este o sumă sustenabilă, identificată din calculele noastre. Discutăm în coaliţie şi luăm decizia finală în termenul cel mai scurt, dar sigur va fi o majorare de la 1 ianuarie, aşa cum a precizat şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă”, potrivit Agerpres.Pensiile vor crește cu cel puțin 10%Budăi a adăugat că atunci când a fost făcută propunerea ca pensiile să crească cu cel puţin 10% a fost identificată şi sursa bugetară.Pana in ianuarie, pensionarii se vor hrani cu sperante!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!